ONDERZOEK - WETENSCHAP

Laatste update : 15-02-2019BANEN DIE DE RELATIES BREKEN / ONDERZOEK - WETENSCHAPDe Radford Universiteit in de Verenigde Staten deed onderzoek naar de impact van 500 verschillende loopbanen op je privéleven, en kwam met interessante conclusies! Dan hebben wij het niet over situaties zoals gebrek aan communicatie, of het hebben van financiële problemen in relatie, vreemdgaan ? ...ik krijg geen aandacht, jij wilt aandacht!..je kent het wel. 
Maar dit is wat anders........Maar wist je dat er ook bepaalde beroepen zijn die, wat relaties het zeker niet makkelijker maken?

Namelijk; Zo zouden dansers en choreografen het vaakst de klos zijn. Ze moeten veel reizen, werken op gekke tijden en waarschijnlijk speelt ook het harde werken tegen de niet altijd even beste salarissen een rol. De kans dat het huwelijk van een danser of mensen met een dergelijk beroep strandt ligt op 43,1%.

#Maar je wilt niet scheiden? ...
Als je het risico op een relatiebreuk of echtscheiding zo laag mogelijk wilt houden, dan moet je bij een schoonmaker zijn (26,4%). Ook andere banen waarbij men fysieke arbeid verricht doen het goed; dakwerkers lopen 26,9% kans dat hun huwelijk stukloopt. En als je écht met een gerust hart wilt gaan slapen, moet je een landbouwingenieur aan de haak zien te slaan, deze lopen slechts 1,78% risico.


Dit zijn de nadelige beroepen voor je relaties
1. Dansers en choreografen (43,1%)
2. Barmannen (38,4%)
3. Bewegingstherapeuten (38,2%)
4. Casinomedewerkers (34,7%)
5. Machineoperatoren (32,7%)
6. Croupiers (31,4%)
7. Fabrieksarbeiders in de voedingssector (29,8%)
8. Helpdeskmedewerkers (29,3%)
9. Verpleegsters, psychiatrische- en andere hulpverleners in de zorg (29%)
10. Entertainers, sporters of aanverwante beroepen (28,5%)
11. Bagagemedewerkers en conciërges (28,5%)
12. Telemarketeers (28,1%)
13. Obers en serveersters (27,1%)
14. Dakwerkers (26,9%)
15. Huishoudsters en schoonmakers (26,4%)
Bron: Telegraaf, Cosmopolitan, ZE 

Lees ook! Aantrekkingskracht tussen man en vrouw?

WE LOVE THIS! 💜
Zakelijk driedelig pak, Cavani Roselli, Navy Pinstripe- in de kleur navy blue. Prachtige afwerking met reversspelt € 259,-

DENK AAN HET MILIEU EN OVERDRIJF NIET MET DOUCHEN / ONDERZOEK - WETENSCHAPUit onderzoek van het onderzoeksbureau TNS NIPO blijkt dat jongeren veel te lang douchen: 15 minuten, vijf dagen per week. Niet alleen verspillen we hierdoor veel water, maar het kost ook veel energie om het water op te warmen. 
Langer douchen, betekent dus automatisch meer waterverspilling. Maar volgens MilieuCentraal is er nog een belangrijke reden om korter te douchen: om energie te besparen. De boilers die het water verwarmen, werken met gas en stoten door het verwarmen CO2 uit. Een gemiddelde Nederlander veroorzaakt jaarlijks gemiddeld 200 kilo CO2 door te douchen. Vijf minuten korter douchen heeft al groot effect, hiermee bespaar je 90 kilo CO2 per persoon.

Nog 5 tips voor een kortere en milieuvriendelijkere douchebeurt
#1. Het is even wennen als je met een emmer onder de douche staat, maar milieuvriendelijk is het zeker. Het water dat je tijdens het douchen opvangt, kun je gebruiken om de planten water te geven of om de wc mee door te spoelen. Let er wel op dat er niet te veel douchegel en shampooresten in het water zitten.
#2. Misschien sta je wel een kwartier per dag onder de douche, zonder dat je het doorhebt. Meet het een keer met de stopwatchfunctie op je telefoon. Er zijn ook speciale zandlopers te koop voor onder de douche.
#3. Als je een tuin hebt waar je buren je niet kunnen zien, is een buitendouche de investering waard. Dat is geen luxe douche die je vaak in tropische landen ziet, maar een zak die je ophangt en laat verwarmen door de zon.
#4. Bij de marine krijgen ze soms de opdracht om minder dan twee minuten te douchen als het water schaars is. Dit doen ze als volgt: eerst staan ze dertig seconden onder de douche, dan draaien ze de kraan dicht om zich in te zepen. De kraan gaat kort weer open om af te spoelen. Sneller kan bijna niet toch?
klikklik en ga hier naar IciParisXL
##5 Met een waterbesparende douchekop verbruik je veel minder water. Deze douchekop laat maximaal zeven liter per minuut door. De meeste douchekoppen laten zo’n tien liter per minuut door en een stortdouche zelfs twintig liter. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar met een gezin van vier bespaar je ook ongeveer 82 euro per jaar.
LOVE IS IN THE AIR
klikklik en ga hier naar IciParisXL
Shop de leukste valentijncadeaus bij IciParisXLEen geheime liefde, een dierbare vriend óf de liefde van je leven: met Valentijn vieren wij de liefde! Bij IciParisXLvind je de allermooiste cadeaus om jouw geliefde te verrassen!Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MANNEN REAGEREN ECHT ANDERS OP PIJN DAN VROUWEN / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Hoe komt het toch dat griepje bij mannen vaak gepaard gaat met een hoop bombarie en aanstelleritis? Iedereen wordt wel eens grieperig maar bij de mannen gaat het toch ff iets anders eerlijk is eerlijk toch?! ..maar waarom? 

Canadese wetenschappers denken daar nu het antwoord op gevonden te hebben. Er is namelijk bewijs gevonden dat mannen anders reageren op pijn dan vrouwen. Die aanstelleritis lijkt plots een stuk aannemelijker.

De onderzoekers vonden dat mannen meer stress krijgen van pijn dan vrouwen. Hoe ze hierachter kwamen? Per toeval tijdens een experiment op muizen. Daarbij kregen de diertjes eerst een pijnprikkel, waarna hun stressniveau werd gemeten.  De mannetjes reageerden totaal anders dan de vrouwtjes”, aldus Professor Jeffrey Mogil. Het stressniveau schoot bij de mannetjes de hoogte in, terwijl dat bij de vrouwtjes niet gebeurde.

Dat moeten we ook op mensen testen, dachten de onderzoekers. Tijdens het onderzoek kregen proefpersonen een pijnprikkel toegediend en moesten daarna aangeven hoe pijnlijk het was. De volgende dag kregen ze precies dezelfde pijnprikkel en moesten ze weer aangeven hoe pijnlijk ze dat vonden. Wat bleek? Mannen vonden de tweede pijnprikkel veel pijnlijker dan de dag ervoor. Terwijl dit bij vrouwen niet het geval was.

Conclusie: Dit bewijst dat de herinnering aan pijn je pijngrens kan beïnvloeden." Kortom, alleen de herinnering aan pijn kan ervoor zorgen dat iets pijnlijker aanvoelt. Dit kan betekenen dat mannen een jaarlijks terugkerend griepje veel intenser ervaren dan vrouwen. Aldus de conclusie van de onderzoekers!
Lees ook! : O JEETJE.. DE GRIEPEPIDEMIE IS IN NEDERLAND LOSGEBARSTEN

Transavia.nl                                                       Ga hier naar Transavia.nl

REGEN GEEFT JOU EEN DIP.. / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Een Brits onderzoek wees uit dat neerslag, temperatuur en zonuren de grootste impact hadden op het humeur van de deelnemers. Regenachtig weer bleek de concentratie te verminderen en slaperigheid te veroorzaken. Hoeveel invloed regenachtig weer op je gemoedstoestand heeft wordt bepaald door je mate van gevoeligheid. Vooral mensen met een hoogsensitieve persoonlijkheid krijgen het zwaar te verduren tijdens regenachtige periodes.

Dus krijgt jouw humeur de laatste tijd ook een dip als je naar buiten kijkt? Je bent niet de enige, want voor veel mensen geldt dat hun humeur voor een groot deel afhankelijk is van het weer en vooral waneer het gaat regenen schijnt een negatieve invloed te hebben op het emotionele centrum van de hersenen.

Voor hoogsensitieve mensen is het lastiger om bij slecht weer 'de knop om te zetten' en vrolijk te zijn. Uit onderzoek is ook namelijk gebleken dat hoogsensitiviteit genetisch bepaald is, je wordt er dus
mee geboren. 
WE LOVE MICHAEL KORS👄MICHAEL KORS

 195,00
   
 103,00


MICHAEL KORS

 175,00
   
 93,00COLLEGA’S + KRITIEK + WERKVLOER / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Je collega is problematisch, vervelend of presteert zich zeer slecht op haar werk en of taken die gedaan moet worden niet correct uitvoert? Dus?  ‘Zeg collega, even een punt van aandacht!! 
; persoonlijk heb ik er moeite mee wanneer jij te laat komt op vergaderingen en in die vergaderingen de gemaakte afspraken te lang op zich laat wachten...zou je daar wat meer spoed in willen zetten?Een echt collegiaal antwoord zou zijn: 'Goed van je dat je mij daar op wijst; nu ik weet wat je stoort, zal ik daar rekening mee houden door op tijd te komen en gemaakte afspraken op tijd na te komen.'bedankt voor je feedback! 
Tja..maar helaas gaat het niet altijd this way! Want collega’s zijn slecht in het geven en ontvangen van kritiek blijkt uit onderzoek en niet snel acties ondernemen, maar waarom?
#Klikken -Nu bestaat er natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om één van de leidinggevenden aan te spreken op het wangedrag van een collega. Probleem daarmee is dat een dergelijke stap door de meeste mensen ervaren wordt als ‘klikken’; en juist het verraden van een collega wordt als immoreel verworpen.  
#Superieur - Een andere reden die mensen ervan weerhoudt om kritiek te geven op een collega, is dat het voelt alsof je dan een superieure houding aanneemt: dat je met de gegeven kritiek jezelf boven de collega verheft. En juist dat ervaren mensen als niet-collegiaal. 
#Verstandhouding - In de verbeelding wordt dikwijls een inschatting gemaakt van wat ‘een confrontatie’.De gefantaseerde inschatting is doorgaans negatief; en het geven van kritiek aan een collega zal de verstandhouding alleen nog maar verslechteren, en zo kan het gebeuren dat op heel veel werkvloeren zogenaamde collega’s angstig en behoedzaam langs elkaar heen manoeuvreren om maar niet het achterste van hun tong te laten zien. Door deze inschatting wordt de stap daarom ook niet snel genomen.De vrees voor een verpeste werksfeer is groter dan het verlangen om de problematische collega tot de orde te roepen.
MOOI HE?! 💘

Raakt nooit op!!...... de geurkiller.

