FOOD

Wat is gezond en wat is ongezond? Welke producten en voedingsstoffen dragen bij aan je gezondheid? Wat is de nieuwe foodtrend ? Hier lees je de meest gestelde vragen mét antwoorden over eten en drinken ...

WAT IS KEFIR ? / FOOD

2. KKefir is een yoghurtachtige drank die afkomstig is uit de berggebieden van Tibet of de Kaukasus. Kefir wordt van oudsher gemaakt met koeien-, geiten- of schapenmelk. De smaak is verfrissend en licht tintelend. Om kefir te maken heb je slechts twee ingrediënten nodig: melk en de zogenaamde kefirkorrels. Deze kefirkorrels zijn geen echte korrels, maar schimmel- en melkzuurbacterie-culturen, die er een beetje als bloemkool uitzien. Het wordt ook wel eens “yoghurtplantje” genoemd. 
Kefir heeft een hoge voedingswaarde, is rijk aan probiotica en helpt bij de spijsvertering en een gezonde darmflora. Kefir bevat veel mineralen en vitaminen. Enkele voorbeelden zijn: magnesium, vitamine C, vitamine B12, biotine, enzymen en veel vitamine K2. Vitamine K2 verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en speelt een belangrijke rol in je calciumhuishouding. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de calcium die je uit kefir en andere producten binnenkrijgt op de juiste plaatsen komt, zoals je botten en tanden. Maar het belangrijkste aan kefir zijn… de probiotica.

Wat zijn probiotica?
Probiotica zijn door de World Health Organization gedefinieerd als levende kleine organismen, oftewel “goede” bacteriën die een positieve uitwerking hebben op de gezondheid van de mens (mits in de juiste hoeveelheden ingenomen). Gezonde mensen hebben heel veel verschillende bacteriën – in de juiste balans – in hun darmen. Deze bacteriën zijn heel belangrijk. Meer dan 75% van je immuunsysteem bevindt zich namelijk in je spijsverteringskanaal. Letterlijk triljoenen bacteriën en schimmels werken daar samen om jou gezond te houden.

Ze helpen je om eten goed te kunnen verteren en schadelijke stoffen uit te scheiden.De goede bacteriën en schimmels doden de slechte en houden je zo kern gezond. Omdat veel ongezonde voedingsstoffen – die we toch vaak binnenkrijgen – ervoor zorgen dat de “slechte bacteriën” in aantal groeien (zoals suiker), is het belangrijk dat we probiotica nemen om het evenwicht te herstellen. Als de bacteriën in je darmen in evenwicht zijn is dit een enorme boost voor je immuunsysteem.

1. Kefir bevordert de stoelgang
Probiotica zoals die in kefir dragen bij aan een betere en gezonde balans van de bacteriën in de darmen. Als deze balans in orde is, heb je minder last van maag- en darmproblemen, zoals een problematische stoelgang of prikkelbare darm syndroom.
Probiotica spelen ook een grote rol in bijvoorbeeld de bestrijding van verschillende soorten diarree. Als je dus last hebt van maag- en/of darmproblemen, kan het helpen om regelmatig een portie kefir te nuttigen.
2. Kefir helpt tegen stress
Onze gezondheid vermindert en we voelen ons minder fit en vitaal.
Maag- en darmklachten dragen vaak bij aan stress-gerelateerde symptomen zoals depressie en angsten. Uit onderzoeksresultaten blijkt dat probiotica een positieve invloed hebben op klachten die te maken hebben met stress, depressie en angsten.
3. Kefir maakt je botten sterker
Osteoporose is een veel voorkomende kwaal in
Nederland en België; meer dan 400.000 mannen en vrouwen lijden aan deze aandoening.Osteoporose, of botontkalking,  is het brozer worden van je botten. Je loopt dan meer kans op botbreuken. Vrouwen hebben een grotere kans op osteoporose dan mannen. Door te zorgen dat je voldoende calcium binnenkrijgt, kun je je botten weer sterker maken.
4. Kefir helpt je afvallen
Bepaalde probiotica worden geassocieerd met gewichtsafname. Naar dit verband wordt steeds meer onderzoek gedaan, zodat vastgesteld kan worden wat de rol is van probiotica bij het ontwikkelen van nieuwe behandelingen tegen obesitas.Omdat kefir grote hoeveelheden probiotica bevat, kan het drinken van kefir je helpen om je gewicht omlaag te brengen.Zelfs een kleine afname in gewicht kan al een groot verschil betekenen in de kans op overgewicht-gerelateerde ziekten als Diabetes Type II en hoge bloeddruk.
5. Kefir helpt mogelijk tegen borst kanker
Uit diverse onderzoeken met dieren blijkt dat het eten van gefermenteerde voedingsmiddelen de groei van (borst)kankercellen tegengaat. En in onderzoeken waarin kefir centraal stond, is aangetoond dat kefirextract het aantal borstkankercellen aantoonbaar fors is verlaagd.
Lactose-intolerantie
De melkzuurbacteriën in gefermenteerde zuivelproducten zoals kefir en yoghurt veranderen de lactose grotendeels in melkzuur, waardoor deze producten veel minder lactose bevatten dan gewone  melk producten.Hierdoor is kefir over het algemeen beter te verdragen door mensen die last hebben van lactose-intolerantie.
Kefirkorrels vind je in de natuurwinkel of je kunt ze online bestellen....

Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)
LEUK HE?! 💕

Invotis Wanten thee infuser
Do you WANT some tea?
€ 6,95 klikklik!

Invotis XL Mok met trui
Lekker knus en warm
€ 9,95 klikklik!

Ototo Umbrella tea infuser
Under my umbrella... drijft thee € 10,95
Ototo Baby Nessie tea infuser
Het Monster van Lochness in je thee € 10,95

februari 13, 2019

GOLDEN MILK / FOOD
Golden milk is een warme drank, gemaakt van (plantaardige)melk met verschillende specerijen en gezoet met een scheutje honing. De kruiden zijn meestal kaneel, kardemom, gember en peper, maar het belangrijkste kruid is toch wel kurkuma, ofwel geelwortel.
Op de koudste winterdagen is niks lekkerder dan jezelf opwarmen met een giga kop golden milk . We trekken massaal de kleedjes uit de kast en kruipen op de bank.Dit heerlijke kruidendrankje is de perfecte toevoeging aan ons warme drankenlijstje!

Waar komt golden milk vandaan?
Het recept van golden milk komt oorspronkelijk uit India, waar het de ietwat ingewikkeldere naam ‘haldi ka doodh’ heeft (wat trouwens gewoon ‘kurkuma melk’ betekent). Bewoners van India zijn nét iets langer bekend met dit verwarmende drankje dan wij hier in het westen: zij drinken het vermoedelijk al duizenden jaren.

Gezondheidsvoordelen
Golden milk is oorspronkelijk een Ayurvedisch recept. Ayurveda is een traditionele geneeswijze in India. Het hoofdingrediënt van het drankje, kurkuma, zou volgens deze geneeswijze vele gezondheidsvoordelen hebben. Het zou bijvoorbeeld griep en verkoudheid voorkomen, ontstekingsremmend werken, een positief effect hebben op hart- en vaatziekten, overwicht voorkomen en mogelijk zelfs preventief werken tegen kanker. Hoewel de Ayurvedische geneeswijze onder de alternatieve geneeswijzen valt, zijn de gezondheidsvoordelen door de wetenschap opgepikt en wordt er op dit moment volop onderzoek naar gedaan.
Recept?
Gezondheidsvoordelen of niet, het gouden drankje is vooral erg lekker! En ook helemaal niet moeilijk om te maken.  
Voor één kop heb je nodig: 
-200 ml amandelmelk
-Snuf zwarte peper
-Halve theelepel kurkuma
-1 cm gember in plakjes
-1 kaneelstokje
-2 gekneusde kardemompeulen
-Een lepel honing
Zo maak je het: plet de kardemom met een vijzel en doe de amandelmelk samen met de specerijen en honing in een steelpan. Laat het langzaam warm worden. Zeef het en giet het in een grote mok.


HAPPY VALENTINE 💘
CLAIM SNEL JOUW CADEAU!!


Een schitterende rondvlucht boven Paleis het Loo, met na afloop een bezoek aan de tuinen en stallen van Paleis 't Loo!
€ 139,00 voor 2 personen 
Locatie: Vliegveld Teuge bij Apeldoorn/ 
,Surprise Factory n
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)


AUBERGINES, AARDAPPELEN EN NOG AANTAL ANDERE VOEDING MAG JE NIET RAUW ETEN! / FOOD

Photo by: Pixabay
Voedsel dat niet is gekookt, gebakken of gebraden en daarom meer voedingstoffen zou bevatten??? en gezonder is..Hmmmmm?
Dit is vooral onder veganisten heel populair, maar of het ook daadwerkelijk gezonder is, laten we hier nu in het midden. Maar wat wél vaststaat is dat er ook eten bestaat dat je zeker niét rauw mag eten.

#Koekjesdeeg
Uit een studie die 2 jaar geleden werd gepubliceerd in The New England Journal of Medicinedat bleek bloem die in het rauwe deeg zit je doodziek kan maken. De bloem kan namelijk besmet zijn met de Shiga toxine producerende E. coli-bacterie, die ook in uitwerpselen terug te vinden is. De symptomen van een besmetting met de darmbacterie zijn onder andere buikpijn, koorts, braken en - soms bloederige - diarree. Fans van het populaire Chocolate Chip Cookie Dough ijsje van Ben & Jerry’s hoeven echter niet te vrezen. Daarvoor wordt de bloem eerst behandeld zodat mogelijke verontreiniging kan worden uitgesloten.
#Aubergines
Aubergines bevatten het stofje solanine, wat maag- en darmklachten kan veroorzaken. Eenmaal verwerkt, wordt het solaninegehalte een pak lager wat het risico op klachten quasi tot 0 herleidt. Toch is solanine erg hittebestendig, dus de aubergines goed verhitten blijft erg belangrijk.
#Peulvruchten
In bonen, erwten, linzen en andere peulvruchten zit de natuurlijke gifstof lectine. Onschadelijk als het verhit wordt, maar niet wanneer je ze rauw zou eten. Vooral de werking van de darmen kan erdoor ontregeld worden, met buikpijn, diarree en misselijkheid als gevolg. Peulvruchten in blik zijn al genoeg verhit, dus moet je vooral niet opnieuw koken.
#Aardappelen
Net zoals de aubergine behoort de aardappel tot de nachtschadefamilie en bevat het de giftige solanine. Het meeste gif zit net onder de huid, reden waarom je aardappelen best schilt. Tijdens het koken verdwijnt de rest van het gif in het kookwater, dat je daarom ook niet voor andere doeleinden mag gebruiken. Verwijder ook altijd de groene plekken en gooi groene knollen weg. Die bevatten immers hoge dosissen solanine.
#Cassave of maniok
Deze wortelknol eten we misschien wat minder vaak dan de voorgaande voorbeelden, maar toch is het heel belangrijk om even te benadrukken waarom je maniok niét rauw mag eten. Dan bevat het namelijk de giftige stof linamarine, wat door het lichaam omgezet wordt in blauwzuur of cyanide. Zo’n vergiftiging kan onder andere leiden tot een beschadiging van de schildklier- en zenuwfunctie. 

MOOI HE?! 💋 
Essenza Rixt Dekbedovertrek 240 x 220 cm


VEGANIJS IS BOOMING! / FOOD


De ijsmerken Magnum, Ben & Jerry’s en Solero presenteren volgende maand allemaal nieuwe veganistische ijsjes. De doelgroep is niet het handjevol hardcore veganisten, maar de hippe millennial. Unilever lift mee op de groeiende vegan hype.

Bijna alle ijsmerken die je kent uit de winkel komen van Unilever, zoals Magnum, Ola en Ben & Jerry's.
De veganistische Magnum is de meest opvallende nieuwkomer, die vanaf maart te koop zal zijn in Nederland. In dit ijsje wordt eiwit uit erwten gebruikt, als alternatief voor melkeiwitten. Ook de chocolade is natuurlijk zonder melk.

#Glutenvrije Cornetto
Zoals de glutenvrije Cornetto gemaakt met sojamelk. Ben & Jerry’s heeft zelfs al ijs in drie zuivelvrije smaken, gemaakt van amandelpasta in plaats van melk. Volgende maand komt daar een vierde smaak bij: de Coconutterly Caramel'd.
Hetzelfde geldt voor Solero. Dit Unilevermerk heeft met de ijsjes perzik en aardbei al twee veganistische exemplaren en daar wordt nu een citroenvariant aan toegevoegd.

#Ikea en Alpro
Ook dit merk heeft vanaf volgende maand twee veganvarianten, gemaakt van amandelmelk in plaats van koemelk.
Ook Alpro, eigendom van de Franse zuivelgigant Danone, heeft veganistisch ijs in het assortiment en Ikea heeft een softijsje dat is gemaakt van plantaardige zuivelvervangers. 

WE LOVE MICHAEL KORS👄


bastiaansschoenmode/MICHAEL KORS


MICHAEL KORS

 195,00
  
 103,00

MICHAEL KORS

 175,00
  
 93,00
ANIJSBLOKJES..KEN JIJ ZE NOG ? / FOOD

Ruim vijf jaar geleden stopte De Ruijter met de productie van hun anijsblokjes. Als reden gaven ze dat de machine waarmee ze de anijsblokjes maakten versleten was, en dat ze geen nieuwe onderdelen meer konden krijgen. Als alternatief boden ze anijsstaafjes aan.
Maar veel mensen baalden als een stekker! Want de anijsstaafjes blijken anders te smaken, en zijn bovendien duurder. Er kwam zelfs een heuse Facebookpagina getiteld: ‘Wij willen De Ruijter anijsblokjes terug.’

Alternatieven
#Een theelepel met anijshagel, die je normaliter op het brood doet, in de melk.
#Gemalen anijs kopen, en daar anijsmelk mee maken. Voordeel van deze methode is dat je niet meteen ook veel suiker binnenkrijgt. Een theelepel anijszaak in de melk als startpunt gebruiken.
#Gestampte muisjes van De Ruijter in melk doen
Verse anijsbladen gebruiken

Anijsmelk: recept met anijszáden
Anijs komt van de anijsplant. Wanneer anijs wordt opgelost in warme melk krijg je anijsmelk. Vroeger deden mensen dat met anijszáden. Een recept is:
-10 gram anijszaadjes
-1 liter warm melk
-10 minuten laten trekken


HAPPY VALENTINE 💘
CLAIM SNEL JOUW CADEAU!!
Surprise Factory
Mini citytrip naar Parijs... een uniek dagje uit!


