Wij wassen onze badmat niet vaak..maar moet eigenlijk wel! / WIST JE DAT?


Waarschijnlijk sta je er niet zo vaak bij stil, maar je badmat is een enorme bron van bacteriëndat wist je niet he?! Het is dan ook belangrijk om hem regelmatig te wassen. Maar hoe vaak zou je dat eigenlijk moeten doen? En op hoeveel graden?

Dat je badmat een bron is van bacteriën, is natuurlijk niet zo gek. Je loopt er iedere dag met je voeten overheen en de vochtige, warme lucht in de badkamer maakt dat bacteriën er goed kunnen gedijen. Ook blijft vocht vaak lang in de badmat zitten, omdat hij op de grond ligt. Dus voortaan je mat geregeld gaan wassen.
Maar hoe vaak dan? Eigenlijk kun je een badmat het beste één keer per week in de wasmachine stoppen. Stel de machine in op 60 graden, zodat je zeker weet dat alle bacteriën gedood worden. Je kunt de mat bijvoorbeeld prima bij de handdoeken of het beddengoed gooien. Doe hem nooit in de droger he?

Of heb jij een mat die niet in de wasmachine mag? Week hem dan eerst in een badje met biotex. Ga er vervolgens overheen met een schuursponsje en allesreiniger. Wanneer er schimmels op de mat zitten kun je deze het beste verwijderen met een oplossing van chloor en water. .
DRESSCODE: CASUAL CHIC
feestelijk in Y.A.S., Moss Copenhagen en via Vai

 Leren jas van Y.A.S. met lange mouwen en een reverskraag, een asymmetrische ritssluiting en steekzak met ritssluiting. Model: YasSophie Leather Jacket. € 159,99 Roetgerink

Lange satijnen rok van Moss Copenhagen met een elastische tailleband en all-over luipaardprint. Model: Celie Skirt AOP. € 64,95 Roetgerink

Laarzen van Via Vai € 249,95 Roetgerink
We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel. 
Dankjewel !

Populaire posts