Verwijdert onaangename geurtjes in bad-, woon- en slaapkamer, kantoor en vele andere plaatsen! In plaats van met kunstmatige geuren te bedekken, bindt roestvrij staal in verbinding met water de geuren zonder chemische toevoegingen. De elegante staven worden in een met water gevulde vaas of een andere houder geplaatst. De capillaire staven zijn vervaardigd uit een bijzondere kunststof en moeten net boven de rand van de vaas uitkomen. Indien nodig wordt de kleine siliconenring zo verschoven, dat deze boven de waterrand wordt geplaatst. U kunt alle staafjes samen in een vaas plaatsen of apart verdeeld. Een staafje is voldoende voor 5 m². Blijft een leven lang goed.
€ 19,95/ waschbaer- luchtverfrisser
De Ultrasound Aromaverstuiver van Millefiori is een luchtbevochtiger die een constante en geluidsloze verneveling verzorgt. Het aangename aroma in combinatie met de lamp die telkens van kleur wisselt zorgen voor het ultieme ontspanmoment!

Door het heerlijke aroma dat deze vernevelaar verspreidt, creëer je eenvoudig een echte wellness sfeer! Om deze sfeer te versterken licht de Millefiori Aromaverstuiver op in verschillende kleuren. Natuurlijk kan je er voor kiezen om deze optie uit te schakelen.
De werking van deze aromaverstuiver is heel simpel: vul het waterreservoir met water en voeg een aantal druppels Millefiori Geurolie toe. Voor een lichte, subtiele geur voeg je 4 tot 5 druppels toe aan het water, voor een intensere geur kun je dit ophogen naar 10 tot 15 druppels. Deze geurolie is verkrijgbaar in verschillende geuren: kies de geur die bij jou past en geniet van de subtiele aromatische verneveling van deze geurverstuiver!
€ 49,95 /fonq/ luchtverfrisser / millefiori


EEN STEL DIKKE BILLEN IS EEN ...EEN STREEPJE VOOR!! / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Pinterest: Schilderij van Liz - Vrouwen met dikke billen
Volgens de Universiteit van Oxford, die het onderzoek samen met een gerenommeerd ziekenhuis uitvoerde zijn mensen met een grote achterkant gezonder zijn en over meer intelligentie beschikken.

De distributie van vet is belangrijk voor je lichaam, en de uitgelezen plek voor de opslag is, je raadt het al: Je butts! Dit komt omdat het een natuurlijk barrière vormt tegen hart-en vaatziekten, diabetes en obesitas gerelateerde aandoeningen, aldus het onderzoek. Maar hoe zit het dan met de intelligentie? Een groter butts heeft aanzienlijk meer omega 3 vetten, en al eerder is bewezen dat omega 3 vetten onze hersenen stimuleren. Daarnaast worden de cognitieve vaardigheden en het geheugen versterkt door omega 3...ik zeg het weer hmmm????


Een hekel aan je dikke billen? Nergens voor nodig, vrouwen met een groot achterwerk hebben een streepje voor!! ;)

#DESIGUAL-  ICONISCHE JACK KOMT TERUG
# THE LIMITED EDITION 
# VOOR DE 90STE VERJAARDAG VAN MICKEY MOUSE!
# GA ERVOOR!! DON'T MISS IT!


In 1984 creëerde Thomas Meyer het eerste Desigual-jack met lapjes spijkerstof, metalen knopen en leren manchetten. Vandaag brengen we het opnieuw uit en volgen we trouw het originele patroon, in een exclusieve, unisex limited edition, ambachtelijk met de hand gemaakt. We vieren de 90e verjaardag van Mickey Mouse met een exclusieve zwarte versie van ons iconische jack, met een badge die Disney speciaal voor de gelegenheid heeft gecreëerd. Ga ervoor!Desigual/ iconisch vintage spijkerjack

DOOR WITTE WIJN VAL JE AF! / ONDERZOEK- WETENSCHAP


Ben jij ook gek op witte wijn? dan hebben wij heel goed nieuws voor je!

Namelijk: volgens recent onderzoek is het drinken van witte wijn ook afvallen !!? Volgens de Harvard University Washington onderzoekers zou het drinken van twee glazen witte wijn in de avond helpen bij afvallen. Ja, je leest het goed!!!UNBELIEVABLE!!

Door het drinken van witte wijn, vlak voor je gaat slapen, gaat je lichaam vet verbranden. Kortom: Slapend zul je afvallen, en er is nog een voordeel. Wijn stilt namelijk de trek naar ongezonde snacks. Natuurlijk geldt wel voor dit alles met mate, maar als ik het goed begrijp hebben we hier te maken met een win-win situatie!..

Laat je drankje stralen!Wijn met bubbels? Glazen met bubbels! glazen met moderne uitstraling, glazen met luxe details in het glaswerk en zijn perfect voor intensief gebruik. Fijn, ze kunnen ook in de vaatwasser....kijk daar moet op gedronken worden! kijk snel voor deze beauty's bij fonq/wijnglazen afdeling!

VEGANS LEVEN LANGER ! / ONDERZOEK - WETENSCHAP

photo: pixaby
Je kent ongetwijfeld mensen die vegan zijn of misschien ben je er zelf wel een. Als je de stap naar een op planten en fruit gebaseerd dieet nog niet hebt gezet lijkt het waarschijnlijk nogal rigoureus , maar het blijkt echter dat het qua gezondheid in ieder geval een verstandige keuze is!

veganisten consumeren geen dierlijke producten, dus geen vlees en vis en ook geen eieren, zuivel, honing en andere dierlijke voedingsmiddelen. Daarnaast eten veganisten ook geen voedingsmiddelen waarin dierlijke producten zijn verwerkt. 

Uit onderzoek van Manchester Metropolitan University is gebleken dat een op planten gebaseerd dieet de kans op het overlijden aan een aantal veel voorkomende doodsoorzaken,zoals kanker en hart- en vaatziekten, significant vermindert. Voor iedere drie procent meer plantaardige proteïne die je eet, vermindert je kans om dood te gaan aan deze ziekten met tien procent. Het omgekeerde geldt ook: iedere tien procent meer dierlijke proteïne die je eet verhoogt je kans om dood te gaan aan deze ziekten met twee procent.


Ook is uit onderzoek (Manchester Metropolitan University) gebleken dat een veganistisch dieet meer vezels, foliumzuur, Vitamine C en E, kalium en magnesium bevat, en minder cholesterol en verzadigd vet. Dit vermindert het risico op vele chronische gezondheidsproblemen zoals hart- en vaat ziekten en diabetes type 2",


Behalve gezondheidsoverwegingen zijn voor veel mensen ook het dierenwelzijn en milieubehoud belangrijke redenen om over te stappen naar een veganistisch dieet. 

Waisttrainer : Bestel hier nu voor € 19,95
Met de 6-haaks waist trainer train je door de hoge compressie je taille wanneer je dat uitkomt. Je draagt de waist trainer zonder te merken onder de meeste kleding. Sport je en wil je hem ook dan dragen, geen probleem!. Doordat het corset strak om je taille zit slankt het vanaf het eerste moment van dragen al af. Door de vier stalen baleinen (steel boned) ben je verzekerd van een stevig zittend corset dat jouw figuur in een mooie zandlopervorm houdt. De waist trainer heeft 6 verstelbare oog en haaksluitingen om geleidelijk af te bouwen. Zo weet je zeker dat dit corset voor langere tijd jouw beste vriendin wordt! 


VROUWEN HEBBEN EEN VOORKEUR VOOR MANNEN MET SPIERKRACHT / ONDERZOEK - WETENSCHAPVolgens een Noors onderzoek in SSM Population Health zijn mannen met  veel spierkracht succesvoller in de relatiemarkt dan mannen die minder spierkracht hebben.

Er werden ongeveer vijfduizend mannen en vrouwen onderworpen aan een spierkrachttest.. Naast spierkracht werd de relatiestatus van de deelnemers vastgesteld. Is iemand getrouwd, gescheiden, alleenstaand of weduwnaar of weduwe?
Uit het onderzoek kwam duidelijk naar voren dat mannen die meer kracht in hun handen hadden, vaker getrouwde mannen waren dan mannen met weinig kracht in hun handen. Daaruit concludeerden de onderzoekers dat sterke mannen waarschijnlijk aantrekkelijker zijn voor het vrouwelijke geslacht dan mannen met weinig kracht. ….hmmm wel heel apart, vindt je niet..afijn! we gaan verder met lezen..

