SIMPELE GERECHTEN


Imaina  houdt van makkelijke maaltijden die binnen een halfuur op tafel staan. Haar specialiteit zijn gerechten zonder poespas, die je ook na een dag hard werken zo op tafel zet. Volg onze foodblogger Imaina en ontvang dagelijks makkelijke simpele gerechten uit haar kookboek!


Laatste update: 20-01-2019

STAMPOT ANDIJVIE / SIMPELE GERECHTEN


Waarom je deze stamppot moet maken? De stukjes brie maken hem anders dan alle andere. Romiger, zachter, lekkerder.

Ingrediënten & Bereidingswijze

1¼ kg kruimige aardappelen
1 krop andijvie
200 g brie
65 g ongebrande walnoten
200 ml halfvolle melk
2 tl gedroogde tijm

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan.
Snijd de andijvie in reepjes, was ze en laat de andijvie goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes en hak de walnoten grof. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie, walnoten en tijm door de stamppot.
MOOI HE? 
DE BORDEN VAN ROYAL DOULTON PACIFIC? 👄
KERSTGERECHTEN / SIMPELE GERECHTEN
Het meest magische feest van het jaar staat voor de deur: kerst. Dit betekent tijd voor elkaar, tijd om te koken en tijd om uitgebreid te dineren. Met deze feestrecepten en tips zorg je voor een schitterend kerstdiner. Wij hebben dit jaar voor vegetarische gerechten gekozen..is dat ook iets voor jou?!

Gevulde pompoen

1 flespompoen
1 bol mozzarella
circa 400 gr tomatenblokjes
halve ui
1 teen knoflook
1 el pesto
snufje zout en peper
Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitjes en draadjes met een lepel. Smeer de pompoen in met een beetje olie en breng op smaak met een snufje zwarte peper. Leg de twee pompoenhelften in een grote ovenschaal en zet 20 minuten in de oven. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de mozzarella in plakjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na 2-3 minuten de tomatenblokjes, pesto en een snufje zout en peper toe. Laat dit circa 10 minuten pruttelen totdat je de pompoen uit de oven kunt halen. Vul de pompoen met de tomatensaus.Verdeel de plakjes mozzarella over de pompoen. Zet nog circa 15 minuten in de oven. 
  
Aardappelpartjes met knoflook en Parmezaanse kaas uit de oven.
4-5 aardappels
20 gr Parmezaanse kaas
1 tl knoflookpoeder
2 el olijfolie
halve tl snufje zout en peper
1 tl Italiaanse kruiden 
Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd de aardappel in partjes of blokjes. Doe de aardappelpartjes in een kom. Voeg de olijfolie, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, snufje zout en peper en de Italiaanse kruiden toe.Meng alles heel goed door elkaar. Verdeel het geheel over een bakplaat en zet circa 30-35 minuten in de oven totdat de aardappel zacht is.

Gevulde champignons in oven.
10 middelgrote (kastanje)champignons
4 eetlepels roomkaas
1 teen knoflook
handje geraspte kaas
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het steeltje van de champignons en hol de champignons iets uit. Pers het teentje knoflook en meng dit met de roomkaas en de helft van de geraspte kaas. Vul elke champignons met  het roomkaasmengsel en bestrooi er wat versgemalen zwarte peper op. Strooi de overgebleven geraspte kaas over de champignons.Doe de gevulde champignons gedurende 20 minuten in de oven. 

Koolsalade
halve witte kool
1/4 rode kool
zakje geraspte wortel (150 gr)
rozijnen
1 appel
3 bosuien
3 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl azijn
1 tl worcestersaus
snufje zout en peper
Bereidingswijze:Snijd de rode- en witte kool in stukjes, net zoals de bosuien.Snijd de appel in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed door elkaar. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de koolsalade in de koelkast totdat je hem gaat serveren.

Gevulde vijgen uit de oven.
Vijgen gevuld met ricotta, bieslook en honing. Ben je niet dol op ricotta? Gebruik dan bijvoorbeeld roomkaas om de vijgen mee te vullen.

4 verse vijgen
2 eetlepels ricotta
scheutje honing
snufje peper
1 tl tijm
verse bieslook
Bereidingswijze:Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Snijd vervolgens een kruis in alle vijgen, maar snijd de vijgen niet helemaal door.  De onderkant van de vijgen moet aan elkaar blijven. Vouw de vijgen daarna open tot een soort bloem.Meng in een bakje de ricotta met een snufje peper en een beetje tijm. Vervolgens verdeel je de ricotta over alle vijgen. Eenmaal gevuld kunnen de vijgen ongeveer 5 minuten in de oven.
Als de vijgen 5 minuutjes in de oven hebben gezeten is het alleen nog een kwestie van voegen van verse bieslook en even een paar drupjes honing eroverheen...voila

Tulband cake gevuld met cranberry’s en sinaasappel
210 gr bloem
230 gr suiker
4 eieren
1 sinaasappel
100 ml slagroom
130 gr boter
1,5 tl bakpoeder
3 el sinaasappelsap
1 doosje cranberry’s (uit de diepvries, 250 gr)
snuf zout
Bereidingswijze:Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden en vet de bakvorm in die je voor de cake gebruikt. Meng de bloem, het bakpoeder en een snuf zout. Voeg in een andere kom de suiker samen met de rasp van sinaasappel, gebruik hier zo’n twee derde van de schil voor. Roer ook dit even kort door elkaar. Voeg hier dan de boter aan toe en meng dit totdat de boter en suiker lichtgeel kleuren. Voeg dan ook één voor één de eieren toe. Meng in een klein kommetje de slagroom en drie eetlepels sap van de sinaasappel. Voeg nu de droge ingrediënten en het slagroommengsel in delen toe aan het botermengsel. Als alles goed vermengt is mogen de cranberry’s door het beslag. Voeg er zoveel toe als je zelf lekker vindt. Verdeel het beslag over de ingevette bakvorm en schuif de cake nu voor zo’n 45 tot 50 minuten de oven in. Begin vanaf de veertigste minuut met controleren of de cake gaar is. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem eventueel decoreert met poedersuiker, de resterende cranberry’s en een beetje rasp van de sinaasappelschil.

