NAZAN DERMACARE

Nazan Tastan
 is de eigenaresse
 van AndBeauty,
 een schoonheidssalon in 's-Hertogenbosch gericht op huidverbetering.
 Met persoonlijke aandacht weet zij
 met iedere behandeling het beste resultaat te behalen. Tevens heeft Nazan onlangs haar eigen label  Nazan Derma Care 
geïntroduceerd in de cosmetica world.
Wil je meer weten over de producten van Nazan Dermacare? www.http://www.andbeauty.nl/De-schoonheidssalon/De meeste behandelingen in de salon zijn gericht op huid verbetering: het verminderen van fijne lijntjes of pigmentatievlekken. Maar voor een heerlijke ontspanningsbehandeling ben je ook van harte welkom.

WEET JIJ DE GEMIDDELDE PH WAARDE VAN JE HUID? /NAZAN DERMACARE

Tekst: Nazan Tastan
@andbeauty.nl.
@nazan-dermacare

1. De gemiddelde pH waarde van de huid is 4.7
Vaak lees je over een gemiddelde pH waarde van 5.5 maar dat blijkt dus achterhaald. Wel is het zo dat de tere huid rondom de ogen een hogere pH heeft, zo rond de 6. Overigens: hoe lager de pH hoe ‘zuurder’. En hoe zuurder een skincare product, hoe sterker het peelende effect ervan.

2. Je huid ademt!
De inname van zuurstof door de huid vindt niet alleen plaats via de longen/het bloed, maar ook door de huid zelf! 4% komt via de Epidermis (opperhuid) en 3% via de Dermis (lederhuid). Het is dus geen fabeltje dat je de huid beter niet “afsluit” met ingrediënten zoals Paraffinum Liquidum (afkomstig van aardolie) of siliconen. Mede daarom laten gecertificeerd natuurlijke cosmeticaproducten deze ingrediënten uit hun producten weg!

3. Hoe jonger, hoe gevoeliger de huid
Onderzoek laat zien dat in de leeftijdscategorie tot 30 jaar ruim 50% van de vrouwen aangeeft met een gevoelige huid te kampen. Boven de 60 jaar is dit aandeel “slechts” 38%.
Over het waarom bestaan verschillende meningen, maar het is een feit dat de Westerse mens steeds sterieler is gaan leven. Ook staan we meer bloot aan allerlei chemische stoffen (bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen e.d.). Er wordt een verband tussen beide vermoed.
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

WE LOVE La Roche-Posay.💋

€ 33,58 / yourskin - larocheposay💋


De huid van je gezicht is zeer kwetsbaar voor allerlei invloeden van buiten. Geef daarom je huid de beste verzorging die er is. Een verzorgingsproduct moet hydrateren, voeden, herstellen en beschermen. Kies daarom voor de producten van La Roche-Posay.  

De huid wordt elastischer, soepeler en heeft een gezonde uitstraling. Rimpels en fijne lijntjes verminderen en de huid ziet er voller uit.

De unieke formule bestaat uit twee types hyaluronzuur: gefragmenteerd hyaluronzuur en hyaluronzuur met hoogmoleculair gewicht. Hyaluronzuur wordt door dermatologen gebruikt voor esthetische behandelingen tegen rimpels en een minder "volle" huid. Daarnaast is de formule verrijkt met vitamine B5 en Madeccassoside om de huid te kalmeren en herstellen.
Testresultaten*: Aan het einde van de dag: - 71% rimpels in het gezicht zijn minder zichtbaar. Na 4 weken: - 75% de teint oogt frisser; - 69% de huid ziet er vitaler uit; - 75% het gezicht ziet er uitgerust uit; - 75% de huid ziet er globaal beter uit. Effect na een esthetische procedure**: - 89% De recent geïrriteerde huid ziet er weer voller uit; - 77% Minder trekkend gevoel bij een recent geïrriteerde huid.
*Vragenlijsten voor zelfevaluatie, 52 Kaukasische vrouwen, 40/65 jaar, alle huidtypes, 100% verklaart een gevoelige huid te hebben, 5-punten waardeschaal **Kaukasische vrouwen en mannen die een dermocosmetische antirimpelprocedure hebben ondergaan (oppervlakkige peeling of injectie van hyaluronzuur - ongeveer 50/50) - het product werd gedurende 28 dagen tweemaal per dag ('s morgens en 's avonds) aangebracht op het gezicht, inclusief de oogcontour en de hals - ze vulden een vragenlijst voor subjectieve evaluatie in op D0Timm, D14 en D28 (5-punten waardeschaal)
HUID & ZUURSTOF / NAZAN DERMACARE