Overigens, de resultaten duiden erop dat vrouwen mogelijk een voorkeur hebben voor partners die kracht uitstralen .De Noorse onderzoekers speculeerden ook dat mannen met minder kracht een mindere gezondheid hebben. …en  daarnaast hebben zij ook ondervonden dat mannen die minder sterk en gezond zijn worden ook nog eens de gedurende tijd nog eens ongezonder en onaantrekkelijke omdat ze vaker single blijven…...tja, hoe geloofwaardig vinden jullie dit?


klikklik! en ga hier naar rinsmamodeplein.nl

GA VAKER EEN RONDJE LOPEN..DAT ZAL JOUW HEEL GOED DOEN / ONDERZOEK - WETENSCHAPDagelijks minimaal twee uur en liever nog wat langer naar buiten en wandelen, dat lukt weinig mensen. Terwijl het juist zo goed en gezond voor je is, want lopen en de natuur in gaan is goed voor je. Zo bevordert het je concentratievermogen en helpt het tegen stress. En daarnaast is het ook nog eens goed voor je humeur...en heb je minder stress, ben je veel creatiever en productiever

#Lopen bevordert je creativiteit
Uit onderzoek van wetenschappers van Stanford Graduate School of Education is gebleken dat lopen goed is voor de creativiteit en zorgt voor inspiratie. Dus zit je al dagen achter je bureau te piekeren over iets? Een wandeling kan er voor zorgen dat je in ene wel een oplossing ziet. Volgens de uitkomsten van het Stanford-onderzoek steeg de creativiteit van mensen die gingen lopen zelfs met gemiddeld 60 procent.
#Lopen verlaagt je stressgevoel
Als je het druk hebt of last hebt van veel spanning en stress kun je behoorlijk opknappen van een wandeling in de natuur. Wist je dat de eerste vijf minuten van een bezoek in de natuur zorgen voor de grootste verbetering in gevoelsstemming? Dit ontdekten wetenschappers van de universiteit van Essex. En niet alleen op de korte termijn heeft bewegen een positief effect op de gezondheid, maar ook op de lange termijn.
5cc.nl

#Lopen verhoogt je productiviteit
Wist je dat een bepaald deel van je hersenen, de prefrontale cortex, wordt geactieveerd als je gaat wandelen? Dit deel is namelijk verantwoordelijk voor cognitieve, emotionele en motivationele processen, zoals plannen, impulsbeheersing en doelgericht handelen.

Eva Solo druppelvrije thermoskan vervaardigd uit kunststof in de kleur groen (botanic green), rvs (hals) en glas (binnenfles) met een inhoud van 1 liter.€ 49,95 - 5cc/evasolothermoskanBESEF VAN DAT JE DOOD BENT ? /ONDERZOEK - WETENSCHAP

Photo: Pixaby
Volgens wetenschappers beseffen mensen wel dat ze dood zijn, omdat hun hersenen na het overlijden nog korte tijd actief blijven.
De onderzoekers kwamen tot die conclusie na het bestuderen van een groot aantal hartstilstanden in Europa en de VS. Ze spraken met mensen die na reanimatie weer begonnen te ademen. Zij konden beschrijven wat er was gebeurd, nadat hun hart was gestopt met kloppen. Ze wisten zelfs nog gesprekken tussen artsen en verpleegsters te reproduceren.

Wetenschappelijke hoofdonderzoeker Sam Parnia legt ook uit: “Ze omschrijven hoe artsen en verpleegkundigen aan het werk waren , ze zagen ook dingen, die ze niet konden weten als hun hersenen niet meer actief zouden zijn. Het gebeurde allemaal na het moment waarop het hart stopt met kloppen. Technisch gezien is dat ook het tijdstip van overlijden.”
Als het hart stopt met kloppen krijgen de hersenen geen bloed meer en stoppen ze met werken. Omdat dit sterfproces uren duurt, is er een korte periode waarin een persoon officieel dood is, maar waarbij hij zich nog wel bewust is van wat er om hem heen gebeurt. “We proberen te begrijpen of je bewustzijn stopt of nog korte tijd doorgaat nadat je sterft en hoe zich dat verhoudt met wat er op dat moment in de hersenen gebeurt,” .aldus Sam Parnia.
Bron(nen):The Independent 


Avonturen in het leven na de dood is een krachtige reis naar spiritueel ontwaken, een moedige zoektocht naar antwoorden en verlichting. Het boek gaat de confrontatie aan met de oude aannames met betrekking tot de hemel en presenteert een uitgebreide nieuwe visie op ons zich voortzettende leven. Nadat William Buhlman, auteur van Adventures beyond the body, de diagnose kanker kreeg, zocht hij naar antwoorden op de mysteriën van ons bestaan na de dood. Hij confronteerde zijn sterfelijkheid en verkreeg diepgaande inzichten in wat er voorbij ons fysieke lichaam ligt. Onze reis naar het volgende leven vormt de basis van Avonturen in het leven na de dood. De auteur vertelt over zijn buitenlichamelijke ervaringen en lucide dromen, gezien door de ogen van een fictief karakter, Frank Brooks. De inzichten zijn soms verrassend, maar er is altijd een heldere boodschap: wij zijn krachtige spirituele wezens en we vormen zelf onze realiteit, nu en in de toekomst. Het doel van dit boek is om ons voor te bereiden op de vele op gedachten reagerende omgevingen die we zullen ervaren. William Buhlman onderwijst en geeft over de hele wereld lezingen over buitenlichamelijke ervaringen en spirituele bekrachtiging.
 € 19,95 / kliklik!   

WE LOVE BRIX KURT BOWL 👄 
Stylingshop-Brix
Brix salontafel Kurt 90 cm. De grote salontafel heeft een diameter van 90 centimeter en is 38 centimeter hoog. De ronde bijzettafel bestaat uit een stalen (metalen) omlijsting en een hergebruikt hardhouten mangoblad in gekleurde tinten.Van:€ 335,00 Nu:€ 251,25


MANNEN MET EEN BIERBUIKJE ZIJN AANTREKKELIJKER VOOR VROUWEN EN LEVEN LANGER / ONDERZOEK-WETENSCHAP

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwen de voorkeur geven aan mannen met een buikje, en dat in tegenstelling tot gespierde mannen. Volgens de Daily Telegraph werd dit bewezen door een studie van de Universiteit van Yale. Dus mannen !! je mag best trots zijn op je bierbuikje!
Volgens de studie zijn ook oudere mannen of mannen met kinderen aantrekkelijker voor vrouwen. De onderzoekers zeggen dat dit niets te maken heeft met een “vadercomplex”, maar eerder te wijten is aan evolutie.
klikklik! en ga hier naar Woodwatch.
LEES VERDER!
Het onderzoek suggereert dat mannen met kinderen aantrekkelijker zijn omdat dit aangeeft dat ze vruchtbaar zijn, wat hun aantrekkingskracht verhoogt. Andere studies tonen aan dat mannen met een verminderd testosterongehalte (en daarom potentieel meer buikvet hebben) minder vatbaar zijn voor hartaanvallen en prostaatkanker.
Volgens dezelfde studie zouden mannen met meer lichaamsvet zich meer concentreren op de familie. Als een direct gevolg van deze combinatie is de kans dat een vrouw hem verlaat ook kleiner....hmmm wel een valse gedachte!
Uiteraard moeten we dergelijke onderzoeken wel met een korreltje zout nemen, maar stilletjes hopen we wel dat het waar is.Dus, proficiat aan alle mannen met bierbuikjes! Blijkt dat jullie zijn wat vrouwen echt willen!
WE LOVE POMADE FOR HOMME 💋

€ 15,95
Met deze pomade maak je van je haar een statement. Het geeft een medium tot strong hold en veel shine. Uniek in pomade land, handgemaakt van natuurijke ingredienten en zonder gebruik van chemische op petroleum gebaseerde vetten. En van Nederlandse bodem. De combinatie van wolvet, bijenwas en verzorgende olie maakt deze pomade heerlijk in gebruik. De pomade is ontwikkeld in samenwerking met een van de beste barbiers van Nederland dus hij is barber-approved. Inhoud: 80grNOOIT CHAMPAGNE UIT EEN PLASTIC BEKER MOET DRINKEN / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Wil je voor een speciale gelegenheid uitpakken met een dure fles champagne? bijvoorbeeld vanavond rond 24:00 uur?  Maak dan niet de fout om die in een plastic beker te schenken. Dat gaat namelijk ten koste van de smaak, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Texas in Austin.
Volgens wetenschappers is er eigenlijk maar één type glas geschikt voor champagne en dat is een traditioneel champagneglas en dat zou ook zo moeten blijven. 

Plastic beker zijn grotere bubbels

Bubbels veranderen namelijk per type glas waar de champagne in zit. Als je champagne in een plastic beker giet, plakken de bubbels aan de wanden van de bekers en ontstaan er grotere bubbels. Hoe groter de bubbels, hoe slechter de smaak van de champagne. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt als je een dure fles aanschaft, overigens dit geldt ook vaak voor andere alcoholische dranken met bubbels!

WE LOVE  VITA LIBERATA 💋
€ 47,24 /nicebeauty. makeup /poeder
Vita Liberata Luxe Tan Trystal Minerals Self Tanning Bronzing Minerals is 's werelds eerste mineraal poeder met zelfbruinende in! Dit unkke mineraal poeder geschikt voor alle huidtinten. Vroeger was het elke ochtend op de top van de dagcrème of stichting. Na 3-5 dagen van gebruik is de gloed opgebouwd in de huid. Trystal 3-teknologisn combineert de momentane kleur met een duurzaam resultaat, de fake tan kleur geleidelijk ontwikkelen. Dit mineraal poeder was de winnaar van de de Deense Beauty Award 2016! Bemærk: Kabuki borstel medfølger.


JE BENT GELUKKIGER MET LEUKE BUREN / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Gezellige buren / vintage jaren 70!
Ze zeggen weleens "liever een goede buur dan een verre vriend ".En dat blijkt ook uit een wetenschappelijk onderzoek van het CBSMensen die een goede band hebben met de buren, zijn gelukkiger. 
Uit de cijfers komt namelijk naar voren dat ruim 9 op de 10 volwassenen die tevreden zijn met hun woonomgeving, ook tevreden zijn met het leven in het algemeen. Dat geldt vooral als ze veel binding voelen met de buurt en de buren.

Dat laatste is zelfs het belangrijkst: verbinding voelen met anderen heeft veel invloed op ons geluk. Van de buurtbewoners die in de buurt een sterke mate van ‘sociale cohesie’ ervaren is bijna iedereen ook tevreden met hun leven: maar liefst 97%. Mensen die dat niet ervaren in hun buurt zeggen automatisch minder gelukkig te zijn, dat gaat om nog maar 69%.

Daar moet overigens wel een kleine kanttekening bij worden gemaakt: bewoners van een vrijstaand huis, dus zónder buren, of in ieder geval buren die een stukje verderop wonen, geven sneller aan tevreden te zijn dan mensen met een etagewoning (en dus veel buren), namelijk 97 tegen 88%...hmmm dat is dan ook weer apart..heeft dat misschien te maken met het feit dat je in zo luxe woning woont?