Heb jij zin in stokbrood en wijn? Pak je tas en camera en stap in de bus naar Parijs. Met deze unieke busreis kun jij in één dag genieten van de prachtige hoofdstad van Frankrijk. Je hebt maar liefst 9 uur om door Parijs te slenteren. Prijs € 34,95 per persoon 

Bonjour... rondstruinen door Parijs!
Dit arrangement omvat...
#Vervoer per luxe touringcar naar Parijs
#Stadstour
Parijs: van Eiffeltoren tot Les Champs-Elysées
In de vroege ochtend stap je in de bus in Nederland en een paar uur later stap je uit in Parijs. Je begint je mini citytrip met een stadstour in een touringcar. De tour neemt je mee langs de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, zoals de Eiffeltoren, het Louvre, de Nôtre Dame en de Arc de Triomphe. Na de tour heb je 9 uur de tijd om op je gemak de stad te verkennen. Ga lekker shoppen in Les Champs-Elysées; pak een terrasje in de kunstenaarswijk Montmartre of maak een romantische wandeling over de Pont des Arts brug!

De busreis: een retourtje Parijs
De busreis begint 's nachts in Nederland, waar je op een van de opstapplaatsen wordt opgehaald. In de vroege ochtend kom je aan in Parijs. Vervolgens maak je een stadstour en heb je de hele dag de tijd om Parijs te verkennen. 's Avonds stap je weer in de bus naar Nederland en vroeg in de ochtend ben je weer terug op de opstapplaats. 

Je hebt de keuze uit de volgende opstapplaatsen:
Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Bergen op Zoom, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Doetinchem, Dordrecht, Eindhoven, Gorinchem, Gouda, Groningen, Heerenveen, Heerlen, Hengelo, Hoogeveen, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nederweert, Nijmegen, Roosendaal, Rotterdam, Stein-Urmond, Tiel, Tilburg, Utrecht of Zwolle.

IKEA? GAAT OOK ETEN LATEN THUISBEZORGEN! / FOOD

Ikea gehaktballetjes aan huis!
Vorige week woensdag 09-01-2019 deelde IKEA het heugelijke nieuws dat ze hun restaurantmaaltijden voortaan ook via Thuisbezorgd gaan verkopen. De bezorgservice is nu wel alleen beschikbaar in Groningen. Als het daar een succes blijkt, wordt het uitgebreid naar andere steden. 
Een woordvoerder van de winkelketen meldt: “We testen in eerste instantie alleen in Groningen. Daar ligt de vestiging redelijk dicht bij het centrum en kunnen we de bezorgtijden ook waarmaken. Bovendien is het een studentenstad, we zijn benieuwd hoe het animo daar is. Deze test duurt in eerste instantie zestien weken. Het is beslist onze doelstelling om dit op meer plekken aan te bieden. Als de pilot succesvol blijkt, gaan we dit stap voor stap uitbreiden.”


 

Floris van Bommel € 259-

Floris van Bommel € 259-

Floris van Bommel € 180,-
 HELPT MATCHA THEE ECHT MET VERMAGEREN? / FOOD

Matcha Plantage

Matcha, je hebt er ongetwijfeld al veel over gelezen. De laatste jaren is dit groene poeder razend populair geworden! Het wordt gedronken door celebrities, sporters en theeliefhebbers. Maar wist je dat matcha eigenlijk al eeuwen gedronken wordt?

Alles begon in de Song Dynastie (960-1279). Daar was het drinken van matcha onderdeel van het theeritueel bij de zenboeddhisten. Zij wisten het toen al: het is écht een wondermiddel. In die tijd werd het dan ook als geneesmiddel gebruikt.In de traditionele Japanse theeceremonies werd en wordt het groene poeder ook altijd gebruikt. Doordat de populariteit van matcha bij ons toeneemt, verwerken we het groene poeder nu ook in andere gerechten. Denk maar aan matcha-ijsgebakjesmatcha latte én zelfs in allerlei snacks.

#WAT IS MATCHA POEDER en werkt het ook zo goed bij afvallen?
Matcha is een fijngemalen poeder afkomstig van de theeplant Camellia Sinensis. Deze struik staat van maart tot mei in bloei.
Een leuk weetje: wist je dat enkel de knoppen en eerste 2 groeiende blaadjes geoogst worden voor thee? Verder wordt er om de 3 à 4 weken geoogst.

Na opgieten van heet water ontstaat er een groene thee met zachte nasmaak. Om het beste resultaat te verkrijgen klop je de matcha op met een bamboe klopper. Matcha is gekend als hét groene drankje dat nog gezonder is dan gewone groene thee. Het poeder bevat tot 137 keer meer antioxidanten dan gewone thee.Bye bye verkoudheid, want dit draagt bij tot een sterker immuunsysteem. Matcha bevat ook 10 keer meer voedingswaarde en komt zo overeen met 10 kopjes groene thee. De keuze is snel gemaakt dan, toch?

#KWALITEIT VAN MATCHA
Bij de aankoop van matcha moet je verder op één ding letten: het is van groot belang dat de thee uit Japan komt, omdat dit verwerkingsproces écht uniek is.
Komt het poeder uit China of andere werelddelen, dan is het eigenlijk geen matcha. Dan spreken we van groen poeder.
Wist je trouwens dat er slechts één kleine Japanse elite van theeboeren is die in staat is om de meest kwalitatieve matcha te produceren? Matcha heeft een zeer uniek productieproces, daardoor is dit poeder van zo’n hoge kwaliteit.Een maand voor de oogst worden de theeblaadjes afgedekt met donkere zeilen. Dit zorgt ervoor dat de plant minder zonlicht krijgt en dan maakt het extra chlorofyl aan. Deze stof zorgt voor die mooie groene kleur van het poeder.
#HET STOMEN
Na de pluk worden de blaadjes eerst gestoomd. Hierdoor worden de fermentatie-enzymen geïnactiveerd en behouden de blaadjes de groene kleur. Gedurende het volledige fermentatieproces worden polyfenolen geoxideerd – en worden de cafeïne en aromastoffen gevormd. Door het stomen krijgt de thee een hoog gehalte aan polyfenolen.De meerderheid van de polyfenolen behoort tot de categorie van de catechines. Dit is een verzamelnaam voor een grote groep stoffen die sterke antioxidanten zijn waaronder epicatechine, epicatechinegallaat, epigallocatechine en epigallocatechinegallaat.Deze laatste stof, ook wel EGCG genaamd, bevat de meeste voordelen. De goede werking van deze stof wordt onderbouwd door onderzoeken, waaronder dat van de organisatie American Society of Nutrition.De polyfenolen zorgen dus voor de heilzame werking van thee.Uit onderzoek blijkt dat groene thee een beschermende werking zou hebben bij veel 
aandoeningen.Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten en bestrijden onder andere vrije radicalen. Daarnaast hebben ze een positieve werking op het hart en de bloeddruk.Het werkt ook bloedsuikerverlagend én beschermt de lever tegen giftige stoffen.
#MATCHA & L-theanine
Naast de polyfenolen bevat de theeplant ook proteïnen, mineralen, vitaminen en aminozuren. Die aminozuren bestaan voor de helft uit L-theanine, het bestanddeel dat zorgt voor de geneeskrachtige werking van matcha.Alles begint in de wortel van de plant: hier worden de aminozuren gesynthetiseerd waarna ze zich opstapelen in de bladeren. Daar worden ze door zonlicht omgevormd tot polyfenolen. Een maand voor oogst wordt de plant afgedekt waardoor de concentratie van L-theanine toeneemt.Uit onderzoek blijkt dat L-theanine een positief effect heeft op je humeur. Daarnaast zorgt het voor een betere concentratie, betere slaap en zorgt het ook voor een goed gevoel.
L-theanine wordt opgenomen in het bloed en komt daarna in onze hersenen terecht.  
Studies tonen aan dat L-theanine de alfa-hersengolven in de hersenen stimuleert. Deze golven werden in 1924 door Hans Berger ontdekt en hangen nauw samen met het ‘ontspannen alert’ zijn.
Dit wil dus zeggen dat jij je beter kan concentreren. Het heeft hetzelfde effect als koffie, maar bij matcha ervaar je niet die nadelige effecten van cafeïne.
#MATCHA BIJ GEWICTSVERLIES
Kan je dan echt vermageren met matcha? Het antwoord is ja!
Het is bewezen: uit onderzoek blijkt dat matcha helpt met vermageren, dit door het actieve bestanddeel EGGG (epigallocatechin gallaat).EGGG stimuleert het metabolisme en stopt ook de groei van vetcellen. Uit een onderzoek van 2005 blijkt dat deelnemers die elke dag groene thee rijk aan catechines dronken, in 12 weken 2 keer meer gewicht verloren dan de andere deelnemers.Matcha is dus niet enkel supergezond, het zorgt er ook voor dat je die extra kilootjes verliest. Perfect, toch?
LEES OOK! matcha-thee-is-werelds-gezondste thee-en.html 
klik hier ! voor Ceremoniele Matcha Thee - 30gr € 27.95
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)


WAT IS HENNEPTHEE? / FOOD

Photo: Pixaby
Hennepthee wordt soms ook wel CBD of Cannabidiol thee genoemd en heeft een lichte kleur Hennep, het roept bij veel mensen per direct een associatie op met wiet, oftewel: drugs. En door die associatie twijfelen veel mensen er helaas over om te beginnen met het drinken van hennepthee. Maar hoe zit het nou echt? Wordt je van hennepthee stoned? Bevat het de stimulerende stof THC?..Wat is het voordeel van het drinken van hennepthee vraag je je misschien af. Buiten dat het erg lekker ruikt en er qua kleur aantrekkelijk uitziet, is het ook nog eens ontzettend gezond!

#THC versus CBD
Hennepthee bevat een minimale hoeveelheid THC, slechts 0,2% en daar wordt je zeker niet high van. Hennepthee wordt gemaakt van vezelhennep, de bladeren van deze plant bevatten wel de stof CBD. Echter is de dosis CBD in de thee laag, in ieder geval vele malen lager dan in de druppels die verkrijgbaar zijn als CBD-olie.
#We hebben ons lichaamseigen Cannabis systeem
Het beïnvloed het endocannabinoïde systeem systeem van ons lichaam. Het endocannabidoïne systeem is ons lichaamseigen cannabis systeem in de hersenen, het lichaam maakt dus zelf cannabisreceptoren aan.
#En hoe maak je hennepthee?
Hoe maak je je kopje thee nog lekkerder: Je kunt hennepthee heel makkelijk combineren met andere kruiden. Er zijn verschillende pakjes hennepthee verkrijgbaar gemixt met diverse kruiden. Maar je kunt natuurlijk ook pure hennepthee nemen en zelf je eigen kruidenthee samenstellen. Kruiden waaraan je kunt denken zijn: citroengras, venkelzaad, kaneel, gember, peterselie, kardemom, roze peper, zoethout, kamille, pepermunt, goudsbloem, rozenblad, groene thee, cacaodoppen of steranijs.

Of je gaat voor een BioBloom hennepbloem! thee is geen gewone hennep thee. De reguliere hennep thee bestaat uit bladeren, zaadjes en hennepresten. Deze laatste bevatten namelijk alleen overgebleven sporen van waardevolle cannabinoïden.
Organische hennepbloem thee van BioBloom bevat voor 100% aan organische hennepbloemen.
#Met de hand geplukt
BioBloom hennepbloem thee wordt met de hand geplukt en geproduceerd. Dit gebeurt met inachtneming van traditionele methoden, zonder het gebruik van machines. Het is een product van de hoogste kwaliteit en een rijke bron van natuurlijke bestanddelen die worden geroemd om hun voordelen voor het welzijn.  Naast het belangrijkste ingrediënt, cannabidiolzuur, bevat de hennep thee sporen van andere cannabinoïden. De thee bevat daarnaast vele flavonoïden. In het bijzonder apigenine, luteoline, orientine, quercetine, kaempferol en vitexine. Deze bestanddelen worden ook gevonden in kruiden, fruit en groenten. 

Lees ook ! https://www.artworkbysara.nl/2018/05/wat-is-cbd-olie-advertorial.html


€ 29,90 / henneptheeSTIR IT UP! .. MARLEY COFFEE! / FOOD


Lively up yourself? Dat gaat wel lukken met zo’n heerlijk kopje Marley Coffee. Lekker zeg, die zoete, rijke mix van cacao, gekonfijt fruit en karamel. En wist je al dat de koffiebonen 100% biologisch zijn? Dat smaakt pas echt naar meer!

100% biologische Arabica bonen, dat smaakt naar meer
Met nuances van cacao, fruit en zoete karamel.

Full City Roast, perfect voor een heerlijke espresso
Vindt z'n herkomst in Ethiopië, Peru en Papua New Guinea

Maar waar kan je Marley Coffee drinken?
Er zijn diverse lokaties, met name in de Randstad, waar je een lekker bakkie Marley koffie kunt krijgen: check op de website van https://marley.nl/blog/.

Er komen binnenkort nog meer adressen bij waar Marley Coffee verkrijgbaar is. Marley Coffee & his crew zijn met name in de zomermaanden, op diverse festivals te vinden. Zo stonden zij de afgelopen zomer o.a. op Rastaplas Festival in Zoetermeer.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de consumptie van koffie de kans kan verkleinen op ziektes als Alzheimer, Parkinson, diabetes mellitus en sommige vormen van kanker. Daarbij kan koffie geheugenfuncties verbeteren en levert belangrijke anti-oxydanten, vergelijkbaar met die van pure chocolade en bosbessen. Mensen die dagelijks minimaal één kopje koffie drinken, blijken tot wel twintig procent minder kans te hebben op een beroerte dan mensen die zelden koffie drinken. En koffiedrinkers worden over het algemeen ouder dan niet-koffiedrinkers. Dus geniet, maar drink met mate!STIR IT UP!!
 

WAT ZIJN GOJIBESSEN / FOOD

In dit artikel ontdek je of de goji bes ook een superfood is voor jouw lichaam.Je leest het effect van goji bessen op je huid, ogen en de manier waarop je lichaam zich beschermt tegen ziektes zoals kanker. Na het lezen van dit artikel weet je ook of goji bessen je helpen (of juist tegenwerken) tijdens het afvallen.

De uit Azië afkomstige goji bes wordt al meer dan 2.000 jaar gebruikt als medicijn vanwege zijn geneeskrachtige werking. In de traditionele Chinese geneeskunde worden goji bessen voor allerlei toepassingen gebruikt. Er gaan zelfs mythes de ronde over monniken in het Himalayagebergte die thee dronken van goji bessen om beter te kunnen mediteren en hun levensduur te verlengen. De bijzondere bes dankt zijn naam aan de Chinese benaming ‘gouqi’. Goji bessen worden ook wel wolfsbessen genoemd vanwege de lyciumplant waar zij aan groeien. ‘Lycium’ is namelijk afgeleid van het Griekse ‘lycos’, dat wolf betekent. De goji bes groeit aan de lycium barbarum-struik, die zo’n drie meter hoog wordt. Niet alleen de besjes, maar ook de bast, stam, bladeren en wortels worden gebruikt om medicijnen van te maken. De struik groeit in Azië en dan met name in China, maar ook in Korea, Japan en Vietnam. 