Tekst: Nazan Tastan
@andbeauty.nl.
@nazan-dermacare

Je huid ademt niet zoals de longen. Het is dus niet zo dat wij via de huid zuurstof opnemen voor de rest van ons lichaam.De belangrijkste functie van de huid is bescherming. Je kan je huid als een soort jas zien, dat het lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën, virussen, vuil, hitte en kou. De huid zorgt er verder omgekeerd voor dat er geen belangrijke stoffen uit het lichaam verdwijnen, zoals water. Dat gebeurt alleen bij transpiratie, als het lichaam warmte kwijt moet. Het vocht op de huid zorgt bij verdamping namelijk voor verkoeling. Verder is je huid nog een vitamine producent. Want wist je dat onder invloed van zonlicht vitamine D in de huid wordt gemaakt?

#Huid haalt weinig zuurstof uit de lucht
Maar ademen niet, dat doet je lichaam via de longen. Toch is er wel wat te vertellen over zuurstof en de huid. Uit onderzoek blijkt, dat het bovenste laagje van de huid tot 0,25-0,40 mm - zuurstof uit de lucht haalt, in plaats van uit het bloed. Het opnemen van zuurstof gebeurt via diffusie. De hoeveelheid zuurstof die voorbij de huid komt, is heel minimaal. De meeste cellen in ons lichaam halen zuurstof dan ook gewoon uit het bloed.

#Verwijder je make-up
Het is overigens zeker aan te raden om je make-up te verwijderen als je gaat slapen. Zo voorkom je dat de poriën verstoppen met opgehoopt talg en vuil. Van geoxideerde restjes make-up zal je huid krijgen. Minuscule deeltjes uit de lucht kunnen de huid op termijn schade bezorgen en zorgt voor vroegtijdig veroudering? Ga kortom niet slapen zonder je gezicht te ontdoen van vuil, bacteriën, transpiratie en overtollig talg. De Skin Boost van Nazan Dermacare is een milde gezichtsfoam/make-up remover met vitamine C, B3, B5 en Japanse Roos. € 25,-www.andbeauty.nl

#Oxygen therapie
Een O2 zuurstofbehandeling voor de huid wordt officieel oxygen therapie genoemd. Met een soort druk-injectie wordt zuurstof onder druk op de huid gespoten. Deze behandeling is geheel pijnloos, het is zelfs een zeer prettig gevoel. De huid wordt als het ware diep gereinigd maar ook wordt de buitenste huidlaag, die voornamelijk uit dode huidcellen bestaat, weggepoetst. Zuurstof en andere werkzame stoffen die in serums zitten dringen door deze behandeling in dieper gelegen huidlagen van het gezicht door en geeft de huid daardoor een enorm boost. Met een jeugdig uiterlijk, een strakkere huid en minder rimpels tot gevolg. Behandelaars claimen dat deze behandeling geschikt is voor alle huidtypes, voor man en vrouw en dat het ook een positief effect heeft op huid met acne, littekens of rosacea.

Het is niet wetenschappelijk bewezen dat het helpt tegen rimpels
Het is mogelijk om werkzame stoffen door middel van druk in de huid aan te brengen. Of het inbrengen van zuurstof in de huid tegen rimpels helpt, is discutabel, maar als we teruglezen ‘dat de bovenste laag van de huid tot 0,25-0,40 mm zuurstof uit de lucht haalt’, zou het mogelijk moeten zijn. Er is nog onvoldoende wetenschappelijk onderzoek naar gedaan om dit te bewijzen. De ervaringen van mensen die de behandeling ondergaan, is zeer positief. Het wordt vooral als tijdelijke jeugdige boost gezien, zoals vlak voor een feest. Na de behandeling ziet de huid er namelijk enkele dagen stralend en jeugdig uit maar het effect is helaas niet langdurig blijvend.


LAVENDEL / NAZAN DERMACARE

Tekst: Nazan Tastan
@andbeauty.nl.
@nazan-dermacare
Lavendel is niet alleen een makkelijke tuinplant met een fantastische kleur, het is ook een veelzijdige plant. Lavendel doet het namelijk goed als balkonplant in een pot, als struik in de tuin, maar ook als haag. Zelfs na de bloei heb je er veel aan. Je kunt de heerlijke, rustgevende lavendelgeur in huis gebruiken, de etherische olie van lavendel als huismiddeltje gebruiken voor allerlei kwalen en je bloemenoogst en je in de keuken toepassen.