WE LOVE  JANE IREDALE 💋
€ 48,98 /nicebeauty. makeup /poeder
Powder-Me van Jane Iredale Golden is een poeder met factor 30, dat een volledige zonbescherming biedt. Het kan zowel op het gezicht als op het lichaam worden gebruikt en bevat geen chemische oplosmiddelen die de huid kunnen irriteren, maar wel met factor 30 die bescherming biedt tegen UVA / UVB-stralen. Het heeft een rustgevend effect op de ontstoken of geïrriteerde huid, vanwege het gehalte aan natuurlijke klei dat bovendien voedzaam lijkt. Het is verkrijgbaar in 3 kleuren, dus er zijn alle huidtinten. Golden geeft je huid een lichtbruine gloed. HET ONDERBUIKGEVOEL..MOET JE ER OOK NAAR LUISTEREN?/ ONDERZOEK - WETENSCHAP

Je onderbuik wordt ook wel je tweede brein genoemd. Soms heb je een onderbuikgevoel dat er iets vervelends gaat gebeuren. Je negeert het en dan kom je er later achter dat je er toch even bij stil had moeten staan. 

Wetenschappers zijn er al jaren mee bezig om te onderzoeken hoe wij als mens onze beslissingen nemen.
Een studie aan de afdeling Psychologie van de universiteit van Tel Aviv heeft onderzocht wat er gebeurt als je mensen dwingt te beslissen op basis van hun onderbuikgevoelens.
Volgens professor Usher is ons brein in staat bij elke beslissing die we nemen af te wegen hoeveel waarde iets of iemand heeft.

Er zijn verschillende testen hiervoor afgelegd met proefpersonen, ze moesten dus wel op hun onderbuikgevoel afgaan en antwoord geven op de testen en of handelingen. Uit de testen is gebleken dat wanneer je op het gevoel en of zintuig van je onderbuik gevoel afgaat bijna 90% klopt. Volgens Usher kun je wel dus op basis van intuïtie snel een beslissingen nemen. ‘Reageren op je onderbuikgevoel leidt tot een kwantitatieve beslissing’, dan is je onderbuikgevoel je beste raadgever! zegt Usher.

WE LOVE SOLID COLOGNE 
"THE STREETS" FOR HOMME 💋

€ 19,95
De coolste manier om lekker te ruiken, waar je maar wilt. Deze sterk geconcentreerde solid colognes zorgen voor een langdurige en heerlijke geur om je, wat voor epische dingen je ook gaat doen, je lekker te laten ruiken. Met je vinger wat wax laten smelten en aanbrengen waar de geur maar nodig is, met dit kleine potje doe je maanden. Makkelijk mee te nemen in je zak, tas of rugzak, waar je ook heen gaat. De Streets geur is een zoete en licht kruidige geur.ALCOHOL EN VRIENDINNEN..BEST COMBO EVER! /ONDERZOEK - WETENSCHAP

Precies. Geen verhaal is zo juicy en gezellig zonder een glaasje wit of rood in de hand. I love it!!. Tevens vriendinnen die samen drinken blijven namelijk langer bevriend....HMMM?
Dat klinkt toch als muziek in de oren? Je hoeft je dus helemaal niet schuldig te voelen als je nog een glaasje voor jezelf en je vriendinnengroep inschenkt..niks mis mee! Alcohol complementeert liefdesdrama's, problemen met de buurvrouw en shopsessies waarbij je net iets te veel geld hebt uitgegeven namelijk goed. Daarnaast blijkt uit onderzoek ook nog eens dat mensen die 'middelmatig' drinken de gezondste mensen zijn, mede omdat zij een actief én sociaal leven leiden...dat zegt onderzoek?


klik hier! en koop je giftcard bij IciParisXL

Onderzoek / 150.000 Franse mannen en vrouwen deden mee aan dit onderzoek en de groep die tot de moderate drinkers horen zijn toch een stuk gelukkiger dan de andere groepen. Daarnaast wordt zo nu en dan drinken gelinkt aan een goede sociale status, waaruit de conclusie getrokken wordt dat mensen die matige drinkers zijn vaker vrienden hebben die ook van een drankje houden. En uit Noors onderzoek blijkt dat mensen die (bewust) geen alcohol drinken sneller depressief worden. Hmmmm?


MAAR...HIER HOUDEN WIJ TOCH ZO VAN!
A little party never killed nobody!
So get dressed by Rinsma ModePlein

WE GENIETEN STIEKEN VAN ANDERMAN ELLENDE...MAAR WAAROM? / ONDERZOEK - WETENSCHAPEen gniffel, of lekker voor je! om andermans ellende...daar kunnen wij stiekem van genieten. Niet voor niets zijn programma’s als Temptation Island zo populair. Niemand hoopt dat de koppels het redden en liever zien we ze vreemdgaan. Een beetje leedvermaak vinden wij niet erg, zolang het beperkt blijft tot zaken op afstand als tv-programma’s.Maar het is geen goed teken om te genieten van je falende medemens!

Catherine Chambliss, professor neurowetenschap en psychologie aan het Ursinus College in Pennsylvania zegt het volgende: Wanneer je zelf niet goed in je vel zit, kunnen andere mensen hun successen ondraaglijk worden omdat je jezelf er automatisch mee gaat vergelijken waardoor je je nog slechter gaat voelen.Het gaat namelijk om de relatieve aantrekkelijkheid ten opzichte van je omgeving. Als een vriendin een blunder begaat of een vriend wordt ontslagen dan neemt onze relatieve aantrekkelijkheid voor het andere geslacht toe…voor sommigen is dat vreemd maar wel waar!

En over het algemeen heeft het met onzekerheid te maken,aldus Catherine Chambliss. Films en series met een mislukte relatie als verhaal of  een Hollywoodster die aan de drugs raakt, het zou ons een beter gevoel over onszelf geven. Maar het effect is een stuk minder sterk als je stevig in je schoenen staat en blaakt van het zelfvertrouwen.
Advertentie / LEFF Amsterdam ook verkrijgbaar bij 5cc.nl 


Van de wereldberoemde ontwerper Piet Hein Eek, bekend van sloophouten meubilair en accessoires, zijn deze zeer mooie horloges de Tube watches. In samenwerking met klokkenfabrikant LEFF Amsterdam hebben ze de serie Tube gecreëerd die bestaat uit klokken en audio speakers, daaruit is het ontwerp en idee ontstaan van deze uniseks horloges. 


CONTINUE PRONKEN MET HUN RELATIE OP SOCIAL MEDIA...HMM MISSCHIEN EEN BEETJE ONZEKERHEID? / ONDERZOEK -WETENSCHAP

Je kent ze vast ook wel, iemand op Facebook of Instagram die constant foto’s of filmpjes plaatst met zijn of haar partner. Leuk voor je een nieuwe liefde in je leven, maar wanneer onze tijdlijn vanaf dat moment alleen maar volstaat met alles van geweldige relaties...begin een klein beetje de irritaties op te lopen. 

Tuurlijk...wij vinden het allemaal wel erg leuk dat je een (nieuwe) relatie hebt, maar waar we minder vrolijk van worden is dat je er constant mee bezig bent om dit te delen via jouw sociale mediakanalen...soms krijg je echt even de pffffffffffffff moment ( haters onder ons :) .


Uit wetenschappelijk onderzoek is ook gebleken dat je gelukkiger bent als jij je relatie níet constant deelt via social media. En er zijn twee redenen dat mensen door blijven gaan met constant foto’s van zijn of haar geliefde te posten.
# 1. De persoon probeert wat te compenseren óf ze hebben gewoon schijt!. Prima natuurlijk als het je oprecht niet boeit maar uhm, waarom doe je het dan eigenlijk?..is dan nu de vraag?
# 2. Als het allemaal even niet zo lekker loopt in je relatie dan ga je onbewust op zoek naar bevestiging. Je krijgt een bepaalde bewijsdrang om aan de buitenwereld te laten zien dat jouw relatie wél werkt. Door de dingen waar je zelf niet helemaal zeker over bent online te delen – en op deze manier anderen te overtuigen van het feit dat je best een leuke relatie hebt – is de kans groot dat je zelf ook weer een beter gevoel over je relatie krijgt.
Kortom, wanneer je zelf gelukkiger bent heb je het niet nodig om telkens maar weer bevestiging te zoeken bij jouw volgers en ben je niet bezig met posten. Wanneer je een geluksmomentje ervaart, is die ervaring samen met jouw partner toch wel voldoende?..aldus de wetenschapper.

En als blijkt dat het aantal likes je gemoedstoestand gaat beïnvloeden, betekent dat niet veel goeds voor je gelukstoestand...dus let op!


MOOI HE?! 
€ 69,95


-50%
€ 34,98


KORA PORTEMONNEE / DESIGUAL


VREEMDGAAN GEBEURT VOORAL OP DE VRIJDAGS / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Dit is wel heel apart! Zo heeft een onderzoek aangetoond welke dag van de week het vaakst wordt vreemdgegaan...en dat blijkt te zijn op een vrijdag?
vrijdag / Een platform waar mensen die vreemdgaan worden gekoppeld, zocht uit wanneer ontrouwe mensen het vaakst vreemdgaan. De vraag werd gesteld aan duizend mensen. Het blijkt dat er op vrijdag het meest wordt vreemdgegaan. Gemiddeld gebeurt dit het vaakst op vrijdag rond 18:45....en de reden hiervoor kan ermee te maken hebben dat veel bedrijven een borrel organiseren op vrijdag. 
Routine /Mensen die vreemdgaan schijnen vaak ook een routine te hebben omdat het zo makkelijk is om ermee weg te komen zonder dat hun partner iets vermoedt. Ze hoeven dan namelijk niet elke keer een nieuw excuus te verzinnen. Meer dan de helft, namelijk 64% van de ondervraagden, volgt een routine. Na vrijdag gaat men het meeste vreemd op dinsdagavond en het gemiddeld ontrouwe mensen die gaan tweemaal per week vreemd....UHHHH??!
MAAR...HIER HOUDEN WIJ TOCH ZO VAN!
Jurk Telicia van Isabel Marant jin zwart. Dit mooie wikkeljurkje met ruches heeft lange iets poffende mouwen en is niet gevoerd. Draag het jurkje met stoere laarsjes,mooie sneakers en of pumps als je het feestelijk wilt houden .€ 369,00


KAAL ZIJN IS OOK AANTREKKELIJK ! / ONDERZOEK - MANNEN

Kaal worden is natuurlijk niet iets waarop je zit te wachten...en vaak doen mannen daar maar o zo moeilijk over,terwijl het nergens voor nodig is..toch dames?

