Je smaakpapillen veranderen vaak / WIST JE DAT?


Wist je dat je smaakpapillen vaak veranderen? Voorbeeld spruitjes die je vroeger absoluut niet op je bord wilde hebben vind je nu ineens lekker..maar hoe kan dat eigenlijk?

Op onze tong zitten smaakpapillen die bepalen hoe alles wat we eten en drinken proeft. Als je eens goed naar je tong kijkt dan kun je ze zien zitten. Het zijn er een heleboel en ze zitten over je hele tong verspreid: 'Elke smaakpapil bestaat uit ongeveer 50 tot 100 cellen die de opdracht hebben al het voedsel te testen voor je het doorslikt', .
Zodra voedsel in aanraking komt met je speeksel worden receptoren aan de rand van de cellen geactiveerd en kunnen zij onderscheid maken tussen zoet, zout, zuur en bitter. De receptoren sturen vervolgens een signaal naar je hersenen om de rest van de smaaksensatie te bepalen. 
Je smaakpapillen kunnen om de zoveel dagen veranderen. Wist je dat als je je tong verbrandt je ook een aantal smaakpapillen vernietigt? Aangezien je cellen naarmate je ouder wordt minder vernieuwen, zal je smaak ook minder vaak veranderen. Hierdoor kun je dus ook smaak gaan verliezen.
We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel. 
Dankjewel :) VidaXL

Populaire posts