ZEEP & OLIËNAFRICAN BLACK SOAP / ZEEP & OLIËN BLOG

In samenwerking met Natural Heroes
Wat is African Black Soap?
African Black Soap is een 100% natuurlijke zeep. Deze zeep wordt al eeuwenlang gebruikt in West-Afrika om een onzuivere huid en het haar te verzorgen. African Black Soap wordt gemaakt van Afrikaanse vruchten en planten en is geschikt voor ieder huidtype. De zeep staat ook wel bekend onder de exotische namen Anago Zeep, Alata Simena en Ose Dudu. Wij houden het voor het gemak in dit artikel even bij African Black Soap.
 
African Black Soap komt uit West-Afrika en wordt volledig gemaakt met grondstoffen uit de lokale natuur. De palmolie die gebruikt wordt in de zeep komt bijvoorbeeld van kleine communities, lokaal geproduceerd in Ghana. 100% natuurlijke African Black Soap komt dus niet van grote plantages, maar wordt lokaal gemaakt door dorpsvrouwen in Afrika.African Black Soap is de enige zeep in de wereld die volledig natuurlijk is. Dit komt doordat er geen synthetisch loog/natriumhydroxide wordt gebruikt om de zeep te maken. De natriumhydroxide komt namelijk van nature voor in het as van bijvoorbeeld plantenschillen waarvan de zeep wordt gemaakt. Hierdoor bevat African Black Soap een 'natuurlijke loog' waardoor de zeep ontstaat.

Doordat African Black Soap boordevol zit met de vitamines A en E is het een absolute weldoener voor je huid. De vitamine A helpt je huid bij het aanmaken van collageen, houdt je huid stevig en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Vitamine E hydrateert en verbetert daarbij ook de textuur van je huid.

Deze 100% natuurlijke zeep bevat geen chemische toevoegingen en is dus geschikt voor elk huidtype. Je kunt African Black Soap daarom gebruiken bij een vette, droge en de gevoelige huid. African Black Soap kan zelfs helpen bij het verminderen puistjes en meeëters en maakt de huid weer zacht en glad.
African Black Soap is gemaakt van de as van lokale planten en schorsen zoals plantain (bakbananen), cacao peulenschil en palmboom bladeren. De bladeren en schorsen worden eerst in de zon gedroogd en daarna geroosterd in een pot op een constante temperatuur, wat belangrijk is om de kleur en textuur goed te krijgen. Daarna wordt er water en olie (Kokosolie, Palmpit Olie, Shea Butter) toegevoegd en voor tenminste één dag geroerd. De zeep wordt twee weken "bewaard" en is daarna klaar om gebruikt te worden.

Waar kun je African Black Soap voor gebruiken?
African Black Soap is een echte duizendpoot: je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als zeep, shampoo en scheercrème. Je hebt haast nog maar één product nodig voor onder de douche of in bad.
Als shampoo wordt African Black Soap vooral gebruikt bij gevoelige hoofdhuid of als je allergisch bent voor chemische toevoegingen. African Black Soap is namelijk de enige zeep die volledig natuurlijk is. African Black Soap is over het algemeen meer geschikt voor mensen met kroeshaar dan voor mensen met glad haar. Dit komt doordat African Black Soap kroeshaar meer volume geeft.
Lees ook : Waarom vrouwen in Africa geen rimpels hebben?
 € 7,99 / naturalheroes- africanblacksoap
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

ROZEN & PALMROSA  / ZEEP & OLIËN BLOG

In samenwerking met Natural Heroes
Een delicate zeep met oliën van de kostbare en onovertroffen damascusroos en rosa centifolia. Als je echt van de geur van rozen houdt dan is deze zeep voor jou.

Damascusroos is de koningin van de bloemen en naar ons idee terecht, want het heeft een hemelse geur. Rosa centifolia is van oudsher ook een echte geurroos, geteeld voor parfums. Samen met roosgeranium en palmarosa geurt deze zeep intens naar roos.

Voorheen was rozenolie zo ontzettend kostbaar,maar tegenwoordig en gelukkig is het nu makkelijker verkrijgbaar. Voor een milliliter rozenolie zijn 1200 rozen nodig! Deze luxe zeep is zeer verzorgend voor de droge en rijpere huid. Roos werkt harmoniserend en helpt tegen neerslachtigheid. Een heerlijke milde zeep met rozenblaadjes, handgemaakt,100% Plantaardig, proefdiervrij & palmolie-vrij, lekker ontspannende & bloemige geur.