Maar het is eenmaal zo je kan er niks aan doen...en als je er niks mee kan doen dan moet je er ook wat mee doen! Want wisten jullie dat..mannen? kaal zijn is ooo zo hip en aantrekkelijk!#1 Kaal worden laat je mannelijkheid zien 
Als de haren toch echt beginnen uit te vallen is dat helemaal niet zo erg. Je toont hiermee je mannelijkheid, je hebt dingen doorstaan. Je laat hiermee zien dat je al van een bepaalde leeftijd bent en daar is helemaal niets mis mee. Door je kaalheid te omarmen laat je des te meer zien dat je een doorgewerkte, krachtige man je eigenlijk bent.
#2 Je hebt levens ervaring opgedaan
Met iedere ervaring is er een pluk haar verdwenen, dus je hebt er al een behoorlijk aantal opgedaan. Maar je hebt genoeg zelfvertrouwen om dit aan te kunnen, je bent een man die zijn lot heeft geaccepteerd...en dat is zo stoer! yesss
#3 Vrouwen vinden het ook o zoo aantrekkelijk
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen ook op een kale man vallen. Of nou ja, dat het niet zoveel uitmaakt. Je maakt namelijk net zoveel kans en het (schijnt) geen effect te hebben op je relatie.
#4 Kaal zijn is een stijlkeuze en je toont aan dat je sterke keuzes durft te maken...
Die sterke keuzes liggen vooral in het durven toe te geven aan je situatie. Je bent niet bang om ervoor te gaan en beseft dat het niet anders is dan dit en je maakt er gewoon het beste van!


Scotland Blue coltruien nu in actie voor € 69,00 / 

RELATIEPECH ..? / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Wil het bij jouw op liefdesgebied niet helemaal lukken? Dat zou wel eens door een bijzonder persoon in je leven kunnen komen…..hmmmm?

namelijk; Een onderzoek van de Ohio State University toont aan dat het verleden van je moeder zomaar iets te maken kan hebben met jouw liefdesleven. Het blijkt namelijk dat kinderen van wie de moeder meerdere partners heeft gehad vaak hetzelfde pad volgen.De resultaten tonen ook aan dat moeders een voorbeeld zijn voor hun kinderen en hun gedrag en ook in relaties


De Amerikaanse onderzoekers namen de gegevens van ruim 7.000 mensen én hun moeders onder de loep. De deelnemers werden maar liefst 24 jaar gevolgd. Er werd gekeken naar relaties, huwelijken, wel of niet samenwonen en natuurlijk de hoeveelheid break-ups
De uitkomst? Het aantal partners en huwelijken van de moeder heeft wel degelijk invloed op de hoeveelheid partners van de kinderen.
Claire Kamp Dush – een van de auteurs van de studie – zegt: “Veel kinderen zien hun ouders scheiden en vervolgens een nieuwe relatie opbouwen die vervolgens weer mislukt en dat heeft grote invloed op hun eigen liefdesleven. 

The new feminine fragrance-Een betoverende en charmante jonge vrouw trekt de aandacht in het romantische Parijs bij het vallen van de avond. Ze speelt met de regels van de liefde en daagt haar aanbidder met een glimlach en een ondeugende blik uit haar terug te zien voor middernacht... Een ontmoeting van geliefden in Parijs bij zonsondergang. TRÉSOR MIDNIGHT ROSE, een nieuw eigentijds liefdesverhaal. Luchtig, mysterieus en sensueel.


RELATIE OP SOCIAL MEDIA LIJKT MOOIER...MAAR? /ONDERZOEK - WETENSCHAP

Verliefde blikken, innige omhelzingen, mensen laten op Facebook en Instagram graag zien hoe geweldig hun relatie is. Maar de werkelijkheid is vaak een stuk minder idyllisch. Uit onderzoek blijkt dat twee derde zijn relatie beter voordoet dan hij echt is.
Relatiebureau Relate ondervroeg 2.000 Britten en ontdekte dat meer dan de helft van de millennials en bijna twee derde van alle ondervraagden een te positief beeld van hun relatie schetst op social media. Nikki Goldstein, seksuoloog en relatie-expert, zegt dat dit een teken is dat mensen bevestiging zoeken over hun relatie.
Madeleine Mason, psycholoog en datingcoach, is het met haar eens. “Mensen houden van aandacht. Positieve verhalen worden nu eenmaal beter onthaald dan negatieve en lokken meer reacties uit”, vertelt ze aan The Independent. “Sommigen voelen zich dan weer onder druk gezet om hun succes te tonen uit angst om anders onsuccesvol gevonden te worden. Anderen willen dan weer geloven dat alles perfect is. Door een positief beeld neer te zetten, laten ze zichzelf geloven dat alles ook écht goed gaat.”


TRENDY HE?!
Deze handige tassen van Stelton zijn onmisbaar bij het boodschappen doen. De boodschappentas is zeer sterk en handig in gebruik. Hij kan eenvoudig opgevouwen worden in een kleine hoes gestopt worden waardoor deze in een elegantere handtas kan worden meegenomen. Pas wanneer dat nodig is haalt u de tas uit het hoesje en gebruikt u de tas waarvoor deze eigenlijk bedoeld is, namelijk om boodschappen in te doen. De tas heeft bovendien een vernuftig handvat, zodat u de boodschappen comfortabel kunt dragen. Naast deze lichtblauwe uitvoering is de tas ook verkrijgbaar in roze, zwart met graffiti en zwart met statements. € 14,95 - 5CC/stelton boodschappentas - lifestyle 

 


MANNEN MET DEZE BANEN WORDEN HET VAAKST NAAR RECHTS GESWIPET / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Of een baan seksueel aantrekkelijk is of niet was vroeger misschien niet de prioriteit, maar anno 2018 zijn we buitengewoon kritisch geworden op het gebied van daten..aldus Tinder. 

Het profiel van de persoon in kwestie analyseer je en wie niet aan de eisen voldoet swipe je naar links. Om uit te zoeken welke banen het bijzonder goed doen op Tinder heeft de dating-app een onderzoek uitgebracht...

Indrukwekkend, op nummer één vinden we 'interieurontwerper', Hé, meubels zijn duur: misschien willen vrouwen een vriendje die ze korting kan geven bij de Ikea of een andere interieurzaak. Daarna volgt 'piloot'. Vrouwen zien een man in een pilotenpak met een klassieke Ray-ban aviatorbril op dus wel zitten.( eerlijk? ikke niet! ) Op nummer drie komt 'doktersassistent'. Maar weet je wat echt verrassend is? Zelfs artsen haalden niet eens de top-15 en doktersassistenten wel!
En wat dacht je van nummer 13 chiropracticus?. Blijkbaar hebben veel vrouwen last van hun rug en zijn een aantal bottenkrakers op Tinder héél populair, waardoor zij in de top 15 terecht zijn gekomen.
Maar welke beroepen doen het nog meer goed bij Tinder?
1.    Interieurontwerper
2.    Piloot
3.    Doktersassistent
4.    Advocaat
5.    PR-medewerker
6.    Producent
7.    Visual designer
8.    Model
9.    Alumni
10.    Ingenieur
11. Dierenarts
12. Leraar
13. Chiropracticus
14. Brandweerman
15. Ondernemer

Jouw beroep niet op de lijst? Er zijn nog véél meer andere manieren om je kans op een Tindermatch te vergroten.Tip van Tinder: Stop voor altijd met die vreselijke openingszinnen.

VERRY NICE !Driedelig Trouwpak, Brandan Blue check Slim Fit

Driedelig pak in Brandan blue. Prachtige afwerking met reversspelt. Gemaakt van 70% polyester, 30% viscoseGEZONDER, MOOIER EN SUCCESVOLLER DOOR EEN TATTOO? / ONDERZOEK - WETENSCHAPAf en toe wordt er negatief over tattoos gepraat, maar wist je dat het hebben van tattoo ook heel veel voordelen heeft?! en het is kunst op je lichaam...tja...smaken verschillen!

#Tattoos kunnen je gezonder maken. Een onderzoek in de American Journal of Human Biology beweert dat mensen met meerdere tattoos een beter immuunsysteemhebben, dan mensen zonder tattoos.

#Tattoos kunnen de kans op een baan vergroten. Uit een recent onderzoek van de British Sociological Association blijkt dat mensen met tattoos eerder een baan krijgen dan mensen zonder tattoos. De resultaten van het onderzoek laten zien dat managers denken dat er meer jonge mensen worden aangetrokken wanneer hun werknemers tattoos hebben. Ook zouden tattoos het bedrijf hip maken.

#Tattoos geven je een feel-good boost. Door de adrenaline die er vrijkomt tijdens het zetten van een tattoo, voel je je gelukkig en krijg je een natuurlijk high over je heen.

#Tattoo goed voor je zelfvertrouwen. Weken nadat je je tattoo hebt laten zetten, voel je je nog steeds zelfverzekerd. Uit onderzoek blijkt dat dit effect bij mannen langer blijft hangen dan bij vrouwen.

Meisjeskleding!! Meisjes weten maar al te goed wat ze willen als het om kleding gaat: het moet girly én stoer zijn, mag niet kriebelen en moet comfortabel zitten. Een hippe meid wilt natuurlijk ook in een trendy outfit naar school en daarom vind je bij Ninni Vi trendy meisjeskleding online. Of je kleine meid nu houdt van glittertjes en roze of juist stoer en chic: bij Ninni Vi vind je het allemaal! 
Ninni Vi - klik klik!


WAT IS HET GELUKKIGE LEEFTIJD..? / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Dat wijsheid met de jaren komt wisten we wel... maar dat is niet het enige van ouder worden er is nog meeeeeer en vooral voordelen!

Onderzoek toont namelijk aan dat hoe ouder je bent, hoe meer zelfverzekerd en tevreden je bent. Mensen in de zestig blijken gelukkiger te zijn dan mensen uit een jongere generatie.De meeste mensen zijn rond hun 20ste het meest gelukkig en ervaren rond hun 30ste een dipje, om vervolgens rond hun 50ste levensjaar weer omhoog te gaan. En hoe het allemaal werkt, daar kom je pas echt achter als je zelf de leeftijd bereikt, maar dit zouden o.a. factoren kunnen zijn die eraan bijdragen dat je gelukkiger bent in de zestig:

Oudere mensen zijn mentaal gezonder
In 2016 is er een onderzoek uitgevoerd onder 1500 mensen van verschillende leeftijden naar hun lichamelijke, cognitieve en mentale gezondheid. Hieruit bleek dat mensen in de leeftijdscategorie 20 tot 30 jaar vaker last hebben van depressies, angsten en stress. Vermoedelijk omdat je situaties beter kunt relativeren op oudere leeftijd, je bent tegen die tijd tenslotte toch wat wijzer geworden?!

