WIST JE DAT?Wist je dat? Allemaal leuke feitjes en weetjes bij elkaar vindt je hier ! ....nieuwsgierig? scrol maar lekker door :)
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)GOOJ JE KOFFIEPRUT NIET WEG! / WIST JE DAT?


Wondermiddel? ..En jammer genoeg belandt dit nuttige spul vrijwel altijd in de prullenbak. Je kunt er namelijk van alles mee doen, in huis en in de tuin! Hieronder hebben we een lijst van handige koffieprut-toepassingen voor je op een rijtje gezet...dus gooi je koffieprut niet gelijk weg!!

Meststof: koffiedik blijk je prima te kunnen gebruiken als meststof, met name voor de afwatering en het vasthouden van water in de bodem van de grond. Ook regenwormen worden erdoor aangetrokken en die zijn weer goed voor bloemen en planten, dus dat levert een win-winsituatie op voor je tuin.

Overlast: koffiedik is uitstekend geschikt om allerlei soorten dieren-overlast te bestrijden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan naaktslakken en gewone slakken, maar bijvoorbeeld ook katten. Gooi gewoon wat in de omgeving van je huis en je zult zien dat het werkt.

Wortels: als je wortelzaad mixt met koffiedik dan zullen je wortels groter en dikker worden. Dit moet iedereen met groene vingers en een eigen groentetuin aanspreken toch?

Aangekoekte pannen: je kent het wel, van die enorm smerige, vette potten en pannen. Hiervoor is koffiedik wederom een wondermiddel om je te helpen om alles goed schoon te maken.

Geurtjes: heb je een koelkast met een vreemd luchtje? Verwijder dat dan door wat koffiedik uit te drogen en doe dit in een bakje. Leg die vervolgens op een plank in de koelkast en dat nare luchtje zal verdwijnen. Ook voor een stinkende gootsteen kun je het prima gebruiken, gebruik gewoon wat koffiedik als natuurlijke luchtverfrisser en je gootsteen zal weer fris ruiken.

Goedkope zeep: het klinkt misschien wat vreemd, maar je kunt koffiedik prima gebruiken als vervanger van zeep. Het verwijdert nare luchtjes, bijvoorbeeld als je net gekookt hebt en het maakt je handen lekker zacht.

Beschadigd hout: wist je dat je ook scheuren kunt verbergen in houten meubelen van donker hout met een beetje koffiedik? Het klinkt vergezocht, maar toch is het zo, probeer het maar eens uit!

Open haard: als je een open haard hebt dan zul je hem vast wel gebruiken nu het winter is. Het nadeel van een open haard is dat het meestal wel de nodige rotzooi geeft. Als je wat koffiedik aan de onderkant van een open haard legt dan kun je ervoor zorgen dat de as niet alle kanten uit vliegt. Slim bekeken toch?

Zacht huidje: koffie bevat allerlei antioxidanten en natuurlijk ook cafeïne. Dit is allemaal goed voor je handen. Met koffiedik kun je je handen mooi zacht maken.

WEET JIJ HET VERSCHIL TUSSEN GEDEMINERALISEERD EN GEDESTILLEERD WATER? / WIST JE DAT?

Gedestilleerd water
Gedestilleerd water wordt verhit tot het kookpunt. De condens (stoom) die er vanaf komt wordt vervolgens opgevangen. Hierdoor blijven vrijwel alle stoffen die in het water zaten achter waardoor je alleen het pure water overhoudt.Dit type water is dus ontzettend zuiver en wordt bijvoorbeeld gebruikt in ziekenhuizen of de voedselindustrie. Eigenlijk op plekken waar het water absoluut niet besmet mag zijn. 

Gedemineraliseerd water
Gedemineraliseerd water, of korter demiwater is gefilterd. Door leidingwater te filteren verwijder je de negatieve ionen uit het zout, waardoor je alleen positieve ionen overhoudt. Deze vorm van water is dus schoon en helder, maar niet volledig puur.
Gedemineraliseerd water wordt voornamelijk gebruikt in laboratoriums en verzorgingsproducten. Wanneer je producten op je lichaam aanbrengt wil je dat doen met zuiver water wat niet vol met onnodige vervuilde stoffen zit. Hiervan kan je huid namelijk irriteren. 

Het (kraan)water dat wordt gefilterd loopt over een ionenwisselaar waardoor ongewilde stoffen (kationen en anionen) worden vervangen door een equivalent hoeveelheid van andere ionen. Het is van belang dat de uitgewisselde ionen dezelfde lading hebben zodat het water neutraal blijft. Eigenlijk worden alle deeltjes die groter zijn dan de watermoleculen door het filter tegengehouden.

En het proces hiervan is erg lastig, maar geeft ons uiteindelijk wel schoon water met een neutrale pH waarde wat geen mineralen meer bevat. Maar het is zeker niet zo zuiver als de verdampte vloeistof van gedestilleerd water. Dit komt door de ionenwisselaar. Na een tijdje kan hier namelijk algengroei ontstaan waardoor het eigenlijk niet mogelijk is om 100% steriel te werken.

Gedemineraliseerd water is in principe drinkbaar, maar er zijn zowel voor- als nadelen aan verbonden. Het voordeel is dat het water geen mineralen meer bevat die slecht voor ons zijn. Het grote nadeel is dat het de goede mineralen uit ons lichaam haalt. Dit leidt tot een mineralen tekort in ons lichaam, wat schadelijk is voor de gezondheid.

HMMMM LEKKER HOOR?! 👄

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en krijgt in het dagelijks leven maar veel te verduren. Reden genoeg om je huid dus lekker te verwennen met de volledig plantaardige Bodywash van Mas Newen.
Mas Newen producten zijn namelijk 100% natuurlijk, ook deze heerlijke Bodywash met kaneelgeur. Dit lekkere goedje wordt met veel aandacht gemaakt door een community in het oerwoud van Noord Thailand. Na het gebruiken van deze voedende Bodywash zul je ruiken naar een buitengewoon lekker en vers gebakken appeltaartje uit de oven. Alle natuurlijke ingrediënten in deze Bodywash ondergaan een fermentatieproces. Hierdoor worden alle krachtige eigenschappen van de gebruikte planten versterkt. Deze unieke eigenschappen zijn een enorme boost voor je huid. Doordat deze Bodywash geen chemicaliën bevat kan de huid al deze krachtige stoffen goed opnemen waardoor de huid uitzonderlijk goed wordt gevoed.
Bovendien zorgt het fermentatieproces ervoor dat de producten langer houdbaar zijn. Deze Bodywash is daarom 12 maanden na opening houdbaar. € 19,99 / naturalheroes / masneven
WAT WEET JIJ OVER KAUWGOM / WIST JE DAT?

Audrey Hepburn & Marilyn Monroe - Pinterest
Wat weet jij over kauwgom? ene keer hoor je dat het slecht voor je is en ander keer juist goed voor je is...hmmmm !!? 6 feiten en fabels over kauwgom lees je hier.

#1. Van veel kauwgom eten, krijg je obstipatie.
Dat is een fabel, het is juist andersom: van veel kauwgom kauwen, kun je waterige ontlasting krijgen. In suikervrije kauwgom zitten namelijk vaak polyolen, zoals sorbitol of xylitol. Deze zoetstoffen hebben een laxerend effect. 
#2. Kauwen is goed voor je concentratie.
Dit lijkt een feit te zijn. In de Tweede Wereldoorlog kregen Canadese en Amerikaanse soldaten al kauwgom, omdat je er ontspannen maar toch alert van zou blijven. Verschillende onderzoeken toonden later aan dat kauwgom een positief effect heeft op je concentratie en alertheid. Een tijdje kauwen voordat je aan een taak begint, bleek in een studie het werkgeheugen te helpen.
Wat kauwgom precies doet voor de hersenen, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk bevorderen je malende kaken de concentratie, niet de gom zelf. Kauwen zorgt er namelijk voor dat er meer bloed stroomt naar bepaalde delen van het brein. Daarnaast wordt het in verband gebracht met een hogere hartslag en bloeddruk.
#3. Kun je overgevoelig zijn voor kauwgom?
Dat is waar. Kauwgom kan namelijk lactose bevatten, 1 van de 24 meest voorkomende allergenen. Lactose is een melksuiker dat in de darm afgebroken wordt door het enzym lactase. Maakt je darmwand geen of te weinig lactase aan, dan wordt de lactose niet afgebroken en krijg je klachten als een opgeblazen gevoel, buikpijn, winderigheid en diarree. Dat noemen we lactose-intolerantie.
#4. Kauwgom is heel slecht voor je tanden.
Dit is niet waar. Zo lang je voor suikervrije kauwgom kiest tenminste, maar de in de meeste kauwgomvarianten zit tegenwoordig geen suiker meer.
Kauwgom kan zelfs goed zijn voor je gebit. Bijvoorbeeld als je het als vervanger voor suikerrijk snoepgoed gebruikt. Bovendien zorgt kauwen ervoor dat je extra speeksel aanmaakt. Speeksel neutraliseert een zuuraanval, spoelt je mond schoon en draagt zo bij aan tanden zonder gaatjes.


#5. Van kauwgom ga je meer windjes laten.
Dit klopt. Als je veel kauwgom kauwt, slik je ongemerkt veel extra lucht in. Dat doe je trouwens ook als je door een rietje drinkt, bij spanning of stress en als je te snel eet of praat. Die overtollige lucht moet je lichaam natuurlijk ook weer uit. Je raadt het vast al, dat gaat gepaard met winderigheid.
OMY BAG- Amsterdam
#6. Kauwgom beschermt je oren.
Dat is een feit, althans volgens een onderzoek van de University of Toronto. Wetenschappers analyseerden drie Finse studies naar middenoorontstekingen bij kinderen. Gezonde kindjes die xylitol binnenkregen, bijvoorbeeld via kauwgom, bleken 25 procent minder risico te lopen op zo’n ontsteking.
En heb je last van oorpijn in een vliegtuig, dan kan kauwgom sowieso helpen. De veranderende luchtdruk tijdens het stijgen en dalen verhoogt de relatieve druk in het middenoor en dat kan heel pijnlijk zijn. Kauwen en slikken trekt de buis van Eustachius een beetje open, zodat er lucht kan ontsnappen en de druk in het oor afneemt. 
Ella Midi € 199,
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

NÓÓIT JE AUTOMOTOR AANZETTEN VOOR HET KRABBEN - WIST JE DAT?