Deze kleine besjes zijn verrassend krachtig wat betreft hun voedingswaarde. Goji bessen bevatten weinig calorieën en veel antioxidanten. Ze zijn rijk aan aminozuren; ze bevatten er wel 18, waarvan 11 zogenaamde essentiële aminozuren. Deze kan het lichaam niet zelf aanmaken en moeten dus uit voeding worden gehaald. Goji bessen bevatten tevens ijzer, vezels, fructose en 21 soorten mineralen. Zo klein als ze zijn hebben ze dan ook een explosie aan voedingsstoffen in zich. Hierdoor hebben ze verschillende goede uitwerkingen op de gezondheid.Zo bevatten goji bessen ruim 500 keer zoveel vitamine C als een sinaasappel. Ook bevatten ze meer bètacaroteen dan wortels en zijn ze rijker aan ijzer dan bijvoorbeeld spinazie. Het is uniek voor fruit om zoveel verschillende voedingsstoffen in zich te hebben. Omdat ze zo klein zijn kun je al deze belangrijke stoffen heel gemakkelijk in één keer binnenkrijgen, terwijl je daar bij andere fruitsoorten veel meer van moet eten. De combinatie van deze voedingsstoffen zorgt ervoor dat dit besje als superfood wordt gezien. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van de goji bes:

1. Geweldige beschermer tegen vrije radicalen: Als de vrije radicalen in je lichaam niet worden gestopt, kunnen ze schade toebrengen aan je weefsels en ziektes veroorzaken. De voedingsstoffen in goji bessen helpen je bij het afbreken en afvoeren van vrije radicalen.
2. Verhoogt het afweersysteem en vermindert tumoren: De antioxidanten in goji bessen helpen je om je immuunsysteem te versterken en gaan ontstekingen tegen. Net als andere bessen bevatten goji bessen veel vitamine C en A. Deze antioxidanten zijn belangrijk bij het tegengaan van onschuldige kwalen waar je veel last van kunt hebben, zoals verkoudheid, maar gaan ook ernstige aandoeningen als kanker tegen.
Een onderzoek van het Chinese Journal of Oncology liet zien dat deelnemers beter op hun behandeling tegen kanker reageerden bij het gebruik van goji bessen.De antioxidanten (zoals caroteen en vitamine C) werken samen en hebben een krachtige werking, waardoor ze erom bekend staan de groei van tumoren in te perken.
3. Zorgt voor een mooie en gezonde huid: Het bètacaroteen in goji bessen zorgt voor een gezonde en stralende huid. Verschillende onderzoeken tonen namelijk aan dat de antioxidanten in de goji bes bijdragen aan de kwaliteit van de huid. Daarnaast bieden ze bescherming tegen verkleuring en beschadiging door UV-straling..
Biedt bescherming tegen diabetes en overgewicht: Goji bessen zorgen voor een gelijkmatige afgifte van glucose in de bloedbaan, wat de bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Dit is onder andere gunstig voor diabetespatiënten.De goji bes is een unieke vrucht die vooral in gedroogde vorm wordt verkocht. Door de hoge voedingswaarde hebben ze allerlei voordelen voor je gezondheid. Ook kunnen ze helpen om gewicht te verliezen, omdat ze voor een stabiele bloedsuikerspiegel zorgen. Goji bessen bevatten daarentegen wel veel fructose, waardoor het raadzaam is deze met mate te eten als je wilt afvallen.
Ook niet onbelangrijk is de invloed die een stabiele bloedsuikerspiegel heeft op je gewicht. Hierdoor zal je minder snel naar tussendoortjes grijpen. Het zorgt voor een verzadigd gevoel en je lichaam zal niet meteen om snelle suikers, oftewel snoep, koek of chocolade, vragen.
4. Goed voor je ogen: Ook de ogen hebben baat bij de grote hoeveelheid antioxidanten in goji bessen. Deze antioxidanten beschermen je ogen tegen aandoeningen die ontstaan door veroudering, zoals staar. Met name zeaxanthine gaat schade door UV-licht of schade door vrije radicalen tegen.
5. Ondersteunt de leverfunctie: De lever is een krachtig orgaan dat het lichaam helpt zich te ontdoen van vrije radicalen en andere afvalstoffen. Doordat de lever hier constant mee bezig is, kan deze overbelast raken. Het extract van de goji bes wordt in de Chinese geneeskunde dan ook toegepast in ontgiftingskuren. Dit is vaak in combinatie met kruiden die het reinigingsproces ondersteunen.
6. Draagt bij aan een betere gemoedstoestand: Goji bessen werken stressverminderend en verbeteren de nachtrust. Mensen die meewerkten aan een onderzoek waarin goji bessen de hoofdrol speelden, meldden hierna dat zij fitter waren bij het wakker worden. Er werden ook positieve neurologische en psychologische effecten waargenomen.
Het consumeren van goji bessen gaf de deelnemers van het onderzoek meer energie en zorgde voor een verbetering van de spijsvertering. Dit alles zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en je dus goed voelt.
7. Verhoogt de vruchtbaarheid: De voedingsstoffen in goji bessen verhogen de hoeveelheid zaadcellen en de kwaliteit ervan. Bij vrouwen zijn positieve effecten waargenomen bij problemen met de eierstokken en de ovulatie.

En hoe eet je de gojibessen? 
Goji bessen worden in gedroogde vorm verkocht, waardoor ze een beetje op rozijnen lijken, maar dan in het rood. Hun mooie kleur geeft de gerechten waar ze aan worden toegevoegd een vrolijk en aantrekkelijk uiterlijk.
Goji bessen worden vooral rauw gegeten :  Je kunt ze aan salades toevoegen, door de kwark roeren of als snack eten. Ook het sap van goji bessen is erg geliefd vanwege de heilzame werking.

Drink goji thee :  Dit is eenvoudig te maken door goji bessen aan een glas heet water of kruidenthee toe te voegen. Laat de thee 5 tot 10 minuten trekken, zodat het water de voedingsstoffen goed kan opnemen. Je kunt de bessen ook laten wellen in koud water als je liever een koele drank drinkt. De met water volgezogen besjes kun je vervolgens opeten of in een smoothie verwerken. De smaak van je smoothie verandert er niet door, maar je krijgt wel de krachtige voedingsstoffen binnen.OORSPRONG VAN DE OLIEBOL ! / FOOD


Voor menige is oudejaarsavond niet compleet als er geen schaal gevuld met oliebollen op tafel staat. Een traditie met diepe wortels die nog springlevend is. Onze voorvaderen deden zich in de Middeleeuwen in de donk eerste weken van het jaar al tegoed aan een koek waarvan de oliebol is afgeleid. Waarschijnlijk. Want waar dit oudejaarsbaksel oorspronkelijk vandaan komt, is eigenlijk nog steeds een duister.

Waar de oliebol vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. "Er is wel eens gezegd dat hij eigenlijk oorspronkelijk uit Italië komt. Maar er zijn ook andere theorieën. Het Nederlands Bakkerijmuseum "Het Warme Land" in Hattem meldt er twee. De eerste vindt weinig bijval meer en is afkomstig uit een oud standaardwerk over brood en gebak. Daarin wordt verwezen naar een oude Germaanse offerrite. Het eten van bepaalde vette koeken zou daarvan zijn afgeleid.

Een ander herkomstverhaal is dat we de oliebol te danken hebben aan de keuken van het Nabije Oosten. Algemeen wordt namelijk aangenomen dat men in de landen rond de Middellandse Zee voor het eerst probeerde deeg te frituren. Olie was daar immers altijd al in overvloed aanwezig.

In kookboeken uit die regio zijn tal van recepten voor op oliebollen lijkend gefrituurd deeg te vinden. De basisingrediënten zijn dezelfde als in Nederland: bloem, gist, suiker en water of melk. In Libanon heten de gebakken bollen aweimat of awwamaat, in Egypte zalabia en in Griekenland loukoumades.

De grote vraag bij deze theorie is hoe de in olie gebakken deegbollen in vroeger tijden vanuit het Nabije Oosten in de lage landen bij de Noordzee terecht zijn gekomen. De kruisvaarders zouden daar een rol bij hebben gespeeld, suggereert het bakkerijmuseum. Of het waar is? "Het laatste woord over de herkomst van de oliebol is nog niet geschreven en zal wellicht ook nooit worden geschreven".

Gekonfijte vruchten / Het middeleeuwse gebak, werd lijnzaadkoek genoemd. "Die werd gemaakt van meel, bier en gekonfijte vruchten. Het bier werd gebruikt om het deeg luchtig te maken. Suiker was er toen nog niet en poedersuiker al helemaal niet, dat is pas sinds de vorige eeuw bekend. Het deeg werd gebakken in lijnzaadolie. Vandaar dus de naam van het product. Ze leken meer op pannenkoeken dan op bollen. Dat had te maken met de manier van bakken. Er werden open vuren gebruikt. Het was veel te gevaarlijk om daarop een grote pan olie te verhitten.

De oliebol wordt voor het eerst genoemd in "De verstandige kok", een in 1667 uitgegeven kookboek. "Dat is de eerste vermelding, maar er zijn sterke aanwijzingen dat ze al veel langer werden gegeten''''. Bakbollen en oliekoeken werden ze in die tijd ook wel genoemd. Later kwam ook de naam smeerbol in zwang.

Vetgehalte/Volgens een theorie is de oliebol in Nederland al sinds mensenheugenis een typisch wintergebak met een feestelijk karakter. De bol was aanvankelijk juist vanwege zijn vetgehalte zo in trek. "Hij werd ook gegeten met oogstfeesten. Voor beide periodes geldt dat de mensen wel wat voedzaams konden gebruiken. In de winter vanwege de kou, na de oogst vanwege het zware werk.

Dat de oliebol door de eeuwen heen een midwintergebak gebleven is, door aan de goede houdbaarheid van de ingrediënten en aan het feit dat het een traktatie is waar vrij eenvoudig grote hoeveelheden van te maken zijn. Royaal uitdelen hoort namelijk bij het einde van het jaar.

De oliebol is typisch iets voor de midwintertijd, die loopt van 21 december tot 6 januari. Daarvoor en daarna vielen in vroeger tijden vastenperiodes. Dan werd er dus heel weinig gegeten". dit had dat ook te maken met gebrek aan voedsel. Men vastte om eten te besparen en om ook midden in de winter nog wat te eten te hebben. "De midwintertijd was de donkerste en de guurste tijd van het jaar. Mensen hebben al heel lang de gewoonte dan bij elkaar te kruipen en lekker te eten". Bovendien mocht er in die periode in de Middeleeuwen gebedeld worden. De oliebol was ook prima geschikt om uit te delen.

Pas sinds 1701 kan de oliebol oudejaarsgebak worden genoemd. Toen werd de gregoriaanse tijdrekening ingevoerd en begon het nieuwe jaar op 1 januari.Het uitdelen kreeg geleidelijk een nieuwe lading: mensen gingen bij elkaar "nieuwjaar wensen" en kregen als hapje bij het drankje een oliebol aangeboden.

Ongans/Voor de voedzaamheid is de oliebol in de wintermaanden anno 1998 niet bepaald meer nodig. We wonen in goedverwarmde huizen en hebben wat voedsel betreft geen periodes van grote schaarste meer te verduren. Nog altijd wordt er in de laatste weken van het jaar echter heel veel gegeten....en gelukkig maar!

De hedendaagse cultuur blijkt niet of nauwelijks af te wijken van de situatie van een aantal eeuwen geleden.Iedereen praat en schrijft over eten in deze tijd. Het is een traditie die blijkbaar heel diep in ons zit. Je bent je dat niet bewust, je doet er vaak ongemerkt aan mee. Gewoontes hebben een lange duur".  hoe ouderwetser, hoe beter!

WE LOVE POMADE FOR HOMME 💋

€ 15,95
Met deze pomade maak je van je haar een statement. Het geeft een medium tot strong hold en veel shine. Uniek in pomade land, handgemaakt van natuurijke ingredienten en zonder gebruik van chemische op petroleum gebaseerde vetten. En van Nederlandse bodem. De combinatie van wolvet, bijenwas en verzorgende olie maakt deze pomade heerlijk in gebruik. De pomade is ontwikkeld in samenwerking met een van de beste barbiers van Nederland dus hij is barber-approved. Inhoud: 80gr


IS APPELSTROOP NOU WEL GEZOND OF NIET? / FOOD


Is appelstroop nou wel gezond of niet? en zit er echt heel veel ijzer in?. Maar in appels zit nauwelijks ijzer. Dus wat zit er dán wel in appelstroop?

Het klopt wel dat appelstroop veel ijzer bevat. Maar dit komt niet van de appels, maar van het suikerbietensap dat in appelstroop is verwerkt. Er zit bijna geen appel in appelstroop, het zijn meer suikerbieten dan appels.

Tegenwoordig zijn de meeste appelstropen namelijk ‘rinse’ appelstropen. Deze worden gemaakt van appels en het sap van suikerbieten (beetwortelsap). De verhouding is meestal zeventig procent suikerbietensap en dertig procent appelsap. Suikerbietensap is goedkoper en smaakt zoeter, daarom gebruiken fabrikanten het graag. Ook zit er standaard veel suiker in: rinse appelstroop bevat 55 tot 70 procent suiker. Met een broodje appelstroop krijg je ongeveer drie suikerklontjes binnen.

Advies : Haal je ijzer liever uit iets anders!
Om aan je ijzer te komen, helpt stroop wel. Als je verder gezond eet, is het ook prima om elke dag een bammetje met appelstroop of ander zoets te beleggen. Maar het is gezonder om je ijzer uit producten te halen die niet voor meer dan de helft uit suiker bestaan. Denk aan donkergroene groente zoals spinazie en boerenkool, peulvruchten (zoals linzen), volkorenbrood en noten. 

WE LOVE La Roche-Posay.💋

€ 33,58 / yourskin - larocheposay💋

De huid van je gezicht is zeer kwetsbaar voor allerlei invloeden van buiten. Geef daarom je huid de beste verzorging die er is. Een verzorgingsproduct moet hydrateren, voeden, herstellen en beschermen. Kies daarom voor de producten van La Roche-Posay.  


De huid wordt elastischer, soepeler en heeft een gezonde uitstraling. Rimpels en fijne lijntjes verminderen en de huid ziet er voller uit.