#Lavendel en de huid
Lavendel wordt het meest gebruikt voor behandeling van huidproblemen. Lavendel is een ontsmettend middel. Het werkt tegen ziekmakende bacteriën, virussen, parasieten en schimmels. De essentiële oliën linalol, borneol en cineol zijn de voornaamste werkzame stoffen in deze. Ze zorgen ervoor dat lavendel ontstekingen weert. Bovendien is het een pijnstillend middel.
Het is bijvoorbeeld genezend bij;
Eerstegraads brandwonden, besmette wonden, Bij een onzuivere vette acne huid, bij jeuk, eczeem, hoofdluis, Herpes, Keelpijn en ontstekingen zoals amandel, keel, tandvlees ontsteking.
Ook voor benauwdheid, hartkloppingen, hoge bloeddruk en migraine.
#Lavendel in de oudheid
In het antieke Egypte werd lavendel gebruikt om parfums mee te maken. Cleopatra zou Julius Caesar ermee verleid hebben. In het graf van Toetanchamon stonden vazen met lavendelzalf. De Romeinen deden lavendel door baden. Ze verspreidden lavendel door heel Europa; het werd vanaf de Romeinse tijd een kruid dat in kloostertuinen werd aangetroffen. Werd gebruikte tegen pijn in de borst. Vroeger gebruikte men lavendel om wonden hiermee te ontsmetten.

#Lavendel in de Middeleeuwen
Tijdens de Middeleeuwen was lavendel een veel gebruikt kruid om de lucht in huis fris te houden en insecten af te weren. In de volksgeneeskunde werd lavendel in het hoofdkussen gedaan omdat dit helpt tegen slapeloosheid, zenuwklachten, hoofdpijn en zwakke spijsvertering.

#Lavendel Siroop
Heerlijk om in de koelkast te hebben: homemade lavendelsiroop. Makkelijk & lekker! Je doet hiervoor;
1 deel suiker, 2 delen water en 1 eetlepel lavendelbloemetjes (bv. te koop bij natuurwinkels in een steelpannetje.
Zachtjes laten inkoken, dan het vuur uit zetten en een uurtje laten trekken. Vervolgens dit mengsel zeven (eventueel twee keer) en in een flesje gieten. Heerlijk voor in limonades en cocktails.

#Kan je niet slapen?
De ultieme slaapcombinatie: warme melk én lavendel!

#Lavendel tips! En natuurlijk heerlijk in je kledingkast, tussen je boek en je tas of als geurolie in je huis....rustttttttttt

Istanbul - Gallivant
Tijdelijk bij aankoop van één van de geuren van Gallivant een travelkit cadeau t.w.v. €22,50
Het gevoel van een stad uit de oudheid, maar met een frisse en moderne twist. Aloude luxe, gecombineerd met een nieuw gevoel van zelfvertrouwen. De ontmoeting tussen twee continenten en twee culturen met koffie, crème, leer, suède, kruiden en wierook.
Wakker worden in Moda, de Bosphorus oversteken en zwoele avonden in Karaköy. Istanbul is een amberachtige, houtachtige, kruidige geur met een frisse, aromatische topnoot met accenten van bergamot, kardemom en rode tijm. Een houtachtig, aromatisch hart met lavendelextract, Egyptische geranium, patchoelihart en zoete mirre. Met basisnoten van sandelhout, vanille, tonkabonen, amber en musk.  € 85,00 / Babassu -Gallivant
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)
KAVIAAR EN SCHOONHEID / NAZAN DERMACARE

Duurste kaviaar ter wereld kost 36.000 euro per theelepel


Kaviaar oftewel Zwarte goud!

Kaviaar wordt gemaakt van de eitjes van de steur. De steur is een gevoelig vis dat vooral niet goed tegen milieuvervuiling kan en daarom de afgelopen decennia aan het uitsterven is. Dat de eitjes heel populair zijn en dat voor het oogsten daarvan de vis moet worden geslacht, helpt daarbij niet mee. In de Kaspische en Zwarte Zee, waar veel van de kaviaar vandaan komt, gelden tegenwoordig dan ook strengere regels om te voorkomen dat de vis volledig verdwijnt. Alleen eitjes van de steur mogen namelijk kaviaar genoemd worden. Eitjes van alle andere vissoorten worden gezien als namaak-kaviaar.
Kaviaar heeft zijn naam te danken aan de Perzen die het Xaviar noemden en hoopten er hun potentie mee te verhogen. Deze gewoonte werd overgenomen door de Grieken en, in de Middeleeuwen, door de Russische. De dure kaviaar, die alleen door rijke Russen gekocht kon worden, werd door de popes (priesters) echter door de vingers gezien.