De kans is groot dat je de komende ochtenden flink moet gaan krabben. Om dit vervelende klusje sneller te klaren, zetten veel mensen van tevoren hun motor aan. Maar wist je dat?....het helemaal geen effect heeft? Volgens de ANWB niet: het zou zelfs slecht zijn voor je auto!

Dat je motor alvast warm kan lopen en je kachel lekker kan voorverwarmen, blijkt een fabeltje te zijn. “Het is erg slecht voor het milieu en heeft amper zin,” zegt Ad Vonk van de ANWB. “De auto moet echt rijden om warm te worden. Stilstaand warmt hij te weinig op en het is ook nog eens schadelijk voor je motor.”
Je motor vroegtijdig aanzetten heeft dus geen zin, maar wat helpt dan wel? ..Hou je ruiten schoon!

Ruiten beslaan namelijk minder snel als er geen vuil op zet. Mocht er toch condens ontstaan, dan kun je de airco aanzetten: deze blaast namelijk droge lucht de auto in.

Wat je ook kan doen is? 
Met een scherm of een speciaal dekentje voorkom je ook al een hoop leed. Deze kun je de avond van tevoren over je ruiten leggen, zodat ze de volgende dag niet zijn bevroren. Gebruik geen kranten. “Die kunnen bevriezen en dan krijg je ze er niet meer vanaf. Een vuilniszak kan bij lichte vorst nog wel helpen, maar een waterafstotend scherm werkt het beste.”


SLAAPTRUCJE VAN DE PILOTEN ../ WIST JE DAT?


Niet in slaap kunnen vallen is erg vervelend en je kunt op zo’n moment wel een schietgebedje doen dat je de slaap snel vat of schaapjes gaan tellen..en komt geen einde. Maar misschien heb je wel baat bij dit slaaptrucje dat piloten toepassen.Namelijk; De methode schijnt in 96 procent van de gevallen te werken en het trucje is erg geliefd is bij piloten

#Wat is het slaaptrucje ?  Volgens Woman and Home werd dit trucje ontwikkeld zodat piloten minder fouten zouden maken door vermoeidheid tijdens het vliegen. In 96 procent van de gevallen was het trucje succesvol, maar het onder de knie krijgen van het trucje vergt wel wat tijd. Dit percentage werd bereikt nadat men het trucje zes weken oefende. 

#En hoe werkt het ? Er zijn twee stappen om de perfecte nachtrust te krijgen en om relaxt in slaap te vallen. De eerste stap is het ontspannen van de spieren in het gezicht, waaronder je tong, kaken en spieren rondom je ogen wanneer je in bed ligt. Daarna moet je je schouders zo ver mogelijk laten zakken in het bed en de spieren in je armen en benen ontspannen. Laat je lichaam 10 seconden tot rust komen voor je overgaat op de volgende stap. Hierbij moet je proberen om in zen moves te zijn. Vervolgens stel je de volgende situatie voor: je ligt in een kano in een rustig meer en ziet niets anders dan een blauwe lucht boven je. Stel daarna voor dat je in een zwarte hangmat ligt in een donkere kamer. Herhaal daarna de worden ‘niet denken’ tien seconden lang in je hoofd. Hierna zou je als een roosje in slaap kunnen vallen.

Ooow oké en wie is de bedenker?
De desbetreffende slaapmethode werd in 1981 uitgelegd in het book Relax and Win: Championship Performancegeschreven voor Lloyd Winter. Volgens de schrijver zou de methode sportprestaties verbeteren en verlaagt het de kans op blessures doordat men leert om spanning los te laten voor een wedstrijd.

Meer slapen? Lees ook !Tips voor een goede nachtrust! 

Of zullen wij het gewoon bij een slaap lekker balsem houden ?Slaap Lekker Balsem (Lavendel & Kamille) - Badger
100% natuurlijke & biologische balsem van Badger
Samengesteld speciaal om kinderen te helpen kalmeren voor het slapengaan
Vrij van parabenen, synthetische stoffen & chemicaliën
Kamille & lavendel geven een ontspannende en kalmerende werking.Ook geschikt voor volwassenen :)


Spierbalsem (Cayenne & Gember) - Badger
100% natuurlijke & biologische tijger balsem van Badger.Heerlijke geur & verzachtend voor de huid Cayenne peper & gember verzachten de spierpijn.Lekker om na het sporten de belastte spieren mee in te smeren
Vrij van kunstmatige ingrediënten, geurstoffen, kleurstoffen, parabenen & synthetische stoffen of andere agressieve ingrediënten
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)EUCALYPTUS AAN DE DOUCHEKOP HANGEN / WIST JE DAT?

Hang een verse bos eucalyptus aan de douchekop..en wel waarom?..nou hierom!

Over het algemeen is douchen een van de meest ontspannende momenten van de dag, het is een even momentje voor jezelf om helemaal tot rust te komen na een drukke dag! Maar wist je dat je je ervaring nóg ontspannender en beter kan maken door bos verse eucalyptus in je douche te hangen. 
Het blijkt namelijk dat de stoom die vrijkomt tijdens het douchen een eucalyptus-aroma vrijgeeft wanneer de een bos van deze verse groene plant aan je douchekop knoopt. Hierdoor kun je nog meer ontspannen en je douchebeurt nog lekkerder maken. De aroma zorgt ervoor dat het luchtwegklachten kan verzachten, zo blijkt uit onderzoek van Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. Dus heb je last van een snotterige en/of verstopte neus?!!..je weet wat je moet doen :)

DIY /Voor deze tip heb je slechts een paar takken (6 à 7 takken) nodig. Ontdoe het onderste gedeelte van de takken van de bladeren en knoop met een elastiek of touw de takken aan elkaar. Hang vervolgens de bos eucalyptus op de kop en maak deze vast met het touw aan je douchekop. De geur van de takken zal ongeveer na een maand of twee verminderen. Na twee maanden is het tijd om de bos te vervangen voor een nieuwe, verse bos eucalyptus.

MAAR...HIER HOUDEN WIJ TOCH ZO VAN!
Jurk van Tara Jarmon van €429,00 NU 
voor € 214,45


TIJGERBALSEM / WIST JE DAT ?

De meeste mensen kennen het nog wel van vroeger: tijgerbalsem. De laatjes jaren is deze wonderbaarlijke zalf in de vergetelheid geraakt, hartstikke zonde. Het uit China afkomstige middel is al járen oud. De Chinese kruidendokter Aw Chu Kin vond het middeltje in 1870 uit. 
Tegenwoordig weet bijna niemand nog wat het is, maar het is een geniaal zalfje.Bij het aanbrengen van de zalf ontstaat er een warmte-sensatie, wat erg fijn is als je last hebt van je armen of benen. Echter kun je tijgerbalsem op tientallen manieren gebruiken. Het is niet alleen een heel prettige verlichting bij pijnlijke of vermoeide spieren en gewrichten. Wist je dat het het ook in en rondom het huis een ontzettend handig middeltje is? Bekijk hieronder een greep uit de geniale toepassingen van tijgerbalsem!
 • Ongedierte: als je plekken in huis hebt waar veel ongedierte en insecten komen, smeer dan een beetje tijgerbalsem op de plekken waar ze vaak komen. De geur van tijgerbalsem zorgt ervoor dat ongedierte weg blijft!
 • Vieze geurtjes: as je naar zweet ruikt kun je het verbloemen door wat tijgerbalsem op de huid te smeren. De mentholgeur zal de zweetstank neutraliseren.
 • Verfvlekken op je handen: heb je na het verven wat verfspetters op je handen gekregen? Smeer het in met wat tijgerbalsem en je veegt het er zo af met een doek. 
 • Een zere keel: wanneer je keelpijn voelt opkomen: pak de tijgerbalsem en smeer wat op je hals. Je zal merken dat je ook beter kunt ademen.
 • Een verstopte neus: tijgerbalsem zit tjokvol met menthol. Wanneer je een verstopte neus hebt, smeer je een klein beetje tijgerbalsem op en onder je neus. Belangrijk: smeer het niet op je slijmvliezen in je neus, want die kunnen gaan irriteren.
 • Hoofdpijn: last van hoofdpijn? Smeer wat tijgerbalsem op je slaap en je zal merken dat de hoofdpijn wegtrekt.
 • Muffe kleding: stop een open potje tijgerbalsem in je kledingkast.
  Tijgerbalsem zorgt ervoor dat je schoenen en kleding weer heerlijk fris gaan ruiken en het houdt ook motten weg.
 • Muggenbulten: ben je gestoken door een mug? Geen probleem! Smeer een beetje tijgerbalsem op de muggenbult en de jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon!
 • Diarree of constipatie: smeer wat tijgerbalsem rondom je navel en bedek het ingesmeerde gedeelte met je hand voor een paar minuten. Je zal meteen verlichting voelen.
 • Stickers verwijderen: smeer er wat tijgerbalsem op en je trekt die
  stickerresten er zo vanaf.
 • Kauwgom verwijderen: tijgerbalsem op je kauwgom smeren, even wachten en je verwijdert de kauwgom gemakkelijk.
 Hennepolie.nl
CBD olie is een voedingssupplement dat legaal verkrijgbaar is in Nederland. De afkorting staat voor de stof cannabidiol. Dit komt uit het groen van de hennepplant en werkt op het endocannabinoïdesysteem van het lichaam. Dit systeem is verantwoordelijk voor de algehele gezondheid van je lichaam en reguleert onder andere de organen, het centraal zenuwstelsel en het immuunsysteem. CBD olie geeft geen high en is niet verslavend.

Wil je meer weten over CBD olie? Lees ook!

VAATWASTABLETTEN NIET ALLEEN VOOR EEN SCHONE VAAT GEBRUIKEN?/ WIST JE DAT?


Denk je dat je vaatwastabletten alleen voor een schone vaat kan gebruiken? Dan heb je het goed mis! Nieuwsgierig?..lees verder!

