BOEK VAN DE WEEK!

Boeken, boeken en nog eens boeken. Hou jij ook zo veel van lezen? scrol dan gewoon lekker door! :)             


        Laatste update: 6 -02- 2019

GEEN KIND MEER / BOEK VAN DE WEEK!

€ 17,95
BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

Het is voorjaarsvakantie 2011 als de dan 19-jarige Dex door een grote politiemacht van zijn bed wordt gelicht. Hij wordt verdacht van verkrachting van een tienermeisje, Charlotte. Anna, zijn moeder, gelooft in de onschuld van haar zoon en doet er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze wordt geconfronteerd met leugens, geweld en corruptie en moet alle zeilen bijzetten om zichzelf, maar bovenal haar gezin, op de been te houden. Een boek over onrecht, schuld en schaamte. Maar bovenal gaat dit verhaal over de liefde van een moeder voor haar zoon.klik hier en ga hier naar Yourskin.nl/vichythermale

BOURGONDIËRS / BOEK VAN DE WEEK!

€ 34,99
BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden. 


Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.


MOOI HE ?! 👄


€ 29,95


-50%


€ 14,98


ARMBAND CAMERÚN / DESIGUAL / SIERADEN€ 35,95
  
-50%


€ 17,98

KETTING CAMERÚN / DESIGUAL / SIERADEN


               
BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

Arctica is voor velen nog onbekend en onbemind, de meest mysterieuze en minst onderzochte plek op aarde. Even groot als Europa en net zo intrigerend als een verre planeet. Velen riskeerden door de eeuwen heen hun leven om iets van haar geheimen te ontrafelen en zijn van haar gaan houden. 

Poolreizigster Bernice Notenboom ondernam drie expedities naar de Noordpool. Ze is besmet met het poolvirus: de fascinatie voor de adembenemende schoonheid en stilte, de intense fysieke ervaringen van reizen in de vrieskou door onvoorspelbaar terrein. Maar ook een fascinatie voor de zichtbare effecten van de opwarming van de aarde. 

‘We verliezen in een rap tempo onze koeling, met ingrijpende gevolgen voor iedereen op aarde,’ schrijft ze. Arctica ontroert met de spannende belevenissen, ontberingen en onvergetelijke reizen van Bernice Notenboom en haar vele voorgangers: de poolhelden uit de negentiende eeuw. We raken mét haar in de ban van dit onbekende continent. En wellicht maken we, net als Bernice, na lezing een diepe buiging voor haar schitterende schoonheid.

klik hier en ga hier naar Yourskin.nl/vichythermale

BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

'De idioot’ van Elif Batuman gaat over Selin, dochter van Turkse emigranten in Amerika. Het is 1995, e-mail is iets nieuws, en eerstejaarsstudente Selin is min of meer per ongeluk op Harvard beland. Ze geeft zich op voor cursussen waarvan ze het bestaan niet eerder vermoedde, raakt bevriend met een geheimzinnige Servische klasgenote, en begint een mailvriendschap met de in zichzelf gekeerde Ivan. Pas na een reis door Europa, deels Ivan achterna, begint ze de slag te pakken te krijgen van verliefd zijn, van volwassen worden – en daagt het besef dat ze gedoemd is om schrijfster te worden. 
‘De idioot’ is een portret van de kunstenares als buitengewoon innemende jonge vrouw, geschreven door een van de meest geestige, originele Amerikaanse schrijvers van dit moment. 
‘Een verslavend, breed opgezet epos.  € 77,00

Durf jij je perspectief te veranderen? Zet de wereld op zijn kop met HUGO REVERSED. Ontdek deze urban cocktail met de energieke citrus geur van de Calabrische bergamot grapefruit, intense rozemarijn aroma en een frisse twist van de Haïtische vetiver. Ontdek deze veldfles flacon met het iconische reversed logo nu, schroef de dop eraf en geef een frisse draai aan jouw dag. Deze explosie van frisheid geeft jouw een boost en het zelfvertrouwen om jouw dag compleet te maken.
Waar wacht je nog op?#YourTimeIsNow -
€ 19,99
BOEK VAN DE WEEK!

In samenwerking met Bookspot.nl

Stephen Hawking nog eenmaal aan het woord.In dit prachtige boek weet Stephen Hawking complexe problemen op simpele wijze uit te leggen. Helder, doordacht en met een groot gevoel voor humor. 

Professor Hawking was een van de beroemdste wetenschappers van onze tijd. Hij dacht na over de wereld om hem heen en beperkte zich daarbij niet tot zijn eigen vakgebied. Dat laatste maakte Hawking de persoon bij uitstek om naartoe te gaan als je op zoek was naar antwoorden op de allergrootste vragen. Variërend van het ontstaan van het heelal en de oorsprong van zwarte gaten tot uitspraken over de toekomst van onze planeet. 

Ondernemers, politici, technici en collega-wetenschappers klopten regelmatig bij Hawking aan voor advies, commentaar en ideeën. Iedere uitspraak haalde de krantenkoppen en altijd waren zijn antwoorden persoonlijk. Soms in de vorm van interviews en lezingen en dan weer in essays of brieven. De antwoorden op de grote vragen bundelt een aantal van dit soort interessante inzichten, afkomstig uit Hawkings persoonlijke archief met elke keer een intro van bekende personen, zoals David Attenborough, Elon Musk en Paul Davies. 