Vooral voor de Russen was het een gewoonte om, voorafgaand aan de maaltijd, eerst staand een flinke hoeveelheid sterke drank en kleine hapjes, waaronder blini met kaviaar, weg te werken.
In Europa werd kaviaar in die tijd beschouwd als voedsel voor de boeren. Dit veranderde in 1925 tijdens het Interbellum werd kaviaar in het rijke Westenpopulair. De reden was het gevolg van de emigratie van veel Russische aristocraten naar Parijs in de jaren twintig. Wat heel belangrijk voor de verspreiding ervan waren de gebroeders Petrossian, die een overeenkomst hadden met de Russische regering voor de exclusieve exportrechten van kaviaar. De broers Petrossian presenteerden het product op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1925 (ze waren wel zo voorzichtig om kwispedoren te plaatsen, voor het geval het publiek het niet lustte).
Maar het was miljardair Charles Ritz, zoon van César Ritz, die het kaviaarverbruik onder de high society stimuleerde. Sindsdien behoort kaviaar tot de favoriete gerechten als onderdeel van gastronomische menu's bereid door prestigieuze hotels.

#Kaviaar prorductie 
Het visbestand van de wilde steur wordt ernstig bedreigd door verschillende factoren: de vervuiling van de Kaspische zee en de rivier de Wolga en de sterke daling van de waterspiegel in de Kaspische zee (deze daalt met bijna een halve meter per jaar), de overbevissing in het verleden, de arbeidsintensieve productiemethode en het feit dat de steur al een redelijke leeftijd moet bereiken eer de kaviaar "geoogst" kan worden. Gelukkig wordt er in meerdere landen geëxperimenteerd met het kweken van de steur.

#Kaviaar en huid 
Vertoont sterke overeenkomsten met de celstructuur van de huid. Rode kaviaar – heeft een grotere doorsnee dan de andere kaviaarsoorten. Kaviaar bevat belangrijke werkstoffen – proteïnen, peptiden en aminozuren – die de activiteit van de fibroblasten ondersteunen, de afbraak van de collageen tegengaat, de celfunctie activeren en de huid ondersteunt. Nieuwe doordachte werkstofcomplexen, in verbinding met de unieke kaviaar-extracten, regenereren de veeleisende huid en hebben zichtbare verjongende eigenschappen.

#Maar wat zijn de effecten van kaviaar in verzorgingsproducten?
Als we ouder worden vallen de verbindingen van keratine weg; kaviaar ‘vult de gaten’ in de keratinecellen, de huid krijgt weer volume.
De hydrolipidenlaag van de huid wordt aangevuld en op peil gehouden, waardoor de huid snel haar jeugdige glans hervindt.

De celstofwisseling verbetert en de collageensynthese wordt gestimuleerd.Door het versterkende effect op de capillaire vaatwandjes wordt beginnende roodheid gekalmeerd. Na zonneschade is kaviaar als ingrediënt het perfecte antwoord om de huid te kalmeren, te voeden, en te ondersteunen in zijn huideigen herstelvermogen, waardoor de schade tot een minimum beperkt wordt. De Jelly Cream en Imperial super-Lift gel van de Caviar van Klapp Cosmetics is hier uitermate geschikt; deze crème geeft de huid een zacht en soepel gevoel. Verminderd de trekkerigheid en gespannenheid van de huid. Het heeft natuurlijk ook een anti aging effect; Verstrakt en verstevigd de huidstructuur.Wil je meer weten over de producten van Klapp- Caviar? www.andbeauty.nl

GESCHIEDENIS VAN DE HAMAM / NAZAN DERMACARE


Niet alleen tijdens een vakantie in Turkije kan men genieten van een weldadige hammam. Ook in ons land heeft de hammam tegenwoordig een belangrijk plekje in de samenleving.
De Hamam is een plek waar mensen zich kunnen wassen en heeft daarmee ook een sterke sociale functie. Doorgaans is een hamam uitgerust met een stoombad. Hamams komen veel voor in Iran, de Arabische wereld en Turkije.In Europa leerde men deze vorm van baden kennen via het Ottomaanse Rijk.

#Oosterse zweethutten
De mensen hadden in Centraal Azië al eeuwen geleden de gewoonte om zweetbaden te nemen in zweethutten om het lichaam te reinigen. De hutten werden goed afgesloten en binnen werd een groot vuur gestookt.

