Tips tegen schimmel in je badkamer / INTERIOR - EXTERIOR

Als er één plek is waar schimmel veel voorkomt is het wel de badkamer. Je badkamer is namelijk één van de meest vochtige plekken in je huis en dus de broedplaats voor schimmels. 

Inderdaad die lelijke donkere plekken kunnen er behoorlijk angstaanjagend uit gaan zien als je er niets tegen doet. Bovendien is schimmel niet goed voor je gezondheid. Gelukkig kun je er gemakkelijk vanaf komen maar nog beter, je kunt het voorkomen.

Ventilatie
Probeer je badkamer zo droog mogelijk te houden want in droge ruimtes groeit geen schimmel. Nu is een badkamer natuurlijk nooit geheel droog, maar wil je schimmel voorkomen dan is ventileren een must. Het kan ook helpen de vochtige wanden af te nemen met een trekker of doek.
Bij voorkeur heb je een raam in je badkamer die je tijdens of na het douchen openzet. Heb je geen raam dan is mechanische ventilatie de oplossing. Als je dit in je badkamer installeert, wordt vochtige lucht naar buiten afgevoerd.
Maar heb je al schimmel in je badkamer? Je kunt het gemakkelijk verwijderen met een bleekwateroplossing. Meng 25 ml bleek op één liter water en giet dit in een plantenspuit. Spuit je schimmelvlekken in en laat een paar uur intrekken. Als de vlekken weg zijn spoel je het weg met water. Laat wel altijd een raam of deur open vanwege de intense chloorlucht.
Schimmel op het plafond of muur kun je het beste verwijderen met een soda oplossing (6-10 gram soda op 1 liter water). Spuit de schimmelplekken in en laat intrekken. Boen het weg met een harde borstel. Krijg je het niet weg dan kun je het proberen met een bleekwateroplossing./Bron: Murenvochtig.nl

We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel. 
Dankjewel :) SAPPH

Populaire posts