Het resulteert in een prachtig verzamelwerk waarbij de lezer korte en heldere antwoorden krijgt op grote vragen.


BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl
Michelle Obama is een van de meest iconische en inspirerende vrouwen van onze tijd. Als first lady - de eerste Afro-Amerikaanse - maakte ze het Witte Huis tot het meest gastvrije en warme in de geschiedenis, terwijl ze zichzelf ontplooide als een krachtig voorvechter voor gelijke rechten en kansen van (jonge) vrouwen.
In haar memoires neemt Michelle Obama haar lezers mee naar de rauwe South Side van het Chicago van haar jeugd, vertelt zij kleurrijk over haar relatie met Barack Obama en zijn bewondering voor hem, is zij openhartig over de eisen van het moederschap en het vinden van een balans met haar carrière, en verhaalt zij levendig over de acht jaar dat zij samen met haar gezin op 's werelds beroemdste adres woonde. Eerlijk, ontwapenend en met humor beschrijft ze haar triomfen en tegenslagen en vertelt ze haar verhaal zoals zij het beleefd heeft.
Mijn verhaal - becoming is een buitengewoon intiem boek van een vrouw die voortdurend en glansrijk vele beproevingen doorstond, en wiens verhaal ons inspireert om hetzelfde te doen.


BOEK VAN DE WEEK!

Op tienjarige leeftijd was Isabel Mens getuige van de zelfmoord van haar vader, waardoor ze seksueel misbruikt werd. Een geheim dat ze jarenlang bij zich droeg. 
Door deze aangrijpende gebeurtenissen vindt ze het moeilijk om relaties aan te gaan, maar dan ontmoet ze Beer en raakt zwanger. Ze is voor het eerst in haar leven verliefd, wat zorgt voor de nodige conflicten.

Omdat het oude trauma haar niet loslaat, komt er hulp uit onverwachte hoek. Isabel maakt op een wonderlijke manier contact met haar ongeboren baby, die door zijn vertellingen een nieuw licht schijnt op het verleden en haar eigen rol daarin. Een bijzondere maar ook pijnlijke reis. Stroken haar herinneringen met de waarheid? Komt het verborgene aan het licht? En wat voor gevolgen heeft dit voor haar ongeboren kind?

Nalins keuze: een meeslepende psychologische roman over diepe emoties; over geschonden vertrouwen, misbruik, schuld, waarheid en een zoektocht naar vergeving. Een verhaal vol verrassende wendingen. Puur en helder geschreven. Ondanks de zware thema's die worden aangesneden, is Nalins keuze verrassend nuchter qua stijl en toon.

Het debuutroman 'Nalins keuze‘ van Haagse auteur Odette van Kempen via alle Nederlandse en Belgische boekhandels verkrijgbaar. Onder andere bij:
€ 13,52

BOEK VAN DE WEEK!


Een depressie is een gruwelijke ervaring die je niemand toewenst. Maar, een depressie is ook een signaal van lichaam en geest die zeggen: stop! Zo kan het niet langer. Een depressie kan een uitdaging zijn om kritisch naar jezelf te kijken en een kans om het leven anders aan te pakken. 
Vanuit haar persoonlijke ervaring en de vele getuigenissen die haar bereiken via de vzw Help mij is Babs Bruyneel aan dit boek begonnen. Een boek dat een hulp en steun wil zijn voor zowel de mensen die kampen met een depressie, als hun ouders, partners, kinderen en andere betrokken. Een boek ook dat inzicht geeft in de denkwereld van een depressief iemand, en laat voelen dat ze niet alleen staan met hun angsten en problemen. Het bevat tal van oefeningen om de depressieve gevoelens om te buigen in nieuwe krachten en geluk. Er is altijd een uitweg, hoe onoverkomelijk die ook lijkt! Zodat depressie geen einde hoeft te zijn maar een nieuw begin.

In samenwerking met Bookspot.nl

In de opvolger van de bestseller Kieft uit 2014 keert de hoofdpersoon dit keer samen met auteur Michel van Egmond terug naar het Italië van zijn jeugd. 

Het resultaat is Wim Kieft - De Terugkeer: een intieme, verrassende en bij vlagen hilarische roadtrip op papier, waarin Kieft niet alleen op een ontroerende manier wordt geconfronteerd met zijn eigen verleden in Pisa en Turijn, maar waarin hij ook openhartige vertelt over hoe het hem de afgelopen jaren is vergaan en welke bizarre problemen er in de toekomst nog op de loer liggen
.


BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

Ontdek de bestseller van 2018
“Ieder mens kan opnieuw zijn grote liefde uit een vorig leven ontmoeten.”
Heb jij het nieuwste boek van Hans Peter Roel ‘’Tijdloze liefde’’ al gelezen?Tijdloze liefde
Het verhaal van de eeuwige liefde

Soms ontmoet je iemand, waarvan je zeker weet dat je de persoon al kent, ook al heb je diegene nog nooit gezien. Zielsgenoten komen elkaar in verschillende le
vens telkens weer tegen. Een heel enkele keer is er zelfs sprake van zuivere liefde die door de verschillende levens heen blijft voortbestaan. Dit wordt tijdloze liefde genoemd.
Het boek “Tijdloze liefde” beschrijft een liefdesgeschiedenis die begint in het Parijs van 1835. De geliefden komen elkaar voor de tweede keer tegen in het Nederland-Indie in 1934. New York rond de eeuwwisseling is het decor waar de geliefden elkaar voor de derde keer treffen. Ze wonen heden ten dage nog altijd samen in de wijk New Yorkse wijk SoHo.   
                           