#Romeinse en Griekse baden
Ook de Grieken en de Romeinen kenden al vroeg hun eigen badrituelen. In plaats van de oosterse zweethutten, die alleen hete ruimtes waren, introduceerde de Romeinen en de Grieken hete en tegelijkertijd vochtige ruimtes. Ze bouwden thermencomplexen die voorzien werden van koude, lauwe en warme badruimtes en vaak ook een zweetbad.

Toen in het begin van onze jaartelling het Romeinse rijk zich uitbreidde en alle landen rond de Middellandse Zee en een deel van het Midden-Oosten bezette, ontmoetten de verschillende badrituelen elkaar en smolten samen. Kortom; de eeuwenoude zweetbaden uit Centraal-Azië en de Griekse en Romeinse baden vormden samen de basis van wat nu de hammam heet.

#Hammam
De naam ´hammam` komt van het Arabische woord ´hamma`, wat ´heetwaterbron` betekent. Vooral in de Balkanlanden en in Turkije en Spanje werd het bezoeken van de hammam een belangrijk ritueel. De hammam vervulde diverse functies onder andere op het gebied van lichamelijke en geestelijke reinheid. Daarnaast kreeg de hammam ook een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie.

Reinheid
De hammam paste perfect binnen de regels die golden binnen de Islam met betrekking tot reinheid. Reinheid had niet alleen betrekking op lichamelijke reinheid, maar ook op religieuze reinheid of geestelijke reinheid. De hammams werden voor iedereen toegankelijk, arm of rijk, zodat iedereen zijn geloof zo goed mogelijk kon uitoefenen.

Sociaal-maatschappelijke functie
Eerst mochten alleen mannen naar de hammam, maar toen de profeet Mohammed erachter kwam dat het warme water de vruchtbaarheid bevorderde, kregen ook vrouwen toegang tot de hammam. Het bezoek aan de hammam haalde de moslimvrouwen uit hun sociaal isolement. Normaalgesproken ging hun vrijheid niet verder dan bezoekjes aan directe familie of naar de markt. Nu kregen de vrouwen eindelijk de kans om in een veilige omgeving vrij met elkaar te praten over wat hen bezig hield.

Hammam in de westerse maatschappij
De functie van de hammam is door de jaren heen niet veranderd. Het is ook in deze tijd binnen de westerse maatschappij een plek om tot lichamelijke en geestelijke reinheid te komen. De religieuze reinheid wordt door niet-moslims vertaald in het geestelijk tot rust komen. Ook het sociale aspect is zeker niet verloren gegaan. Het is bijvoorbeeld erg populair om samen met vrienden of vriendinnen een middagje naar de hammam te gaan. De hammam heeft duidelijk zijn plekje veroverd in onze hedendaagse maatschappij en de populariteit van dit eeuwenoude badritueel zal ook in de toekomst blijven toenemen.


De Kessa scrub handschoen - Een Marokkaans beauty geheim.De 'Kessa' handschoen is een belangrijk onderdeel van het traditionele Hammam ritueel. De handschoen verwijdert op milde wijze droge en dode huid, om vervolgens een zachte, nieuwe huid te onthullen. De handschoen stimuleert ook de doorbloeding van je huid, waardoor meer zuurstof naar de huid zal gaan. Ook zal je huid verzorgingsproducten veel beter opnemen en benutten. Voor een nog beter resultaat smeer je je huid na het douchen in met argan olie. € 8,95

Argan olie zit vol vitamines, mineralen, antioxidanten en onverzadigde vetzuren. Deze combinatie van bestanddelen zorgt voor een soepele en stralende huid en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Hiernaast is argan olie ook goed voor je haar; het wordt zachter, glanzender en het helpt met het tegengaan van gespleten haarpunten en pluizig haar. € 9,95


Dode Zee Water uit Jordanië is extra geconcentreerd en bevat ruim 21 verschillende mineralen, waaronder magnesium, calcium en kalium. Dode Zeewater bevat 10 keer meer zouten en mineralen dan ander zeewater en is een heerlijk natuurproduct voor de dagelijkse reiniging van je gezicht en lichaam. De mineralen in Dode Zeewater hebben een ontspannende en hydraterende werking en voeden de huid. Bovendien versterken ze het celweefsel en hebben de mineralen een revitaliserende werking op je lichaam.
De vettige textuur van Dode Zeewater maakt het ook bijzonder geschikt voor massages. Je kunt Dode Zeewater ook gebruiken met een scrubhandschoen om jezelf te ontdoen van dode huidcellen.€ 5,95 


LAAT JE OGEN GROTER LIJKEN MET DE VOLGENDE TRUCS! / NAZAN DERMACARE
Je ogen zijn ook echt wel het meest sprekende onderdeel van je gezicht; aan iemands ogen kun je direct zien in wat voor bui diegene is. Maar helaas zijn we niet allemaal gezegend met een stel big eyes oftewel Bambi ogen. Gelukkig heb ik allerlei trucjes voor je ogen optisch tóch groter laten lijken !