Stoer dankzij de matte look, maar toch elegant dankzij de ronde vormen: dat is de Vintage bestekset van Amefa. Wil je tijdens je diner de tafel mooi gedekt? Dan hoort er ook een chic bestek op tafel. Deze set is geschikt voor zes personen.
Amefa Vintage Bestekset 24-delig 
€ 42,85 € 57,95   klikklik! en ga hier naar fonq


MAAK JE EIGEN BAILEYS / SIMPELE GERECHTEN


klik hier! en koop je giftcard bij IciParisXL
Maak je eigen Baileys... heerlijk & romig, drankje voor de feestdagen? Ik maak tegenwoordig altijd mijn eigen Baileys en kan ook vertellen  dat het wel zeker 3 weken goed blijft in de koelkast...heel simpel!

Benodigdheden voor ± 0.7L Baileys + bereidingswijze
250 ml slagroom
1 blikje gecondenseerde melk
1 eetlepel oplosespresso
1/2 theelepel vanille extract
1 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel water
200-250 ml Ierse whiskey
Doe de slagroom en de gecondenseerde melk met het vanille extract in een grote kom en roer alles goed los met een garde. Meng in een apart bakje de oplosespresso (b.v. kleine zakjes instantespresso van Nescafé ) met het cacaopoeder en een klein beetje water tot een papje. De 200 ml whiskey en de helft van het espressopapje toevoegen aan het slagroommengsel (goed doorroeren met een garde). En dan naar smaak kijken of er misschien nog wat meer whiskey bij moet of ook nog wat espresso/cacao. Gewoon totdat het lekker is, zoals jij hem wilt! Giet je drank in een fles en bewaar het in de koelkast..soooo simpel. / Tekst: Imaina

GERELATEERDE PRODUCTEN
Set van 6 stijlvolle glazen nu voor € 27,22 bij fonq - klikklik!  

Met de Timeless glazen van Paşabahçe maak je ieder drankje bijzonder!
De unieke glasafwerking zorgt voor een chique uitstraling en dat je extra geniet van je gezelschap en het mooie glas. Ook fijn, hij kan na gebruik in de  vaatwasser.

QUINOA SALADE MET DRUIVEN / SIMPELE GERECHTEN



Benodigdheden +  Bereidingswijze:
130 gr quinoa
12 druiven
20 gr rucola
⅓ komkommer
1 avocado
1 tomaat
scheutje olijfolie
peper en zout
kneepje honing
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels walnoten
75 gr geitenkaas

Kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Snijd de tomaten en komkommer in stukken en halveer de druiven. Schep deze samen met de rucola en walnoten door de quinoa. Meng de honing met citroensap en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep deze dressing door de salade. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd in stukjes en voeg toe aan de salade. Serveer de quinoa salade met wat gebrokkelde geitenkaas.

Villeroy & Boch Wonderful World White 4 Friends Serviesset 36-delig
Dek de tafel met de stijlvolle borden, het fijne bestek en de prachtige glazen uit de Villeroy & Boch Group serviesset, uit de Wonderful World White 4 Friends serie. Fijn zo'n set, dan ben je in één keer compleet!

€ 130,00 / fonq- villeroy&boch
#Complete serviesset voor 4 personen
#Incl. RVS bestek en waterglazen
#Het servies is gemaakt van hoogwaardig porselein
#De glazen zijn gemaakt van kristalglas
#Fijn, de hele set mag gewoon in de vaatwasser




JAPANSE NOEDELSOEP - RAMEN / SIMPELE GERECHTEN

Japanse Noedelsoep ( Ramen )

Ingrediënten voor 3 personen
2 x 90 gr Ramen
1 ltr (kippen)bouillon
2 teentjes knoflook
1 cm gember
0,5 rode peper
1 tl vissaus
2 el sojasaus
Toppings
60 gr taugé
0,3 paksoi
2 lente uitjes
4 champignons
2 gekookte eieren

Doe de bouillon in een pan. Wil je het helemaal vega houden, gebruik dan groentebouillon.
Snijd de rode peper, de knoflook en de gember in grove stukken en voeg dit bij de bouillon.

Voeg de vissaus en de sojasaus bij de bouillon en laat de bouillon op een zacht vuur een minuut of 20 trekken.
Kook in de tussentijd de noodles zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel ze na met koud water en leg apart.
Kook de eieren in 8 minuten gaar en pel ze. Halveer ze en leg apart.
Was de paksoi en snijd deze in kleine reepjes. Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Verdeel de noodles en de toppings over 4 kommen.
Vis de grove stukken knoflook, gember en peper uit de bouillon. Giet de hete bouillon op de groente en noodles.
Garneer de noedelsoep met wat extra rode peper en eventueel wat koriander.

Advertentie / 5CC
Blitz Bowl € 9,95 nu bij 5CC - klikklik!





RISOTTO VAN PARELGORT / SIMPELE GERECHTEN

Ingrediënten&bereidingswijze

200 gr parelgort
1 ui
1 teentje knoflook
1 dikke prei
75 gr geitenkaas
1,25 ltr bouillon
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie


Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Snijd de prei in ringen en was deze goed. Voeg dit bij de ui en bak het kort mee.