De unieke formule bestaat uit twee types hyaluronzuur: gefragmenteerd hyaluronzuur en hyaluronzuur met hoogmoleculair gewicht. Hyaluronzuur wordt door dermatologen gebruikt voor esthetische behandelingen tegen rimpels en een minder "volle" huid. Daarnaast is de formule verrijkt met vitamine B5 en Madeccassoside om de huid te kalmeren en herstellen.
Testresultaten*: Aan het einde van de dag: - 71% rimpels in het gezicht zijn minder zichtbaar. Na 4 weken: - 75% de teint oogt frisser; - 69% de huid ziet er vitaler uit; - 75% het gezicht ziet er uitgerust uit; - 75% de huid ziet er globaal beter uit. Effect na een esthetische procedure**: - 89% De recent geïrriteerde huid ziet er weer voller uit; - 77% Minder trekkend gevoel bij een recent geïrriteerde huid.
*Vragenlijsten voor zelfevaluatie, 52 Kaukasische vrouwen, 40/65 jaar, alle huidtypes, 100% verklaart een gevoelige huid te hebben, 5-punten waardeschaal **Kaukasische vrouwen en mannen die een dermocosmetische antirimpelprocedure hebben ondergaan (oppervlakkige peeling of injectie van hyaluronzuur - ongeveer 50/50) - het product werd gedurende 28 dagen tweemaal per dag ('s morgens en 's avonds) aangebracht op het gezicht, inclusief de oogcontour en de hals - ze vulden een vragenlijst voor subjectieve evaluatie in op D0Timm, D14 en D28 (5-punten waardeschaal)


HOEVEEL THEE MAG JE PER DAG DRINKEN? / FOOD

Hoeveel thee mag je per dag drinken?


Thee drinken is gezond. Het drinken van thee verkleint de kans op een beroerte en verlaagt de bloeddruk. Daarom adviseert het Voedingscentrum volwassenen dagelijks drie koppen groene thee of zwarte thee te drinken. Maar wil dit dan zeggen dat je onbeperkt thee kunt drinken of is (te) veel thee ook niet goed voor je? Is er ook een maximum aantal koppen dat je mag drinken op een dag?
"Een echte bovengrens is er niet voor volwassenen", stelt woordvoerder Patricia Schutte van het Voedingscentrum. "Wel is het advies om thee af te wisselen met andere dranken zoals water, gefilterde koffie of zuivel. Voor kwetsbare groepen zoals kinderen, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven, is die bovengrens er wel."
 • Gezonde volwassenen kunnen ongeveer 400 milligram cafeïne per dag innemen zonder dat er negatieve effecten te verwachten zijn. Je overschrijdt deze grens niet snel.
 • Kinderen onder de 13 kunnen 1 à 2 kopjes thee nemen. Als de thee verdund is met water of heel slap is gezet, is meer prima.
 • Voor kinderen boven de 13 geldt: niet meer dan 4 à 5 kopjes thee.
 • Neem niet meer dan 3 à 4 kopjes thee per dag als je zwanger bent of borstvoeding geeft vanwege de cafeïne.
Wist je trouwens al dat kruidenthee officieel geen thee is? Kruidenthee is een kruidenaftreksel. Daarvoor geldt het advies om het niet lange tijd achter elkaar te drinken. Denk bijvoorbeeld aan een sterrenmix, zoethout-, venkel- en anijsthee.

Voor zwangere vrouwen en die ook borstvoeding geven gelden andere adviezen raadpleeg hiervoor: www.voedingcentrum.nl.

Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)


Voor puur theegenot: een zeer stijlvolle set van messing. Met veel details afgewerkt en mooi nostalgisch. Met theekan, suikerpotje en melkkannetje. Een stijlvol theeservies met veel vintage charme zoals het ook bij de Engelse koninklijke familie tijdens 'teatime’ zou kunnen staan. Dit maakt het vieruurtje met thee zeer stijlvol en elegant en daardoor nog wat aangenamer. Een echt pronkstuk op tafel, zelfs wanneer de set niet in gebruik was. Of het nu gaat om earl grey, groene thee of vruchtenthee, met deze elegante set smaakt de thee meteen een stuk lekkerder. Hierbij ontbreken alleen nog een paar fijne sandwiches met komkommer of scones. Dan wordt winters genieten van thee pas echt een fijn moment voor uzelf. Ook ideaal voor als er bezoek komt. € 138,00 / nog 1 op voorraad wees dus snel erbij en klikklik!.


HOE GEZOND IS SOJA EIGENLIJK? / FOOD

De sojaboon is een peulvrucht die afkomstig is van de sojaplant. De sojaboon wordt als grondstof voor veel sojaproducten gebruikt. Liefhebbers van soja geloven vaak dat het een goede voedingsbron van eiwitten is, dat het bijdraagt aan een laag cholesterolgehalte en dat het tegen verschillende ziekten beschermt.Of kun niet zo goed tegen lactose en neem je vervangers zoals sojamelk.  
Het lijkt dus een ‘ideaal’ voedingsmiddel, maar is dit wel zo? 

Alle peulvruchten en volkoren granen bevatten fytinezuur, wat bij grote hoeveelheden de inname van mineralen zoals calcium, magnesium, koper, ijzer en zink in het spijsverteringsstelsel blokkeren.
Ook bevat soja fyto-oestrogenen, een stofje dat het effect van het vrouwelijke hormoon oestrogeen kan imiteren. Hierdoor kan oestrogeendominantie onstaan, wat tot gevolg heeft dat er een hormonale disbalans in het lichaam ontstaat. Wanneer deze hormonale disbalans aanwezig is, kunnen er de volgende klachten ontstaan:
* Stemmingswisselingen
* Gezwollen en eventueel pijnlijke borsten
* Uitblijven van de menstruatie
* Onregelmatige menstruatie
* Vocht vasthouden
* Vetopslag, vooral op billen en bovenbenen
* Gewichtstoename
* Depressieve gevoelens en prikkelbaar
* Meer last van PMS
* Bloedstolsels in menstruatiebloed
* Vermoeidheid
* Hoofdpijn of migraine
* Candida
* Acne
* Magnesiumtekort
* Tekort aan zink
* Vleesbomen in de baarmoeder
Herken jij jezelf hierin? Dan kan het wijs zijn om het dieet aan te passen en meer bloemkool, boerenkool, rode kool, rucola, spruitjes, tuinkers en witte kool te eten. Verminder de inname van fyto-oestrogenen door minder soja, peulvruchten, volkorengranen, noten, cafeïne, erwten, pinda’s, linzen, kiemen, alfalfa en kikkererwten te eten, want  gevarieerd eten, zorgen voor voldoende ijzer in de voeding, en bij voorkeur in combinatie met vitamine C (dat verhoogt de ijzeropname). Koken verlaagt in het algemeen het fytaatgehalte, het vermoeden bestaat dat kauwen de endogene fytase activiteit een maximale kans geeft, maar de ijzer-(en zink-)beschikbaarheid zal beperkt blijven. Dankzij de verhoogde opnamecapaciteit bij lage status (en minimaliseren van verliezen) kan je het toch lang volhouden, of net in balans blijven, en anemie vermijden.

#Ook nog wat praktische tips om dit effect te minimaliseren.
Voor wat betreft het eten van peulvruchten: zorg dat de peulvruchten goed gaar zijn en kauw goed.
Zorg voor een goede ijzervoorziening.
Zorg voor een gevarieerde voeding.
Gebruik bij elke maaltijd een vitamine C-bron (fruit, vruchtensap, groente). Bron: vegetariersbond
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)


IS VERSE GROENTE GEZONDER DAN GROENTE UIT POT OF BLIK? / FOOD


Er wordt gezegd dat mensen die veel groente en fruit eten een lager risico op hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker hebben. Het is echter nog niet helemaal duidelijk waarom groente de kans op ziekten verkleint. Waarschijnlijk gaat het om een combinatie van stoffen. Het is dus belangrijk om te variëren. Maar hoe zit het met groente en of fruit uit blik?....is dat ook gezond?

Er is eigenlijk geen verschil tussen onbewerkte groente en fruit in vergelijking tot groente en fruit uit blik of de diepvries. Groente en fruit uit blik of pot en diepvriesgroente bevatten evenveel voedingsstoffen als onbewerkte groente en vers fruit. Er zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium in groente en fruit. De hoeveelheden voedingsstoffen zijn bij elke soort anders, maar zelfs binnen dezelfde soort kunnen verschillen bestaan.

Maar waar je wel op moet letten is suiker en zout
Aan groente uit pot of blik kan wel zout en/of suiker zijn toegevoegd, maar qua vitamines of mineralen is er nauwelijks verschil. En of het zo is adviseer je dan ook etiket te lezen. Groente à la crème uit een pakje of pot is een minder gezonde keus, omdat er meer vet en zout in zit dan in gekookte groente.

Fruit uit blik? Let er ook dan op of het fruit 'op siroop' is. Dit betekent dat ze drijven in een mengsel van water en suiker, waardoor ze minder gezond zijn dan vers fruit...like a sugar boost!

LEES OOK ! - Deze groente mag je nooit wassen!


Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

DE GROTE FOODTRENDS VAN 2019 / FOOD

           De foodtrends VAN 2019 IS BEKEND!!
       De gerechten zijn kleurrijk, gezonder
             en vooral vezelrijker.


Vegan & plantaardig
In 2018 vlogen de vleesvervangers ons al om de oren. Maar ook in 2019 zal het eten van plantaardig voedsel terrein blijven winnen. In restaurants zul je zien dat er meerdere vega- en vegan opties op de kaarten zullen komen. Daarnaast wordt er volop gewerkt aan plantaardige alternatieven voor bekende gerechten. 
Hot-dogs
“De hot-dog is de hamburger van de toekomst”, zegt foodimporteur van LA streetfood Bart Mentink. Volgens hem is de kans groot dat het broodje hot-dog dé snack van 2019 gaat worden.
Foodswaps
Foodswaps zoals courgetti als vervanger voor spaghetti kennen we al een tijdje. Maar ook de pizza met een bodem van bloemkool of rode biet zijn een bekende foodswap. De foodswaps wordt gezonder en zal ook vezelrijker zijn.
Darmflora
Veel mensen willen hun immuunsysteem verbeteren. Omdat het steeds duidelijker wordt wat voor impact je darmen hebben op je algehele gezondheid is voeding voor een gezonde .Gefermenteerd en probiotische voedingsmiddelen steken in 2019 overal de kop op. Kimchi, tempeh, miso & kefir, en al deze voedingsmiddelen dragen bij aan een gezonde balans in je buik.
Zuid-Amerikaanse keuken
Mexicaanse én Zuid-Amerikaanse restaurantjes…je dat is de trend 2019! Eettentjes waar je kunt genieten van verse Mexicaanse taco’s of een Peruaanse ceviche. “In deze keuken zijn alle smaken vertegenwoordigd en de gerechten zijn prachtig kleurrijk”.MAAR...HIER HOUDEN WIJ TOCH ZO VAN!
BLOUSE DEGRADÉE Exclusieve top van soepelvallende stof. Het patroon en de kleurnuances maken ’m chic. De kraag is afgewerkt met een band van glimmertjes en zwarte kraaltjes. Makkelijk wasbaar en strijken niet nodig. Ideaal voor in je koffer.Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

KOFFIE EN GEZONDHEID, EEN GOEDE COMBINATIE?/ FOOD

Diana Ross & The Supremes / vintage - pinterest
Koffie wordt in ons land ongelooflijk veel gedronken. Sommige mensen starten al met koffie bij het ontbijt en zeker wanneer je op kantoor werkt gaat dat de hele dag door. Wanneer je ’s avonds met je partner op de bank zit, komt daar misschien nog eens een extra kopje koffie bij. 

Maar hoe zit het met koffie en je gezondheid?
Zeker wanneer je teveel koffie drinkt, kan het behoorlijke nadelig voor je zijn. Maar hoeveel koffie per dag is dan eigenlijk nog goed voor je? Drink je teveel of valt dat wel mee als we naar je gezondheid kijken? Hieronder kom je te weten van de voor- en nadelen van koffie zijn en hoeveel koffie je kunt drinken.

Voordelen van koffie
Of je nu Illy koffie drinkt of een huismerk: er zijn wel behoorlijk wat voordelen aan het drinken van koffie. Je krijgt bijvoorbeeld veel energie van koffie en de warme drank bevat ook nog eens mineralen en antioxidanten. Ook verlaag je door koffie te drinken de kans op verschillende ziektes zoals Alzheimer en Parkinson.

Nadelen van koffie
Het is wel belangrijk om te beseffen dat de verschillende soorten koffie niet een soort wondermiddel zijn zonder negatieve bijwerkingen. Het grootste voordeel van koffie, de energie die je ervan krijgt, kan een nadeel worden wanneer je te veel cafeïne binnen krijgt. Dat kan voor onrust en slaapproblemen zorgen. Bovendien kan het ook nog eens verslavend werken. Je bloeddruk kan ook behoorlijk stijgen van koffie.

Hoeveel koffie kun je per dag drinken?
Blijft de vraag staan hoeveel koffie je op een dag kunt drinken. Wanneer je vervelende bijwerkingen wil voorkomen is 400 mg cafeïne per dag toch wel het maximum. Dat staat gelijk aan ongeveer vier kopjes per dag.

Dat is echter alleen zo wanneer je naast koffie geen andere producten met cafeïne nuttigt zoals thee, chocolade, cola en energiedrankjes. Wanneer je toch graag een kopje thee drinkt, is het wellicht aan te raden om matcha te drinken. Deze is namelijk vrij van cafeïne, suprgezond, en je krijgt er energie van.

Lees ook!

Nu in aanbieding!! Koop hier je luxe Matcha Thee set! € 59,95
 • Alles wat je nodig hebt om de perfecte kop matcha thee te maken: Matcha thee, handgemaakte bamboelepel en klopper, leuk porseleinen kommetje om je matcha thee in klaar te maken.


MOOI HE?!💜


€ 19,95/ Loberon - accesoires-vaas lamoth


DIT ZIJN DE GEZONDSTE NOTENSOORTEN / FOOD

Van noten krijgen wij nooit genoeg. Noten zijn erg lekker en ook nog eens een verantwoorde snack, vanwege de goede vetten en eiwitten. De kleine krachtpatsers zijn allemaal goed voor je, maar Welke noten zijn het beste voor je?Pistachenoten
Deze verrukkelijke noten bevatten antioxidanten als luteïne, zeaxanthine en lycopeen. Volgens onderzoekers verminderen deze antioxidanten het risico op leeftijdsgeboden netvliesveroudering bij ouderen, oftewel: goed voor de ogen. Ook zitten ze tjokvol ontstekingsremmende antioxidanten en vitamine E.
Walnoten
Door de hoge concentratie plantaardige omega-3 vetzuren die walnoten bevatten, verkleinen walnoten de kans op een hartaandoening. Daarnaast blijkt uit recent onderzoek dat het regelmatig eten van wat walnoten je geheugen verbetert.  
Amandelen
De amandel is ontzettend lekker en ook nog eens een van de noten die de meeste vezels bevat. Daarmee zijn amandelen een perfect tussendoortje. Wist je overigens dat je amandelen nog gezonder kunt maken door ze eerst te weken?  
Pinda’s
Hoewel pinda’s eigenlijk geen noten zijn, maar peulvruchten, willen we ze toch even in dit rijtje zetten. Wist je dat pinda’s de meeste eiwitten bevatten van de bovengenoemde? Dankzij de arginine, een aminozuur, helpen pinda’s ook nog eens om je bloeddruk te verlagen.
Cashewnoten
Cashewnoten waren altijd al geliefd, maar ze lijken steeds vaker voorbij te komen. Ze worden gebruikt in taartenbodems, notenrepen en ga zo maar door. Casewnoten zijn lekker romig en bevatten veel koper, magnesium en zink. Deze stoffen dragen bij aan een goed zenuwstelsel en immuunsysteem.