1 MASCARA
Mascara is hét product dat je ogen laat spreken. Breng een paar lagen op zowel je onder- als bovenwimpers aan en je creëert ogen zo groot als je zelf wilt. Tip: breng eerst een viberof lengthening mascara aan en daarna eentje die je wimpers volume geeft.

2 WATERLIJN
Je waterlijn is het gevoelige vochtige randje waaraan je onderste wimpers hangen. Wil je optischg rotere ogen, dan is de truc je waterlijn met een witte eyeliner aan te stippen. Waar zwarte eyeliner je een smokey-look geeft en je ogen kleiner laat lijken dan ze daadwerkelijk zijn, zorgt een witte eyeliner juist dat je ogen meer open en groter lijken.

3 KLEUREN
Volgens experts zorgt een gekleurd lijntje / eyeliner boven je oog dat je kijkers een stuk groter lijken.

4 CONCEAL FOR REAL
Weg met die cirkels onder je ogen: verstop ze onder een lichte tint concealer en je ogen springen er weer uit!

5 SCHADUW
Breng een medium bruine oogschaduwtint aan in je arcadeboog. De schaduw tilt je oogleden op en zorgt dat je ogen oplichten. 

6 CURLY GIRLIE
Je wimpers omhoog krullen kunnen je kijkers een stuk groter doen lijken. Niet alleen lijken je ogen meer open, ook je wimpers lijken langer wanneer je ze omhoog krult. Verwarm je wimperkruller eerst met de föhn om het effect te versterken. Let wel op: breng pas mascara aan ná het krullen. Zo voorkom je dat je wimpers breken en vermijd je mascara vlekken.

7 WENKIES
Je wenkies zijn namelijk een soort van ‘omlijsting‘ van je ogen. Of je het nu zelf doet of door een specialist laat doen, zorg dat jij je wenkbrauwen onder controle hebt en voorkom dat sprietjes of stoppels afleiden van je grote kijkers.

8 LIGHT IT UP
Highlighten van de binnenste ooghoeken. Ga met een klein kwastje of het topje van je vinger in een witte oogschaduw of highlight-tint en stip dit aan in je inner corners. Je ogen lijken zo niet alleen groter, ook je gehele uitstraling oogt een stuk wakkerder.

9 VERLENG JE WIMPERS
Bang dat je met een wimperkruller in één ruk je wimpers van je ogen trekt of heb je er gewoon geen op je kaptafel liggen? Niet getreurd, er is nóg een truc om je wimpers te verlengen en je ogen groter te laten lijken, zonder dat je een wimperkruller hoeft aan te raken. Houd een wattenschijfje ongeveer een minuut lang tegen de basis van je wimper zodat hij je wimpers omhoog duwt.

10 LICHTE TINTEN
Een smokey eye-look is mooi..., maar switch eens naar wat lichtroze tinten, nude oogschaduw, zilver- of goudkleuren ook dat maakt je  ogen groter lijken!

DE GESCHIEDENIS VAN MAKE- UP / NAZAN DERMACAREPinterest : Vintage photo- /Famous Turkish artist

Make-up wordt al eeuwenlang gebruikt, en voor deze nieuwe vondst waren de oudste bewijzen hiervan afkomstig uit het oude Egypte. Het ‘beschilderen’ van het gezicht werd tijdens sommige tijdperken ongepast gezien.
Vrouwen en farao’s in Egypte gebruikten een soort gezichtscrème, gemaakt van honing en oliën, om rimpels tegen te gaan. Ook werd kool of lood gebruikt om wimpers donker te kleuren en lijntjes boven en onder de ogen te zetten. Een bekend voorbeeld hiervan is de buste van Nefertiti, waarop ze met en dikke lijn eyeliner te zien is. 