#Frituurpan
Frituurpan schoon maken?? Het overtollige vet aan de binnenzijde van de pan is vaak moeilijk los te krijgen ...maar gelukkig kan een vaatwastablet dit probleem makkelijk oplossen. Vul de lege frituurpan voor driekwart met (warm) water en voeg hier een vaatwastablet aan toe. Laat ook het frituurmandje in de pan zitten. Zet de frituurpan aan op maximaal 90 graden voor ± 10 minuten. Spoel hierna de pan af met wat heet water.

#Geurverdrijver
Wanneer je weer eens een vis hebt gebakken of gezellig hebt gourmetten....tja dan heerst die ene geur weer overal in huis. Een makkelijke manier om van deze kooklucht in huis af te komen is om een vaatwastablet te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is een grotere pan met een flinke laag water te vullen. Zet dit op een laag vuurtje en voeg een vaatwastablet toe. De kooklucht wordt door de pan met water geabsorbeerd en je woning zal verlost zijn van alle vieze geuren.
#Bruine aanslag
De echte theeleuten onder ons kennen dit probleem: de lelijke bruine aanslag dat achterblijft in je theepotten en glazen. Hoe hard je ook boent tijdens het afwassen, echt makkelijk te verwijderen is het niet. Maar, daar komt nu verandering in !!Voeg wat kokend water samen met een vaatwastablet in de theepot of verdeel het water over de theeglazen. Laat dit een uurtje inweken en spoel het servies goed af. Je zal zien dat de bruine aanslag is verdwenen!
#Gele vlekken
Gele vlekken in bijvoorbeeld witte t-shirts en met name bij de oksels zijn deze gele zweetvlekken lastig weg te krijgen.  Het enige wat je hoeft te doen is een vaatwastablet toevoegen aan de wasmachine. Volg het normale wasprogramma en je kleren zullen weer stralend wit zijn!
#Pannen
Zitten er aangekoekte etensresten in de pan zitten en krijg je dit hardnekkige vuil lastig eraf? 
Zet de pan met aangekoekte etensresten op het fornuis. Vul de pan met een laag water en leg hier het tablet in. Zet het fornuis aan op middelhoog vuur en laat dit een aantal minuten koken. Voeg vervolgens de pan schoon met water en een spons en hij zal er weer uitzien als nieuw!
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)
 

€ 27,95

Proef de voordelen van Matcha thee. Wereld’s gezondste thee. Rechtstreeks uit Kagoshima, Japan! 3-5 uur constante energie. Stimuleert je metabolism en helpt bij het afvallen.
#137x meer antioxidanten dan groene thee – antioxidanten beschermen ons tegen levensbedreigende ziekten.
#Verbetert rust – reeds duizenden jaren drinken de Japanse Zen boeddhistische monniken Matcha Thee als middel om te ontspannen en meditatie, maar kunnen ze toch alert blijven.
#Verhoogt geheugen en concentratie – bladeren van Matcha bevatten het aminozuur L-Theanine welke de productie van dopamine en serotonine stimuleren. Deze zorgen voor een betere stemming, verbeteren je geheugen en bevorderen je concentratie.
#Verbrandt calorieën – Matcha groene thee verhoogt het metabolisme, wat bijdraagt tot sneller gewichtsverlies zonder negatieve bijwerkingen.
#Ontgift het lichaam – tijdens de laatste 3 weken voor de oogst worden de matcha planten afgedekt van zonlicht. Dit zorgt voor een enorme toename in de chlorofylproductie welke maken dat matcha thee een krachtig detoxmiddel is.
#Versterkt het immuunsysteem – een kopje matcha thee bevat aanzienlijke hoeveelheden calcium, kalium, vitamine A en vitamine C, ijzer en eiwitten.
#Verhoogt je energieniveau – de Samurai dronken matcha groene thee om de energieke eigenschappen voordat ze de strijd in gingen. De unieke combinatie van voedingsstoffen en cafeïne in matcha thee zorgt voor een energieboost die tot wel 6 uur kan aanhouden. 


PAK JE HUISSTOFMIJT AAN MET OLIE / WIST JE DAT?

Huisstofmijten gaan dood door eucalyptus,pepermunt, wintergroen of tea tree. Doe een paar druppels etherische olie hiervan bij de was. Je kunt deze olie ook gebruiken om matrassen, tapijten en gestoffeerde meubels mijtenvrij te maken...wist je dat?

Doe vijftig gram baksoda in een pot met een  deksel en voeg er tien druppels etherische olie van tea tree, eucalyptus, pepermunt, wintergroen, lavendel, kruidnagel of rozemarijn aan toe. Je kunt de verschillende soorten ook combineren. Doe wat van het mengsel in een zeef en strooi het over de matras, het tapijt of het meubel en laat het minstens een uur trekken. Stofzuig dan de baksoda weg.
Om mijten tussendoor onder controle te houden, kun je een plantenspuit vullen met gekookt water en enkele druppels etherische olie. Spray wat op de matras telkens als je de lakens ververst en laat goed drogen voor je het bed weer opmaakt.

GERELATEERDE PRODUCTEN!
Bestel verschillende essentiële olien ( biologisch ) bij NaturalHeroes - klik klik!
MELK NOOIT IN DE KOELKASTDEUR BEWAREN / WIST JE DAT?


Foto: Pinterest - vintage


Whaaaaaaat..Oeps!

Open een koelkast en je vindt vaak in de deur een pak melk, samen met andere pakken drinken. Wat blijkt? De deur is het warmste gedeelte van de koelkast, omdat de temperatuur daar het meest schommelt - want: de deur gaat open en dicht. Melk en andere zuivelproducten als kaas, yoghurt en boter zouden daar dus vooral niet moeten staan. Deze producten zouden op de middelste en onderste plank van je koelkast moeten staan, omdat dit het koudste gedeelte is. Ook vlees en vis zouden daar bewaard moeten worden.
Wat je dan welk in de deur van de koelkast zou moeten bewaren? Voeding en drinken met natuurlijke conserveringsmiddelen, zoals specerijen, jam en sap. basiclabel.nl/interieur 

 
Zusss bord met vlieg!
De presentatie van je eten, is het halve werk. Een mooi gedekte tafel laat het eten vaak beter smaken! Op dit leuke, speelse serviesbord van Zusss eet jij je mooiste hapjes of 's morgens even snel je boterham. De borden zijn gemaakt van wit aardewerk in de maat 22x1.5 cm en hebben een fijne opstaande rand.
Let op: de borden zijn per set van 3 te bestellen!/ € 8,95 p/s


Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)DIT IS WAAROM JE NOOIT MOET AFWASSEN ALS HET ONWEERT..GEVAARLIJK!!/ WIST JE DAT?

Foto-Jaap-Dorleijn

Nu het buiten mooier weer wordt, neemt de kans op onweer ook toe.
Gisteren was het weer raak..bijna heel Nederland had met onweer te maken, tja dan rennen wij allemaal naar binnen als het buiten onweert. En wij weten ook dat we de ijzeren reling van het balkon dan niet mogen aanraken, omdat dat een schok kan opleveren. Maar wat ga je al die tijd binnen doen? Afwassen, douchen? Slecht plan…Deze dingen moet je absoluut niet doen met onweer.

Elektriciteit! Hoe mooi de flitsen ook zijn en hoe spannend het gedonder is, het is ook erg gevaarlijk. John Jensenius, specialist in weerveiligheid, vertelt dat je weg moet blijven van alles waar elektriciteit doorheen kan. Dit houdt dus ook de waterleidingen in. “Vooral douchen en afwassen is gevaarlijk. Probeer die dingen te vermijden, elke keer als je donder hoort.” Als het inslaat kan de elektriciteit zich verplaatsen via het water en daarmee kun je jezelf elektrocuteren.Probeer dus gewoon lekker op de bank een boek te gaan lezen. Die afwas kan straks ook nog wel. Wel zo veilig…toch?

DIT IS DUS DE REDEN WAAROM JE HETZELFDE WATER NOOIT TWEE KEER MOET KOKEN!/ WIST JE DAT?


Als je water weggooit verspil je in principe kostbaar kraanwater. In 3e wereld landen is water zelfs schaars. We gebruiken water om te koken, te schoonmaken en om thee te zetten via de waterkoker. Gooi jij meestal het water weg wat er nog in zit? Of zet je er de volgende keer nog een bak thee van?


Je moet vanaf nu nooit meer het water hergebruiken van de waterkoker. Het is erg slecht voor je gezondheid als je het hergebruikt! In eerste instantie zie je alleen bubbels en stoom, maar er gebeurd ook zeker iets op chemisch niveau als het water eenmaal aan de kook is! Lees op de volgende pagina de gevaren als je het water opnieuw aan de kook brengt!

Als je ervoor kiest om het water meerdere malen opnieuw aan de kook te brengen veranderd het zuurstofgehalte en er kunnen gevaarlijke stoffen in ophopen. Je kunt dit overigens ook proeven aan de thee, vers water proeft heel anders dan hergebruikt gekookt water. Als je het water opnieuw gebruikt bestaat er een kans dat door de structuur gevaarlijke gassen en giftige stoffen zoals arseen, nitraten fluoride ontstaan in het water.

En als je het water steeds opnieuw kookt voor bijvoorbeeld een nieuw bakje thee, dan ontstaat er snel een laag van mineralen die een korst gaan vormen, deze bacterie kan ervoor leiden dat je nierstenen krijgt! Samengevat is het dus simpel: Het is goed om water te hergebruiken, MAAR doe dit absoluut niet met kokend water! Je kunt er namelijk heel ziek van worden als je het opnieuw drinkt.

Bron: Levenlangfit & Pinterest


Advertentie /Ga hier naar Damn Good Soap Company voor echte mannen!!
ZWARTE PEPER IN DE WASMACHINE? / WIST JE DAT?Zwarte peper in de wasmachine, het klinkt vreemd maar het is Super!!


Heb je net een leuke zwarte top aangeschaft, is-ie na een keertje wassen alweer donkergrijs. Frustratie! Het wordt ook best een duur grapje om elke keer maar weer een nieuw shirt of nieuwe broek aan te schaffen toch??, maar dat hoeft niet meer ik heb een super geweldig trucje...