Ook belangrijk om te weten, ga voor biologisch en rauw food! 
Rauwe noten bevatten nog steeds de van nature aanwezige voedingsstoffen.


LOVE IS IN THE AIR
klikklik en ga hier naar IciParisXL
Shop de leukste valentijncadeaus bij IciParisXLEen geheime liefde, een dierbare vriend óf de liefde van je leven: met Valentijn vieren wij de liefde! Bij IciParisXLvind je de allermooiste cadeaus om jouw geliefde te verrassen!


Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

WAT JE WEL NIET KAN DOEN MET APPELAZIJN / FOOD

Photo: Pixaby

Appelazijn, ook wel bekend als appelcider azijn, wordt steeds populairder. Dat is op zich niet zo vreemd als je weet waarvoor je deze azijn allemaal kunt gebruiken.Appelcider bevat veel voedingsstoffen, waaronder bio-flavonoïden, calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium en vitamine A, B, C en E. Het blijkt voor werkelijk van alles en nog wat goed te zijn! Je kunt appelazijn voor zoveel verschillende dingen gebruiken dat er vast wel iets bij zit waar je zelf ook mee te maken hebt.Het is bovendien niet alleen goed voor je gezondheid, je kunt het voor nog veel meer gebruiken!

#Zere keel
Appelazijn helpt onder andere tegen een zere keel als je het mengt met water en honing. Dat levert namelijk een drankje op dat prima als natuurlijk geneesmiddel te gebruiken is.
#Maagzuur
Het vermindert ook brandend maagzuur. Het helpt namelijk lage zuren op te lossen, zo is uit onderzoek gebleken. Twee theelepels appelazijn met een glas water is hiervoor genoeg.
#Verstopte neus
Ook helpt het een verstopte neus weg te werken. Doe wederom 2 theelepels in een glas water en je zult merken dat het een stuk beter zal gaan!
#Haar
Wist je dat appelazijn ook als een natuurlijke shampoo gebruikt kan worden? Combineer 1 deel azijn met 1 deel water en je hebt een hele sterke shampoo die uitstekend te gebruiken is tegen bijvoorbeeld een jeukende hoofdhuid, maar hij is ook effectief tegen bijvoorbeeld roos of haaruitval.
#Spijsverteringsproblemen
Darmgas, krampen en constipatie zijn nou niet bepaald de meest sexy onderwerpen, toch? Maar opnieuw is het een uitstekend middel in de strijd tegen deze vervelende kwalen!
#Voetschimmel
Heb je last van van voetschimmel? Dan kun je het beste een voetenbad nemen met dit veelzijdige wondermiddel. Hou daarbij de volgende verhouding aan: een kwart appelcider en driekwart warm water. Je kunt je voeten er uitstekend in weken. Als je dit een paar weken doet, dan zul je zien dat de voetschimmel flink verminderd is of dat deze zelfs helemaal verdwenen is.
#Wratten 
Naast voetschimmel werkt het ook als een uitstekend natuurlijk middel tegen wratten. Gebruik hiervoor naast appelazijn ook pleisters en wattenschijfjes. Neem een wattenschijfje en doe er elke avond wat appelazijn op en breng het op de wrat aan, daarna kun je met de pleister het wattenschijfje tegen de wrat aan laten zitten. De pleister kun je gewoon de hele nacht op laten. Na ongeveer twee weken is de wrat gegarandeerd verdwenen!
#Slechte adem
Heb je last van een slechte adem? Appelazijn kan ook hier wonderen voor doen. Het doodt namelijk de bacteriën die de slechte adem veroorzaken en het bestrijdt daardoor de vieze lucht uit de mond.
#Afvallen
En we zijn bij de laatste tip aanbeland, alsof het allemaal nog niet genoeg is! Je kunt als klap op de vuurpijl ook nog eens afvallen met behulp van appelazijn. Voeg het toe aan een glas warm water en drink het elke morgen als je ontbijt. Het azijnzuur verbetert namelijk de spijsvertering en het stimuleert de vetverbranding en de stofwisseling.
 € 77,00
Durf jij je perspectief te veranderen? Zet de wereld op zijn kop met HUGO REVERSED. Ontdek deze urban cocktail met de energieke citrus geur van de Calabrische bergamot grapefruit, intense rozemarijn aroma en een frisse twist van de Haïtische vetiver. Ontdek deze veldfles flacon met het iconische reversed logo nu, schroef de dop eraf en geef een frisse draai aan jouw dag. Deze explosie van frisheid geeft jouw een boost en het zelfvertrouwen om jouw dag compleet te maken.

Waar wacht je nog op?#YourTimeIsNow -

MATCHA VERBRANDT CALORIEËN,ONTGIFT JE LICHAAM, CONCENTRATIE EN NOG VEEL MEER/ FOOD

In New York is het de nieuwste trend, in Japan drinken ze het al eeuwen: matcha. Het is een groene thee, gemaakt van theepoeder van de fijnste groene theeblaadjes. Matcha-thee smaakt een beetje bitter, maar heeft een magische werking op ons lichaam…

De thee heeft een hoog gehalte aan antioxidanten die de huid jong en het lichaam gezond houden. Eén kop thee bevat vijf keer meer antioxidanten dan elk ander drankje of gezond hapje. Een nadeel: het is een beetje prijzig. Je betaalt voor ongeveer 30 gram rond de € 10,-. Mocht je het een keer overwegen, dan zijn dit de voordelen van de thee.

1. Kalmerende werking
De groene thee is goed voor de ontspanning, toch blijf je alert. Dit komt door het aminozuur L-theanine dat in de theebladeren zit.
2. Verhoogt geheugen en concentratie
De L-theanine in de thee zorgt ervoor dat er dopamine en serotonine wordt aangemaakt. Hierdoor verbetert je geheugen en wordt je concentratievermogen beter.
3. Geeft een energieboost
Het verhoogt het uithoudingsvermogen. Na een kop matcha-thee kan tot wel 6 uur duren.
4. Verbrandt calorieën
Matcha groene thee verhoogt de stofwisseling en helpt het lichaam ongeveer vier keer zo snel vet te verbranden als anders. In tegenstelling tot veel dieetsupplementen, veroorzaakt matcha geen negatieve bijwerkingen als verhoogde hartslag en hoge bloeddruk.
5. Ontgift het lichaam
Matcha is een krachtig detoxmiddel en in staat om op een natuurlijke manier afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.
6. Versterkt het immuunsysteem
Eén kop matcha groene thee bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten dat je immuunsysteem versterkt
.

Matcha bevat ook 10 keer meer voedingswaarde en komt zo overeen met 10 kopjes groene thee. De keuze is snel gemaakt dan, toch?


Nu in aanbieding!! Koop hier je luxe Matcha Thee set! € 59,95
 • Alles wat je nodig hebt om de perfecte kop matcha thee te maken: Matcha thee, handgemaakte bamboelepel en klopper, leuk porseleinen kommetje om je matcha thee in klaar te maken.
 
WAAROM HENNEP-OLIE INEENS ZO POPULAIR IS / FOOD

Tekst by: Simone
Hennepzaad staat bekend als één van de superfoods. Een aantal jaar is er ook al olie van de hennepplant te koop. Deze olie is bezig met een snelle opmars. Maar is het niet illegaal? Wat is hennep-olie? En hoe werkt het? We praten je bij over het steeds populairder wordende hennepolie.
Hennep-olie wint aan populariteit en gaat als warme broodjes over de toonbank bij drogisterijen en apotheken. Wat weten we van deze olie? We nemen het product onder de loep.

Wat is hennep-olie?
CBD, voluit Cannabidiol, is een werkzame stof die wordt gewonnen uit bladeren en bloemtoppen van vezelhennep. Vezelhennep is een hennepvariant die legaal geteeld mag worden. Het is volledig plantaardig en een hype sinds een meisje met epilepsie in de Verenigde Staten positief reageerde op een behandeling met hennep-olie. Het wordt verkocht als voedingssupplement, als medicijn mag het (nog) niet, en als bestanddeel van andere (verzorgings)producten.

Hennep is wiet. Word je daar niet high van?
Hennep bestaat, net als cannabis en marihuana, uit tetrahydrocannabinol (THC) en cannabidiol (CBD). Van THC word je high, van CBD niet. Hennep bevat sowieso al veel meer cannabidiol en veel minder tetrahydrocannabinol dan marihuana. Bovendien wordt hennep-olie gemaakt van een industriële hennepplant, een legale cannabisvariant die geen (of weinig) THC bevat. Dus nee, je wordt niet high van deze olie.

Wat zijn de voordelen van hennep-olie?
Mensen gebruiken hennep-olie omdat het pijnstillend, ontspannend en ontstekingsremmend zou werken. Om die reden zou de olie tegen bijna elke kwaal en ziekte kunnen worden ingezet, die lijst is eindeloos. Op internet zijn veel persoonlijke verhalen te vinden van mensen bij wie hennep-olie een gunstige uitwerking heeft. Ook groeien de Facebookgroepen waarop mensen bevindingen met elkaar delen. Toch houden wij een slag om de arm. Onderzoeken naar de werking van de olie – op korte en zeker op lange termijn – staan nog in de kinderschoenen. Vooralsnog lijkt het voor mensen met epilepsie mooie aanknopingspunten te bieden. Voor andere klachten, zoals slapeloosheid, moet het nog beter worden onderzocht.

Werkt hennepzaad en hennepmelk hetzelfde?
Nee, hennepzaad en hennepmelk werken niet hetzelfde als hennep-olie. In het zaad van hennep zit namelijk geen CBD. hennep-olie wordt gemaakt van de bladeren en bloemen van de hennepplant. Inderdaad, daar zit wél CBD in.

Waar koop ik hennep-olie?
Hennep-olie is te koop bij drogisterijen, apotheken en webwinkels. Belangrijk bij het kopen is de kwaliteit. Er is een wildgroei ontstaan, waarbij in sommige oliën helemaal geen CBD zit en soms juist THC. Dat is het werkzame bestanddeel van cannabis en illegaal in Nederland. Sowieso is de regelgeving rondom CBD nog enigszins onduidelijk. Laat je dus goed informeren en kijk naar de exacte samenstelling van de aangeboden olie. De vergoeding van hennepolie verschilt per zorgverzekeraar.

Hoe gebruik je hennep-olie?
Hennep-olie kan op de tong worden gedruppeld en na een minuut worden weggespoeld met drinken. De olie heeft een nootachtige smaak, net als de hennepzaad. Het kan ook worden verwerkt in gerechten, bijvoorbeeld als dressing, door smoothies of door zelfgebakken brood./ Lees ook - Wat is CBD olie?Van 35,00 Nu € 29,45

Heb je na het lezen van dit artikel nog meer vragen over CBD olie of Hennepzaadolie of Hennepolie in het algemeen? 
ga dan naar : Hennepolie.nl

DÉZE GROENTE MAG JE NOOIT WASSEN VOORDAT JE HET GAAT BEREIDEN! / FOOD

Wanneer je een echte groenteliefhebber bent, zal je hier regelmatig mee variëren in je gerechten. En wanneer je net de verse groenten uit de supermarkt of op de markt hebt gehaald wil je die natuurlijk wel schoon en gewassen hebben voordat je ze kookt. Toch is er een uitzondering: niet alle groentesoorten moet je wassen voordat je het gaat verwerken in een gerecht, namelijk: Het zou ten koste gaan van de structuur: de groente wordt er een stuk sompiger en slapper van.

Groente wassen
Normaliter wordt er geadviseerd om groente en fruit goed te wassen. Vooral als je verse producten niet biologisch zijn, is het belangrijk om ze goed af te spoelen voordat je ze eet. Er kunnen namelijk allemaal pesticiden, parasieten en bacteriën opzitten. Ook als het wel biologisch is moet je alsnog goed wassen, want ook op die groente kunnen nog bacteriën zitten, zoals de E.Coli-bacterie die voor diarree zorgt.
Wassen
Je was groente door het goed af te spoelen onder een stromende kraan. Ook kun je voor veel groente gebruik maken van de dompelmethode. Leg de groente in een grote bak met water en laat dit even weken. Spoel het daarna af. Zo zorg je ervoor dat alle aarde en zand loskomt van de groente.Maar er is een groente die je dus níét moet wassen. 
Champignon!
Champignon is eigenlijk geen groente, maar behoren ze tot de schimmels. Naast de populaire en meest bekende witte champignon, zijn er onder andere ook nog de kastanjechampignons, de reuzechampignons, portobello’s en de oesterzwammen. De paddestoelen zitten vol met voedingsstoffen als vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels.
Borstelen
Maar waarom kan je deze groente beter niet wassen? Omdat champignons enorm veel vocht opzuigen en dit vast houden, net als een spons. Tijdens het bakken zorgt dit vocht ervoor dat de smaak veranderd en ze sompiger en slapper van structuur zijn. Het is beter om ze te schoon te borstelen waarbij je de grond en viezigheid van de groente verwijdert. Daarnaast kun je ze het beste bewaren in de koelkast. In een papieren zak of plastic bakje zijn de 2 tot 3 dagen houdbaar. Let er op dat ze niet samen met knoflook of ui bewaart worden; champignons kunnen hier namelijk de smaak van opnemen.
Bron: kookfans
Advertentie / Bylotte.nl
Bylotte.nl is dé mode webshop met dameskleding, schoenen en accessoires van meer dan 80 exclusieve en bijzondere merken. Bylotte.nl biedt de mooiste designs van oa. Zadig & Voltaire, Patrizia Pepe, IRO, Antik Batik, Acne, Missoni, Current Elliott, Faliero Sarti en By Malene Birger. Bylotte.nl is de online personal stylist en laat zien hoe items origineel gecombineerd kunnen worden. Dagelijks wordt de shop gevuld met de nieuwste collecties, trends en musthaves. Klanten wordt een persoonlijke online service geboden en bestellingen zijn de volgende werkdag al in huis.