Voeg de parelgort toe en bak de korrels rondom aan. Voeg nu beetje bij beetje de warme bouillon toe. Je voegt pas een nieuwe scheut bouillon toe als het vorige helemaal opgenomen is. Ga zo door totdat alle bouillon op is. Na een minuut of 30 is de parelgort gaar.
Verkruimel de geitenkaas boven de risotto en schep nog even om. Breng de risotto van parelgort op smaak met peper en zout.Garneer de risotto met peterselie.

Advertentie / Peter Hahn







Laat uw hart spreken, volg uw gevoel en ontdek mode die u het liefst iedere dag zou willen dragen. Elegant, casual of sportief: geniet van uw vrijheid op modegebied. De nieuwe damestruien van Peter Hahn zijn binnen!



AUBERGINESCHOTEL MET FETA / SIMPELE GERECHTEN


Benodigdheden & Bereidingswijze:

2 aubergines
1 courgette
1 ui
2 tomaten
75 gr feta
2 tl oregano
1 tl paprikapoeder
snufje zout en peper

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergines, courgette, ui, tomaten en feta in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui een paar minuten aan. Voeg daarna de courgette, aubergines en de kruiden toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Daarna kunnen de tomatenblokjes erbij en laat je dit circa 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Schep alles in een ovenschaal en verdeel de blokjes feta over de bovenkant.Je kunt eventueel ook nog een beetje extra geraspte kaas eroverheen strooien.
 
Advertentie Basiclabel.nl/interieur
Wauw! met dit hippe bestek in het stoere mat zwart van het merk vtwonen, maak je direct de blits aan tafel. Of het nu kerst is of niet, dit bestek mag gezien worden. Het design is basic en eigentijds trendy. Deze 18-delige set bestaat uit zes vorken, zes messen en zes lepels. Het bestek wordt geleverd in een linnen zwarte etui/doek. Het mat zwart bestek is van RVS en is vaatwasmachinebestendig. € 89,00 / klik klik!


HAVERMOUT MET APPELS EN MUNT / SIMPELE GERECHTEN


Ingrediënten + Bereiding
250 ml Amandeldrink 
75 gr havermout
Snufje kaneel
Verse munt, gesneden
Een appel
Amandelen in stukjes gesneden
Een kleine citroen
Vloeibare honing

1. Schenk de Amandeldrink in een kleine pan met een snufje kaneel en de havermout.
2. Laat 3 minuten koken, haal de pan van het vuur, voeg de vers gehakte munt toe. Zoet het geheel met honing.
3. Snijd de appel in stukjes in een kom, besprenkel met citroen en voeg ze aan de havermout toe.
4. Laat het gedurende 1 minuut afkoelen en voeg de stukjes amandelen toe.
PRODUCTEN EN NATUURLIJK BIOLOGISCH!
Verkrijgbaar bij De weegschaal - klik klik ! ga hier naar jou biologische winkel


PASTA PESTO SALADE MET KIP / SIMPELE GERECHTEN
Ingrediënten + Bereiding
  • pasta
  • 3 eetlepels pesto
  • 200 gr tomaatjes
  • 60 gr rucola
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 zakje mozzarella balletjes 
  • 1 gerookte kipfilet 170 gr
Bereiding
Kook de pasta gaar. Giet hem daarna af en spoel af met koud water. Hierdoor gaat hij minder plakken en gaart hij niet verder door.Snijd de kipfilet in stukjes en de tomaatjes doormidden. Meng de pesto met de pasta en voeg vervolgens ook de kip, tomaatjes en mozzarella toe. Schap als laatste de rucola erdoor en bestrooi met pijnboompitten.


Advertentie / fonq.nl
Cabanaz is het merk voor retro en stijlvolle keuken- en woonaccessoires. De collectie biedt een gevarieerd assortiment handige producten met de herkenbare vintage uitstraling. Leuk om te verzamelen en te combineren. Deze stijlvolle retro hebbedingen mogen uiteraard niet ontbreken in jouw interieur.



Ingrediënten + Bereiding

  • 300 gr parelcouscous
  • 1 liter Groentenbouillon
  • 75 gr rucola
  • 400 gr groenteballetjes
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 125 gr feta
  • olijfolie
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en gebruik de bouillon om de parelcouscous in te koken. Snijd de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Bestrijk deze met een beetje olijfolie en grill in een grillpan totdat ze mooie grillstreepjes hebben.Bak de groenteballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking rondom bruin. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Verdeel wat rucola over de borden, met daaroverheen de parelcouscous, cherrytomaatjes, gegrilde courgette, paprika en groenteballetjes. Verkruimel als laatste wat feta eroverheen.



Advertentie / BCC

BCC - € 159,00


Water drinken is heel belangrijk voor de mens, maar toch doen we het vaak te weinig. Met trots mag SodaStream bekend maken dat water drinken nu leuker wordt met het product van het jaar 2017, de SodaStream Crystal! Een hoogwaardig nieuw keukenapparatuur in jouw keuken waar je vanzelf meer van gaat drinken! Bruisend water van kraanwater in een handomdraai.
BCC - € 99,00
MOZZARELLA SALADE / SIMPELE GERECHTEN
Wat dacht je van een lekkere Italiaanse salade met rucola, mozzarella, cherrytomaatjes, pijnboompitten en crema di balsamico. Het is een eenvoudige salade maar o zo lekker de hele jaar door :) 

Benodigdheden +  Bereidingswijze:
  • 75 gram rucola
  • 1 bolletje mozzarella
  • 8-10 cherrytomaatjes
  • pijnboompitten
  • 1 tot 1,5 eetlepel crema di balsamico 
  • Doe de rucola in een grote kom. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en de cherrytomaatjes in vieren. Doe de mozzarella en de cherrytomaatjes bij de rucola en voeg ook de pijnboompitten toe. Breng de salade op smaak met crema di balsamico en roer alles goed door. Eventueel kun je ook een beetje pesto of stukjes komkommer toevoegen.                                                                                                                                       HK LIVING SET / € 34,95
Koffie uit een leuk mokje in Seventies stijl! Deze set van 6 mokjes van keramiek hebben allemaal een verschillende finish in prachtige aardetinten gekregen. De mokjes zijn handig stapelbaar, worden in een leuk doosje geleverd en zijn vaatwasserbestendig.