#Make-up bij de Romeinen en in de middeleeuwen
Ook bij de Romeinen was make-up gangbaar en populair en werd kool, rouge en poeder gebruikt. Zo schreef de Romeinse toneelschrijver Plautus; ‘Een vrouw zonder verf (make-up) is als eten zonder zout’. Tijdens de middeleeuwen verdween deze traditie. Make-up werd gezien als iets onnodigs wat alleen door prostituees gedragen werd. 
#Make-up in de Renaissance en 19e eeuw
Voor vrouwen en mannen uit de hogere klassen was het vanaf de Renaissance wel gebruikelijk om hun gezicht wit te poederen. Daarmee lieten ze zien dat ze hun dagen binnen spendeerden en ze dus niet werkten. Vooral in Frankrijk werd dit veel gedaan. Ook begonnen vrouwen hier rode blush en lippenstift te dragen. Andere landen keken hier met een schuin oog naar. In de 19e eeuw verklaarde koning Victoria van Engeland dat make-up onbeleefd was en alleen gedragen werd door prostituees en actrices. Haar mening werd door velen gedeeld.
#Make-up in de 20e eeuw
In de 20e eeuw werd make-up steeds normaler. Vooral vanaf de jaren ’30 werd het steeds gebruikelijker om make-up te gebruiken, in navolging van de filmsterren uit Hollywood. Zo werd de eerste mascara uitgevonden door een Amerikaanse chemicus, die het product Mabel noemde, naar zijn zus. Het merk bestaat nog steeds het heet nu Maybelline. In de Tweede Wereldoorlog werd deze ontwikkeling in Duitsland echter een tegen gehouden. De nazi’s hielden er namelijk de slogan ‘Die deutsche Frau schminkt sich nicht’ op na. Make-up werd door hen nog steeds geassocieerd met de Fransen en de prostitutie, iets waar de Duitse vrouw zich verre van moest houden.
#Acceptatie van Make-up
Na de Tweede Wereldoorlog werd make- up helemaal geaccepteerd, met dank aan beroemdheden als Audrey Hepburn, Marilyn Monroe en Ajda Pekkan ;). Toen werd de gangbare naam voor opmaakspullen ook het Engelse ‘make-up. 
€ 47,24 /nicebeauty. makeup /poeder


Vita Liberata Luxe Tan Trystal Minerals Self Tanning Bronzing Minerals is 's werelds eerste mineraal poeder met zelfbruinende in! En de winnaar van de Deense Beauty Award 2016! Bemærk: Kabuki borstel medfølger.
€ 48,98 /nicebeauty. makeup /poeder


Powder-Me van Jane Iredale Golden is een poeder met factor 30, dat een volledige zonbescherming biedt. Het kan zowel op het gezicht als op het lichaam worden gebruikt en bevat geen chemische oplosmiddelen die de huid kunnen irriteren, maar wel met factor 30 die bescherming biedt tegen UVA / UVB-stralen. Het heeft een rustgevend effect op de ontstoken of geïrriteerde huid, vanwege het gehalte aan natuurlijke klei dat bovendien voedzaam lijkt. Het is verkrijgbaar in 3 kleuren, dus er zijn alle huidtinten. Golden geeft je huid een lichtbruine gloed. 

ALCOHOL & HUID / NAZAN DERMACARE

Tekst: Nazan Tastan
@andbeauty.nl.
@nazan-dermacare


Het is algemeen bekend dat alcohol vocht onttrekt aan de huid. Ook blokkeert het orgaan, door alcohol...

De goede hormonen en vitamines die de huid nodig heeft om te herstellen is hierdoor vertraagd. Bovendien wordt de productie van collageen verminderd. Collageen in de huid zorgt ervoor dat de huid soepel en jong blijft.
Van belang is dat je dus een goede anti-rimpelcrème en hydraterend of anti-aging serum gebruikt. Met deze huidverzorgende producten kan je dit effect maar beperkt tegen gaan. De negatieve invloeden van binnen uit zijn immers veel groter.

Het gevolg: door de tekorten wordt je huid droog, dof en minder soepel. En misschien is het wel te verbergen of camoufleren met een laag make-up, maar dat is slechts tijdelijk.

Zo verergert drank ook huidziektes als acne. Omdat het lichaam een tekort heeft aan vocht probeert het dan aan andere plaatsen van het lichaam te onttrekken, en één van die plaatsen is de huid. Maar een droge huid is juist een goede voedingsbodem vooracne en gerstekorrels. Gerstekorels- De eerste factor die mee kan spelen bij het ontstaan van een gerstekorrel is het hebben van een droge huid. Mensen die last hebben van een vochtarme huid hebben meer kans op gerstekorrels.Een gerstekorrel wordt ook wel een milia genoemd. Ze ontstaan doordat een talgkliertje op een zweetkliertje verstopt raken. Gerstekorrels zijn witte, harde bolletjes in de huid. Ze zijn zo’n 1-2 millimeter groot. Leeftijd speelt geen rol, net zoals geslacht niet, ze komen namelijk bij zowel mannen als vrouwen voor.