PUUR CHOCOLADE IS GOED VOOR JE GEZONDHEID / FOOD


Ik wist het eigenlijk wel ...maar wist het eigenlijk ook niet zo zeker..twijfel twijfel...maar vandaag is het volledig bevestigd  en weet het nu wel zeker wat ik eigenlijk wel wist...kennen jullie die? En vanaf vandaag houdt niemand meer mij tegen,  voortaan zul mij ook zien met een reep chocolade in mijn hand... waarom ??
Vandaag las ik weer iets wat ik eerder en ook meerdere malen heb gelezen en gehoord, maar drong niet tot mij door Ik las namelijk dat puur chocolade goed voor je gezondheid is! En dit zijn dan ook de 10 tien redenen om morgen " "de chocolade boodschappen" gaan doen !.

1. Chocolade bevat antioxidantenPure chocolade zit boordevol met ‘flavonoïden’, antioxidanten die ook in rode wijn en in veel groenten en fruit zitten. De hoeveelheid in chocola zou enorm hoog zijn.
2. Chocolade is goed voor je hart
Dit blijkt uit een uitgebreid Zweeds onderzoek waar maar liefst meer dan 30.000 vrouwen aan meededen. Hieruit kwam de conclusie dat vrouwen die elke week één of twee keer pure chocolade eten minder risico hebben op hartziektes.
3. Chocolade stimuleert de aanmaak van ontstekingsremmende stofjes
Chocolade is goed voor ons hart, dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Chocolade zet onze darmbacteriën er toe om ontstekingsremmende stofjes te produceren. Deze stofjes gaan ontstekingen in het cardiovasculaire weefsel tegen en hiermee wordt de kans op een beroerte verminderd.
4. Chocolade verlaagt de bloeddruk
Uit een uitgebreid Duits onderzoek, wat lang heeft geduurd, blijkt dat een stuk pure chocolade per dag ervoor zorgt dat de bloeddruk verlaagt en de kans op een hartinfarct vermindert. Andere studies zouden ook bevestigen dat chocolade bloeddrukverlagend werkt.
5. Chocolade helpt bij afvallen
Blijkbaar zou donkere chocolade de trek in zoet, zout en vet eten verminderen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen. Donkere chocolade is de perfecte oplossing voor de lekkere trek (het is natuurlijk niet de bedoeling dat je in één keer een hele reep opeet als je wilt afvallen.)
6. No more grumpy days, chocolade is goed voor je humeur
Chocolade stimuleert de endorfineproductie, hierdoor is onze stemming beter en voelen we ons blijer en gelukkiger.
7. Chocolade is het ultieme medicijnen tijdens PMSing
We kennen het allemaal: de moodswings die je ervaart tijdens PMS zijn niet echt fun. Op dit soort momenten is pure chocolade je redder in nood! Door de endorfineproductie die de chocolade op gang brengt in ons lichaam, worden we een stuk vrolijker. Ook werkt het kalmerend (iets wat in die periode van de maand enorm welkom is!) Chocolade bevat ook veel magnesium en dit stofje heeft een positieve invloed op je humeur. Chocola inslaan dus!
8. Chocolade beschermt je huid tegen de zon
Ja chocola beschermt je huid tegen de zon, dit blijkt uit een Duits onderzoek. Er zouden bepaalde stofjes in chocolade zitten die als een Uv-filter werken. Door het eten van chocolade is je huid beter beschermd tegen de schadelijke invloed van de zon. Er zou overigens geen link liggen tussen acne en chocolade.
9. Chocolade is goed voor je hersensHet schijnt dat chocola goed voor je hersens is, het houdt ze gezond en scherp. Nog een reden dus waarom je vandaag zeker een stukje chocolade zou moeten eten.
10. Last but not least, chocolade stimuleert de zin in seks
Uit een Italiaans onderzoek zou blijken dat chocolade de zin in seks stimuleert. Het zou je meer tevredenheid geven in bed. Dit is allemaal te danken aan het ‘liefdesstofje’ fenylethylamine dat vrij komt als we verliefd zijn of tijdens de seks.

Een hele lijst aan redenen waarom ik dan ook vanaf morgen actief zal gaan beginnen met een stukje pure chocolade !..te mooi om waar te zijn he ?? maar....en er zit er overal ook weer eens een ‘maar’ aan!! Namelijk; de wetenschappers hebben het wel over pure chocolade en in veel gevallen hebben ze het over de eigenschappen van cacao. Om al deze effecten ook echt waar te maken zou je heel veel van al die stofjes binnen moeten krijgen. Dat betekent dus ook dat je een enorme hoeveelheid chocolade zou moeten eten. Klinkt geweldig… maar is niet echt de bedoeling voor iedereen.

MOOI HE?!💚

€ 49,95/ Loberon - accesoires
DE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN GEMBER! / FOOD


Gember zien we steeds vaker terug in de keuken en dat is maar goed ook. In veel supermarkten kan je verse gember vinden. Ja duizenden jaren wordt gember niet alleen gebruikt als smaakmaker maar ook als medicijn. Het is namelijk enorm gezond! Des te meer reden om vaker met gember te koken of een pot verse gember thee te zetten.
#1. Goed voor je weerstand /Heerst er een griep of vervelende verkoudheid in je omgeving? Dan kan je weestand wel wat extra gebruiken. Gember kan je hierbij helpen. Zet bijvoorbeeld gemberthee door verse gember met wat citroen in een kop heet water te doen.
#2. Griep en verkoudheid /Mocht je toch een griepje te pakken krijgen dan helpt gember je hier weer snel vanaf. De etherische olie in de gember zorgt ervoor dat je lichaam meer witte bloedlichaampjes aanmaakt. Deze bestrijden binnendringende infecties en werken ontstekingsremmend. Zo werkt gember ook goed tegen keelpijn en koorts.
#3. Reis of zeeziekte /Zie je altijd op tegen een boottocht of rit met de auto omdat je hier misselijk van wordt. Probeer dan eens een half uur voordat je op reis gaat 1 gram gedroogde gember of een gember tablet. Je zal merken dat de reis een heel stuk prettige verloopt.
De online drogist
#4. Artritis /Wanneer je last hebt van artritis uit zich dit is pijnlijke en gezwollen gewrichten. Gember kan helpen deze pijn en zwelling te verlichten. Je kan iedere dag een stukje verse gember nemen of de gewrichten inmasseren met gemberolie.
#5. Verlicht vermoeide spieren /Ga je graag naar de sportschool, voetballen of een stuk hardlopen? Dan wil je dit volgende zeker niet missen. Gember werkt namelijk erg goed tegen spierpijn en vermoeide spieren! Dit betekent dat je spieren beter herstellen en je weer sneller aan cardio en krachttraining kunt doen. Zo kan je voor je het weer aan de gewichten gaan hangen of je volgende wedstrijd spelen.
#6. Opgeblazen gevoel en winderigheid
Gember stimuleert de alvleesklier. De enzymen die de alvleesklier maakt stimuleren de spijsvertering. Daarnaast versterkt gember de werking van maag en darmen waardoor een opgeblazen gevoel en winderigheid worden verminderd.
#7. Ochtendmisselijkheid
In het eerste trimester van de zwangerschap hebben veel aanstaande moeders last van ochtendmisselijkheid. In plaats van medicatie kan je ook een kop gemberthee nemen. Dit werkt kalmerend en vermindert het misselijke gevoel.

Gember geschild gesneden € 11,39
Bio Gember € 14,95
Gember thee € 2,99
DEZE 8 VOEDINGSMIDDELEN KUN JE BETER NIET GEKOELD BEWAREN/ FOOD


Het is een vrij natuurlijke (en logische) reactie om eten zo vers mogelijk te willen houden. Daarom zijn de koelkast maar zeker ook de vriezer onze beste vrienden. Maar is die koelkast wel zo’n goed idee voor alle voedingsmiddelen?

Deze 8 voedingsmiddelen kun je beter niet gekoeld bewaren.
#1. Bananen
De voedingsstoffen in bananen blijven beter behouden als ze buiten de koelkast en de vriezer worden gehouden. Bovendien zorgt de koude temperatuur ervoor dat een banaan niet rijpt. Tenzij je ze ergens in wilt verwerken, een smoothie bijvoorbeeld, kun je ze beter op de fruitschaal bewaren.
#2. Avocado
Wanneer je een onrijpe avocado in de koelkast legt, vertraag je het rijpingsproces en moet je nóg langer wachten totdat je het groene goud kunt eten. Alleen wanneer je een halve avocado over hebt, kun je de rest in de koelkast bewaren (met wat citroensap op de avocado tegen het verkleuren).
#3. Tomaten
Heb je een perfecte groentelade waar je je tros tomaten met gemak in kwijt kunt? Doe het toch maar niet! Want tomaten en hun smaak gaan niet goed samen met de kou. Door de koude lucht wordt de verse smaak van de tomaten minder, ze rijpen minder snel én de structuur van de tomaten wordt korrelig en rimpelig.
#4. Honing
Als je honing in de koelkast bewaart, wordt de structuur door het hoge suikergehalte zo dik als deeg, waardoor je er onmogelijk een lepeltje uit kunt scheppen voor in je thee of je maaltijd. Bewaar honing daarom liever op kamertemperatuur.
#5. Olijfolie
Net als honing is olijfolie ook niet fan van de kou. Olijfolie krijgt door de kou namelijk een hele dikke stroperige structuur. Gewoon lekker op het aanrecht zetten dus!
#6. Augurken
Staar er bij jou thuis een flinke pot augurken in de deur, of op de bovenste plank van de koelkast? Augurken nemen je dit niet in dank af. Augurken zwemmen namelijk in conserveringsmiddelen, dus hebben de koelkast niet nodig.
#7. Ketchup
Staat jouw koelkast vol met sausjes en dipjes? Dan kun je de ketchupfles er in ieder geval alvast uit halen (zie de augurken). Het scheelt je ruimte én je hebt geen koude ketchup bij je warme maaltje.
#8. Tonijn
Heb je je blikjes tonijn netjes opgestapeld in de koelkast? Wanneer de tonijn nog niet geopend is kun je dit evengoed buiten de koelkast bewaren. Zodra je het blikje geopend hebt, dan moet je het juist gekoeld bewaard worden, maar dat zal geen verrassing zijn.
Bron: Healthyleo.com, voedingscentrum & Libelle

MOOI HE?! 💋 

Essenza Rixt Dekbedovertrek 240 x 220 cmIDEEËN VOOR WINTERSE GERECHTEN? / FOOD


Kies voor ingrediënten die bij het seizoen horen! Wil je deze winter lekkere seizoensgerechten serveren? Vind inspiratie in de groenten die bij het seizoen passen.Vraag je je af wat je deze winter allemaal voor lekkere maaltijden kunt serveren? Haal dan ideeën uit seizoensgebonden groenten!

#Groenten op tafel in de winter!
Van soepen, hartige taarten en gegrilde groenten warm je in de winter lekker op, wanneer het buiten snel donker is met guur weer. Bij lage temperaturen komen er minder mensen naar de markt, terwijl je daar toch een uitgebreid aanbod vindt van groenten en fruit die bij het seizoen horen en die je kunt gebruiken voor het bereiden van lekkere wintergerechten. Wintergroenten en -fruit bevatten bovendien veel voedzame bestanddelen. Of misschien lijken ze nog heerlijker door het contrast met de ijzige wind en de sneeuw!
Lokaal verbouwde gewassen kopen is ook beter voor het milieu, ook al vind je makkelijk voedsel dat vanuit de hele wereld wordt aangevoerd! Ontdek onze ideetjes voor wintergerechten die alleen maar wintergroenten en -fruit bevatten.

#Wortelen en penen
Rapen, pastinaak en koolraap verfijnen de smaak van je gerechten. Ze kunnen worden geserveerd in een stoofpotje of een puree.
Polyvalente groenten zoals bieten en zoete aardappelen bevatten veel voedingsstoffen. Bieten kun je schillen om ze in een slaatje te verwerken, of je kunt er met een centrifuge het sap uithalen. Als hoofdschotel kun je een heerlijke aardappeltaart maken! Dat is pas een geschikt wintergerecht voor het hele gezin!
Pompoenen
Pompoen, butternut, courgette en andere pompoensoorten zijn heerlijk in combinatie met wortelgroente. Ze kunnen in de oven of in de pan worden klaargemaakt. Deze groenten bevatten weinig calorieën, maar daarentegen veel kalium, vitamine A, C, B6, B9 en K, vandaar het belang ze te gebruiken voor je winterschotels. Wellicht weet de natuur dat we in de koudste maanden van het jaar behoefte hebben aan krachtvoer!

#Welke salades in de winter?
Om in de wintermaanden vervanging te vinden voor kropsla, eet je groene kool, snijbiet, winterpostelein of andijvie. Dit zijn enkele ideetjes voor salades in de winter:
Witlof met bieten en geroosterde noten
Kool en radicchio, vermengd met blauwe kaas
Spruitjes (gekookt!) met amandelen Venkel, in dunne schijfjes gesneden, met radijs en appel.


 WAISTRAINERPLEIN

KLIK KLIK € 19,95
Je kunt nu extra vet verbanden tijdens het sporten met ons afslankvest. Door het gebruikte materiaal (neopreen) ga je, tijdens het sporten, plaatselijk extra zweten. Door de saunawerking en de speciaal ontworpen stof verbrand je, tijdens het sporten, extra vet. Het vest zorgt ervoor dat je plaatselijk (buik, rug, schouders en oksels) nog meer gaat zweten. Daarnaast voer je, door het zweten, vele gifstoffen af. Je huid zal zich hierdoor verstevigen. 
Naast dat je van het vest afvalt, stabiliseer je ook direct je rug. Het geeft je stevigheid maar met behoudt van je flexibiliteit.
Het vest heeft geen rits of andere sluitingen. Het is compleet rondgebreid. Doordat het vest meer van je bovenlichaam bedekt, val je op meer plekken sneller af dan met de afslankband.Hij is te gebruiken voor zowel vrouwen als mannen.


POWERSNACK / FOOD

Powersnack!
Het ideale tussendoortje, noten zitten bomvol gezonde vetten en vezels - en zijn ook nog eens een goede bron van proteïne - wat betekent dat je een snack hebt met hoge voedingswaarden, die je een verzadigd gevoel geeft tot je volgende maaltijd. 


Pecan-fruitreep
45 g pecannoten
45 g gedroogde abrikozen + rozijnen
45 g gedroogd fruit in stukjes (zoals aardbeien, cranberries en blauwe bessen)
45 g pompoenzaden
30 g sesamzaadjes
30 g gemalen amandelen
190 g havermout
1,5 tl kaneelpoeder
Een snufje zout
140 g boter
135 g honing
140 g rietsuiker (gezonder dan geraffineerde witte suiker)

Bereiding
Verwarm de honing, boter en suiker in een steelpan. Doe de andere ingrediënten samen in een beslagkom. Zodra de honing begint te karamelliseren (let op dat hij niet te bruin wordt) haal je het mengsel van het vuur en giet je het over de granenmix. Roer het geheel goed door en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
Bak 25 min in een voorverwarmde oven op 160°C. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Snijd daarna in repen, deze kun je in een luchtdichte trommel bewaren.

