HOLLANDLaatste update 20-01-2019

TULPENSEIZOEN GAAT WEER VAN START!! / HOLLAND


Photo: Pixaby
Het tulpenseizoen gaat morgen/ zaterdag 19 januari officieel van start en dat moet groots gevierd worden. Zo wordt de Dam in Amsterdam zaterdag omgetoverd tot een enorme tulpenpluktuin.
Op de derde zaterdag van januari wordt de Nationale Tulpendag gevierd.
Nationale Tulpendag wordt zaterdag 19 januari alweer voor de achtste keer gevierd. Op deze dag wordt het begin van het internationale (snij)tulpenseizoen gevierd. Het tulpenseizoen loopt tot en met mei. Om dit groots te vieren steken diverse Nederlandse tulpenkwekers de handen uit de mouwen om een reusachtige pluktuin aan te leggen op de Dam. De kleurrijke pluktuin bestaat uit meer dan 200.000 tulpen. En het allerleukste is: je mag er gratis jouw eigen bosje tulpen plukken!
Wel zijn er uiteraard regels verbonden aan het plukken van je bosje tulpen. Zo meldt de website Tulpentijd dat de pluktuin vanaf 13:00 uur open is voor publiek en wordt er verzocht netjes in de rij te gaan staan. De tulpenpluktuin is elk jaar weer enorm populair en daarom staat er een gemiddelde wachttijd van 30 tot 60 minuten. Je hoeft je niet te vervelen, want de organisatie zorgt voor muziek en een gezellige sfeer. Als je eenmaal in de tuin loopt mag je maximaal 20 tulpen plukken, zodat nog veel meer andere mensen een prachtige bos kunnen plukken.
Hier kun je meer informatie vinden over het evenement.

En natuurlijk mooie tulpen verdienen mooie vazen!

Bloomingville set € 37,- fonq/vazen
Bloomingville € 37,-- fonq/vazen

fonq/vazen€ 45,- fonq/vazenfonq/vazen

fonq/vazenfonq/vazen

Pols Potten Collision € 29,95 fonq/vazen


BIJ DEZE DEENSE WINKEL KOOP JE ALLES VOOR € 2,- / HOLLANDHET IS WEER ZO VER! na hun briljante verrassing afgelopen oktober waarin een dag lang alles verkocht werd voor 1 euro, komt budgetketen Flying Tiger wederom met een meesterlijke actie.

Tijdens de ‘Dreamy Days’ betaal je vier dagen lang maar 2 euro voor álle producten uit de winkel. Maar dan ook alles uit het volledige assortiment, kost tot en met zondag 20 januari 2019 slechts 2 euro per item.

In oktober vierde Flying Tiger hun tienjarig bestaan in Nederland door een dag lang alle producten voor slechts 1 euro te verkopen. De actie sloeg in als een bom: in en voor de winkel stonden mensen rijendik opgesteld. En waar koopjes zijn, is reuring. In Rotterdam moest zelfs de politie eraan te pas komen om de hysterische mensenmassa enigszins te beteugelen.
Als je nu ook je slag wil slaan, is enige haast geboden. De Dreamy Days zijn gisteren 17 januari 2019 al begonnen en duren tot en met zondag 20 januari. Het loont om op verschillende dagen een kijkje te nemen, want het productaanbod verschilt per dag.https://nl.flyingtiger.com/

                  ALL THINGS DENIM!!!
NOISY MAY / DENIM

WESTNIJLVIRUS IN NEDERLAND / HOLLAND

Foto : Pixaby
Wetenschappers roepen mensen op om op Muggenradar.nl te melden hoeveel overlast ze op dit moment hebben van muggen. Uit laboratoriumonderzoek in Wageningen blijkt dat de twee Nederlandse typen muggen kunnen kruisen. Daardoor ontstaat een hybride mug, die volgens Van Vliet waarschijnlijk beter in staat het westnijlvirus over te brengen van vogels op mensen. ‘Tel daarbij op dat de overdracht van het virus makkelijker verloopt bij stijgende temperaturen door klimaatverandering. Dat maakt het waarschijnlijk dat we ook in Nederland te maken krijgen met het westnijlvirus. 

Bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Univesiteit : We moeten deze insecten goed in de gaten houden.’Het beestje broedt ondergronds, onder andere in kruipruimtes en metrogangen. ‘We vermoeden dat het aantal molestus-muggen toeneemt door de stijgende temperaturen’, aldus Van Vliet. Door het relatief warme najaar konden muggen langer actief blijven en is de kans groter dat ze in ondergrondse ruimtes overleven, en als als ze niet in winterslaap gaan, zou het mij is de kans erg groot dat zij op bepaalde plekken nog eitjes gaa leggen en deze dan ook  larven uitgroeien.De molestus-mug, die agressiever is dan de huissteekmug, kan het westnijlvirus overdragen. Dit gevaarlijke virus, dat door vogels wordt meegenomen en door muggen kan worden overgebracht op de mens, is nog niet in Nederland opgedoken.