ZeeprestenHet wondermiddel dat je hiervoor nodig hebt? Je gelooft het haast niet, maar het is toch echt zo: zwarte peper! Een theelepel zwarte peper bij je gekleurde was (die je op koude temperatuur wast, samen met het wasmiddel dat je gebruikt) zorgt ervoor dat kledingstukken mooi van kleur blijven. Hoe dat zit? Zeepresten zorgen ervoor dat kledingstukken sneller vaal worden. De structuur van peper voorkomt dat de zeepresten aan de kleding blijven kleven. Daarnaast voorkomt zwarte peper het ‘uitlopen’ van kleuren. 
Wist je trouwens dat je af en toe een vaatwastablet in de wasmachine moet gooien? Het advies van experts is om één keer per maand een was te draaien met 1 of 2 vaatwastabletten erin. Zet de machine dan aan op 90 graden. Dit voorkomt nare geurtjes en spoelt de machine goed door waardoor verstoppingen worden tegen gegaan. Zeker bij machines van 5 jaar of ouder kan dit de levensduur van je wasmachine flink verlengen.

Lees ook !
#Wasgoed nooit meer in een kamer laten drogen!
#Deze 5 fouten maken we allemaal weleens als we onze beha wassenMAAR...HIER HOUDEN WIJ TOCH ZO VAN!


Een romantisch dineetje. Een spetterend feest. Een concert of theatervoorstelling. Momenten waarop een vrouw er op haar mooist uit wil zien. Dat vraagt om bijzondere outfits: geraffineerde modellen, luxueuze stoffen, opvallende applicaties. ..STIJL! waarmee jij indruk maakt. 
Shop the look! bylotte - kliklik!BEWAAR JIJ JE EIEREN IN DE KOELKASTDEUR? / WIST JE DAT?

Bewaar jij je eieren in de koelkastdeur? Dit is waarom je dat beter niet meer kan doen..

Je koopt eieren in de supermarkt niet vanuit de koeling. Kun je deze dan thuis wel in de koelkast bewaren? Of is het juist beter om ze buiten de koeling te bewaren? Daar hebben we nu het antwoord op, want wanneer je een doosje vanuit de supermarkt koopt kan je ze het beste in de koelkast bewaren. Maar de plek waar je ze in de koelkast neerlegt valt nog te betwisten.
Koelkastdeur : Dat handige rekje aan de binnenkant van je koelkastdeur is dus eigenlijk niet de beste plek om ze te bewaren. Waarom? Omdat je de koelkastdeur regelmatig open en dicht doet. Dit zorgt ervoor dat het ei steeds plotselinge temperatuurverschillen moet ondergaan. Volgens opslagspecialist Vlatka Lake van het Britse Space Station kan dit er namelijk toe leiden dat eieren sneller gaan rotten. Daarnaast veroorzaakt het rekje in de koelkast dat je eieren snellerkunnen barsten wanneer je ze kookt.
Groei van bacteriën : Om je eieren voor langere tijd vers te houden kun je ze het beste in de eierdoos, achter in de koelkast bewaren. Dit zorgt ervoor dat ze op een stabiele temperatuur blijven en voorkomt dat ze uitdrogen. Bovendien helpt de koude temperatuur achter in de koelkast de groei van bacteriën tegen te gaan, wat betekent dat er minder kans bestaat op besmetting met de salmonella en campylobacterie. De ideale temperatuur in de koelkast voor je eieren is overigens 4 graden Celsius.DE VERSCHILLEN TUSSEN RODE, GELE EN GROENE PAPRIKA! / WIST JE DAT ?

Kende jij de verschillen...tussen rode, gele en groene paprika??
Dat paprika’s in verschillende kleuren bestaan, dat weet iedereen wel. Maar dat er ook daadwerkelijk een verschil bestaat qua smaak, voedingswaarden en de manier waarop je de paprika’s moet gebruiken? Dat wist echt niemand.

De groene paprika wordt vaak weggegooid, waarschijnlijk omdat de groene variant bitterder smaakt dan de gele en de rode variant; deze kleuren paprika’s smaken zoeter en zachter. Toch is de groene variant niet helemaal een buitenbeentje; hij bevat namelijk meer vezels en anti-oxidanten dan de andere paprika’s. Dit komt doordat een groene paprika eigenlijk nog niet rijp is. Ook bevat deze iets minder calorieën. Door zijn bittere smaak kan de groene paprika het beste in warme gerechten worden gebruikt. Gele en rode paprika’s daarentegen zijn geschikt voor zowel warme als koude gerechten. Verder bevat een gele paprika iets minder calorieën dan een rode paprika maar iets meer dan de groene. In de gele variant vind je veel vitamine C en in de rode vitamine A. 

Lees ook: Een mannelijke of een vrouwelijke paprika?


Als pioniers op het gebied van huidverzorging was Estée Lauder één van de eersten om te begrijpen dat de nacht het juiste moment is voor de huid om de schade van de dag te herstellen. Voortbouwend op tientallen jaren van inspiratie en expertise op het gebied van DNA-onderzoek en Chronobiologie, brengt Estée Lauder een revolutie teweeg in de nachtelijke reparatie met Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II. 

Dit geavanceerde serum ondersteunt de natuurlijke nachtelijke vernieuwing van de huid om de zichtbare impact van de vele zichtbare veroudering aanvallen in het moderne leven te helpen herstellen - gebrek aan slaap, blauw licht, vervuiling, UV en ozon. Revolutionaire ChronoluxCB ™ -technologie combineert krachtige Catabolysis- en Chronolux ™ -technologieën en voegt de kracht van cellulaire zuivering toe aan de nauwkeurigheid van synchronisatie om de huid te helpen de natuurlijke nachtelijke reparatie te maximaliseren. 

Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II vermindert het uiterlijk van de belangrijkste zichtbare tekenen van veroudering voor een jonger uiterlijk. Lijnen en rimpels lijken verminderd en de huid is versterkt om verdere schade te voorkomen. Deze doorbraak in nachtherstel is zo effectief, de huid voelt vloeiender, gehydrateerd en sterker aan, en ziet er doorschijnender en egaler uit.


NIET MET JE BENEN OVER ELKAAR GAAN ZITTEN BIJ EEN KNIPBEURT / WIST JE DAT?Om déze reden moet je dus nooit met je benen over elkaar zitten als je haar wordt geknipt…..

Het is immers niet vanzelfsprekend dat de kapper je precies die coupe aanmeet die jij dolgraag wilt hebben. Wil je voorkomen dat er per ongeluk te veel centimeters van je lokken worden geknipt? Ga dan niet met je benen over elkaar in de kappersstoel zitten.
HoudingAls het tijd is voor een knipbeurt, heb je de kapper vast weleens horen zeggen dat je even omhoog of naar beneden moet kijken. Ook zegt de kapper dat je je hoofd recht moet houden en dat je stil moet zitten. Nogal wiedes, want je wilt niet dat je haar verkeerd geknipt wordt. De volgende keer dat je je lokken laat knippen, moet je er echter ook aan denken dat je niet met je benen over elkaar gaat zitten. Veel vrouwen gaan graag zo zitten, maar dat kan er ongemerkt toe leiden dat je manen scheef worden geknipt. Dit komt omdat je toch een beetje scheef in je stoel zit.
De volgende keer dus die benen lekker laten hangen als je in de kappersstoel gaat zitten.
Bron: Pinterest


ZO HOUD JE WITTE KLEDING ECHT WIT / WIST JE DAT?

Witte kleding wit blijft! dat je was een uitdaging is voor de meesten. Zelfs je kleding naar de wasserette brengen verzekert je niet van stralend witte was.Dit komt omdat wij allemaal vertrouwen op dure merken die kleding beschadigen en vol chemicaliën zitten. Het maakt niet uit of het poedervorm of vloeistof is, je kleding zal uiteindelijk verkleuren. De truc op het behoud van witte kleding zit juist in het gebruik van hele andere middelen. Hier onder ze je welke middelen het beste werken en waarom.
#Bakpoeder /Week je kleding in een teil met 1 kopje bakpoeder opgelost in 4 liter water. Na het weken was je, de kledingstukken zoals je gewent bent. Dit rekent af met de meeste vlekken en zorgt voor die stralend witte kleur. Makkelijker dan dit kan niet.
#Aspirine /Heel gek om Aspirine te gebruiken op je kleding, maar het werkt echt. Dit is een geheimwapen. Is je witte jurk geel of grijs is geworden doe dan het volgende. Los 6 geplette aspirines op in wat water en week daar een half uur je kleren in voor je ze wast volgens de wasvoorschriften.
#Azijn en Citroen /De combinatie van azijn en citroensap is de meest krachtige vlekverwijderaar die je kan gebruiken. Was je kleren hiermee en je hebt geen last meer van vlekken, het zorgt er ook voor dat je kleding frisser gaat ruiken.

10 DINGEN MOGEN ABSOLUUT NIET IN JE VAATWASSER! / WIST JE DAT ?


Als je beschikt over een moderne vaatwasser, kun je er vrijwel alles in kwijt. Een gourmetset of pizzabord? Geen probleem. Hoewel de meeste producten een label hebben waarop staat of het product in de vaatwasser mag, kan je toch niet alles zomaar in de vaatwasser stoppen omdat bepaalde dingen stuk kunnen gaan of zelfs schadelijk zijn voor je afwasmachine. 10 dingen voor jou op een rij gezet die je nooit in de vaatwasser mag stoppen. 