4 KEER ORIGINEEL MET MATCHA LATTE AAN DE SLAG / FOOD

Matcha Tea heeft onze harten pas sinds een aantal jaar gestolen, terwijl het eigenlijk al een heel oud drankje is. Inmiddels is het ook bekend dat Matcha Tea de werelds gezondste thee is uit Japan - Kagoshima. En ook weten wij dat Matcha 3-a5 uur constante energie geeft, 137x meer antioxidanten dan groene thee,Stimuleert je metabolisme en helpt bij het afvallen.

VEGAN MATCHA LATTE
Ingrediënten:
1 theelepel matcha thee
5 ml ahornsiroop
15 ml heet water
180 ml kokosmelk
180 ml macademia noten melk
Tip! Strooi ook Kokosvlokken!
ICED MATCHA LATTE
Ingrediënten:
400 ml kokosmelk
112 ml amandelmelk
1 theelepel matcha poeder
1 theelepel kokosolie
4 druppeltjes vanille extract
½ lepeltje kaneel
5 ijsblokjes
snuifje zeezout
Allemaal de blender in, mengen en genieten
MATCHA LATTE MET WITTE CHOCOLADE
Ingrediënten:
2 ¼ kopje magere melk
50 gram stukjes witte chocolade
2 theelepels matcha
¼ kop warm water
Verwarm de melk in een pan op het vuur tot net voor het kookpunt. Verlaag de temperatuur en doe er de witte chocolade bij en roer tot de chocolade gesmolten is. Doe 1 theelepel matcha in een theekopje. Giet er 2 eetlepels warm water over en klop het schuimig met een bamboe klopper. Giet de gestoomde melk erbij en meng. Schuim ondertussen het restant van de warme melk op. Giet dit er vervolgens over en werk af met wat matcha poeder. 

MATCHA LATTE APPEL
Ingrediënten
2 partjes Granny Smith appel
2 theelepels matcha poeder
1 snuifje kaneel 
1 kopje appelsap
2 kopjes magere melk
Breng de melk en het appelsap bijna tot aan het kookpunt en meng er vervolgens met een klopper de matcha en kaneel door. Vervolgens stop je het in de blender en serveer je het met de appelschijfjes. 
Matcha Tea € 27,95 / Ga hier naar winkel

PAS OP MET HET RAUW ETEN VAN DEZE PRODUCTEN / FOODRauw eten is in bepaalde gezondheidskringen een levensstijl geworden. Iets koken kan ervoor zorgen dat de voedingswaarden verloren gaan en dat is natuurlijk zonde. Alhoewel er niets mis is met een salade of smoothie op zijn tijd kun je sommige voedingsmiddelen beter gewoon koken. Als je ze rauw eet, kunnen ze namelijk gevaarlijk voor je gezondheid zijn. Deze dingen moet je nooit rauw in je mond stoppen!

Cassave (wortelknol)
Cassave is hartstikke gezond en lekker (vooral in chipsvorm) maar het bevat ook het giftige stofje waterstofcyanide. Bij verhitting is er niets aan de hand, maar als je dit rauw consumeert is het gevaarlijk voor je gezondheid. Wil je ‘m goed bereiden? Was de knol, schil ‘m en kook het goed voordat je het eet. Of koop gewoon een zak cassavechips.

Kidneybonen
Nu zouden wij er niet meteen aan denken om dit rauw naar binnen te schuiven, maar je weet natuurlijk maar nooit. Deze peulvruchten zitten vol met vezels, voedingsstoffen en mineralen, maar ongekookt zorgen ze voor nare gasvorming in je maag en symptomen die lijken op voedselvergiftiging. Gewoon koken dus!

Hotdogs of knakworsten
Je zou denken dat hotdogs en knakworsten toch al zijn voorgekookt dus die kun je gewoon rechtstreeks uit blik eten? Nee, niets is minder waar. De Listeria-bacterie ligt op de loer, deze is alleen maar te bestrijden door verhitting. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.

KiemenHet ziet er supergezond uit op je broodje avocado, maar vooral alfalfa en radijskiemen kunnen bacteriën zoals E.coli, Listeria en salmonella bevatten. Ze groeien in een warme, vochtige omgeving en worden vervolgens verpakt in plastic waar ze nog even lekker door kunnen broeien. Vers kopen, wassen en stomen of koken is het devies!
bron : Libelle )


7 TIPS GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN KOMKOMMER / FOODDe komkommer is niet weg te denken uit onze keuken. Ze zijn heerlijk als snack of in een salade en zeker niet saai. Kinderen zijn vaak ook niet vies van komkommer. Gelukkig, want het is super gezond! Omdat veel mensen denken dat de komkommer voornamelijk uit water bestaat en dus weinig voedingsstoffen bevat wordt deze vaak over het hoofdgezien als gezond voedsel. Onterecht!
1. Hydrateren
Inderdaad, de komkommer bestaat voor een groot gedeelte uit water. Wel 94% om precies te zijn. Ons lichaam bestaat voor 60% uit water. Om gezond te blijven is het van belang voldoende water binnen te krijgen en je vochtbalans op niveau te houden. Lekker komkommer eten dus! Wil je graag wat kilo’s verliezen dan is komkommer uitermate geschikt. Het bevat weinig calorieën en veel water.
2. Antioxidanten
Antioxidanten zijn heel belangrijk voor je weestand. Het zijn stofjes die schadelijke stoffen in je lichaam afbreken. Zo blijf je mooi en gezond. Laat komkommer nu enorm rijk zijn aan antioxidanten. Vooral in de schil komen deze goede stofjes in hoge dosering voor. Niet meer schillen dus!
3. Gezonde huid
In komkommer zit silica. Dit sofje is super goed voor je huid. En dat niet alleen ook je nagels, haar en spieren krijgen een boost van silica.
4. Cholesterol
Even twee moeilijke woorden: fytosterolen of plantaardige sterolen. Deze stofjes zorgen ervoor dat komkommer een cholesterolverlagende werking heeft. De waarden van het slechte cholesterol in het bloed worden door deze stoffen aangepakt.
5. Opkikker
Wist je dat komkommers een stofje bevatten wat de alvleesklier helpt insuline aan te maken. Hierdoor blijft je bloedspiegel mooi constant en heb je minder snel last van een energie dip. Kan je wel een opkikker gebruiken? Dan kan komkommer uitkomst bieden. Want naast een insuline boost zorgen ook de hoge waarden vitamine B in komkommer voor extra energie.
6. Regelmatige stoelgang
Komkommers zijn rijk aan vezels, kalium, magnesium en water. Deze 4 componenten zorgen ervoor dat je minder last hebt van je spijsvertering, brandend maagzuur of een opgeblazen gevoel. Je moet dan wel de schil van de komkommer opeten want hier zitten de meeste goede stoffen in.
7. Slechte adem
Last van een slechte adem? Druk een schijfje komkommer voor ongeveer 30 seconden met je tong tegen je gehemelte. Met dit trucje zal je snel geen slechte adem meer hebben. Dit komt doordat de fotochemicaliën in de komkommer de bacteriën die in je mond de slechte adem veroorzaken doden.

WE LOVE SCOTCH& SODA👄
Verkrijgbaar bij de Heeren van Rinsma - klik hier!
WE LOVE SELECTED PEOPLE👄
VOORVERPAKT FRUIT IS DAT NET ZO GEZOND ALS VERS? / FOOD

Zo’n portie voorverpakt fruit is zeker handig, als je op werk ff snel wilt lunchen of gewoon voor thuis. Maar zijn de stukjes appels, bessen, ananas en kiwi die daarin zitten net zo gezond en lekker als vers gesneden fruit?

#Verkleuringen
Iedereen die niet meteen een gesneden appel op eet, weet dat deze appelparten best snel kunnen verkleuren. De appelpartjes die je in de supermarkt hebt gekocht worden echter niet bruin. Hoe zit dit? In fruit zitten enzymen, dit zijn eiwitten die verkleuren bij blootstelling aan zuurstof. Zodra je de appel schilt, wordt deze blootgesteld aan zuurstof waardoor deze bruin wordt.
SELECTED#Toevoegingen
Aangezien niemand appelparten wil kopen die verkleurd zijn, wordt er aan voorverpakt fruit een zuur toegevoegd. Hiervoor kan er citroenzuur worden gebruikt (dit komt in nature voor in fruit), of calciumascorbaat (vitamine C gebonden aan calcium). Vitamine C verlaagt de zuurgraad, waardoor het eten niet verkleurt. Deze laatste optie werkt het beste, deze behoudt de structuur van fruit namelijk beter. Zodra fruit in een plastic verpakking wordt gestopt en deze wordt gesloten, wordt het verkleuringsproces vertraagd. Het fruit maakt het resterende zuurstof op en daardoor kunnen de enzymen niet verder verkleuren. Dit is echter een tijdelijke optie, want na een paar dagen vergaat het fruit alsnog.

#Kwaliteit
Over de kwaliteit van je eten hoef je je geen zorgen te maken. Fruit dat is gesneden verliest pas na vijf á zes dagen 10 tot 25 procent aan antioxidanten en vitamine C. Tegen die tijd is deze versnapering hoogstwaarschijnlijk al gegeten, gezien je fruit dan al lang en breed is verschrompeld en verkleurd.
SELECTED
 


WAT ZIJN CHIA ZADEN? / FOOD

Chia zaden zijn kleine zwarte zaadjes die aan de chiaplant (Latijn: Salvia Hispanica) groeien, een plantensoort uit de Lipbloemenfamilie die vooral in Mexico en Guatemala voorkomt. Voordat Columbus Amerika ontdekte behoorden chiazaden tot de belangrijkste voedselbronnen van de Azteken. In die tijd vonden ze chia zelfs zo bijzonder dat ze de zaden niet alleen aten maar ook gebruikten als betaalmiddel, luxe geschenk en offer voor de goden. Nadat de Spanjaarden Middenen Zuid-Amerika gekoloniseerd hadden werd de teelt en consumptie van chiazaden verboden, omdat dit door de Spaanse bezetters als heidens werden beschouwd. Tegenwoordig eten de Mexicanen en Guatemalteken daarom nog maar nauwelijks chiazaden en worden ze alleen nog geconsumeerd door de enkele inheemse stammen, die er meel, oliën en drankjes van maken. Vooral in Europa en NoordAmerika maken chiazaden de laatste jaren daarentegen juist een sterke opmars, omdat ze een zeer hoge voedingswaarde hebben.

De naam chia is afkomstig van het woord 'chian', dat in de inheemse taal van de Nahuatl stam 'olieachtig' betekent. Dat deze naam niet zomaar is verzonnen blijkt wel als je de voedingswaarde van chiazaden gaat analyseren. Chiazaden bevatten namelijk een zeer hoog gehalte alfalinoleenzuur (ALA), een omega 3-vetzuur dat in vrijwel geen enkele plantaardige voedingsbron in zulke hoge concentraties te vinden is.
De grote hoeveelheid van het omega 3-vetzuur alfalinoleenzuur is niet het enige wat chiazaden zo bijzonder maakt, ze bestaan ook voor 23% uit eiwitten (en zijn een bron van plantaardige volwaardige eiwitten), bevatten alle essentiële aminozuren en talloze vitamines, mineralen en sporenelementen waaronder vitamine B1 en B3, calcium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en zink, en zijn een zeer goede bron van antioxidanten (onder meer de krachtige polyfenolen chlorogeenzuur, cafeïnezuur en flavanolglycosiden), die in staat zijn vrije radicalen in het lichaam vernietigen waardoor ze helpen het risico op kanker en hart- en vaatziekten te verlagen (Taga et al., 1984[1]). Bovendien zijn chiazaden rijk aan vezels, waardoor ze gemakkelijk te verteren zijn.

Gerechten met gemalen chiazaden: De meeste mensen gebruiken chiazaad om er een glutenvrije ontbijtpap mee te maken. Je doet dit door ca. 15 gram chiazaad te malen en vervolgens te laten weken in ca. 150 ml water. Na 10 minuten weken zijn de gemalen chiazaden veranderd in een geleiachtig papje, waar je bijvoorbeeld plakjes banaan en een handje blauwe bessen aan toe kunt voegen. Je kunt dit papje ook toevoegen aan een smoothie of shake, om hem meer volume te geven. Daarnaast kun je gemalen chiazaden sprenkelen over een salade, superfoodontbijt of notenspread, of als basis gebruiken voor toetjes, rauwe superfoodkoekjes en rauwe notenburgers. Chiazaad is heel verzadigend want het is rijk aan oliën, neemt veel water op en is vezelrijk, je zult dus niet snel weer honger krijgen als je een gerecht of smoothie maakt met gemalen chiazaden. Zorg wel dat je elke keer niet meer chiazaden maalt dan je nodig hebt, want omdat chiazaden zo rijk zijn aan ALA (een omega 3-vetzuur) gaan ze snel oxideren als ze gemalen zijn, je kunt de zaden na het malen dus niet meer bewaren.

Chia zaden kunnen rauw of gedroogd gegeten worden en worden ook gebruikt als verdikkingsmiddel of als ingrediënt voor sauzen. Voeg de Chia zaden toe aan ontbijtgranen, yoghurt of sap. Het is ook geschikt om toe te voegen aan brooddeeg, het brood blijft ook nog langer houdbaar!