Wie ziek wordt van het westnijlvirus krijgt griepachtige klachten met hoge koorts. Ouderen en mensen met een lage weerstand kunnen eraan overlijden. ‘In 2018 zijn ruim vijftienhonderd mensen in Zuid-Europa besmet geraakt, vooral in Italië. 181 van hen overleden. Dat is een enorme uitbraak in vergelijking met alle jaren daarvoor’,  De ziekte heeft zich definitief gevestigd in Zuid-Europa en verplaatst zich in noordelijke richting als gevolg van klimaatverandering, aldus Knols. ‘Dat is een feit waar niemand omheen kan.’
Bron: Volkskrant en Muggenradar

WE LOVE NOISY MAY 👄

Lange wollen jas € 55,95


MIND ANTONIE KAMERLING AWARD 2018 / HOLLAND

Met de Antonie Kamerling Award vraagt MIND aandacht voor het levens!)belang om jezelf te durven en kunnen uiten bij psychische problemen. Daarom prijzen zij award de uiting (audiovisueel en boek) die openheid over psychische problemen heeft bevorderd. 
MIND vindt het belangrijk om psychische problemen te voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Een belangrijk onderdeel hiervan vormt het uiten van problemen die mensen ervaren, zodat ze eerder hulp krijgen en hopelijk geen ernstige(r) klachten ontwikkelen.
Vorig jaar won psychiater Menno Oosterhoff de allereerste Antonie Kamerling Award! Hieronder vind je de drie genomineerden van 2018.

De winnaar wordt op donderdag 29 november 2018 bekend gemaakt. 
De drie genomineerden van 2018:
- Alicia (VPRO), documentaire van Maasja Ooms
- #jesuisdepri van KRO-NCRV
- True Selfie van BNNVARA en Simpel Media.

GERELATEERDE PRODUCTEN!


€ 22,50
In Vals alarm toont Menno Oosterhoff wat er omgaat in mensen met een dwangstoornis. Hij put daarbij niet alleen uit zijn kennis als psychiater, maar ook uit zijn eigen ervaringen als dwangpatiënt. 

De dwangstoornis is vooral bekend als smetvrees of controledwang, maar er zijn veel meer, vaak intrigerende verschijningsvormen. Ongewenste voorstellingen van agressieve of seksuele aard, permanente angst een ongeluk te veroorzaken, allergie voor onvolledigheid of eindeloos herhalen van zetten. 

Vals alarm verweeft Oosterhoffs eigen verhaal - hij heeft al veertig jaar een dwangstoornis - met de verhalen uit zijn praktijk. Het resultaat is een levendig, informatief en soms geestig portret van de dwangstoornis in al haar facetten. 

Menno Oosterhoff is (kinder- en jeugd)psychiater bij een grote GGZ-instelling. Hij is initiatiefnemer van het OCD-netwerk, www.dwang.eu en schrijft columns in Medisch Contact over dwang, maar ook over andere thema's uit de gezondheidszorg. In 2015 kreeg hij een eervolle vermelding bij de Psyche Mediaprijs voor zijn bevlogenheid om begrip te vragen voor psychische problemen. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.TIJD VOOR DIKKE TRUIEN.. HET KAN MORGEN GAAN SNEEUWEN BRRRRRR / HOLLAND

Tekst: Simone
Koudere temperaturen? Zet je maar schrap: de komende dagen gaat het namelijk nóg kouder worden. Er is morgen zelfs kans op natte sneeuw.

Naast dat de temperatuur aan de lage kant is, gaat het ook flink waaien vanuit het noordoosten. “De gevoelstemperatuur zal daarom een stuk lager liggen dan wat de thermometer gaat aangeven. Vandaag wordt het bijvoorbeeld zo’n 5 tot 8 graden, maar voor het gevoel is het overdag tussen de 0 en -5 graden door de matige tot krachtige noordoostenwind. Op de Wadden sluiten we zelfs windkracht 7 niet uit”, aldus Weerplaza.

Natte sneeuw
Ook is het nog eens vrij bewolkt. Er kan vanaf morgen niet alleen een lichte regenbui, maar zelfs natte sneeuw gaan vallen. Morgen begint de dag droog met veel wolkenvelden en misschien wat zon. In de middag wordt de bewolking vanuit het oosten dikker en volgt er ook neerslag. In de avond en vroege nacht kan er dan die natte sneeuw vallen. “We verwachten niet in heel het land neerslag. In het zuiden en midden blijft het waarschijnlijk zo goed als droog”,

Vriezen
Ook de tweede helft van de week blijft het koud. Gelukkig blijft het op de meeste plaatsen droog en laat de zon zich weer wat vaker zien. De wind neemt naar het weekend toe weer af. Maar houd de rest van de week wel rekening met krabben: ’s snachts kan het licht gaan vriezen.
Welke roman koop je voor je oma? Waar maak je een jongen van 10 nu blij mee? Welke thriller speelt zich af in jouw vakantieland? Bel de BookSpot LeesLijn en onze boekenspecialist komt met een superpersoonlijk antwoord op je boekenvraag. Gegarandeerd. En binnen 24 uur. klikklik! ga hier naar Bookspot

Populaire posts