100 gr € 7,95
CASTILLE ZEEP / ZEEP & OLIËN BLOGIn samenwerking met: Natural Heroes
Castille zeep komt oorspronkelijk uit Syrië, waar de makers van Aleppo-zeep al vele eeuwen geleden ontdekten hoe ze olijfolie in zeep konden veranderen. Een fantastisch en 100% natuurlijk product, dat op talloze manieren te gebruiken is: van handzeep tot wasmiddel en van shampoo tot tandpasta. Eigenlijk vreemd dus dat zo’n prachtige zeep in de loop der tijd is vervangen door de synthetische alternatieven die tegenwoordig in winkels te vinden zijn. Gelukkig is het recept van pure castille zeep nooit verloren gegaan en heb jij bij deze dit natuurlijke geheim ontdekt!

Castille zeep wordt gemaakt van verzeepte kokos- en zonnebloemolie. Deze oliën schuimen wat beter dan de traditioneel gebruikte olijfolie en hebben daarom onze voorkeur. De zeep is puur natuurlijk en volledig plantaardig - hij bevat dus geen enkel ingrediënt dat je niet in je zeep wilt vinden: castille zeep is vrij van SLS, SLES, parabenen, phenoxyethanol, oppervlakteactieve stoffen, PEG en propylene glycol. Daarnaast zitten er in castille zeep geen dierlijke vetten en geen palmolie. Omdat castille zeep natuurlijk is, is deze biologisch afbreekbaar en daarmee een zeer milieuvriendelijk alternatief voor commerciële synthetische zepen. Drie hoeraatjes voor castille zeep dus.


Vloeibare castille zeep is in principe klaar voor gebruik en de mogelijkheden daarvoor zijn eindeloos: handzeep, vloeibaar wasmiddel, shampoo, douchegel, scheerzeep of als schoonmaakmiddel. Bij al deze toepassingen kun je de castille zeep zelf aan je voorkeuren aanpassen. Voeg bijvoorbeeld een paar druppels essentiële olie toe voor een heerlijke geur: lavendel voor de was, manuka voor de handen, citroen voor het schoonmaken… Om de castille zeep als voedende shampoo te gebruiken verrijk je deze met ghassoul of bentoniet klei en een essentiële olie naar keuze. Je kunt castille zeep zelfs gebruiken om je tanden mee te poetsen! Mix daarvoor 5 eetlepels castille zeep met 3 eetlepels kokosolie, een halve eetlepel baking soda en 20 druppels perpermunt essentiële olie. Eventueel kun je nog een theelepel xylitol toevoegen voor de smaak.€ 5,99


WAT IS AFRICAN BLACK SOAP ? / ZEEP & OLIËN BLOG
African Black Soap.. het klinkt super exotisch, maar wat is African Black Soap en waarom mag het niet ontbreken in je badkamer?
African Black Soap is een blok natuurlijke microdermabrasie. Micro- excuse me say what? Inderdaad microdermabrasie. Microdermabrasie is een behandeling die zorgt voor de verbetering van de huidstructuur en huidconditie. Bij de schoonheidsspecialiste halen ze een machine over je gezicht en dan.. nou ja bij het woord machine verslapte onze aandacht al. Nee, wij zweren bij natuurlijke superhelden.  
We gaan weer verder met African Black Soap. Deze wordt al eeuwenlang gebruikt in West-Afrika om een onzuivere huid mee te behandelen. 
De 100% natuurlijke zeep is geschikt voor ieder huidtype en staat ook wel bekend onder de exotische namen Anago Zeep, Alata Simena en Ose Dudu. Wij houden het voor het gemak even bij African Black Soap.
African Black Soap wordt gemaakt van lokaal geoogste Afrikaanse planten en vruchten zoals Afrikaanse bananen, cacaopeulen, palmboombladeren en schors van de Shea Boom. De ingrediënten worden in de zon gedroogd of geroosterd. Verder kan er ook nog biologische kokosoliepalmolie of shea butter worden toegevoegd. Het mengsel wordt dan opzij gezet zodat het in de zon kan “genezen”. 
De zeep wordt traditioneel gemaakt door West-Afrikaanse dorpsvrouwen. Elke stam heeft zijn eigen geheime recept en vervaardigingsmethoden en deze worden van generatie op generatie doorgegeven. De zeep wordt in veel West-Afrikaanse landen op 100% natuurlijke en biologische manier gemaakt. Maar er zijn ook veel commerciële zepen uit Westerse landen die vaak kunstmatige toevoegingen bevatten, waaronder geur- en kleurstoffen. Deze zepen zijn vaak keihard, hebben een egale donkere kleur en drogen je huid uit.
Op het moment dat je African Black Soap wilt proberen moet je dus goed weten wat je aan schaft. Win altijd eerst advies in. Als je de echte te pakken hebt, dan verricht African Black Soap heldendaden.

Populaire posts