# Vocht rondom je ogen ? -Als jij vaak alcohol drinkt, zal je na verloop van tijd merken dat je ogen steeds meer gaan opzwellen. Dit komt omdat alcohol ervoor zorgt dat je bloedvaten wijder worden. Doordat de bloedvaten wijder worden, gaat het vocht in je lichaam zich anders verdelen dan normaal. Deze verandering vindt plaats in het hele lichaam, maar is het meest zichtbaar rond de ogen, omdat de huid rondom de ogen dun is. In tegenstelling tot andere organen in je lichaam, is je huid erg goed in staat de schade zélf te herstellen.De huid is ontzettend flexibel. Je zult zien dat een tijdje stoppen met alcohol wonderen doet voor je huid.”
Hyaluronzuur / hydranov serum verhoogt het vermogen val alle lagen van de huid om vocht vast te houden al na de eerste applicatie. Het houdt watermoleculen in de huid vast. Hydranov werkt tot 3 keer sneller dan hyaluronzuur. Hydranov wordt verkregen uit de rode alg. Fucelleria lumbrilcalis en stimuleert de synthese van het epidermale hyaluronzuur. Het vilt rimpels van binnenuit. De huid krijgt elasticiteit en stevigheid terug en oogt gladder en ziet er jonger uit.


Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

OESTROGEEN...WAT IS HET ? EN WAT DOET HET MET JE HUID? / NAZAN DERMACARE

Dit zijn hormonen die verantwoordelijk zijn voor de voortplanting.
De hormonen worden geproduceerd in de eierstokken en ook kleine hoeveelheden in de bijnier en teelballen bij de mannen.
Al zijn oestrogenen vrouwelijke hormonen en komen veelal voor in het vrouwelijke lichaam. Bij de ontwikkeling van de vrouwelijke kenmerken, het reguleren van de menstruatie cyclus en bij zwangerschap.

In de zwangerschap speelt de placenta een belangrijke rol in oestrogeen productie, ook een belangrijke rol bij de ontwikkelingen in de puberteit, zoals de groei van de baarmoeder, vagina,het groter worden van de borsten en de genitaliën. Teveel oestrogeen kan seksuele verlangen bij zowel vrouwen als mannen remmen. Naast de typisch vrouwelijke eigenschappen van oestrogeen heeft het ook effect op andere delen van het lichaam, bij vrouwen, waaronder de huid.

Uit onderzoek blijkt, dat oestrogeen een belangrijke rol speelt bij huidveroudering. Studies tonen aan dat vrouwen die voor de menopauze werden behandeld met oestrogenen een hogere vochtgehalte en collageen behielden in de huid, wat hielp te voorkomen dat rimpels de kans krijgen om te ontstaan.
Hyaluronzuur is een waterbindende stof, oestrogeen zorgt voor de aanwezigheid van deze stof. Wanneer de productie van oestrogeen daalt heb je meestal meer van het mannelijke hormoon testosteron in je lichaam.

Testosteron ‘doet wat die wil’. Kan voor ongewenste gezichtshaar, vergrote poriën en puistjes zorgen. Oestrogenen hebben dus een doorslaggevende invloed op onze huid. Oestrogeen verwijdert de bloedvaten en zorgt daardoor voor een betere doorbloeding. Collageen is een structuureiwit dat vooral in het bindweefsel aanwezig is. Op cosmetisch gebied wordt het toegevoegd aan antirimpelcrèmes.
Oestrogenen stimuleren de vorming van nieuwe collageen weefsels. Progesteron en androgeen zorgen voor het behoud van de collageen weefsels. Ze houden de afbraak van collageen weefsels tegen. Overmatig gebruik van koffie en nicotine zorgen voor een snellere afbraak van collageen. Want beiden bevorderen het ontstaan van vrije radicalen. 

De meeste behandelingen in de salon zijn gericht op huid verbetering: het verminderen van fijne lijntjes of pigmentatievlekken. Maar voor een heerlijke ontspanningsbehandeling ben je ook van harte welkom.

Nazan werkt met  kwalitatief hoogwaardige producten van ZO Skin Health en Klapp Cosmetics. Natuurlijk zijn alle producten ook verkrijgbaar voor thuis gebruik. Daarmee verleng je het resultaat van de behandeling.
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

Populaire posts