€ 20,00
BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

Mads Peder Nordbo – Meisje zonder huid IJS, WIND, GRILLIGE NATUUR EN WREDE MOORDEN IN GROENLAND Wanneer zijn zwangere vriendin bij een ongeluk omkomt, verliest het leven voor de Deense journalist Matthew Cave alle glans. Hij besluit zijn oude bestaan achter zich te laten en naar Nuuk in Groenland te verhuizen, een stadje dat wordt ingesloten door bergen en de zee, zonder een enkele toegangsweg. Matthew vindt een baan bij een krant en wordt naar de rand van een ijskap gestuurd om verslag te doen van de ontdekking van een mummie. Chaos breekt uit wanneer de mummie verdwijnt en de politieagent die hem moest bewaken vermoord wordt aangetroffen. De zaak wordt in de doofpot gestopt, maar dat weerhoudt Matthew er niet van op onderzoek uit te gaan. 

Hij ontdekt vier moorden die identiek zijn aan de moord op de politieagent, maar die waren al gepleegd in 1973.Hij raakt ervan overtuigd dat meer mensen weet hebben van de zaak. De enige die hij lijkt te kunnen vertrouwen is Tupaarnaq, een jonge vrouw die net is vrijgelaten uit de gevangenis… MADS PEDER NORDBO (1970) is Deens en heeft een aantal jaar in Nuuk gewoond, de hoofdstad van Groenland. Hij studeerde literatuur en filosofie en werkte op de afdeling Communicatie van het stadhuis van Nuuk. Hij is goed op de hoogte van het politieke en maatschappelijke klimaat aldaar. Tegenwoordig woont hij weer in Denemarken.
Klik Klik!
KINDERBOEKENWEEK!
Een boek met naam is niet alleen heel leuk om te lezen, het is ook nog eens super leerzaam voor het kind! Door (voor) te lezen wordt de woordenschat van het kind groter en stimuleer je de taal- en spraakontwikkeling. Samen ontdek je de leukste nieuwe avonturen en indrukken met je (klein)kind. Ieder kind droomt ervan om de hoofdrol te spelen in zijn of haar eigen boek.
Bij Yoursurprise maken zij deze droom werkelijkheid in de Speciale kinderboeken met naam. 

Is jouw kleintje of iemand uit jouw omgeving echt dol op Woezel en Pip, Nijntje,Pim&Pom of Dikkie Dik, ? Dan zijn dit unieke flapjesboek het perfecte cadeau! De naam en foto van het kindje worden in het boekje verwerkt waardoor hij of zij echt een rol speelt in het verhaal. En door de grappige flapjes is het voorleesboek ook nog eens super interactief. Zo geef je ieder voorleesmoment net dat beetje extra. Een uniek cadeau voor een verjaardag, voor de feestdagen of gewoon omdat lezen een feestje is.

Bij 
Yoursurprise verwerken zij de de naam en foto van het kindje in het verhaal en op de kaft voor jou.. Jij hoeft alleen de naam, foto en persoonlijke boodschap in te vullen in de editor. De XXL editie van het flapjesboek heeft prachtige kleurrijke illustraties en een stevige hardcover kaft, dus het boek blijft jaren mooi. Begin met personaliseren en maak jouw persoonlijke bewaarexemplaar!
  


 Of ben jij of ken jij een enorme Suske en Wiske fan? Dan is dit persoonlijke stripboek de ultieme aanvulling op de collectie. In dit verhaal speel jij namelijk Suske of Wiske! Je vult de naam en/of foto en Yoursurprise doet de rest /informatie op de kaft en in het verhaal zelf. Een superleuk en persoonlijk cadeau op een verjaardag, tijdens de feestdagen of gewoon zomaar voor de echte Suske en Wiske liefhebber. Het stripboek is voor alle leeftijden, dus voor iedereen een unieke verrassing. 

In dit spannende verhaal ontdekken Suske en Wiske een ruimteschip in het poolijs, maar de bemanning heeft snode plannen. De ontvanger van dit boek gaat hier natuurlijk samen met Suske of Wiske (jij bent een van de hoofdpersonen) een stokje voor steken. Het enige wat jij hoeft te doen is een naam, foto en eventueel persoonlijke boodschap toevoegen in de editor.Yoursurprise verwerkt deze informatie in het stripboek zelf, echt uniek. Maak nu snel jouw Suske en Wiske stripboek!
BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl


Een spirituele reis door drie landen

Eva van Berkel is nog maar zeven jaar oud als haar vader komt te overlijden. Op zijn sterfbed belooft hij in de hemel op Eva te wachten. Deze belofte is de reden van haar zoektocht. Eva gaat op reis om de hemel op aarde te ontdekken. 
In het Verre Oosten leert ze mediteren en krijgt ze inzicht in oude wijsheden. Op haar pelgrimage naar Santiago de Compostela leert ze om haar rugzakje leeg te houden. Uiteindelijk ontdekt Eva het geheim van een gelukkig leven als ze in het bezit komt van een aangrijpend en authentiek dagboek.