ROSTI OVENSCHOTEL MET SPERZIEBONEN EN SHOARMA / SIMPELE GERECHTEN

Rosti ovenschotel met sperziebonen en shoarma
Benodigdheden & bereidingswijze


  • 1 ui
  • 1-2 paprika(‘s)
  • 300 gr sperziebonen
  • 400 gr rösti
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • handje geraspte kaas
  • 1 -2 theelepels tijm
  • shoarma
  • snufje zout, peper           
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 8 minuten.Snipper ondertussen een uitje en snijd de paprika in blokjes. Zet een pan met een beetje olie op een middelhoog vuur en bak de uitjes, paprika en je shoarma even aan, ongeveer 4-5 minuten. Voeg de rösti toe en bak dit 3-4 minuten mee. Nog twee eetlepels creme fraiche, de gekookte sperziebonen en de kruiden toevoegen, alles goed door elkaar mengen en dan kan het de ovenschaal in. rooi je een handje geraspte kaas over de rosti-ovenschotel met sperziebonen en zet de ovenschaal vervolgens 15 minuten in de oven.
ASPERGES UIT DE OVEN / SIMPELE GERECHTEN
Het aspergeseizoen is weer in volle gang, dus haal er alles uit want het aspergeseizoen is altijd maar kort.....
Benodigdheden & bereidingswijze
  • 10 witte asperges
  • 5 plakken ham / kaas of kalkoen
  • snufje zout en peper
  • geraspte kaas
  • evt. peterselie of fijngehakte kervel
  • Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de asperges met een dunschiller. Snij het houtachtige onderkantje eraf (ongeveer 1-2cm) en schil voorzichtig vanaf net onder het kopje naar onder. Kook de asperges in ongeveer 10 minuten gaar, maar zorg er goed voor dat ze niet te gaar worden, want ze gaan ook nog even in de oven. Wikkel om elke asperge een half plakje ham/ kaas of kalkoen. Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal en breng ze op smaak met een snufje zout en peper. Als laatste strooi je wat geraspte kaas over de asperges. Zet de asperges ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.Natuurlijk kunt  je ook bechamelsaus maken en dit over de asperges gieten, beetje geraspte kaas eroverheen en dan de oven in.
MOOI HE ?!👄
Het porseleinen Marble servies van Salt & Pepper
Stijlvolle 20-delige serviesset € 119,-
#Voor vier personen
#Met ontbijtborden, dinerborden, kopjes met schotels en soepkommen
#Gemaakt van prachtig porselein
#Fijn, het kan in de vaatwasser en magnetron.
€ 119,- Salt & Pepper


JOUW PAASBRUNCH ! / SIMPELE GERECHTEN

Organiseer jij dit jaar een lekkere paasbrunch voor vrienden, familie of gewoon lekker met het gezin? Dan kan je vast wel wat lekkere inspiratie gebruiken. Hierbij 6 lekkere recepten voor een geslaagde paasbrunch.


Caesar sandwich 
Benodigdheden & Bereidingswijze:
gerookte kip
2 plakjes ontbijtspek
sla
2 eieren
4 boterhammen of 2 harde bolletjes
1 avocado
mayonaise
snufje zwarte peper
evt. citroensap
Zet een pan water op en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Snijd de gerookte kip in plakjes. Bak de ontbijtspek in een pan zonder olie mooi bruin en krokant. Haal de plakjes ontbijtspek uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de avocado en de eieren in plakjes. Besprenkel de avocado met een beetje citroensap zodat de avocado niet helemaal verkleurd. Besmeer een boterham of broodje met een beetje mayonaise.Beleg het broodje met een paar plakjes gerookte kip, ontbijtspek, sla, ei en avocado. Maak het geheel af met een snufje zwarte peper. 

Pizza toast
Benodigdheden & Bereidingswijze:
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
stuk of 10 cherrytomaatjes
halve rode ui
Italiaanse kruiden (halve tl per broodje)
geraspte kaas
3 boterhammen (of andere broodjes)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui en snijd de cherrytomaatjes in vieren. Smeer de boterhammen in met een laagje tomatenpuree. Hier verdeel de wat Italiaanse kruiden, rode ui, cherrytomaatjes en geraspte kaas overheen. Leg de pizza toast op een bakplaat met bakpapier.Bak de pizza toast circa 6-8 minuten in de oven. Uiteraard kun je je pizzaatje ook beleggen met andere ingredienten zoals salami, ham, paprika, courgette of ananas. 