1. Hout /Een houten snijplank kun je beter niet in de vaatwasser stoppen. De plank wordt in een vaatwasser heel nat en heet gemaakt, vervolgens laten we hem snel afkoelen en opdrogen. Het hete water en de hitte van het drogen zijn funest voor houten keukengerei.Dit geldt overigens niet alleen voor je houten snijplank die kan gaan scheuren of splijten, maar ook over houten spatels en schalen. Het gevolg kan zijn dat de spatels krom gaan trekken en hun vorm verliezen. Het hout kan ook je andere servies aantasten, om dan nog maar te zwijgen over de bijtende rommel die in een vaatwasblokje zit. Droog houten snijplanken of bestek dan ook zo snel mogelijk af na het afwassen.
2. Antiek porselein /Het is belangrijk om te weten dat niet al het porselein in de vaatwasser mag. Bepaalde porseleinen zijn handgeschilderd en kunnen de hoge temperaturen van de afwasmachine niet aan. Je wil het antieke theeservies van je grootmoeder natuurlijk zo mooi mogelijk houden.
Helaas kunnen de mooie beschilderingen al snel lelijk worden en vervagen in de vaatwasser. Zonde! Het is dus verstandig om handgeschilderd porselein of antiek porselein niet mee te wassen in de vaatwasser. Dit geldt ook wanneer er zilveren of gouden randjes aan zitten, tenzij ze in de glazuur meegebakken zijn. Gewoon ouderwets met de hand afwassen is in dit geval de beste oplossing.
3. Keukenmessen /Net als al het andere keukengerei heeft een keukenmes ook het nodige onderhoud en aandacht nodig. Ongeacht het merk of type mes, het is ten alle tijden belangrijk om het mes direct na gebruik grondig af te wassen en goed af te drogen. Stop keukenmessen echter niet in de vaatwasser, een vaatwasser is ongeschikt voor het reinigen van keuken- en koksmessen
Je kunt keukenmessen beter afwassen met de hand, met een lauw warm, mild sopje. Gebruik bij voorkeur een borstel of desnoods de achterkant van een schuursponsje. Belangrijk om te weten is dat je nooit de schuurkant mag gebruiken op het lemmet, dit zorgt namelijk voor krassen. Er mogen ook geen etensresten achterblijven op het lemmet. Deze zullen gaan bijten in het lemmet en zorgen voor lelijke roestpuntjes, zelfs bij RVS messen.
4. Knoflookpers /De knoflookpers is een handig hulpmiddel bij het koken, maar minder handig als je daarna gaat afwassen. De knoflookpers mag je wel gewoon in de vaatwasser doen, maar het grote nadeel hiervan is dat met de vaatwasser alleen de knoflookpers niet goed schoon wordt. De uitgeperste knoflook is plakkerig en blijft achter de gaatjes zitten. Schoonmaken gebeurt zeer eenvoudig door hem af te spoelen onder de kraan, eventueel heel kort met de afwasborstel in de gaatjes om de laatste restjes te verwijderen.
5. Thermosfles /Hoewel sommige thermosflessen inmiddels vaatwasser-vriendelijk zijn, bestaan er nog steeds thermosflessen die je maar beter niet in de vaatwasser mee kunt laten draaien. De vaatwasser maakt de isolatielaag kapot doordat er water tussen gaat zitten, met als gevolg dat de thermosfles zijn isolerende werking verliest.
Bij veelvuldig gebruik is schoonspoelen met heet water en wat afwasmiddel voldoende. Slaat de binnenkant aan, dan kun je diverse middeltjes gebruiken, zoals bakpoeder. Doe een eetlepel bakpoeder in je thermoskan en vul het met warm water. Na een paar uur kun je hem legen en weer naspoelen. De buitenkant van een thermoskan kun je schoon krijgen/houden door dit met groene zeep op een (zachte) schuurspons aan te brengen en zo na een half uur inweken weer af te spoelen.
6. Koperen potten, pannen en keukengerei /Ook koperen pannen kun je beter niet in de vaatwasser stoppen. Koper reageert namelijk niet goed op het agressieve zeep in vaatwasmiddel. Om koperen pannen weer schoon te krijgen gebruik je een mengsel van bloem, azijn en zout op een spons.
Deze producten gebruik je ook vaak bij het koken, wat het veilig maakt om te gebruiken bij het schoonmaken van koperen pannen. Als je een agressief chemisch middel zou gebruiken dan loop je het risico dat er wat achterblijft in de pan en het lijkt me nou niet zo lekker om zo’n middeltje door je eten te hebben. Gebruik nooit staalwol, dit zal krassen veroorzaken op het koper en RVS.
7. Gietijzeren pannen /Gietijzer is bestand tegen zeer hoge temperaturen, waardoor gietijzeren pannen ideaal zijn voor het snel dichtschroeien of karameliseren van vlees of vis. Maar het zwakke punt van een gietijzeren pan is het schoonmaken ervan. Je kunt een gietijzeren pan namelijk niet zomaar in de afwasmachine stoppen om de simpele reden dat hierdoor de laag eraf wordt gewassen. Daarnaast bevorder je ook het ontstaan van roest.
Afwassen met zeep dan maar? Niet doen! Zeep is zo’n beetje voor alles geschikt, behalve voor gietijzeren pannen. Door het gebruik van zeep was je de laag vet of olie die in een gietijzeren pan hoort weg. Zonde! Je kunt een gietijzeren pan het beste schoonmaken door eerst met een stuk keukenpapier een eetlepel grof zeezout door de pan te vegen. Hierdoor verwijder je de aanbaksels. Vervolgens kun je met warm water en een borsteltje de pan schoonmaken (zonder zeep!) Droog de pannen daarna direct af, anders kan er roest ontstaan.
8. Keramische anti-aanbak pannen /Pannen gaan veel langer mee als je ze niet in de vaatwasser afwast. Dat geldt vooral voor pannen met een anti-aanbaklaag en zeker voor keramische pannen. Vanwege het feit dat er geen borstels in de vaatwasser zitten die het harde werk doen, maakt de afwasmachine schoon doordat er met vrij agressief schoonmaakmiddel wordt gewerkt. Daardoor wordt de pan ruw en stroef. Is de pan na het met de hand wassen toch nog ruw of stroef, dan kan je de pan met een doekje en wat arachideolie, zonnebloemolie of olijfolie inwrijven zodat deze weer wat vettig wordt.
9. Potjes met etiketten /Als je een jampotje wilt bewaren als hij leeg is, kun je beter het etiket eraf halen voordat je hem in de vaatwasser stopt. Als je het etiket erop laat zitten, dan is de kans groot dat hij losraakt in de vaatwasser. Het etiket kan dan vastraken in het filter – wat kan leiden tot een dure grap in de vorm van een reparatie. In een teiltje of emmer doe je genoeg warm water om de pot liggend minimaal half onder water te houden. Doe er dan een eetlepel baking soda in het water en laat het etiket in het water weken om dit er snel vanaf te krijgen
10. Ieder aluminium kookgerei /Het afwasmiddel dat gebruikt wordt voor de vaatwasser bevat bijna altijd een zuur bestanddeel. Als het lemmet een legering bevat met aluminium, zal het zuur ook het aluminium aantasten waardoor het oxidatieproces versneld wordt.Het is dus doodzonde om je schalen of bestek van dit materiaal in de afwasmachine te stoppen. Vieze aluminium pannen en ketels kan je schoonmaken door uitkoken met azijn en zout of stukkokende aardappelen. Een zacht afwasmiddel is ook al voldoende om ze schoon te krijgen, eventueel met behulp van een staalspons. Gebruik echter nooit soda of bleekwater.
MOOI HE ?!👄


DIT IS WAAROM JE DE VOLGENDE KEER ALS JE IN BAD GAAT ER EPSOM-ZOUT MOET DOEN/ WIST JE DAT?


De eerst volgende keer dat je besluit om een ​​lekker ontspannend bad te nemen, gebruik dan niet zomaar badschuim of een leuke bathbomb van de lush. Ga eerst langs een reform winkel voor epsomzout. 
Het is waarschijnlijk de makkelijkste, leukste en snelste manier om te werken aan je gezondheid. Magnesiumsulfaat is een mineraal die je lichaam kan opnemen door de huid. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Met een bad waarin magnesium verwerkt zit neem je makkelijk de nodige dosis op. Bekijk hier onder de voordelen van zo’n bad
1. Verhoogt het magnesium gehalte in je lichaam /Zoals je in een eerder artikel van ons hebt kunnen lezen is magnesium heel erg belangrijk voor je lichaam. Een bad met magnesiumsulfaat geeft je lichaam de nodige boost van dit mineraal. 
2. Vermindert stress /Heb je het over ontspanning dan denk je meestal gelijk aan een rustig bad. Het magnesium wat je vind in Epsom-zout helpt je spieren ontspannen dit heeft zelfs effect op je hersenen.
3. Rekent af met gifstoffen/De sulfaten in Epsom zout helpen je lichaam met het verwijderen van giftige stoffen. Je huid is erg poreus hierdoor kunnen stoffen je lichaam betreden. De sulfaten zorgen trekken via die zelfde weg deze stoffen uit je lichaam.
4. Helpt je stoelgang /Epsom-zout heeft een licht laxerende werking en wordt vaak gebruikt om verstopping te verhelpen. Als je epsom zout inneemt dan zorgt het voor meer vocht in de darmen waardoor alles eruit spoelt.
5. Vermindert pijn en ontsteking /Epsom zout in een warm bad verlicht ontsteking. Het is vooral gunstig bij het natuurlijk behandelen van bronchiale astma, pijnlijke spieren, hoofdpijn en migraine.
6. Verbetert de bloedsuikerniveaus /Mensen die gezonde magnesiumniveaus hebben, hebben veel minder kans om ooit diabetes te ontwikkelen. Het magnesium en sulfaat wat zich in Epsom-zout bevindt helpt het lichaam insuline produceren en gebruiken.
Bitterzout € 4,99 / Go to the shop!

MOSTERD IS NIET ALLEEN GOED VOOR OP JE HOTDOG BROODJE, MAAR OOK VOOR DEZE DINGEN / WIST JE DAT ?