Het leven van Eva van Berkel is in meerdere opzichten hartroerend en bijzonder. Ze volgt het pad van haar hart en ontdekt het geheim van een gelukkig leven. 
De reis naar binnen is de mooiste reis die je kunt maken!
Of je het Wasknijper boeklampje nou aan de rand van je boek knijpt, voor extra licht tijdens het lezen of gebruikt als zaklampje of sfeerlampje, je kunt heel veel kanten op met dit product. Dit kleine lampje kun je gemakkelijk meenemen in je broekzak of tas, zodat je altijd licht bij je hebt. € 7,95
’s Avonds in bed nog even een boek lezen? Met dit Opvouwbare leeslampje van Kikkerland moet dat zeker lukken. Deze modern vormgegeven lamp zet je op de hoek van je boek en verlicht je pagina’s, zodat je gewoon in het donker kunt lezen. Vind je het niet praktisch om het lampje aan je boek te clippen? Dan kun je het ook gewoon op een vlakke ondergrond zetten, zoals op je nachtkastje. De arm van het zwarte leeslampje is op te vouwen, dus je kunt hem na gebruik makkelijk opbergen. Zo heb je altijd een helder lichtje bij de hand en lees je dat boek of tijdschrift waar en wanneer je maar wilt. Het zwarte leeslampje is ideaal als je vaak leest, voor onderweg tijdens een lange autorit of op de camping.


Wat gebruik jij als je wilt onthouden waar je bent gebleven in je boek: een bonnetje van de winkel, een papieren snipper of een heuse bladwijzer? De Book Crush bladwijzer van Balvi heeft het uiterlijk van een geplette man, die ook druk aan het lezen is. Zijn voeten steken uit het boek, zodat je altijd eenvoudig de goede pagina kan terugvinden.De Book Crush bladwijzer is een handig hulpje voor de echte boekenworm. Het is ook een ontzettend leuk cadeau voor iedereen die dol is op lezen.€ 4,95
DLightmark boekenlegger van Peleg Design hoef je geen lelijke vouwen meer te maken in je nieuwe favoriete thriller. Met de boekenlegger in de vorm van een schijnend lampje weet je precies op welke bladzijde je bent gebleven. Het lampje steekt boven je boek uit en de lichtstraal zit tussen de bladzijdes vast. Wanneer je weer verder wilt lezen met het boek, dan pak je het lampje vast en sla je het boek open. In een handomdraai kun je weer genieten van het spannende boek.€ 8,95

BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl


Bestel hier je boek voor € 12,50
Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk ben
BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl
Drie vrouwen, en een van hen leeft een leugen. Maar wie? 

                  € 19,99 /Bestel hier je nieuwe boek!
Is het Lisa? Achtervolgd door haar tragische verleden, wil ze niets anders dan een rustig leven met haar dochter Ava.
Is het Ava? Zij wordt een held als ze een jongetje redt, maar ze zit helemaal niet op al die aandacht te wachten.
Of is het Marilyn? Die heeft een perfect leven: man, goeie baan, mooi huis. Zo lijkt het tenminste.
Eén moment zal de levens van de vrouwen voorgoed veranderen. Hun geheimen kunnen hun ondergang betekenen. Redden ze zich hieruit?

BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl


De nieuwste van Simone van de Vlugt is uit!
Een avontuur in de woelige VOC tijd.
€ 20,00 /Bestel hier je nieuwe boek!
In de nieuwe historische roman Het schaduwspel beschrijft Simone van der Vlugt de levens van Eva Ment en Jan Pieterszoon Coen, en een belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis, de 17e eeuw. Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een bijeenkomst ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen, een man van aanzien, die op zoek is naar een echtgenote. Ze trouwen en in het voorjaar van 1627 reizen Jan en Eva met hun pasgeboren dochtertje naar de Oost. 

Na een zeereis vol ontberingen worden ze als vorsten onthaald in Batavia. Er volgt een periode van gewenning, maar vooral van vele verliezen. Gedesillusioneerd reist Eva na een verblijf van bijna drie jaar terug naar Amsterdam. Simone van der Vlugt kan als geen ander een historisch verhaal tot leven wekken en Het schaduwspel biedt een magistrale inkijk in een periode uit de Nederlandse geschiedenis die meer dan ooit onderwerp van discussie is.

BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl


Paolo Cognetti (Milaan, 1978) is een Italiaanse schrijver en documentairemaker. De acht bergenbetekende zijn definitieve doorbraak in Italië. De rechten van het boek werden nog voor verschijnen aan meer dan dertig landen verkocht. Het boek werd zowel met de Premio Strega Giovani als met de prestigieuze Premio Strega bekroond en in Nederland werd het in september 2017 verkozen tot Boek van de Maand door het boekenpanel van De Wereld Draait 


De hoofdpersoon van De buitenjongen is een eenzame man van in de dertig. Zijn leven in Milaan is vastgelopen en hij mist de bergen van zijn jeugd, waar hij al tien jaar niet meer is geweest. Daarom besluit hij een hut te huren op tweeduizend meter hoogte en een paar maanden lang.... 

BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl€ 19,99 /Bestel hier je nieuwe boek!
Geloof ik eigenlijk nog wel in de liefde? Het is een vraag die de vierendertigjarige Thomas Wolf zich lang niet heeft durven stellen. Maar nu hij is gevallen voor het jonge meisje A. moet hij wel. Zeker als zijn enige vriend, de zieke filosoof Adriaan, hem vraagt om elk onderdeel van zijn relatie te documenteren. Adriaan, die vreest de kerst niet te zullen halen, wil nog één keer meemaken hoe het is om helemaal in iemand op te gaan. Vanaf dat moment is Thomas een dubbelagent in de liefde. Ondertussen eist A. al zijn aandacht op: ze wenst het beste stel uit de geschiedenis
te zijn, wil dat iedereen jaloers op hen is, en ze rust niet voordat ze Thomas heeft laten zien wat het in het huidige "narcistische tijdperk' betekent om van iemand te houden. Maar wanneer ze elkaar helemaal proberen te doorgronden, komt hun relatie onder steeds meer druk te staan. Wie zal wie het eerste hebben ontleed en wat zal er gebeuren als alle geheimen eindelijk boven water zijn gekomen?