Stabieler leven
Vaak is het leven van iemand in de zestig een stuk stabieler. Je hebt stabiele relaties opgebouwd, verschillende posities ingenomen op je werk, een vaste woonplek en als je kinderen hebt zijn die waarschijnlijk inmiddels zelfstandig.
Geluk heeft een andere betekenis gekregen
Oudere mensen zien geluk meer als tevreden zijn met wat je hebt terwijl voor jongeren geluk inherent staat aan een euforisch moment. Nu is voor iedereen zijn levensloop natuurlijk verschillend, maar het kan wel je perspectief op ouder worden positief veranderen


YOGA HELPT TEGEN DEPRESSIE / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Pinterest
Heb je last van een milde depressie? Ga naar de yogastudio en plooi jezelf in een vogelnestje of een andere positie. 

Yoga helpt tegen beginnende depressies – en ADHD, slaapproblemen en schizofrenie. Dat is de uitkomst van een metastudie (het halen van data uit een groot aantal eerdere studies) door Duke University Medical Center in de Verenigde Staten.
Yoga heeft een positieve invloed op het lichaam omdat het stress vermindert. Het lijkt vooral in te werken op neurotransmitters, chemische stoffen in het lichaam die helpen bij het overbrengen van signalen door de zenuwen. Daardoor zou het zelfs preventief werken bij het ontstaan van psychiatrische ziektes.
Volgens hetzelfde onderzoek heeft yoga geen zin bij eetstoornissen en het helpt ook niet bij cognitieve problemen na een trauma. Voor andere (lichte) psychische aandoeningen lijkt het een uitstekend alternatief voor medicijnen.
Het onderzoek staat beschreven in het wetenschappelijke vakblad Frontiers in Psychiatry.

 Yourskin.nl
Bestel snel !!! Yourskin.nl

HOE MAAK JE GEZONDERE SNACKKEUZES ? / ONDERZOEK - WETENSCHAPvolgens een nieuw onderzoek van het California Institute of Technology kun je je brein de schuld geven de volgende keer dat je een zak chips of een pak koekjes uit de kast trekt. Als je moet kiezen wat je gaat eten denkt je brein eerst automatisch aan de smaak van een snack voordat je gaat denken hoe gezond het is.

Deelnemers aan het onderzoek moesten op een scherm kiezen tussen twee voedingsmiddelen. De onderzoekers analyseerden vervolgens de bewegingen die de deelnemers met de muis maakten en kwamen tot de conclusie dat smaak een grotere invloed had op de keuze dan gezondheid. Mensen met een grotere zelfbeheersing hechtten echter meer waarde aan de gezondheid van een voedingsmiddel. De reden dat je brein rechtstreeks overschakelt naar de smaak van een snack is omdat je er niet over hoeft na te denken. Je weet meestal of je iets lekker vindt of niet, terwijl de vraag of iets gezond is nog enig nadenken vereist.

VANAF JE 31STE BEN JE TE OUD OM UIT TE GAAN/ ONDERZOEK - WETENSCHAP

Een avond met vriendinnen in de plaatselijke kroeg of een van jullie favoriete clubs. Hoewel je op je twintigste prima een aantal van deze avonden achter elkaar kunt handelen, kom je op een gegeven moment toch op het punt dat je een avondje bankhangen verkiest boven een avond doorzakken. Maar wanneer ben je eigenlijk echt te oud om uit te gaan?
Je bent te lang in de club blijven hangen, borrel hier borrel daar, en de dag erna voel je je enorm ellendig. En als twintiger had je dat wel voor over, maar na een tijdje merk je dat je steeds vaker thuisblijft en de periodes van uitgaan een beetje voorbij lijken te zijn. Uit een Brits onderzoek is dan ook gebleken dat de het grootste deel van de ondervraagden het op hun 31e wel welletjes vindt en ook andere activiteiten doen dan alleen maar uitgaan.
Ook geeft merendeels aan dat ze op die leeftijd liever een avondje op de bank hangen dan dat ze op stap gaan. De grote vraag luidt dan ook: wanneer ben je echt te oud om nog op stap te gaan? Uit het onderzoek blijkt dat ruim een derde van de ondervraagden het maar een trieste bedoeling vindt als je als je als veertiger of vijftiger tussen de 25-jarigen staat. Zij vinden dan ook dat 37 jaar de maximale leeftijd is om nog op stap te gaan.

HMMM??? eerlijk voel mij nu wel aangesproken!.. want ik ga graag nog wel eens naar een feestje en natuurlijk niets mis mee om ook na je 40ste af en toe de bloemetjes buiten te zetten..toch? Want laten we eerlijk zijn: age ain’t nothing but a number, right? cheeeeeeers!!


Tiffany & Co. Sheer is een sprankelende Eau de Toilette met topnoten van Zwarte Bes, Mandarijnblad en Ylang Ylang. Een prachtige combinatie afgesloten met rozenolie en de krachtige irisbloem, het ster-ingrediënt van alle Tiffany & Co. geuren. Tiffany Sheer is als een diamant in zijn puurste vorm, een subtiele luxe voor de huid. De geur is gehuld in een uniek vormgegeven kristalvormige flacon die verwijst naar de meest iconische diamanten van het juwelenhuis. Verpakt in een Tiffany-blauw doosje is het een bijzonder geschenk voor iedere gelegenheid. #AllYouNeed.
89,99 / IciParisXL - TIFFANY

SNEL WANDELEN IS GOED VOOR JE / ONDERZOEK - WETENSCHAPOnderzoeken hebben bewezen dat snelwandelen goed is voor lichaam en geest! Je hoeft dus niet urenlang gaan trainen in de gymzaal om je lichaam en je geest vast te stellen. Want regelmatig snelwandelen zou al volstaan om goed fit te blijven! 

1. Efficiënte bestrijding van de negatieve gevolgen van langdurig zitten
Uit onderzoek dat door de universiteit van Indiana werd gepubliceerd blijkt dat drie sessies snelwandelen van telkens vijf minuten efficiënt is tegen de nefaste gevolgen op bloedvaten en benen van langdurig zitten.

2. Een verhoogde concentratie
Wetenschappers uit de universiteit van East Anglia in Engeland analyseerden gegevens van meer dan 18.000 Britse werknemers om vast te stellen dat de mensen die lopend of op de fiets naar hun werk kwamen zich makkelijker op hun werk kunnen concentreren.

3. Minder risico op diabetes
Een studie uitgevoerd door onderzoekers uit Harvard toont aan dat dit soort gematigd intense lichaamsbeweging de insulinegevoeligheid bevordert en dus de ziekte voorkomt. 

4. Veroudering tegengaan
Volgens een rapport gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association, zijn ouderen van de leeftijd van 70 tot 80 jaar die geregeld wandelen, lopen en aan lichaamsbeweging doen zijn minder vatbaar voor invaliditeit.

5. Borstkanker bestrijden
Onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen die ongeveer een uur per week lopen, met een snelheid van gemiddeld 2 tot 3 km/u, meer kans hebben om te genezen van borstkanker. Sterker nog, hoe vaker ze snelwandelen beoefenen (meerdere keren per week, aan dezelfde snelheid) hoe hoger kun kans op genezing.

6. Minder risico op depressie
Door regelmatig snelwandelen zou je lichte tot matige depressies kunnen aanpakken, en vergeet vooral niet op de juiste manier gaan ademhalen..dat is wel even zo belangrijk, en "the right shoes"!

GERELATEERDE PRODUCTEN!


Met beide voeten uw lichaam en geest trainen!
Dagelijks 10 minuten!
Train nu uw rug-, buik- en kuitspieren evenals uw lichaamsgevoel en goede houding met Thera4fit! Elke morgen na het opstaan – of tussendoor bijv. op kantoor – op de hzondheidsplank gaan staan en proberen, het lichaam in evenwicht te houden. U zult zich erover verbazen, hoe inspannend het kan zijn! Maar het resultaat zal weldra merkbaar zijn, zodat u ook extra oefeningen kunt doen. Geschikt voor beginners en oudere mensen, evenals voor sportieve en gevorderde gebruikers. Stevige, tot 150 kg belastbare MDF-plaat.
Koop hier jouw Thera4fit / € 59,95
JACK TE RIPPER ..NIEUWE ONTHULLING / ONDERZOEK - WETENSCHAPJack the Ripper,een van de meest tot de verbeelding sprekende seriemoordenaar aller tijden. In het najaar van 1888 vermoordde hij vijf vrouwen in het Londense stadsdeel Whitechapel. Bij de meesten waren er zelfs de organen verwijderd.

Hoewel talloze onderzoekers de afgelopen 130 jaar hun hoofd gebroken hebben op de zaak, kon tot op heden niemand met zekerheid de identiteit van de dader achterhalen.

Geen prostituees:Bij die onderzoeken ging iedereen er altijd vanuit dat de beruchte seriemoordenaar het op prostituees munt.Maar volgens de Britse historica Hallie Rubenhold zou die informatie niet helemaal  kloppen. Een van de slachtoffers - of misschien twee - zouden prostituees geweest zijn. Dat schrijft ze in haar nieuwe boek ‘The Five’, over de vijf slachtoffers van Jack the Ripper, dat in april uitkomt.

“We zijn gefascineerd door Jack the Ripper en de moorden die al 130 jaar lang niet opgelost raken”, zegt ze aan The Sunday Telegraph. “We hebben de betrouwbaarheid van de politierapporten daarbij nooit in twijfel getrokken. Maar de wereld waarin die vrouwen leefden, was er één waarin ze behandeld werden als tweederangsburgers.” Vrouwen uit een lagere klasse die dood werden teruggevonden, werd er niet veel onderzoeken gedaan…in dat soort gevallen werden zij als prostituee gerapporteerd.