MOOI HE ?!
€129,- / DESIGUAL - denim jack

HONING EN KANEEL ALS MEDICIJN / FOOD


Het komt niet uit de lucht vallen dat zowel honing als kaneel gebruikt kunnen worden als medicijn. Het staat in steen geschreven dat ze 2000 jaar voor christus al werd gebruikt tegen brandwonden. 
Er zitten stoffen in deze ingrediënten die je heel goed kunnen helpen tegen van alles. Zo kan je met honing en kaneel gecombineerd tot een pasta of verwerkt in thee infecties bestrijden. Hier onder vind je een aantal manieren om honing en kaneel te gebruiken voor je lichaam.
Gewichtsverlies: Dit onderzoek is nog in gang, maar ziet er veelbelovend uit. Met elke ochtend een warm kopje thee van honing en kaneel vliegen de kilo’s er vanaf. Kaneel stimuleert namelijk de spijsvertering en honing helpt tegen een honger gevoel.
Verlaagt de bloedsuikerspiegel: Mensen met diabetes zijn dagelijks bezig met het in balans houden van hun bloedsuikerspiegel. De combinatie honing en kaneel helpen je bloedsuikerspiegel omlaag te brengen als je diabetes type 2 hebt. Dit is onder een aantal mensen met diabetes getest en bij de meerderheid was het effect hetzelfde.
Levensduur en vitaliteit: Omdat zowel honing als kaneel een antibacteriële en ontstekingsremmende werking hebben. Merk je op de lange termijn een positief effect van dagelijks een 1/2 theelepel in een kop warm water. Het geeft na een aantal dagen al meer energie.
Gezonde spijsvertering: Door kaneel en honing te combineren en gebruiken zorg je niet alleen voor goede stofwisseling. Het kan ook helpen tegen zure oprispingen, maagzuur en andere symptomen zoals diarree. En zoals eerder geschreven helpen deze ingrediënten tegen bacteriën en ontstekingen.
Vermindert het risico op hartziektes: Hoge cholesterol en hoge bloeddruk zijn beide risicofactoren voor hartziekten. Honing en kaneel hebben aangetoond het LDL-cholesterol (low-densitiy lipoprotein) en triglyceriden te verminderen. Deze zijn de oorzaak van zowel hoog cholesterol als hoge bloeddruk.
Versterkt het immuunsysteem: Kaneel en honing bevatten beide antioxidanten die ziektekiemen in het lichaam helpen bestrijden. Ze hebben het potentieel om kanker te voorkomen en de gevolgen van sommige chronische ziekten te vergemakkelijken.
Huidbehandeling: Kaneel en honing als pasta samen kunnen gebruikt worden op brandwonden. Breng het aan op de wond om irritatie te verminderen en bacteriële infectie te voorkomen.
Hou wel rekening dat deze twee ingrediënten nooit medicijnen kunnen vervangen die je op recept hebt gekregen. Als er iets is met je gezondheid altijd een arts of specialist raadplegen en diens advies opvolgen.

WE LOVE DR.HAUSCHKA👄
Voor de veeleisende, rijpere huid!!
Regeneratie Dagcrème Egaliserend zorgt voor een merkbaar gladdere huid en verfrist elke huidskleur met reflecterende, lichtgekleurde minerale pigmenten. De crème egaliseert lichte pigmentatie van de gezichtshuid,  verzacht lijntjes  en zorgt zo voor een levendig en egaal aanzien. De samenstelling van vitaliserende extracten van heilzame planten zoals rode klaver, bryophyllum en heermoes stimuleert de vochtregulatie van de huid. Waardevolle plantaardige oliën van avocado en olijven ondersteunen het herstellend vermogen en beschermen en verzorgen de huid op een aangename manier. Regeneratie Dagcrème Egaliserend trekt snel in de huid en laat elke teint stralen. De crème is ook een goede basis voor make-up.
Dr. Hauschka Regeneratie Dagcrème Egaliserend bevat 40 ml en kost € 48,06 . Het is te koop bij o.a. De Bijenkorf, Vitaminstore, Ekoplaza en gezondheidswinkels en of online bij 2b-natural.
Hauschka producten zijn voordelig bij 2B-natural. Wist je dat alle Dr. Hauschka producten met 20% korting worden verkocht bij 2B! Bij het afrekenen in de kassa zal de prijs worden verrekend


HAVERMOUT / FOOD


Havermout is een volkorengraan en behoort tot de gezondste voeding ter wereld. Het is een bron van vitamines, mineralen, antioxidanten en enorm veel vezels. Dit maakt havermout tot een van de gezondste ontbijtproducten. Hieronder vindt je 6 effecten die havermout heeft op je gezondheid.

1. Blijf op gewicht
Havermout is enorm voedzaam. Wanneer je ontbijt met een portie havermout zal je de hele ochtend een vol gevoel hebben. Hierdoor kom je niet in de verleiding een extra koekje bij de koffie te nemen of te snacken.
2. Bloedsuikerspiegel
Omdat havermout een grote bron van vezels is wordt dit maar langzaam door je lichaam omgezet in energie. Deze complexe koolhydraten zorgen ervoor dat je geen pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel en krijgt. Blijft deze mooi gelijk waardoor je ook minder snel zin krijgt in een snack of zoetigheid.
3. Weerstand
Heerst er een griep in je omgeving? Grijp dan snel naar de havermout. Havermout geeft je de energie om je weerstand in topconditie te houden. Hierdoor ben je minder vatbaar voor virussen zoals griep.
4. Spijsvertering
Havermout draagt bij aan een goede, vezelrijke voeding, die nodig is voor een gezonde spijsvertering. Je zou zo’n 25 tot 35 gram vezels per dag nodig hebben, en een portie havermoutpap bevat hier gemiddeld 20% van.
5. Zenuwstelsel
Havermout bevat B-vitaminen, die goed zijn voor het zenuwstelsel.
6. Hart en bloedvaten
Mensen die een regelmatig havermout eten verminderen de kans op sterfte aan een hart- en vaatziekten.

MOOI HE ?!👄
De Jang theepot van Bredemeijer heeft een prachtig Aziatisch design wat opvalt door het mooie noppenpatroon. De theepot heeft een ruime inhoud en is gemaakt van hoogwaardig gietijzer met een geëmailleerde binnenzijde.€ 24,95 / fonq- bredemeijer jang theepot

Ontvang een bijpassende onderzetter gratis -cadeau!

Zet je theepot extra stijlvol op tafel met de bijpassende onderzetter!
Wanneer je nu deze Bredemijer theepot koopt, ontvang je hier de bijbehorende onderzetter t.w.v. € 7,95 bij cadeau. Zo heb je minder snel last van kringen op tafel en kun je de theepot ook op een glazen oppervlak zetten. Hoe werkt het? Wanneer je de theepot in je winkelwagentje plaatst, wordt de onderzetter automatisch aan je bestelling toegevoegd. Let op: voor deze actie geldt OP = OP.

Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)
DÍT BETEKENT ‘EXTRA VIERGE’ OLIJFOLIE! / FOODEET JIJ WELEENS ZEEWIER / FOOD
CAYENNE PEPER HEEL GEZOND ! / FOOD


De een vindt pittig eten niet te pruimen en laat de sambal daarom maar wat graag links liggen en de ander is dol op pittig en sprenkelt daarom royaal wat cayennepeper over het eten. Ben jij iemand die graag wat pit aan het eten toevoegt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Cayennepeper heeft namelijk een heleboel gezondheidsvoordelen.

Cayennepeper kan je mond in één seconde in brand laten vliegen. Het pittige pepertje is een smaakmaker waar je niet mee wilt uitschieten, maar wist je dat het hartstikke goed voor je is? Ondanks dat de Spaanse peper je een beste brand in je mond kan bezorgen, kan het pijn bestrijden. Dat en andere voordelen zetten we even voor je op een rijtje

 • Het helpt tegen verkoudheid: hoewel sommigen een beste loopneus krijgen van pittig eten, kan cayennepeper een verkoudheid voorkomen. Voeg iedere dag een beetje van het pepertje toe aan je maaltijd en je zult merken dat je verkoudheid minder wordt.
 • Het kan pijn bestrijden: in cayennepeper zit het stofje capsaïne, dat bekend staat als natuurlijke pijnbestrijder. Zo zou Cayenne artritis tegengaan.
 • Cayennepeper kan zweren voorkomen: capsaïne bestrijdt niet alleen pijn, maar doodt de bacteriën die zweren veroorzaken.
 • Stofwisseling werkt sneller: pittig eten kan de stofwisseling met zo’n 20 procent verhogen een half uur na de maaltijd. Het is niet zo dat je heel erg afvalt, wanneer je pittig eet, maar je metabolisme krijgt wel een boost van pittig eten. Iedere beetjes helpen immers toch?

 • Versace werd in 1978 opgericht door Gianni Versace, één van de begaafdste modeontwerpers van de afgelopen decennia. Versace is één van de belangrijkste internationale modehuizen en een wereldwijd symbool van Italiaanse luxe. Tot zijn collectie behoren de prêt-à-porter, juwelen, accessoires en meubilair. De parfums sluiten naadloos aan bij het luxe en stijlvolle imago dat zo typisch is voor Versace. Vandaag de dag schittert menig celebrity op de rode loper in creaties van Donatella Versace.€ 58,02 / IciParisXL

MATCHA THEE IS WERELD'S GEZONDSTE EN POPULAIRSTE THEE / FOOD

Matcha thee is wereld's gezondste en populairste thee. Matcha komt rechtstreeks uit Kagoshima in het zuiden van Japan waar het geteeld wordt tegen de schaduwrijke bergwanden. 3-4 weken voor de eerste oogst worden de Matcha plantages met schermen afgedekt. Dit verhoogt de cholorfylproductie en geeft Matcha de mooie felgroene kleur. Matcha thee bevat minder caffeine dan koffie, maar geeft je langer energie. Tot wel 5 uur. 

Matcha thee wordt gemaakt van blaadjes van de theeplant Camellia sinesis. De bijzonderheid van matcha is de herkomst en productiewijze van deze groene thee. In tegenstelling tot heel wat andere theesoorten, wordt deze groene thee vermalen tot poeder alvorens geconsumeerd te worden.De kwaliteit van matcha thee wordt grotendeels bepaald door de manier waarop de theeblaadjes behandeld worden. Slechts een klein aantal theeboeren is in staat kwalitatieve matcha te produceren en aan te leveren.
Enkel de meest kwalitatieve, jonge blaadjes worden gebruikt bij de productie van matcha thee. Een maand voor het oogsten van de blaadjes, worden de planten in de schaduw gezet, waardoor ze meer chlorofyl, aminozuren, antioxidanten en L-Theanine aanmaken. Deze extra stoffen zorgen voor de intens groene kleur, smaak, geur en voedingsstoffen. Het verbouwen van matcha is dan ook een intensief en lang proces.

VOORDELEN VAN DE MATCHA THEE? 
137x meer antioxidanten dan groene thee – antioxidanten eschermenons tegen levensbedreigende ziekten
#Verbetert rust – reeds duizenden jaren drinken de Japanse Zen boeddhistische monniken Matcha Thee als middel om te ontspannen en meditatie, maar kunnen ze toch alert blijven

#Verhoogt geheugen en concentratie – bladeren van Matcha bevatten het aminozuur L-Theanine welke de productie van dopamine en serotonine stimuleren. Deze zorgen voor een betere stemming, verbeteren je geheugen en bevorderen je concentratie. 

#Verbrandt calorieën – Matcha groene thee verhoogt het metabolisme, wat bijdraagt tot sneller gewichtsverlies zonder negatieve bijwerkingen.

#Ontgift het lichaam – tijdens de laatste 3 weken voor de oogst worden de matcha planten afgedekt van zonlicht. Dit zorgt voor een enorme toename in de chlorofylproductie welke maken dat matcha thee een krachtig detoxmiddel is.

#Versterkt het immuunsysteem – een kopje matcha thee bevat aanzienlijke hoeveelheden calcium, kalium, vitamine A en vitamine C, ijzer en eiwitten.#Verhoogt je energieniveau – de Samurai dronken matcha groene thee om de energieke eigenschappen voordat ze de strijd in gingen. De unieke combinatie van voedingsstoffen en cafeïne in matcha thee zorgt voor een energieboost die tot wel 6 uur kan aanhouden. 

DE NIEUWSTE THEETREND IS MET KAAS...echtwaar!

Het is inmiddels algemeen bekend dat ik een cappuccino vrouw ben en moet niks van thee hebben, nou behalve Turkse thee! Çay )
En de markt is vol met verschillende smaken …maar voor mij toch geen thee. Maar er is nu een nieuwe theetrend ontdekt waardoor ik het toch wel weer wil proberen. De nieuwste trend is namelijk kaasthee! Echtwaar !!

CHEESE TEA
Ja, de combinatie is er eentje die we niet snel hadden verwacht. De trend is overgewaaid uit Taiwan en wordt ondertussen wereldwijd gedronken. Londen, New York, Hongkong en zelfs Singapore, bijna iedereen geniet van een beker kaas in de ochtend. Maar wat moet je er eigenlijk bij voorstellen? Da’s best simpel: een beker thee met een dikke kaaslaag erboven. Kaas??? Ja die zorgt er namelijk voor dat je wordt afgeleid van de bittere theesmaak. De zoute smaak van kaas zou het blijkbaar heel goed doen met bloemige noten van de thee, die door de kaas lekker romig is gemaakt. Ik heb als een gek gezocht en gegoogeld maar helaas is er nog geen spoor van kaasthee in Nederland ontdekt, dus voor de beelden moeten we ook even over de grens….of gewoon geduldig afwachten? Mochten jullie de beruchte thee eerder tegenkomen dan ik..please let me know😉
En als je niet kan afwachten, zelf uitproberen dan maar ??
Zet een kopje thee zoals je dit altijd doet;
Meng vervolgens gecondenseerde melk en roomkaas samen en voeg dit in beker thee. VOILA!!!
Wil je kaasijsthee hebben, laat de thee dan eerst even afkoelen en dan mengen met melk en roomkaas.

GEZONDE CHIPS IS GROENTE CHIPS / FOOD
GEZONDE CHIPS IS GROENTE CHIPS!
Vroeger kon je mij wakker maken voor sushi, champagne, pure chocolade.. Maar tegenwoordig geef ik de voorkeur aan die goddelijke groentechips!!! Dit in tegenstelling tot paprika chips, wat helemaal vol met smaakmakers en andere gekke toevoegingen zit. Groentechips is niet alleen gemaakt van aardappel, maar ook van groentes als pastinaak en biet. Super lekker én gezond!. Meestal koop ik wel een zakje, maar nu ga ik voor nog gezonder en ik ga ze zelf bakken!!
Wanneer dan ook vrienden bij mij op de vloer komen dan gaan we gezellig thee of koffieleuten en meestal serveer ik koekjes of verschillende soorten delicatessen bij. Maar laatst dacht ik we nemen totaal een ander koers en kwam ik heel leuk aanlopen met groentechips bij de thee!!.....echt een aanrader!! ..iedereen was dol enthousiast, tja het is gezond,lekker, apart en Sara heeft het gemaakt…wat wil je nog meer ;) ..en geloof mij het is heel erg simpel om te maken!!

Maar hoe maak je de gezonde chips??
Ingrediënten + bereidingswijze
1 zoete aardappel
1 biet
1 pastinaak
1 wortel
Olijfolie
Wat (zee)zout
Kruiden naar smaak

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden . Ondertussen schil de pastinaak, de rode biet, de wortel en eventueel de zoete aardappel (hoeft niet per se) en snijd of schaaf de groenten met een kaasschaaf in dunne schijfjes. Doe de schijfjes in een grote schaal, besprenkel ze met wat olijfolie en  bestrooi ze met wat zout en kruiden naar smaak. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
Leg de plakjes op de bakplaat.Bak de chipjes in circa 5 tot 10 minuten mooi krokant en bruin.


LOVE IS IN THE AIR
klikklik en ga hier naar IciParisXL
Shop de leukste valentijncadeaus bij IciParisXLEen geheime liefde, een dierbare vriend óf de liefde van je leven: met Valentijn vieren wij de liefde! Bij IciParisXLvind je de allermooiste cadeaus om jouw geliefde te verrassen!Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

Populaire posts