Mosterd kan net het sausje zijn om je hotdog of hamburger een lekkere smaak te geven. Wist jij dat je mosterd ook voor andere doeleinde kunt gebruiken die niks met eten te maken hebben?
Mosterd is gemaakt van een zaadje van de mosterd plant, het kan pittig of zoet. Dit hangt ervan af hoe het is bereid. Iedereen nuttigt mosterd als sausje, maar er is meer. De eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen in gele mosterd dragen bij tot een goede gezondheid en welzijn.
Mosterd zorgt er ook voor dat het vet sneller wordt verbrand. Het is een beetje scherp maar wel lekker.Je moet niks laten staan maar juist extra ingrediënten aan je eten toevoegen die maken dat je er meer van geniet. Koop daarom verschillende soorten mosterd, grove mosterd smaakt weer heel anders dan fijne mosterd.
Mosterd zit in kleine hoeveelheid door mayonaise, maar wanneer je wilt afvallen of op gewicht blijven dan doe je zelf gewoon wat extra mosterd bij de mayonaise. 
Verkoudheid / De pittigheid van mosterd maakt dat het perfect is voor het losmaken van slijm op de borst tijdens een verkoudheid. Breng heel simpel wat mosterd aan op je borst en geniet van de warmte.
Spieren ontspannen / Ben je naar de sportschool geweest en fanatiek bezig geweest en heb je vandaag last van je spieren? Wrijf wat mosterd op je spieren en de warmte zal je spieren ontspannen en de pijn verlichten.
Conditioner / Als je last hebt van droog haar en gespleten punten, kan je mosterd gebruiken als een natuurlijke conditioner. Na het wassen van je haar vet je haar in met mosterd en laat het 8 uur in je haar. Na die 8 uur was je je haar uit en je zult meteen verschil merken.
Gezichtsmasker / Milde mosterd is perfect als gezichtscrème. Het verstrakt je huid en verwijdert kleine rimpels. Breng de mosterd aan op je gezicht en laat het 5 min zitten.
Brandwonden / Mocht je jezelf per ongeluk verbranden breng dan mosterd aan op je brandwond. Dit verlicht het branderig gevoel.
Keelpijn / Last van je keel en helpt geen enkele remedie, probeer dan dit mengsel met mosterd. Meng een lepel mosterd met citroen sap, een lepel honing en theelepel zout. Breng deze ingrediënten aan de kook met een beetje water. Laat het afkoelen. Dit mengsel zorgt ervoor dat je heel snel van je keelpijn afkomt
De volgende keer als je in de supermarkt loopt vergeet niet een extra pot mosterd mee te nemen voor de bovengenoemde gevallen.
Bron: LifetrendSPINAZIE MAG JE NIET OPNIEUW OPWARMEN / WIST JE DAT?


Spinazie mag je absoluut niet opnieuw opwarmen zeggen ze weleens en dat is heel erg waar!


Vroeger was het inderdaad niet slim om spinazie nog een keer op te warmen. Dat kwam omdat men toen nog niet de middelen had om de spinazie goed te koelen als er na het eten nog wat over was. In spinazie zit namelijk een stof, nitraat, die door bacteriën omgezet worden in nitriet. Nitriet is slecht voor je. De bacteriën houden van een lauwwarme omgeving, dus het is zaak om je spinazie zo snel mogelijk af te laten koelen en in de koelkast te zetten. Het voedingscentrum geeft als richtlijn dat je spinazie bij 4 graden moet bewaren, en niet langer dan 2 dagen.

Er vindt altijd wel wat nitrietvorming plaats. Daarom is het niet goed om opgewarmde spinazie te geven aan mensen met een zwakke gezondheid, zoals ouderen, zwangere vrouwen of kinderen onder de 6 maanden. Elke keer dat je spinazie opwarmt komt er nitriet bij. Het is dus niet aan te raden om spinazie keer op keer op te warmen. Ook kun je spinazie het beste snel opwarmen. Hoe langer het namelijk lauwwarm blijft in plaats van heet, hoe langer bacterieën de kans hebben om nitriet aan te maken.

Eten laten afkoelen
Spinazie moet dus zo snel mogelijk in de koelkast. Maar het is toch zo dat je eten eerst moet laten afkoelen voordat je het in de koelkast zet? Hoe zit dat dan?
Het klopt dat je eten eerst tot kamertemperatuur moet laten afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Dit heeft niets met het eten zelf te maken, maar met de temperatuur in de koelkast. Als je een warme maaltijd bij je andere boodschappen in de koelkast zet, loopt de temperatuur te hoog op en krijgen bacteriën de kans om al je eten te bederven. Daarom moet je zorgen dat je eten flink is afgekoeld voordat je het wegzet.

Dit proces kun je versnellen door het in een bak met ijswater te zetten. Dek de pan of het bord af met aluminiumfolie of huishoudfolie om de bacteriën geen kans te geven. Het voedingscentrum raadt aan om je eten niet langer dat 2 uur buiten de koelkast te laten staan.

Spinazie en vis
Wist je trouwens dat je door de nitraten in spinazie deze groente ook beter niet kan combineren met vis? Als de spinazie met vis of zeevruchten in contact komt, ontstaat er namelijk nitrosamine. Deze stof is kankerverwekkend. Ook andere groenten kunnen een hoog nitraatgehalte hebben. Voorbeelden zijn paksoi, bietjes en andijvie.

WE LOVE DESIGUAL💗 

Styled by LotteWASGOED NOOIT MEER IN EEN KAMER LATEN DROGEN!/ WIST JE DAT?

Als je je wel eens hebt afgevraagd waarom kamers waarin was gedroogd wordt zich in de kelder bevinden en niet bijvoorbeeld naast je bed of in de keuken??...
Wanneer wasgoed op een droogrek wordt gehangen, stijgt de vochtigheidsgraad met 30%. Een grote mand wasgoed bevat 2 liter water dat tijdens het drogen in de lucht verdampt worden. Bij een hoge luchtvochtigheid in huis ontstaan er schimmels die je gezondheid behoorlijk kunnen beïnvloeden. Je herkent een vochtig huis bijvoorbeeld aan:
 • Veelvuldig beslagen ramen.
 • Zwarte gestippelde plekken op de muren en het plafond veroorzaakt door schimmel.
 • Veel last van ongedierte zoals pissebedden en zilvervisjes.
 • Een muffe lucht.
 • Behang wat gaat bobbelen of loslaten.
 • Rottende kozijnen en deurposten.
Hoewel dit allemaal vrij onschuldig klinkt, mogen de gevolgen in geen enkel geval onderschat worden.
Door de verhoogde luchtvochtigheid krijgen schimmelsporen en bacteriën namelijk vrij spel. Deze symptomen zijn met het blote oog vaak niet meteen zichtbaar. Dit heeft echter ernstige gevolgen voor onze gezondheid, waarschuwt David Denning, professor in de geneeskunde aan het Universitair Ziekenhuis in Manchester. Vooral mensen met een zwak immuunsysteem en astma zijn bijzonder kwetsbaar.
Het kan ademhalingsproblemen, allergieën, astma en longziektes veroorzaken. En in het slechtste geval kan een longaandoening tot de dood leiden. Daarom raden experts aan om de was op de volgende manieren te drogen:
 • In open lucht
 • In een droogkast
 • In een goed verluchte ruimte buiten de woning
Op die manier kan men deze gezondheidsrisico’s op een eenvoudige manier voorkomen.Het nieuwe parfum JOY by Dior is helder, weldadig en spreekt direct tot de verbeelding. Blijdschap wordt eindelijk gevangen in een geur die zowel wordt gekenmerkt door een omhullende tederheid als door energie. Een ode aan plezier, aan het leven.
Een eau de parfum, verlicht door de stralende glimlach van bloemen en Hesperides, de zeemzoete streling van houtnoten en de sereniteit van muskus.
Een parfum met duizend nuances dat toch helder en eenduidig is.

“JOY by Dior is een uitdrukking van de bijzondere emotie van blijdschap aan de hand van een olfactieve interpretatie van licht.”
“Dit parfum doet denken aan bepaalde pointillistische schilderijen die een rijkdom aan technieken bevatten zonder hun lichtvoetigheid te verliezen. Het bestaat uit een veelheid van penseelstreken, een groot aantal facetten die tezamen toch een helder en eenduidig beeld schetsen.”

MUNTPLANT HOUDT INSECTEN WEG!! / WIST JE DAT?

Enkelen houden niet van spinnenwebben aan de muur en of  in de hoeken van het plafond te hebben. Natuurlijk is een schoon huis minder aantrekkelijk voor insecten dan een vies huis, maar zelfs als je het huis goed schoon houdt kun je insecten en ander ongedierte tegenkomen.
Het maakt echter niet uit hoe schoon je je huis, tuin of terras houdt, spinnen zullen altijd een weg naar binnen vinden en zich nestelen in het huis. Hoewel spinnen, insecten en fruitvliegjes niet gevaarlijk zijn, kunnen ze wel voor overlast zorgen. We snappen dat dit erg vervelend is en daarom hebben wij vandaag de ideale oplossing om op een diervriendelijke manier van deze beestjes af te komen!
Wist je dat spinnen en andere kleine insecten niet tegen de geur van één specifieke plant kunnen? Het is daarom een goed idee om deze plant in je huis neer te zetten, die ook nog eens goedkoop en makkelijk te onderhouden is, namelijk;....Muntplant??!
 • Het houdt spinnen, fruitvliegjes en andere insecten ver weg
 • De plant heeft een sterk aroma en dient als natuurlijke luchtverfrisser
 • Goedkoop en makkelijk te onderhouden
Maar soms is dit echter nog niet voldoende om van deze beestjes af te komen..wij weten inmiddels dat munt een sterke geur heeft en zal je huis niet alleen beschermen tegen spinnen, maar ook tegen andere insecten en fruitvliegjes. Wij raden aan om een klein beetje pepermunt etherische olie te mengen met water en in een spray te doen.
Spuit dit mengsel vervolgens in alle donkere hoeken van je huis, terras, berging en alle andere plekken waar spinnen worden gezien. De aangename geur van deze spray zal dienen als een natuurlijke luchtverfrisser en houdt insecten, spinnen en fruitvliegjes op afstand. Tevens is deze spray onschadelijk voor de mens.
Vergeet deze handige tip niet te delen met je vrienden!


HIJ WAS DE LANGSTE MAN TER WERELD.. / WIST JE DAT?
Robert Wadlow was de langste man van de wereld, maar na zijn overlijden in 1940 ontdekten artsen dat er nóg iets speciaals aan de hand was met deze langste man ter wereld.
Robert Wadlow werd op 22 februari 1918 geboren in Alton in de Amerikaanse staat Illinois. Bij de geboorte was hij ‘gewoon’ een baby van iets meer dan vier kilo..heel gewoon!
Maar wanneer Robert begon te groeien....begonnen de vraagtekens?
Want op tienjarige leeftijd was Robert al 1.96 m lang en was hij langer dan zijn vader, met 1.85 m ook niet echt een klein mannetje. Het verschil kun je prachtig zien op deze foto, waarop de tienjarige jongen (links) met zijn vader poseert.