6 gevulde eieren /Gevulde eieren horen natuurlijk helemaal bij pasen 
Benodigdheden & Bereidingswijze:
3 (middel)grote eieren
2 el mayonaise
3 plakken bacon
1 tl (grove) mosterd
1 tl chilipoeder
wat bieslook
zout en peper
Kook de eieren een minuut of 10, zodat ze goed hard zijn. Laat ze schrikken en laat ze even afkoelen. Bak de bacon in een droge koekenpan lekker krokant en laat even uitlekken op een keukenpapiertje. Pel de eieren en snij ze in de lengte door de helft. Doe het eigeel in een kom. Doe hier de mayonaise, mosterd, chilipoeder en naar smaak zout en peper bij. Snij wat bieslook fijn en doe dit er ook bij (houd een beetje apart ter garnering). Verkruimel de bacon en doe dit in de kom erbij, houd ook hier wat van apart. Meng alles goed door elkaar en verdeel je vulling over de eitjes. Garneer met de achtergehouden bacon en bieslook en maak eventueel af met een snufje chilipoeder

Bruschetta met zalm
Benodigdheden & Bereidingswijze:
8 plakjes (stok)brood
goede olijfolie
100 gram gerookte zalm
2 eetlepels roomkaas
15 cherrytomaatjes
1/2 rode ui
verse zwarte peper en zout
Snij van je stokbrood 8 plakjes. Besprenkel deze met een lekkere olijfolie en leg ze in een droge koekenpan om krokant te worden.Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Snij de tomaatjes door de helft en verwijder de zaadjes. Snij de tomaatjes daarna ook zo fijn mogelijk. Meng de tomaatjes met de ui en voeg wat versgemalen zwarte peper toe en een snufje zout.Als de broodjes mooi krokant en bruin zijn besmeer je elk broodje met een laagje roomkaas. Daarna verdeel je het ui-tomatenmengsel over de broodjes. Verdeel de zalm over de broodjes en je bent klaar! Serveer de bruschetta met zalm eventueel met wat fijngesneden bieslook voor een mooi eindresultaat.

Kaneelbroodjes met pecannoten
Benodigdheden & Bereidingswijze:
1 blikje croissantdeeg voor 6 croissants
2 tl kaneel
4 el suiker
1 el boter
200 gr poedersuiker 
water
handje pecannootjes
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd het croissantdeeg in drie plakken, die je over de lengte aan elkaar drukt zodat er een grote lap deeg ontstaat. Meng in een klein kommetje de boter, suiker en kaneel. Smeer de kaneelboter gelijkmatig uit over het deeg. Rol het deeg vanaf de horizontale zijde op en snijd deze in gelijke plakken met een doorsnede van zo’n 3 centimeter. Wij verdeelde de kaneelrolletjes over een kleine ingevette overschaal, maar je kan ze ook afbakken op de bakplaat.Bak de kaneelrolletjes in zo’n 15 minuten gaar. Laat de kaneelbroodjes goed afkoelen voordat je het glazuur er overheen verdeeld. Maak het glazuur van poedersuiker en wat water. Voeg beetje bij beetje water toe aan de poedersuiker totdat het glazuur een mooie dikte heeft. Strooi tot slot ook wat verkruimelde pecannootjes over de broodjes heen.

Omelet salade/ 
Benodigdheden & Bereidingswijze:
3 eieren
scheut melk
1 tl Italiaanse kruiden (of andere kruiden)
2 handjes ijsbergsla
cherrytomaatjes
1/4 komkommer
stukje feta
zout/peper
Meng in een kom de eieren met een scheut melk en de Italiaanse kruiden. Giet een beetje olie in een kleine pan. Zelf kan ik met het ‘beslag’ 2 ei pizza’s maken. Als de helft van het ‘beslag’ in de pan zit, kun je ondertussen de sla, cherrytomaatjes, komkommer en feta snijden. Je kunt trouwens ook andere toppings gebruiken zoals avocado, gerookte kipfilet  of rucola. Zodra je omelet gaar is, leg je hem op een bord en maak je ondertussen de volgende omelet. Beleg je omelet met sla, tomaatjes, komkommer, wat feta en een snufje zout en peper.

FRITTATA MET BROCCOLI / SIMPELE GERECHTEN


Benodigdheden & bereidingswijze:


6 eierenpeper en zout

125 ml creme fraiche
200 gr broccoli (in roosjes)
handje geraspte kaas
150 gr cherrytomaatjes
100 gr feta
Paar blaadjes basilicum
oven schaal
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de broccoli 3 minuten voor en giet af. Verdeel de broccoli en de gehalveerde tomaatjes in een ingevette ovenschaal. Klop de eieren los met de creme fraiche, snuf peper en zout en geraspte kaas.
Hak de basilicum grof en meng ook met de eieren. Giet het mengsel over de groenten. Brokkel de feta er over. Bak de frittata in ca. 35 minuten gaar in de oven.


STAMPOT SPINAZIE MET GEROOKTE KIP / SIMPELE GERECHTEN
Tijd voor stamppot! – Jawel...het is weer tijd voor stamppot! Stamppotten behoren tot de typisch Hollandse winterkost: simpel, lekker, gezond én goedkoop.
Benodigdheden & bereidingswijze:
  • 200 gr verse spinazie
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 2 el creme fraiche
  • melk
  • 1 ui
  • 1-2 paprika(‘s)
  • 1 gerookte kipfilet
  • Parmezaanse kaas
  • snufje zout en peper
Schil de aardappels en snijd de aardappels in tweeën. Kook de aardappels totdat ze zacht zijn. Ondertussen snipper je de ui en snijd je de paprika in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de paprika aan. Voeg na een minuut of 5 de spinazie toe en bak deze mee totdat de spinazie geslonken is. Zet daarna het vuur uit.Giet het water van de aardappels af en voeg de crème fraiche en wat melk toe. Stamp de aardappels tot een smeuïge puree. Meng het spinaziemengsel, de gerookte kip, een snufje zout en peper en wat geraspte Parmezaanse kaas door de puree. En klaar is je spinazie stamppot met gerookte kip.