Maar er is nu een nieuwe informatie:In haar boek onthult de historica namelijk heel wat nieuwe informatie over de vijf slachtoffers. Zo zou één van hen een koffiebar hebben uitgebaat in de Londense wijk Poplar. Een ander slachtoffer zou dan weer een tijdlang ingewoond hebben bij een vriend van de Prince of Wales.

Het laatste slachtoffer - was volgens haar daadwerkelijk een prostituee. Over het derde slachtoffer,  vond ze te weinig informatie om conclusies te trekken. Maar de andere drie waren volgens haar zeker geen prostituees.De nieuwe informatie van Rubenhold slaat een diep gat in de eeuwenoude theorieën over Jack the Ripper. En er zijn veel historici niet met haar eens. Zij vinden de bewijzen die ze aanhaalt niet overtuigend is. 


SAAISTE BANEN VAN DE WERELD / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Foto:Pinterest- Vintage
Als je dacht dat jouw baan saai was... Het kan duidelijk nog erger. Tenzij jouw baan hier tussen staat natuurlijk. Er is niets vervelender dan saai werken daar word je niet gelukkig. Volgens onderzoekers zijn dit de saaiste banen ter wereld !

De website Emoulent heeft onder 1300 professionals onderzocht wat nou het saaiste beroep is wat je maar kan hebben. Ze spraken met mensen uit 14 verschillende sectoren en één ding viel meteen op: het leven als advocaat is blijkbaar helemaal niet zo spannend . Maar liefst 8 op de 10 mensen die in die sector werkten vonden hun baan niet bepaald spannend. 


Valt jou saaie baan ook in dit rijtje?

1. Juridische banen (81 procent van de professionals in die sector vindt hun baan saai)
2. Project management (78 procent)
3. Ondersteunende functies (71 procent)
4. Finance control (68 procent)
5. Consulting en accountancy (67 procent)
6. Financiële service en bankwerkzaamheden (67 procent)
7. Engineering (64 procent)
8. Sales (61 procent)
9. Marketing en communicatie (60 procent)
10. IT (56 procent)
Dat deze banen in het lijstje staan, betekent natuurlijk niet dat dit ook echt de saaiste banen zijn. Het natuurlijk heel persoonlijk wat je saai vindt en wat niet. Dus als jij je verveelt op je werk moet je je misschien afvragen of je wel helemaal op de juiste plek zit..en misschien tijd voor iets anders?VROUWEN VINDEN MANNEN MET BAARDEN HET MEEST AANTREKKELIJK / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Mannen met een baardje, daar houden vrouwen wel van. Dit was allang bekend, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen.Een recent onderzoek laat zien dat vrouwen mannen met baarden aantrekkelijker vinden ..ik zeg het niet dat zeggen de wetenschappers ;)

Bij het onderzoek deden 8,520 vrouwen mee die tussen de 18 en 100 waren. Aan hen werd gevraagd om verschillende foto's van mannen te beoordelen. De vrouwen kregen telkens dezelfde man op foto's voorbijkomen, het enige verschil was zijn baardgroei. 
De eerste foto was de man gladgeschoren, op een andere had-ie lichte stoppels, daarna met zware stoppels en vervolgens met een volle baard. De vrouwen werden gevraagd om de foto's te beoordelen op aantrekkelijkheid, mannelijkheid en geschiktheid voor een relatie. 
Naast het verschil in baardgroei werd de foto ook aangepast op mannelijkheid. Met Photoshop waren sommige foto's bewerkt, waarbij de lengte van de baard werd aangepast en de kaaklijn, jukbeenderen en wenkbrauwen waren veranderd. De resultaten lieten zien dat hoe vrouwelijker een man in zijn gezicht is, hoe minder aantrekkelijk vrouwen hem vonden. 
Vrouwen zouden mannen met 'zware' stoppels het aantrekkelijkst vinden, met op de tweede plek 'lichte stoppels'. Maar de vrouwen vonden dat deze mannen vooral geschikt waren voor een one-night-stand of een korte relatie....HMMMMM?
Mannen met gladgeschoren gezichten werden het minst aantrekkelijk gevonden. De mannen met een volle baard werden gezien als de beste partner.  
Verder uit onderzoek bleek ook dat mannen met baarden worden onbewust beschouwt als aantrekkelijker, volwassener, agressiever en sterker. Evolutionair gezien is dit belangrijk voor vrouwen, aangezien dominante mannen meer kans hadden om vijanden te verslaan en voedsel binnen te halen.... 
Dus mannen!!? ..met een volle baard maak je dus de meeste kans om een langdurige relatie te vinden. Als je daar niet op zoek naar bent, neem dan een stoppelbaardje, maar hoe dan ook je zal scoren! Bron: Esquire

GERELATEERDE PRODUCTEN!


Damngoodsoap
1#Baardolie maakt je baardharen zacht, verzorgt je huid en laat je heerlijk ruiken. Maar de grote vraag blijft: How to Beard Oil? Het werkt in 3 eenvoudige stappen.
Neem een klein beetje baardolie in de palm van je hand. Begin met ongeveer 4 tot 6 druppels. Meer als je baard van episch formaat is.Wrijf de olie tussen beide handen en masseer in je (droge) baard en huid. € 22,50

2#Hou je baard zacht, gezond en vooral schoon met deze speciale baardzeep. De zeep maakt niet alleen schoon, maar verzorgt je huid en (baard)haar en ruikt daarbij zoals zeep voor mannen hoort te ruiken, gewoon lekker. Het is dus prima geschikt voor dagelijks gebruik en omdat het zo'n lekker groot stuk zeep is, kan je dat wel een tijdje volhouden. Perfect te combineren met onze baardolie en/of baardbalsem.€ 12,50


3#Met baardbalsem kan je jouw baard in vorm brengen en houden. Hierbij wordt je haar tegelijkertijd zacht, wordt je huid verzorgd en ruik je geweldig.Maar de grote vraag blijft: How to Beard Balm? Het zijn 3 eenvoudige stappen:Schep met je vinger een klein beetje baardbalsem uit de verpakking en wrijft dit tussen je handen tot het warm en vloeibaar wordt.Wrijf de gesmolten baardbalsem in je baard en huid terwijl je hem in de vorm werkt die je wilt. Perfectioneer het eventueel met kam of borstel.€ 19,50

WAAROM HEEFT DE ZIRBEN EEN POSITIEF EFFECT OP DE MENS? / ONDERZOEK - WETENSCHAPMisschien ken je het wel Oostenrijkse Stube, fraai gedecoreerd met houten lambrisering en in de hoek staat een traditionele tegelkachel. Al van oudsher, eeuwenlang, wordt voor de  inrichting van de boerderijen en woningen gebruik gemaakt van het hout van de Zirbe boom vanwege de positieve rustgevende eigenschappen en de aangename geur, destijds gingen de Oostenrijkers puur op hun gevoel af, nu is het wetenschappelijk bewezen dat Zirben hout daadwerkelijke positieve invloeden kan hebben op de mens. Met de producten van zirbenhout kan je nu ook een stukje natuur uit de Alpen in huis halen en de positieve eigenschappen ervaren. 

Zirben is de Koningin van de Alpen
Het hout van de Zirbe  (latijn Pinus Cembra), in het Nederlands: alpenden, heeft zeer speciale eigenschappen. Deze eeuwenoude en oersterke bomen groeien vlak onder boomgrens op zo’n 1400 tot 2500 meter hoogte.In Oostenrijk en Zwitserland ervaart en waardeert men al eeuwen de bijzondere werking van het hout van de ‘Koningin van de Alpen’. Er worden al sinds jaar en dag bedden van gebouwd, meubelen en Stuben worden met dit bijzondere hout ingericht.
#Bij slaapproblemen - verbeterde slaapkwaliteit
#Verlaagt de hartslag met ca. 3500 slapen per dag
#Stimuleert de bloedsomloop
#Verbetert het concentratievermogen
#Werkt onstekingsremmend
#Bevordert het herstelvermogen
#Een weldaad voor het lichaam
#Aangename geur - betere luchtkwaliteit in huis.

Bijzondere aantrekkingskracht
Zirben heeft een positieve invloed op de mens en een bijzondere aantrekkingskracht.Het hout bevat onder andere een hoge concentratie etherische olie.Bij diverse instituten zijn verschillende positieve eigenschappen van het alpendennenhout wetenschappelijk aangetoond, zowel bij volwassenen als bij kinderen. 

Heerlijke geur en positieve eigenschappen
Zirbenhout ruikt niet alleen bijzonder aangenaam maar heeft ook een antibacteriële werking: het kalmeert, het is hartslagverlagend, het verbetert de slaap en daarmee de nachtrust, als ook de lichamelijke en mentale weerstand.

Slaap tekort
Een derde van alle Nederlanders heeft slaapproblemen, men wordt meedere keren per nacht wakker en voelt zich daardoor de volgende dag niet fit. (In Oostenrijk is het percentage gelijk aan Nederland in Duitsland is het percentage zelfs nog hoger nl. 45%).
De oorzaken kunnen verschillend zijn maar veelal is het te wijten aan psychische belasting en stress. Voldoende slaap is belangrijk voor lichamelijke, geestelijke en psychische gezondheid van de mens.
De ZirbenWürfel of ZirbenKussen kan een bijdrage leveren aan een goede nachtrust.De etherische olie van de Alpenden heeft een positieve invloed, 1 tot 3 druppeltjes olie zorgen ervoor dat jij ontspannen in slaap valt en uitgeruster weer opstaat. Uiteraard is het ook goed om te proberen de mogelijke stressfactoren aan te pakken. De geur is iets milder en kinderen komen niet in aanraking met de losse houtkrullen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de geur van de hars uit de alpenden de kwaliteit van de slaap op een natuurlijke wijze verbetert.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de geur van de hars uit de alpenden de kwaliteit van de slaap op een natuurlijke wijze verbetert. Ook in Nederland bleek uit een test dat kinderen niet alleen beter, maar ook langer sliepen met een Zirbenkussen. Het kussen wordt overigens niet als hoofdkussen gebruikt, maar meestal bij het hoofdeind in het bed gelegd. Ga hier naar Waschbaer. / Wellness
1
3

4


6
5
7

HET IS MOEILIJK OM EEN GEHEIM TE BEWAREN! - ONDERZOEK - WETENSCHAP

We hebben allemaal geheimen. Je vriendin die vertelt dat ze een nieuwe crush heeft, een collega die je in vertrouwen zegt dat ze een affaire heeft of jij die weer iets hebt uitgestoken gisterenavond. Het is niet altijd gemakkelijk om een geheim voor jezelf te houden.