‘Deze mooie roman van Daan Heerma van Voss is de geschiedenis van een onmogelijke liefde. Al vele malen verteld, en toch slaagt de schrijver erin een nieuwe vorm te vinden voor deze vertrouwde materie. Van de eerste maanden als ‘een voortdurende, vanzelfsprekende verdoving’, de stomende seks, naar de ontmoeting met de ouders, het samenwonen, de eerste barstjes, tot en met het ontroerende slotakkoord.’ – HP/De Tijd

Heerma van Voss weet de wereld van de millennial (opgegroeid in deze eeuw) scherp en humoristisch te observeren.' - De Telegraaf
Noem het liefde is dus zeker de moeite van het lezen (en herlezen) waard. Het is geen standaard liefdesverhaal, maar wel een verhaal over de liefde en wat die voor mensen van verschillende generaties betekent. De nieuwe roman van Van Voss is daarbovenop nog zoveel meer dan dat; een bijna filosofisch werk in heldere taal. Hoe dan ook de moeite waard.’ **** - Hebban

"Noem het liefde is meeslepend geschreven. […] Ik was verkocht vanaf de eerste pagina, de verteller wist me meteen het verhaal mee in te sleuren. Het was zo erg dat ik het boek overal mee naar toe heb genomen!’ – Readalicious.


Daan Heerma van Voss is romanschrijver en columnist bij De Morgen. Voor zijn jounalistieke werk ontving hij De Tegel. en zijn romans werden genomineerd voor verschillende literaire prijzen. Stukken van zijn hand zijn verschenen onder meer in NRC Handelsblad, de Volkskrant, Haaretz en The New York Times. Zijn recente roman De laatste oorlog (2016) wordt vertaald in het Duits, Zweeds, Spaans en Chinees

BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

€ 19,99 / Koop hier je nieuwe boek!
Op 8 juli 2017 staat de voetbalwereld even stil. Tijdens een oefenwedstrijd tegen is de twintigjarige Ajacied Abdelhak Nouri geveld door een hartstilstand. Een veelbelovende carrière is in de knop gebroken. De tragedie veroorzaakt een emotionele schokgolf. Nouri manifesteerde zich op jonge leeftijd al als een ontwapenend rolmodel met een hoog knuffelgehalte. 

Voetballers vermaken het volk en lijken onschendbaar. Maar op een dag blijkt dat ook zij gewoon aardse stervelingen zijn; dat ook zij niet springlevend uit een vliegtuig- of een autowrak stappen. En ook voetballers kunnen kwetsbaar en afhankelijk raken door zwaar lichamelijk letsel of persoonlijke tegenslagen waarvan de buitenwereld soms geen weet heeft. 

Er zijn veel voorbeelden: Rob de Wit leeft sinds zijn hersenbloeding noodgedwongen van een uitkering. Willy Dullens, van wie werd gezegd dat hij beter was dan Johan Cruijff, stond 22 jaar in een kapperszaak na een zware knieblessure. Sigi Lens overleefde, in tegenstelling tot veertien medespelers en de coach, een vliegramp. Alfred Schreuder, Henk Houwaart en Jan Jongbloed verloren een kind. En FC Utrecht moest in 2005 plotseling verder zonder de populaire Fransman David di Tommaso, die in zijn slaap overleed. En de legendarische doelman Tonny van Leeuwen reed zich dood terwijl de wereld aan zijn voeten lag. De tragische lijst is lang. 

In België verongelukten vier internationals, van de Vlaamse Beckenbauer Laurent Verbiest tot Junior Malanda. Ver verwijderd van het voetstuk waar ze door het noodlot vanaf waren getrokken. 
Over de kwetsbaarheid van het leven van een sporter: veertien aangrijpende voetbalverhalen. In De andere kant van het succes kijken lotgenoten, nabestaanden en betrokkenen terug op de dag dat voetbal opeens totaal onbelangrijk is geworden. 
Tussen 1986 en 2017 volgde Yoeri van den Busken (1971) voor De Telegraaf en Voetbal International het topvoetbal op de voet. De andere kant van het succes is zijn twaalfde boek. 

BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl


Bestel hier je boek voor € 19,99 / gratis verzending!
Renate Dorrestein is een van Nederlands belangrijkste romanciers. Ze blijft haar lezerspubliek verrassen met boeiende personages en steeds nieuwe invalshoeken. Haar roman Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor schoot in 2006 in één keer naar de top van de bestsellerlijsten. Zowel Zolang er leven is als Het Hemelse gerecht verschenen ook als luisterboek, voorgelezen door de schrijfster zelf. Ook schreef ze in 1997 het Boekenweekgeschenk Want dit is mijn lichaam, en in 2008 het Boekenweekessay Laat me niet alleen. Boeken van haar werden genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs, The International OMPAC Dublin Literary Award en de Publieksprijs voor het Nederlandse boek.Haar boeken zijn in vijftien talen vertaald.