€ 14,95 / fonq -ovenschaal
Wat doe je in een oven zonder fijne ovenschaal? Met deze van Jamie Oliver kook je de sterren van de hemel. Want als Jamie het kan, kan jij het ook! Na gebruik doe je hem gewoon in de vaatwasser, waardoor hij makkelijk schoon te maken is.
#Robuuste ovenschaal van duurzaam aardewerk
#Gebruik de ovenschaal in de magnetron en oven tot 220°C
#Geschikt voor de vaatwasser
#Maak een overheerlijke ovenschotel, hele kip of lasagne

ROMIGE CHAMPIGNONS / SIMPELE GERECHTEN

Romige champignons met spinazie zijn heel makkelijk om te maken en super lekker!!
Benodigdheden & bereidingswijze:
  • 150 gr champignons
  • halve ui
  • 1 teen knoflook
  • slagroom
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el roomkaas met kruiden
  • spinazie
  • snufje zout en peper
Maak de champignons schoon. Snijd de ui in stukjes, net zoals de knoflook. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de champignons toe en bak dit ongeveer 5-8 minuten.Daarna voeg je de slagroom, Parmezaanse kaas,  roomkaas en een snufje zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar. Als de saus begint de borrelen zet je het vuur uit en voeg je de spinazie toe.
PREI- AARDAPPELEN OVENSCHOTEL / SIMPELE GERECHTEN


In de winter snakken we naar warme maaltijden die niet veel tijd en moeite kosten. Wanneer we het niet kunnen opbrengen om in de keuken te zwoegen, kiezen we er vaak voor om een heerlijke ovenschotel klaar te maken. Is dit een herkenbaar scenario voor jou? Maak deze romige prei-aardappelovenschotel dan eens!



Ingrediënten + Bereiding  
  • 2 á 3 preien, gehalveerd en in stukjes gesneden
  • 750 gram aardappelen, in dunne schijfjes gesneden
  • 220 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 gram geraspte kaas
  • 150 gram champignons
  • 120 milliliter slagroom
  • 120 milliliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels boter + extra in te vetten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout en peper naar smaak
  • snufje paprikapoeder
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verhit boter in een grote koekenpan en doe hier de prei en champignons in. Bak de groentes zacht in 5 á 7 minuten. Voorzie de prei eventueel van een beetje zout en peper.
  • Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Sprenkel hier een beetje zout en peper overheen. Verdeel hier daarna de helft van het preimengsel overheen. Herhaal deze stap nog een keer. 
  • Zet een grote pan op een middelhoog vuur en doe hier de roomkaas, slagroom, bouillon en knoflook in.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat deze vervolgens op een laag vuur staan. Roer af en toe en haal de pan van het vuur wanneer de roomkaas helemaal met de bouillon is vermengd.
  • Schenk het roommengsel over de prei heen en verdeel hier daarna de kaas overheen.
  • Doe aluminiumfolie over de schaal heen en zet deze 40 minuten in de oven.
  • Haal de folie van de schaal af en zet de schaal weer in de oven. Haal de schaal er na 15 minuten weer uit of tot de kaas goudbruin is.
  • Geniet ervan!

JE HOEFT VOOR PISANG GORENG NIET MEER NAAR DE CHINEES! / SIMPELE GERECHTEN


Pisang Goreng

Maak deze overheerlijke Pisang Goreng en de hele tafel zal denken


dat je stiekem even langs de Chinees bent gerend. 

Ingrediënten + Bereiding 
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
1 ei
200 milliliter melk
4 bananen
frituurolie

Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en een snufje zout samen tot een glad beslag. 
Het beslag moet niet te dun zijn, dus voeg niet alle melk tegelijkertijd toe aan het beslag, 
maar doe dit tot het beslag de juiste dikte heeft. Het kan zijn dat er wat melk overblijft.
Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. Snijd de banaan door de helft en schep door
het beslag.Doe de bananen rechtstreeks vanuit de beslagkom in de friteuse en bak ze
totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en en eet smakelijk!

PASTA-OVENSCHOTEL MET KAAS EN BROCCOLI / SIMPELE GERECHTEN

Pasta-ovenschotel met kaas en broccoli

Vandaag weer eens een recept voor een pasta-ovenschotel. Deze keer een pasta-ovenschotel met kaas en broccoli. Super simpel maar erg lekker voor de afwisseling. Voeg vooral naar smaak wat extra groenten toe zoals meer broccoli of bijvoorbeeld bloemkool of paprika.


Ingrediënten + Bereiding 

200 gr pasta (bijv. fusili)
250 gr broccoliroosjes
100 gr hamreepjes
25 gr boter
25 gr bloem
250 ml melk
geraspte kaas
snufje zout en peper


Verwarm de oven voor 200 graden. Zet een pan water en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Kook de broccoliroosjes circa 6-7 minuten. Smelt de boter en voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is. Meng even goed door elkaar en laat dit mengsel 1 minuut bakken. 


Voeg daarna beetje voor beetje de melk toe. Blijf ondertussen goed roeren. Voeg pas weer melk toe als je sausje weer wat dikker is. Als je alle melk hebt toegevoegd, voeg je naar smaak geraspte kaas toe.

Zelf doe ik ongeveer 75 gram geraspte kaas erbij. Voeg vervolgens de broccoli en de pasta toe en meng alles goed door elkaar.
Schep het geheel in een ovenschaal. Strooi nog wat geraspte over de ovenschotel en zet de schaal circa 15 minuten in de oven.