De oorzaak van Roberts bizarre lengte was een abnormaal hoge aanwezigheid van groeihormonen in zijn lichaam. De eerste keer dat Roberts ouders ontdekten dat er iets vreemds aan de hand was met hun zoon, was echter al rond Roberts eerste verjaardag: hije was toen al ruim een meter lang, een lengte die eerder past bij een kleuter. In 1937 werd Robert officieel de langste man ter wereld benoemd. Hij was toen 2.54 m lang en werkte op dat moment al bij een rondreizend circus.

Overlijden van Robert Waldow was nog steeds bijzonder??? !!
De langste man ter wereld overleed in 1940 op 22-jarige leeftijd aan een infectie die zich vanuit zijn zwakke enkels door zijn lichaam verspreid had. Hij was op dat moment 2.72 m. Bij de autopsie ontdekten de dokters echter iets heel bijzonders: Roberts lichaam was nog steeds aan het groeien!

Toen de groei van Roberts lichaam eindelijk was gestopt, werd hij begraven in een speciaal op maat gemaakte kist van bijna vijfhonderd kilo, die door meerdere mannen gedragen moest worden.

€ 9,95 - KLIK KLIK!

Verzadigde, aantrekkelijke haarkleuren voor wel vier weken! Deze natuurlijke plantaardige kleuren in poedervorm verzorgen en versterken het haar van de haarwortel tot in de puntjes – voor een zijdeachtige glans en gezond uitziende haren. Zeer goede grijsdekking. Zelfs bij gevoelige hoofdhuid ideaal geschikt. Eenvoudigin het gebruik. Inwerktijd min. 60 tot 90 minuten. Ecocert-gecertificeerd. Waschbaer 


DIT IS WAAROM JE JE THEE NOOIT TE HEET MOET DRINKEN /WIST JE DAT?


Thee te heet drinken? Dat kun je beter niet doen. Dat brengt namelijk voor sommige mensen de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee....wist je dat?
Wat dan? Een gevolg dat erg voor de hand ligt voor mensen die hun thee te heet drinken, is een geïrriteerde of verbrande slokdarm.
Maar daarnaast kan thee die nog veel te heet is ook de kans op slokdarmkanker vergroten. Daar moet wel gelijk bij gemeld worden dat dit alleen geldt voor mensen die ook roken of alcohol drinken.
Germund Daal van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds laat weten dat enkel en alleen thee te heet drinken niet levensgevaarlijk is, behalve als je rookt en/of minstens anderhalf glas alcohol per dag drinkt.
Tóch adviseert het Wereld Kanker Onderzoek Fonds om je thee minstens twee minuten af te laten koelen voordat je het opdrinkt. Goed onthouden dus, als je straks nog even een kopje zet.( Bron: RTL & Pinterest )
WAAROM VIEREN WE VALENTIJNSDAG? / WIST JE DAT?
Vandaag wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Hét ideale moment om je partner eens goed te verwennen. Maar waarom vieren we Valentijnsdag eigenlijk? 

Zonnetje
Een geheime liefde een kaartje sturen, je geliefde een geurtje cadeau doen of samen lekker uiteten; veel mensen grijpen Valentijnsdag aan om romantisch uit te pakken. En vice versa verwachten we natuurlijk ook een leuk bloemetje of cadeautje terug. Maar waarom is hier eigenlijk een speciale dag voor?

Raad en hulp
Hoe Valentijnsdag precies is ontstaan, is niet bekend. Maar de meeste mensen geloven dat 14 februari de dag is dat priester Valentinus stief. Hij was een Romeinse priester die zich tot het Christendom had bekeerd. Het was een goed mens en hielp iedereen die hulp nodig had, waaronder zieken, armen en bejaarden. Maar iedereen kon bij hem terecht voor raad en hulp. Valentinus gaf de mensen die bij hem kwamen altijd een bloem. Dat zou de reden zijn waarom mensen elkaar met Valentijn bloemen geven.

Verboden liefde
Maar er zijn ook mensen die geloven in een ander verhaal van priester Valentinus. Hij leefde rond 260 na Christus in Rome en keizer Claudius II vond dat een soldaat die onder plak zit, niet goed kan vechten. Hij verzon daarom een wet die soldaten verbood om te trouwen. Valentinus vond dat maar onzin. De liefde is belangrijker dan oorlog voeren, toch? Hij trouwde daarom verliefde stelletjes in het geheim. Maar daar kwam de keizer al snel achter en stopte hem in de gevangenis. In de gevangenis werd hij verliefd op de blinde dochter van zijn bewaker. Hij stuurde haar lange liefdesbrieven en wist haar zelfs te genezen van haar blindheid. Op de dag van zijn executie, op 14 februari, gaf hij zijn grote liefde de laatste liefdesbrief die ondertekend was met: “van je Valentijn”. Dat zou de reden zijn waarom vandaag de dag nog steeds mensen op Valentijnsdag een kaartje naar hun geheime liefde sturen en ‘m zo ondertekenen.Zo weet de ontvanger namelijk niet van wie de kaart afkomstig is. / Bron: Quest / Pinterest


KARDEMOM EEN VETVERBRANDER / WIST JE DAT?Of je nou wilt afvallen of gewoon wilt trainen om je fit en gezond te voelen, je kan je lichaam actief aanmoedigen om in balans te blijven door de goeie dingen te eten.
De formule is eigenlijk best wel simpel – eet niet meer calorieën dan dat je verbrand gedurende de dag. Maar er zijn een aantal kruiden en specerijen die je lichaam kunnen helpen om je vet verbranding metabolisme te stimuleren.

€ 4,10 / DeWeegschaal - Kardemom
Het eten van gember staat bijvoorbeeld al heel lang bekend als zo’n ingrediënt, maar minder mensen zijn zich ervan bewust dat een familielid van gember ook wonderen voor je lichaam kan doen.Buiten het feit om dat het je spijsvertering versneld en je metabolisme een boost geeft, helpt deze “koningin der specerij” bij vermoeidheid, buikpijn en een slechte adem.

Kardemom verbeterd je metabolisme wat uiteindelijk je vetverbranding stimuleert. Deze specerij stimuleert de loslating van gal, wat ervoor zorgt dat vet op het lichaam sneller afgebroken wordt. Een opgeblazen gevoel en gas in het lichaam kan ook verdwijnen als je een beetje kardemom neemt.
MOOI HE ?! 👄


€ 29,95

-50%
€ 14,98

ARMBAND CAMERÚN / DESIGUAL / SIERADEN

€ 35,95

-50%
€ 17,98

KETTING CAMERÚN / DESIGUAL / SIERADEN


GEBRUIKTE THEEZAKJES ? NIET WEGGOOIEN / WIST JE DAT?


Er gaan bij mij thuis nogal wat theezakjes doorheen. Ze verdwijnen altijd in de prullenbak. Maar wist je dat je gebruikte theezakjes nog heel goed voor andere doeleinde kan gebruiken? Er zitten hele handige tips tussen dus lees snel verder en ontdek welke 11 dingen je met gebruikte theezakjes kan doen!

1. Doktertje spelen
Gebruikte theezakjes kun je voor allerlei kwaaltjes en verwondingen gebruiken. Heb je last van jeukende muggenbulten? Wrijf een theezakje over de beet en de jeuk zal snel verdwijnen! Je kan theezakjes ook gebruiken om verbrande huid te verkoelen of zwelling bij een kneuzing tegen te gaan. Houdt spimelweg een nat theezakje tegen de zere plek en dit zal de pijn verlichten en helpen tegen uitdroging van de huid. Blauwe plekken kun je ook beperkten door een koud nat theezakje tegen de plek te houden vlak nadat je je hebt gestoten. De kou en de tannine zorgen dat kleine bloedvaatje krimpen. Dit voorkomt grote blauwe plekken! Heb je je ernstig verbrand of bezeerd ga dan niet experimenteren met theezakjes maar gewoon even langs je huisarts!

2. Donkere kringen en wallen verminderen
Veel mensen hebben er last van, donkere kringen en wallen onder je ogen. Wanneer we ouder worden ga je dit steeds meer zien. Het een keer goed laat maken is de volgende ochtend gelijk goed zichtbaar. Theezakjes kunnen uitkomst bieden! Leg de gebruikte theezakjes in de koelkast zodat ze goed koud worden. Leg ze vervolgens 10 minuten op je ogen. Door de kou wordt de doorbloeding gestimuleerd en neemt de zwelling onder je ogen af. De tannine in de thee heeft hetzelfde effect waardoor wallen minder worden en de verkleuring onder je ogen minder wordt!

3. Planten voeding
Thee zit vol met een super stofje, tannine. Dit zorgt ervoor dat planten sneller groeien. Je kan gebruikte theezakjes daarom heel goed als meststof voor je planten gebruiken. Omdat dit een stuk aangenamer ruikt dan dierlijke meststof is het ook heel erg geschikt voor je kamerplanten! Je kan iedere theesoort gebruiken als planten voeding. Leg een theezakje in een gieter met water. Met dit water kun je vervolgens de planten begieten. Je kan ook de inhoud van de zakjes eruit halen en dit bij de planten in de aarde stoppen. Pas wel op dat je dit niet te veel of te vaak doet want overbemesting is niet goed voor je planten.

4. Vieze luchtjes neutraliseren
Theezakjes zijn geweldige geurvreters. Leg een theezakje in je koelkast en die soms nogal vreemde koelkastgeurtjes zijn verdwenen! Dit werkt ook in de auto of in de woonkamer. Wat ook perfect werkt is een opgedroogd theezakje in je stinkende sportschoenen doen. Het zakje neemt niet alleen het zweet op maar ook de vieze geurtjes. Zo zullen je sportschoenen in een nachtje weer geurvrij en schoon zijn!

5. Prachtig haar
Thee zorgt ook voor prachtig glanzend haar en extra volume. Giet na je haar met shampoo te hebben gewassen een mok theewater over je haar. Je kan deze gewoon van oude theezakjes trekken hier zitten nog voldoende werkende stoffen in. Je kan het beste thee gebruiken waar veel cafeïne in zit. Kies dus niet voor groene of witte thee maar grijp naar de gouden oude earl grey. De cafeïne zorgt namelijk ook nog eens voor een groeiboost van je haar!