Nog meer Boeken ?
BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

€ 19,99 Bestel hier je nieuwe boek!

Wim Alosery (1923) zwerft als kleine jongen door de straten van Kattenburg in Amsterdam om uit de handen van zijn drinkende stiefvader te blijven. Daar leert hij te overleven en ontwikkelt hij eigenschappen die tien jaar later zijn leven zullen redden. 

Liggend op het dak van een rijdende trein ontvlucht hij de verplichte Arbeitseinsatz in Duitsland. Hij duikt onder bij een boer in West-Friesland en schuilt maandenlang in een kist onder de grond, tot hij bij een razzia wordt opgepakt. Na een verblijf in het beruchte Gestapo-hoofdkwartier in de Euterpestraat en het Huis van Bewaring aan de Weteringschans, wordt hij opgesloten in Kamp Amersfoort. Na enkele weken gaat hij op transport naar een relatief onbekend concentratiekamp in Duitsland: Neuengamme, bij Hamburg. Hij weet te overleven door zijn inventiviteit, levenskracht en wat hij op Kattenburg leerde. 

Neuengamme is het kamp waar de meeste niet-Joodse Nederlanders worden vermoord. Maar niet door het gebruik van gaskamers. In het hoofdkamp en de Aussenlager, de buitenkampen, is het motto: Vernichtung durch Arbeit - vernietiging door arbeid. Wim wordt tewerkgesteld in Husum, bij het onmenselijk zware graafcommando voor antitankgrachten in Noord-Duitsland. 

Enkele dagen voor de bevrijding komt hij na een gruwelijke tocht met zevenduizend medegevangenen op de luxe oceaanstomer Cap Arcona terecht, in de baai van Lübeck en op twee kilometer van de kust. De bevrijding is nabij. Terwijl de geallieerden het Duitse leger op de wal tot overgave dwingen voeren jachtvliegtuigen van de RAF bombardementen uit op de schepen die in de baai voor anker liggen. Drie daarvan, waaronder de Cap Arcona, worden vol getroffen. De gevangenen zitten benedendeks als ratten in de val. 

Op wonderbaarlijke wijze weet Wim het inferno te ontvluchten. Totaal uitgeput bereikt hij de wal, aan de goede kant van de baai. Waldemar Nods, de vader van Sonny Boy, zit op hetzelfde schip. Ook hij weet te ontkomen, maar wordt op het strand alsnog door jongens van de Hitlerjugend vermoord. Wim heeft meer geluk. Met niet meer dan vierhonderd andere gevangenen overleeft hij één van de grootste scheepsrampen aller tijden. 

Op 94-jarige leeftijd is Wim de laatste overlevende die dit nog kan navertellen. Daarvoor moet hij na de oorlog eerst afrekenen met zijn kampsyndroom. Dat lukt hem mede met de hulp van zijn vrouw.Hij wordt niet zuur, cynisch en haatdragend, maar omarmt tot op de dag van vandaag vol positivisme het leven, de liefde voor de mens en de vrijheid. 

Nu vertelt hij ons eindelijk zijn hele verhaal, als laatste overlevende van drie kampen en een scheepsramp met vier keer zoveel slachtoffers als bij de Titanic. Als DE LAATSTE GETUIGE! 


BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

€ 22,99 - Bestel hier je boek!
Van diëten wordt je dik! "We eten te veel rommel zonder het te beseffen. Voedsel uit pakjes en zakjes is geen echt voedsel. Eet voedsel uit de natuur, niet uit de fabriek, dan vermager je vanzelf.’ Calorieën tellen vindt hij al absurd: ‘Zinloos tijdverlies.”
De Vlaamse arts Luc Evenepoel werkt en woont in Zuid- Afrika. Zijn boeken over de strijd tegen zwaarlijvigheid verkopen er als zoete broodjes. Met Van diëten word je dik wil hij mensen behoeden voor de strijd met nutteloze diëten.‘Veel mensen mensen met overgewicht belanden in een sukkelstraatje door eenzijdige diëten’, zegt Luc Evenepoel tegen Knack‘Ze eten smakeloze vervangmaaltijden en sporten als een gek. Geen mens die dat volhoudt.’ Evenepoel werkt als anesthesist in Kaapstad, waar hij obese patiënten voorbereidt op vermageringsoperaties. 'Aanhangers van het populaire koolhydraatarme dieet denken dat ze het ei van Columbus hebben ontdekt’, zegt Evenepoel, ‘terwijl het al meer dan 100 jaar bestaat en regelmatig weer opduikt, onder telkens weer een andere naam. Het zoveelste koolhydraatarme dieet, het zogenoemde ketogeen dieet, is nu ook in opmars.  Volgens sommigen is suiker dé oorzaak van obesitas, volgens anderen zijn het de vetten. Maar uiteindelijk maakt het niet uit wat je kiest, met beide diëten vermager je tijdelijk ongeveer evenveel.”
BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

€ 19,99 bestel hier je boek !

Simone Steenbeecks grootste wens was moeder worden. Een gezin om voor te zorgen. Helaas bleef een zwangerschap uit en koos ze samen met haar man Richard voor een andere weg. Ze werden de trotse adoptieouders van de Braziliaanse Daniel en Nina. Niet lang daarna raakte Simone alsnog zwanger en dochter Veerle completeerde het gezin. 