€ 14,95 / fonq -ovenschaal
Wat doe je in een oven zonder fijne ovenschaal? Met deze van Jamie Oliver kook je de sterren van de hemel. Want als Jamie het kan, kan jij het ook! Na gebruik doe je hem gewoon in de vaatwasser, waardoor hij makkelijk schoon te maken is.
#Robuuste ovenschaal van duurzaam aardewerk
#Gebruik de ovenschaal in de magnetron en oven tot 220°C
#Geschikt voor de vaatwasser
#Maak een overheerlijke ovenschotel, hele kip of lasagne

CHINESE GEBAKKEN RIJST / SIMPELE GERECHTEN

Gebakken rijst die smaakt alsof-ie nét bij de Chinees vandaan komt!
Vind je die rijst van de Chinees ook altijd zo lekker maar kun je er maar niet achterkomen wat ze er precies mee doen om die smaak te krijgen? ...Nou met dit recept maak je rijst die smaakt alsof-ie net bij de afhaalchinees vandaan komt.


Ingrediënten + Bereiding 
rijst (hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen; houd 75 gram per persoon aan)
2 eetlepels olie
2 eieren
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
50 gram wortel, fijngesneden
50 gram doperwtjes
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
zout en peper
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: je kunt de rijst het beste een avond van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Koude rijst die iets minder vochtig en slap is, werkt namelijk het beste voor dit gerecht!
  • Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Klop de 2 eieren lichtjes los en doe ze in de hete pan. Bak 2 minuten en draai de eieren dan om. Bak nog 30 seconden, haal uit de pan en snijd in stukjes.
  • Verhit opnieuw een eetlepel olie in de pan en voeg de ui, knoflook en wortelen toe. Bak 2 tot 3 minuten en voeg dan de erwten toe.
  • Maak de gekoelde rijst los met een vork en doe in de hete pan. Breng op smaak met sojasaus, sesamolie en zout en peper. Bak de rijst 4 minuten en blijf omscheppen.
  • Voeg de eieren toe en meng door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
€ 31,95 / fonq-tokyostudio
Rice, rice baby! Of je nu voor Basmati of Pandan rijst kiest, serveer het in de mooie rijstkom van Tokyo Design Studio en je maakt de rijsttafel pas echt compleet. De kommen zijn gemaakt van porselein en hebben ieder een uniek motief.
#Set van 4 rijstkommen
#Elke rijstkom heeft een diameter van Ø 12 cm
#Handig: mag in de magnetron en vaatwasser!
#Leuk cadeau: wordt geleverd in een geschenkverpakking



AARDAPPELSCHOTEL / SIMPELE GERECHTEN


Ingrediënten + Bereiding 
  • 5 grote aardappels (circa 500 gram)
  • 2 tl tijm
  • snufje zout en peper
  • 2 el roomkaas met kruiden
  • 75 ml melk
  • geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels. Zet een pan met water op en kook de aardappels circa 10 minuten totdat ze wat zachter zijn, en net niet gaar. Snijd de aardappels in hele dunne plakken.
Vet een ronde ovenschaal in met een beetje olie. Zet een plakje aardappel tegen de zijkant en ga zo door totdat de hele zijkant van de ovenschaal bedekt is. Zelf zorg ik ervoor dat elk aardappelschijfje met een stukje het andere aardappelschijfje bedekt. Ga zo door totdat de hele ovenschaal bedekt is met aardappelschijfjes.

Verdeel een beetje tijm en een snufje zout en peper over de aardappelschijfjes. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de aardappelschotel. Meng in een kom de roomkaas met de melk en giet dit over de ovenschotel. Zet het geheel circa 20-25 minuten in de oven totdat de aardappelschijfjes lekker zacht zijn en de aardappelschotel mooi bruin.
€ 59,- / fonq-serax

Serax
Kies voor tijdloos en stijlvol, kies voor Serax! Dit fantastische merk heeft diverse servieslijnen en gaat van strak en modern naar elegant en klassiek. De kwalitatieve materialen zorgen voor jarenlang plezier en dat is gebleken. Serax servies wordt namelijk in vele Michelin ster restaurants van over de hele wereld geserveerd!
Serax servies Pure
De Pure serie is ontworpen door de eigentijdse Pascale Naessens. Het bijzondere kleurgebruik en de organische vormen creëren een unieke serie waarbij alle elementen met elkaar gecombineerd kunnen worden. Het hoogwaardige keramiek zorgt bovendien voor pure romantiek en pure interactie. Pure is authentiek en zorgt voor een heerlijke, warme uitstraling op tafel!
Hoogwaardige materialen
Het Pure servies van Serax is vervaardigd uit keramiek en daardoor hard en vrij van geuren en smaken. Het materiaal is bovendien gemakkelijk te reinigen, met de hand of in de vaatwasmachine! Het Pure kommetje kan tevens in de magnetron worden gebruikt voor het opwarmen van afgekoelde gerechten.

PASTA MET KIP EN COURGETTE / SIMPELE GERECHTEN

PASTA MET KIP EN COURGETTE

Ingrediënten + Bereiding 
  • 170 gr Barilla Penne Rigate
  • 0,5-1 potje Barilla Basilico-saus
  • 200 gr kipfilet
  • halve-1 courgette
  • snufje zwarte peper
  • een paar blaadjes verse basilicum
Begin met het opzetten van een grote pan met water. Breng het water aan de kook en kook de pasta 11 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet, en courgette in stukjes. Breng de stukjes kipfilet op smaak met een snufje peper. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kipstukjes rondom aan. Voeg vervolgens de courgette toe en bak dit ongeveer 5-6 minuten. Daarna kun je de tomatensaus toevoegen. Warm de saus nog een paar minuten op en voeg dan de gekookte penne rigate toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de pasta over twee borden en serveer het geheel met wat verse basilicum. Eventueel kun je naar smaak nog wat (Parmezaanse) kaas over de pasta strooien.