6. Ontvetter
Oude theezakjes zijn ook heel goed te gebruiken bij de afwas. De meeste mensen zien er nogal tegenop om na een groot dineer aan de afwas te moeten beginnen. Bespaar jezelf een hoop geschrob en geboen en laat de vette vaat eerst even weken in warmwater met een paar oude theezakjes. De thee werkt als een ontvetter en zal die plakkerige vaat een stuk gemakkelijker schoonmaken. Wanneer je eenmaal aan de afwas begin zal je veel sneller klaar zijn omdat al het vet door de zakjes is opgenomen!

7. Stinkvoeten aanpakken
Gaat iedereen een blokje om wanneer jij je sokken of schoenen uittrekt? Geen paniek! Thee is hier de oplossing. Week je voeten in een lekker voetenbadje met oude theezakjes en je probleem is zo opgelost! Laat een aantal theezakje in het kokend water trekken (pas op, is heet). Zwarte thee werkt het beste tegen hardnekkige zweetvoeten. Dit komt omdat de cafeïne in deze thee ervoor zorgt dat de zweetporiën worden afgesloten en de bacteriën op je huid worden gedood. Deze bacteriën zorgen voor die nare lucht dus hoe minder bacteriën hoe minder zweetlucht!

8. Anti-muizen middel
Als ik iets zielig vindt dan zijn het wel muizenvallen en muizengif. Ik snap heel goed dat wanneer je muizen in huis hebt je er zo snel mogelijk vanaf wil maar deze methodes laten de diertjes erg leiden. Gebruik liever een natuurlijk middel zoals thee! Ik dacht zelf altijd dat muizen alles aten wat mensen maar rond lieten slingeren in hun huis maar dit is niet zo. De geur van thee vinden ze schijnbaar verschrikkelijk. Lgg dus gebruikte theezakjes in alle hoeken en gaten van je huis en de muizen zullen een ander onderkomen gaan zoeken.

9. Tapijtreiniger
Je weet inmiddels dat thee geweldig vieze luchtjes absorbeert. Deze eigenschap maakt thee ook een hele goede tapijtreiniger! Zorg dat de theezakjes helemaal droog zijn geworden en haal de losse thee eruit. Strooi de thee in je tapijt. Klinkt een beetje gek want hier wordt je tapijt toch niet schoner van?! Even geduld, laat de thee 15 minuten intrekken zodat het al het vuil en vieze luchtjes absorbeert. Pak vervolgens de stofzuiger erbij een maakt je tapijt schoon. Hoppa! Een schoon en fris ruikend tapijtje!

10. Stralende huid
Thee zit vol met antioxidanten. Dit maakt thee super gezond voor je huid! Heb je thuis een bad? Ten eerste, ik ben jaloers! Ten tweede, dan kun je je eigen verzorgende bad maken. Laat een aantal theezakje in je bad weken en ontspannen maar! Wanneer je uit bad stapt heb je een heerlijk zijdezacht en verzorgde huid! Hoor je net als ik bij de ongelukkigen zonder bad dan kun je ook theezakjes gebruiken als moisturizer voor een stralende huid. Leg de vochtige theezakjes 10 tot 15 minuten op je huid. Het is een beetje een gedoe wanneer je je hele lichaam wil doen maar het kan zeker! Gebruik hiervoor het liefste witte thee. Deze thee schijnt namelijk ook nog rimpel en lijntje te vervagen!

11. Marinade
Je kan niet alleen zelf lekker in bad van thee marineren voor een zachte stralende huid. Oude thee is een prima marinade voor je kip, rund en varkensvlees! Laat het vlees een paar uur in de thee liggen. Je kan hier voor een nog lekkerdere smaak ook wijn aan toevoegen (ik zeg doen!). Het vlees krijgt zo een heerlijke smaak en wordt extra mals! Voordat je het in de pan doet hoef je alleen nog maar een beetje zout en peper erop te doen voor een top gerecht!

DR. HAUSCKHA COSMETICA LANCEERT HAAR NIEUWSTE CREATIE! 

Voor de veeleisende, rijpere huid!!
Regeneratie Dagcrème Egaliserend zorgt voor een merkbaar gladdere huid en verfrist elke huidskleur met reflecterende, lichtgekleurde minerale pigmenten. De crème egaliseert lichte pigmentatie van de gezichtshuid,  verzacht lijntjes  en zorgt zo voor een levendig en egaal aanzien. De samenstelling van vitaliserende extracten van heilzame planten zoals rode klaver, bryophyllum en heermoes stimuleert de vochtregulatie van de huid. Waardevolle plantaardige oliën van avocado en olijven ondersteunen het herstellend vermogen en beschermen en verzorgen de huid op een aangename manier. Regeneratie Dagcrème Egaliserend trekt snel in de huid en laat elke teint stralen. De crème is ook een goede basis voor make-up.
Dr. Hauschka Regeneratie Dagcrème Egaliserend bevat 40 ml en kost € 48,06 . Het is te koop bij o.a. De Bijenkorf, Vitaminstore, Ekoplaza en gezondheidswinkels en of online bij 2b-natural.

Hauschka producten zijn voordelig bij 2B-natural
Wist je dat alle Dr. Hauschka producten met 20% korting worden verkocht bij 2B! Bij het afrekenen in de kassa zal de prijs worden verrekendEEN MANNELIJKE OF VROUWELIJKE PAPRIKA? / WIST JE DAT ?


Een mannelijke of vrouwelijke paprika? Het maakt een groot verschil!
We hebben weer een ‘nooit geweten’- gevalletje voor je. Het blijkt namelijk dat er best wel wat verschillen zijn tussen mannelijke en vrouwelijke paprika’s. Wie had dat gedacht?
Natuurlijk snappen we dat groentes zich ook op een bepaalde manier moeten voorplanten, maar echt stof tot nadenken geeft het niet. Tot nu toe dan. Het blijkt namelijk dat je in sommige gevallen beter kunt gaan voor een vrouwelijke paprika en in andere gevallen weer beter kunt gaan voor de mannelijke variant.

Hoe herken je het?
Ten eerste: hoe herken je of je te maken hebt met een mannetjes paprika? Dat doe je door de paprika om te draaien. Zie je aan de onderkant slechts drie ‘delen’, zoals de rechter paprika op de afbeelding hierboven? Dan heb je te maken met een mannelijke. Bestaat de paprika als het waren uit vier delen? Dan is het vrouwelijk.
Welke is beter?
Heb jij een ontiegelijke hekel aan het ontpitten van de groente? Dan kun je het beste kiezen voor de paprika met drie delen aan de onderkant, deze bevatten minder zaadjes. Daarnaast kun je de mannelijke paprika’s het beste gebruiken voor koken. Ben je echter van plan om de paprika’s gewoon rauw te snacken of in een ander rauw gerecht te verwerken? Dan is vrouwelijke versie de meest smakelijke optie.


WE LOVE THIS! 💜
Zakelijk driedelig pak, Cavani Roselli, Navy Pinstripe- in de kleur navy blue. Prachtige afwerking met reversspelt € 259,-
DINGEN DIE JE MET MONDWATER KAN DOEN / WIST JE DAT?
Dingen die je met mondwater kan doen !!

#1.Wanneer je last hebt van keelpijn kan mondwater dankzij de ontsmettende werking helpen. Gorgel met het mondwater achter in je keel zodat de bacteriën die je ziek maken worden gedood. Op deze manier zal de ontsteking in je keel sneller verdwijnen en kunnen de bacteriën je niet opnieuw ziek maken. Ga bij ernstige keelpijn of keelpijn die erg lang aanhoudt altijd even langs je huisarts voor advies.

#2. Anti-roos Heb je last van een jeukende droge hoofdhuid of roos? Heb je voor je gevoel alles al geprobeerd maar niets helpt? Probeer dan eens mondwater! Maak je haar nat en vul een dopje met mondwater. Masseer dit gedurende een minuut goed in op je hoofdhuid en zorg dat je alle plekjes op je hoofd bereikt. Laat het mondwater 15 minuten intrekken en spoel je haar uit. Was daarna je haar met shampoo om de frisse mint lucht in je haar te verminderen. Pas op dat je geen mondwater in je ogen krijgt, dit prinkt namelijk enorm.

#3. Voetverzorging Maak van mondwatereen lekker voeten badje en laat je voeten hier in weken. Dit zorgt niet alleen voor heerlijk ontspannen voeten. Het mondwater pakt ook zwetende stinkvoeten aan en het helpt tegen schimmelnagels en voetschimmel! Allemaal kwaaltjes waar ieder mens zo snel mogelijk vanaf wil. Meng het mondwater met warm water en ontspannen maar!

#4. Schoonmaken Maak je weleens je tandenborstel goed schoon? Waarschijnlijk niet. Toch is het best een vies idee dat je dit zo weinig doet met iets wat je in je mond stopt. De makkelijkste manier om alle schadelijke bacteriën van je tandenborstel te krijgen is door deze een minuut of 10 in een glas met wat mondwater te zetten. De bacteriën worden gedood en dit is een stuk beter voor je gebit.

#5. Mooie huid Omdat mondwater een bacteriedodende werking heeft kan je dit ook gebruiken om je huid te reinigen. Wanneer je veel last hebt van puistjes en onzuiverheden zou je dit eens kunnen proberen. Doe wat mondwater op een watje en wrijf dit zachtjes om je huid. Pas op, het kan best een beetje prikken en doe dit daarom niet te vaak.

#6. Anti-geur Wanneer je knoflook hebt gesneden kunnen je handen behoorlijk stinken. Door je handen te spoelen met mondwater zal die vervelende geur snel verdwijnen. Dit trucje werkt ook bij andere vervelende luchtjes zoals zweetgeur en stinkvoeten.

#7. Verminder jeuk Wanneer je bent geprikt door een mug of in aanraking bent gekomen met brandnetels kan mondwater voor verlichting zorgen. Die vervelende jeukende bultjes zullen een stuk minder kriebelen wanneer je met een watje een beetje mondwater op de bultjes aanbrengt. Mondwater gaat ontstekingen tegen en verlicht zo de jeuk.
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)