Nu, bijna twintig jaar later, woont het gezin Steenbeeck in het idyllische Hattem aan de IJssel. Simone heeft een patisserie in het dorp, Richard is leraar in het vlakbij gelegen Zwolle en de kinderen… daar stokt het perfecte plaatje. Voor Daniel verloopt de puberteit wel heel moeizaam. Langzaam slaan er gaten in het warme, veilige nest dat Simone haar gezin wil bieden. Ongemerkt schuiven ze naar de rand van de afgrond, tot broer en zus zich volledig in het nauw gedreven voelen en een besluit nemen met dodelijke gevolgen.
BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

Wat betekent het om eenzaam te zijn? Hoe gaan we verbindingen aan met andere mensen? Brengt de technologie ons dichter bij elkaar of houdt die ons gevangen achter onze schermen? Olivia Laing onderzoekt de relatie tussen stad, eenzaamheid en creativiteit. Voor de liefde verhuisde ze ooit van Londen naar New York, maar toen die liefde al snel vertrok maakte ze vier seizoenen eenzaamheid door. Hoewel die gemoedstoestand haaruitval veroorzaakte en haar tot een verlegen voyeurist maakte, stelde die haar ook in staat na te denken over uitsluiting, het verband tussen solitarisme en schaamte, en de verhouding tot de ander.

In haar zoektocht focust Laing zich op New York en vier kunstenaars die in deze metropool wonen: Edward Hopper, Andy Warhol, David Wojnarowicz en Henry Darger. Aan de hand van hun levens en werk ondervindt ze hoe stedelijke eenzaamheid de populaire cultuur als een epidemie heeft geïnfecteerd en ontdekt ze hoe kunst ook kan werken als medicijn.


BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

Een boek naar ons hart, waarin Barbara van Beukering (51) Een persoonlijke zoektocht naar een lang en gelukkig leven. 
Met anekdotes en adviezen van Hedy d’Ancona, Neelie Kroes, Ans Markus, Nelleke Noordervliet, Gerdi Verbeet, Olga Zuiderhoek en vele anderen....


Was het leven vroeger op je vijftigste wel zo’n beetje voorbij – kinderen uit huis, man ongeïnteresseerd, geen baan, geen enorme vriendinnengroep (geen wonder dat de midlifecrisis of een depressie toen rond de overgang veel vaker voorkwam) – tegenwoordig ziet onze toekomst er heel anders uit. De zeventigplussers staan zelfs nog midden in het leven. Ze hoeven niet meer te zorgen en niets meer te bewijzen, ze genieten van hun vrijheid. Van Beukering (journalist en oud-hoofdredacteur van onder andere Het Parool) gaat in Kruip nooit achter een geranium op zoek naar deze vrouwen. Die botox gebruiken, druk zijn, een groot sociaal netwerk hebben, en misschien ook een nieuwe knie. En komt daarbij met anekdotes en adviezen van fantastische vrouwen zoals Hedy D’Ancona, Marjan Berk, Nelie Kroes, Gerdi Verbeet, Annemarie Oster en Ans Markus.
Om je een idee te geven…
Gerdi Verbeet (66): ‘Toen ik nog Kamervoozitter was, stond er één keer in de zes weken in de agenda: Open Monumentendag. Dan ging ik naar de pedicure, de nagelspecialist, de kapper en de schoonheidsspecialist. Achter elkaar. Een soort wasstraat. En dan kon ik er weer even tegen.’
Neelie Kroes (76): ‘Het kan mij niks schelen dat ik rimpels heb. Die rimpels laten ook zien dat ik kennelijk het een en ander heb meegemaakt.’
Wouke van Scherrenburg (71): ‘Ik wil het liefst 110 worden. Maar niet met kunstgebitten en kunstheupen. Als het een aan elkaar gelast en genageld zooitje wordt, mag het wel eerder ophouden.’
Hedy D’Ancona (80): ‘Ik voel me helemaal niet dertig, ik voel me tachtig. Ik ben blij dat ik me niet dertig voel, ik moet er niet aan denken.’

BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

€ 19,99 / Bestel hier je boek!

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, engefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d'Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl

Eind juni 2005 kregen Jan van Kleeff en zijn vrouw het bericht dat geen enkele ouder wil krijgen: hun dochter Simone (31) was vermoord door haar vriend, de vader van haar kinderen. Van Kleeff doet zijn verhaal in een boek dat onlangs is uitgekomen.
Bestel hier de Boek v/d Week € 18,95

"Toen hij vrij was, nam hij via Snapchat contact op met mijn kleindochter."

Simone en haar vriend hadden elkaar tijdens hun studie leren kennen. Dat er 'iets' met hem aan de hand was, hadden Jan en zijn vrouw al snel door. In het begin van Simones relatie spraken ze daar ook uitgebreid met haar over. "Maar ze was verliefd, dus ze deed wat ze wilde." Tijdens hun studie leverde dat ook weinig problemen op, blikt Jan terug.

Absoluut niet bang : Dat  veranderde toen ze kinderen kregen en hij werkloos thuis kwam te zitten. "We merkten dat hij verbaal agressief was. Maar fysiek werd het nooit, daar was Simone ook absoluut niet bang voor. Hij was wel heel rigide met lijstjes en wilde een hele strakke structuur in zijn leven. Dat knelde enorm, zeker toen de kinderen er waren. We begrepen niet waarom hij zo was."
"Toen ze het uit wilde maken, kon hij niet verkroppen dat ze weg wilde. Een paar dagen nadat ze dat had verteld, op 25 juni, vermoordde hij haar in haar slaap."