ITALIAANS KIPSTOOFPOTJE / SIMPELE GERECHTEN
Simpele Italiaans Kipstoofpotje
Ingrediënten + Bereiding 
  • 4-5 kipdrumsticks
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 200 ml tomatenfrito
  • 200 gr tomatenblokjes
  • snufje zout en peper
Snijd de ui, knoflook en spek in stukjes. Smelt olie of boter in een pan en bak de kip rondom bruin. Voeg vervolgens de ui, knoflook en spek toe en bak dit een paar minuten mee. Daarna kun je de kruiden, tomatenfrito en tomatenblokjes toevoegen. Laat het geheel nu circa 45-60 minuten zachtjes pruttelen. ( voeg eventueel ook andere groenten toe zoals courgette of aubergine)

KABELJAUW SALADE / SIMPELE GERECHTEN

Simpele Frisse vissalade
Ingrediënten + Bereiding 
600 g kabeljauw of andere witvis
1 etl olijfolie
cherry tomaatjes
1 rode ui, fijn gesnipperd
chili flakes
optioneel: knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 halve citroen
peper en zout
peterselie, fijn gesneden


Snijd de kabeljauw in blokjes en bak deze kort in olijfolie, bak wat knoflook mee als je dat lekker vindt, laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Snipper intussen de rode ui in fijn en snijd de ijsbergsla in dunne reepjes
Maak de dressing voor de salade door de olijfolie, het sap van de citroen, de peterselie en breng op smaak met wat peper en zout. Maak de borden op met een bedje van sla, meng de blokjes vis met de rode ui en de dressing en leg deze op de sla.Besprenkel met de chili flakes.

Wil je een Peruaans tintje aan je salade geven, dan kun je ook rauwe blokjes vis gebruiken, zoals zwaardvis, zorg er dan wel voor dat de vis heel erg vers is. In plaats van bakken, marineer je de vis vooraf in het sap van een citroen. De salade krijgt hiermee een nog frissere smaak en lijkt op een Peruaanse ceviche.


€ 10,99 / fonq- cabanaz
Een lekkere maaltijdsalade serveer je natuurlijk wel in een mooie schaal. De Cabanaz saladeschaal heeft een toffe, retro look door het keramiek met emaillen finish. Leuk idee: maak je tafel compleet met meer servies uit de Ceramic serie!
#Retro schaal van H 8 x Ø 18 cm
#Ideaal voor maaltijdsalades: inhoud van 800 ml
#Gemaakt van keramiek met een emaillen look
#De kom is vaatwasserbestendig dus zo weer schoon
#Tip: combineer met meer servies uit de Ceramic serie
COURGETTE + CARPACCIO +FETA / SIMPELE GERECHTEN
Courgette + carpaccio + feta salade.


Ingrediënten + Bereiding 
  • 1 courgette
  • 50 gr rucola
  • 2 geroosterde paprika’s (uit een pot)
  • 75 gr feta
  • handje pijnboompitjes
  • snufje zout en peper

Begin met het schaven van de courgette. Gebruik hiervoor simpelweg een kaasschaaf. Giet een scheutje olie in een pan en bak de plakjes courgette met een snufje zout en peper een paar minuten aan. Verdeel de plakjes courgette nu over twee borden. Snijd de geroosterde paprika in kleine blokjes en doe hetzelfde met de feta. Zet ondertussen een klein koekenpannetje op het vuur zonder olie, voor de pijnboompitjes in. Bak ook de pijnboompitten kort aan, totdat ze bruin kleuren. Verdeel tot slot alle ingrediënten over de courgette.
Foodblogger /Imaina
WE LOVE RIVERDALE 👄
SALADE MET EIEREN, AVOCADO EN TOMAATJES / SIMPELE GERECHTEN

Heerlijke salade van sla, eieren, kerstomaatjes en avocado. Geschikt als hoofdgerecht of bijgerecht of als lunch.











Ingrediënten + Bereiding 
  • 6 eieren
  • 120 g gemengde slablaadjes
  • 250 g rode kerstomaatjes
  • 250 g gele pomodore of kerstomaatjes
  • 2 avocado's
  • 20 g basilicumblaadjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 theel. balsamicoazijn
  • zout en peper + verse bieslook















Kook 6 eieren 10 min. Giet ze af en laat ze afkoelen in een kom met koud water. Strooi gemengde slablaadjes (van verschillende kleuren) in een schaal. Snijd  rode kerstomaatjes en  gele pomodore of kerstomaatjes doormidden en voeg ze toe. Voeg 2 avocado's (in blokjes) toe. Pel de eieren, snijd ze klein en voeg ze toe. Scheur de basilicumblaadjes in flinters en vermeng ze met 3 eetl. olijfolie, 2 theel. balsamicoazijn en wat zout en peper. Schenk de dressing over de salade uit en schep deze losjes om en vergeet niet de verse bieslook!
APPELSALADE MET CRANBERRY + WALNOOT / SIMPELE GERECHTEN


Romige appelsalade met cranberry en walnoot. 

Ingrediënten + Bereiding 
  • 4 appels (stevige, licht zoete variant)
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram roomkaas naturel (monchou)
  • snufje nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram zure room
  • scheutje citroensap
  • 100 gram cranberry’s
Schil en snijdt de appels. Giet een scheutje citroensap over de stukjes appel om te voorkomen dat deze bruin kleuren. Meng in een bakje de roomkaas met de suiker, kaneel en nootmuskaat. Voeg als dit goed gemengd is ook de zure room toe ( monchou ). Meng vervolgens de appelblokjes door de dressing en tot slot voeg de walnoten en de cranberry’s toe.
Foodblogger / Imaina


Populaire posts