Karamel: Vrouwen epileerden zich ermee .. / WIST JE DAT - VERZORGING


Karamel is een vondst van Arabische haremvrouwen. Zij aten hun kurat al milh echter niet op, maar gebruikten deze ‘bolletjes van zoet zout’ om ongewenste haargroei te verwijderen. Door suiker te verhitten ontstond een bruin en kleverig mengsel – perfect om het haar er met wortel en al uit te trekken.
Later in de geschiedenis van het snoep werd het maken en bereiden van gekaramelliseerde suiker vooral een bezigheid van de Amerikanen.Zij vonden het lekker, en bovendien was de suikermassa lang houdbaar en over grote afstanden te vervoeren – essentieel voor het succes van een product in een groot land.
Halverwege de 19e eeuw kwamen de Amerikanen erachter dat de suikermassa nog lekkerder werd na toevoeging van melk. Het nieuwe product werd caramel genoemd.
MOOI HE?!

Teer en stoer tegelijk. Onder de naam Marel’s maakt ontwerpster Hester prachtige draagbare sieraden. Hester werkt graag met zilver; gesmolten en uitgegoten in water ontstaan organische vormen. Gecombineerd mat parels en stenen roepen ze de sfeer van de zee op.
Prachtige zilveren ring met parel voor € 87,-
- Handgemaakte zilveren ring met gegoten organische vorm met daarin een parel.
- De binnenkant van de zetting is gezwart.
- Materiaal: zilver en parel.
Marel's | zilveren ring Maeve € 137,-
Prachtige zilveren ring met delicaat gouden detail.
- Handgemaakt.
- Zilveren ring met kleine schelpvorm met daarop een gouden bolletje.
- Materiaal: 1e gehalte zilver (925) en 18 krt. goud.
We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel. 


Populaire posts