Ineens begrepen we zijn gedrag: Jan en zijn vrouw namen de zorg voor hun kleinkinderen (een meisje van 2,5 en een jongen van ruim een half jaar) op zich en kwamen terecht in een stroom aan emoties, rechtszaken en familierechtszaken over de kinderen. Ze leerden ook wat de vriend van hun dochter mankeerde. "In rapporten van het Pieter Baan Centrum lazen we dat hij lijdt aan het syndroom van asperger en kenmerken van persoonlijkheidsstoornissen heeft. Dat verklaarde zijn vreemde gedrag, ineens begrepen we die lijstjes en structuur van hem."

De moordenaar van hun dochter werd uiteindelijk veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs. Hij is sinds 2016 vrij en mag gaan en staan waar hij wil. Hij zou zelfs de straat van Jan in mogen en contact opnemen met zijn kinderen, die hem sinds de moord niet meer hebben gezien. "Een tijdje geleden nam hij contact op met mijn kleindochter, die nu 15 is. Hij benaderde haar via Snapchat. Ze schrok verschrikkelijk. Dat betekent dat hij weet wat haar account is, heel eng vindt ze dat. Maar probeer haar daar maar eens tegen te beschermen als opvoeder, dat kan niet."

Een schaduw levenslang: In het boek Een schaduw levenslang van Rien Verbiest en Paul Kuiper vertellen twintig ouders, onder wie Jan van Kleeff, over de moord op hun kind. Het is een gedenkboek, maar de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers hoopt daarmee ook de aandacht te vestigen op dingen die in haar ogen zouden moeten veranderen.

Weer een rechtszaak : Nu zijn kleinkinderen tieners zijn, zien Jan en zijn vrouw eigenschappen van Simone terug in hen. Maar ook eigenschappen van hun vader. "Ze zijn toch een product van beiden. Als ze klein zijn, zie je dat minder. Nu valt het op, zowel qua uiterlijkheden als karaktertrekken. Dat is soms best lastig."


Binnenkort is er weer een rechtszaak waar Jan zich mee bezig moet houden: de dader wil een omgangsregeling met zijn kleinkinderen. Hoewel die in het verleden steeds werd afgewezen, denkt hij dat de zaken er nu anders voor staan omdat de kinderen 13 en 15 zijn, en dus zelf mogen aangeven wat ze willen. "Van al die rechtszaken word je dood- en doodmoe. De kleinkinderen zeggen ook zelf heel duidelijk dat ze hem niet willen zien, maar ze worden gedwongen er nu wel weer mee bezig zijn. Ze moeten bijvoorbeeld een brief aan de rechter schrijven over wat zij willen."BOEK VAN DE WEEK!
In samenwerking met Bookspot.nl
 Bestel hier je boek!  € 19,99
                             

Michael Wolff doet niet aan voetnoten, maar zijn tekst is grondig door de molen gehaald door advocaten en factcheckers.

'Fire and Fury' is chronologisch opgebouwd. Het boek begint op 8 november 2016, de dag van de presidentsverkiezingen. Inclusief de kandidaat zelf, verwacht niemand in het kamp-Trump dat hij gekozen zal worden. Alleen echtgenote Melania heeft angstvisioenen. Trump ziet de campagne als opstapje voor een doorbraak als mediatycoon en zijn naaste medewerkers bereiden zich voor op een volgende carrièrestap.  Volstrekt onvoorbereid en zonder ervaring in de coulissen van Washington neemt team-Trump zijn intrek in het Witte Huis. Het relaas van Wolff staat in het teken van de machtsstrijd tussen Steve Bannon, de ideoloog die Trump ziet als breekijzer om de Republikeinse Partij om te smeden tot een nationalistisch-populistische beweging, en Jared Kushner, de schoonzoon van Trump die als een crypto-Democraat wordt gezien.

Bannon en Kushner werken aanvankelijk nog wel samen om de Republikeinse partijtop een kopje kleiner te maken, maar alras staan ze onverzoenlijk tegenover elkaar. Zij vechten hun vete uit door chronische lekkages naar de media, waardoor de verhoudingen in het Witte Huis alleen maar verder verziekt worden. Bannon juicht te vroeg als Trump weigert het klimaatakkoord van Parijs te tekenen, een zaak waarvoor Ivanka zich het vuur uit de sloffen had gelopen. De tandem-Jarvanka slaat keihard terug door met succes actie te voeren voor het ontslag van FBI-baas Comey, een manoeuvre die door Bannon en de rest van de staf als een onvergeeflijke blunder wordt gezien. Het bleek de beslissende slag en het einde van Bannon als Trump-fluisteraar.
De publiciteit rond 'Fire and Fury' concentreert zich op diskwalificerende uitlatingen aan het adres van de president door Bannon en andere naaste medewerkers. Wolff wijst erop dat Trump weliswaar nooit iets leest en nauwelijks naar adviseurs luistert, maar dat hij ook optimistisch, energiek en uiterst charmant kan zijn. Hij is de versierder die zich niet kan voorstellen dat hij wordt afgewezen. En hij rekent genadeloos af met iedereen die hem in de weg zit. De schrik zit er bij degenen die het stormachtige eerste jaar in het Witte Huis hebben overleefd, dan ook diep. De schade beperken, meer zit er volgens de entourage van Trump niet in.

Populaire posts