Het liefst van al deel je het met je beste vriend of vriendin zodat je de druk niet alleen hoeft te dragen. Maar hoe komt het nu dat we zo moeilijk kunnen zwijgen?


De kans is groot dat je gemiddeld eenmaal per minuut toch aan een witte beer denkt. Dat bleek uit een experiment waarover de Amerikaanse psycholoog Daniel Wegner in 1987 publiceerde. Proefpersonen dachten na het experiment ook vaker aan de witte beer dan zij die de gedachte niet hoefden te onderdrukken. En, om tijdens de proef maar niet aan de witte beer te denken, probeerden de vrijwilligers hun aandacht te concentreren op voorwerpen in de labruimte: de ventilator, een afstandsbediening, het plafond. Gevolg: de hersenen gingen de ventilator, de afstandsbediening en het plafond associëren met de witte beer. Het beest dook ineens overal op. Als de gedachte aan een onschuldige witte beer al zo lastig te onderdrukken is, hoe zit het dan met het geheim van overspel, seksueel misbruik, depressie, dopinggebruik, schulden of stelen?

In 1995 liet Wegner zien dat mensen die een eerder verbroken liefdesrelatie verborgen hielden voor hun nieuwe partner, vaker aan de vorige geliefde denken dan zij die open kaart speelden.
Vaak aangehaald, deels experimenteel ondersteund, maar nooit onomstotelijk bewezen, is de onderdrukkingstheorie uit 1989 van de Amerikaanse psycholoog James Pennebaker. Van nature willen we praten over wat we meemaken. En, tja, dat is nu eenmaal de waarheid, hoe ongemakkelijk ook. Onderdrukken roept een tijdelijke stressreactie op, en hoe langer we het geheim onderdrukken, hoe vaker we in de stress schieten.

Psycholoog Tom Frijns liet in 2005 in zijn proefschrift ’Keeping Secrets’ zien dat het belangrijk is om een onderscheid te maken tussen individuele geheimen (die je met niemand deelt) en gedeelde geheimen (die je met één of meer personen deelt, erop vertrouwend dat zij het geheim niet verklappen). Gedeelde geheimen blijken veel meer voor te komen dan individuele geheimen.En volgens 
psycholoog en geheimenonderzoeker Andreas Wismeijer is dat een groeiend aantal experimentele onderzoeken erop wijst dat het onderdrukken van geheimen tot lichamelijke klachten kan leiden.Advertentie / Peter Hahn
Peter Hahn is een in meerdere Europese landen opererende multichannel-aanbieder. Het bedrijf staat al bijna 50 jaar voor de beste service en geselecteerde eerste klas dames-en herenmode. Deze wordt gekenmerkt door de allerfijnste natuurkwaliteiten zoals luxueus kasjmier, zachte zijde, pure wol en fijn katoen.


IS HET OKÉ OM JE PARTNERS SMARTPHONE JE CHECKEN? / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Tegenwoordig kun je met een paar clicks alles over je partner te weten komen. Met wie er ge-appt wordt, social media, e-mails, foto´s en video´s, niks blijft meer geheim. Hoe oké is dat eigenlijk?

Avas, een antivirus software bedrijf deed er onderzoek naar. Hieruit blijkt dat  1 op de 4 vrouwen en 1 op de 5 mannen op hun partners smartphone snuffelt. Wanneer je al met de gedachte speelt om je partners telefoon te checken, is er meestal een vertrouwensprobleem. Volgens de psychologe en sekstherapeut Shannon Chavez is het over het algemeen niet oké. Je doet inbreuk op je partners privacy en vaak is het ook zinloos. Misschien vind je helemaal niets en voel je je daarna een slecht persoon. Als je wel iets vindt, wat ga je er dan mee doen? Je zult je partner hoe dan ook moeten 
confronteren dus je kunt wellicht beter meteen met je twijfels op tafel komen.

Los daarvan zijn er ook stellen die met elkaar afspreken dat ze in elkaars telefoon mogen snuffelen. Als dit voor jullie werkt is dat natuurlijk prima. Elkaar de ruimte en vrijheid geven om een sociaal leven naast elkaar te hebben is heel redelijk en zelfs gezond. Bron: Huffingtonpost & StarinsiderRinsmamodeplein.nl
Jason Denham is de creatieve oprichter van dit jeansmerk. Denham jeans worden met oog voor kwaliteit en de hoogst mogelijke precisie ontworpen. De Heeren van Rinsma heeft een uitgebreid assortiment aan Denham jeans. Van skinny herenjeans, spijkerbroeken tot slimfit broeken. Bekende Denham modelen zijn: Cutter’, ‘Dart’, ‘Taper' en ‘Tailor’. Alle jeans hebben een unieke detaillering en handtekening in de vorm van een schaar. Heeft u eenmaal een jeans van Denham aangehad, dan weten wij wel zeker dat u niet anders meer wilt.    
PSYCHISCHE ZIEKTE DOOR SNAPCHAT / ONDERZOEK - WETENSCHAP

De medische en psychologische wereld heeft er een nieuwe aandoening bij. Snapchat Dysmorfie heet het, hoewel Snapchat-itis misschien beter zou zijn. De symptomen zijn dat mensen veelvuldig selfies van zichzelf posten op Snapchat, maar op een gegeven moment niet meer genoeg hebben aan de filters die ze daar bieden. Om ook in het echte leven rimpelloos te zijn, zoeken patiënten hun heil bij de plastisch chirurg.
De term is een uitvinding van de Amerikaanse Boston University School of Medicine. Daar onderzochten ze de redenen dat mensen onder het mes van de plastisch chirurg gaan. Het antwoord is in veel gevallen dat mensen er uit willen zien als hun 'gefilterde' versie op Snapchat en andere sociale platforms.

Je kunt daar een filter over je foto leggen zodat je minder rimpels hebt, slanker bent of een andere kleur krijgt. Dat willen mensen in het echte leven ook, en dat betekent pijn lijden. Liefst twee procent van de Amerikanen heeft de aandoening, aldus de onderzoekers. Meer dan de helft van de plastisch chirurgen heeft al meegemaakt dat iemand een gefilterde foto toont en zegt er in het echt ook zo uit te willen zien.
Snapchat-itis is een variant op de stoornis van de lichaamsbeleving, schrijven de onderzoekers in het vakblad Jama Facial Plastic Surgery. Dat is een aandoening waarbij een normaal uiterlijk als afzichtelijk wordt beoordeeld door de bezitter. Daaronder vallen ook geestelijke afwijkingen als denken dik te zijn terwijl je slank bent en het Adoniscomplex (denken dat je een mager kereltje bent terwijl je grote spieren hebt). Bron: Faqt


De heeren van RinsmaRinsmamodeplein.nl/heren biedt een breed assortiment aan topmerken als Scotch & Soda, Vanguard, Bugatti en Cavallaro; 
● Rinsmamodeplein.nl/heren is een gratis thuisbezorgd Shop. Gemakkelijk online bestellen en ontvang de bestelling gratis thuis. Daarnaast geldt ‘voor 21:00 besteld, is morgen al in huis’;
● 100% tevredenheidsgarantie. Bij de klantenservice kan de consument terecht voor retourneren van items, coupeuse werkzaamheden, klachten, reserveringen en verdere info;● Persoonlijk advies: Rinsmamodeplein.nl/heren is pas tevreden, als de klant tevreden is. Het is mogelijk een personal shopper een pakket samen te laten stellen en dit thuis te laten bezorgen bezorgen voor elk gewenst budget;


MENSEN MET MINDER GEVEN MEER / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Aantal onderzoekers creëerden een economisch spel waarin mensen werden ingedeeld in twee categorieën: lage status en hoge status betrekking hebbend op sociale, economische en educatieve verworvenheden). Vervolgens kregen de deelnemers de opdracht om een willekeurig bedrag te storten in een pot die later eerlijk verdeeld 
zou worden onder alle deelnemers. Het bleek dat mensen met het label 'lage status' het meeste stortten....HMMM?

In het experiment hadden deelnemers de beschikking over twee soorten fictief geld: geld dat ze hadden verdiend en geld dat ze per toeval hadden gekregen. De 'hoge status'-mensen bleken minder geneigd te zijn om geld weg te geven dat ze zelf hadden verdiend, terwijl het voor de 'lage status'-mensen niet uitmaakte.

De uitkomsten bevestigen het veel voorkomende idee dat arme mensen vaak gul zijn. Hoewel ze minder vaak aan goede doelen en andere individuen geld geven, geven ze een groter deel van hun inkomen op de momenten dat ze wel doneren. 
Het hoofd van het onderzoek Magda Osman zei dat de reden dat 'lage status'-mensen meer geven waarschijnlijk is dat ze door coöperatie hun status proberen te verhogen. 

In het boek 'Who Really Cares: The Surprising Truth About Compassionate Conservatism' schrijft auteur Arthur Brooks dat mensen met een laag inkomen gemiddeld 4 tot 5 procent van hun inkomen weggeven, terwijl rijke mensen gemiddeld 3 tot 4 procent weggeven. Bron: Queen Mary University. 


Originele spaarpotten!!

 Kijk snel bij fonq- spaarpottenMENSEN MET VOLLER WENKBRAUWEN ZIJN NARCISTISCH / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Geplaatst door: Simone

Wenkbrauwen zijn essentieel voor je gezichtsuitdrukking. Als mensen met volle wenkbrauwen hun wenkbrauwen extreem erg epileren, dan kan dat hun gezicht compleet veranderen. Wenkbrauwen zeggen echter niet alleen wat over het gezicht, maar ook over de persoonlijkheid. Er is onderzoek gedaan naar deze gezichtsbeharing. Wat blijkt? Mensen met vollere wenkbrauwen beschikken vele malen vaker over narcistische eigenschappen. 

Narcisme
Narcisme kenmerkt zich door een obsessie van jezelf. Je denkt vooral veel aan jezelf en vindt jezelf ook erg geweldig. Mensen met narcistische trekjes hebben vaak een egoïstische persoonlijkheid. Daarbij zijn ze dominant, overgevoelig, ambitieus en hebben vaak heel weinig inlevingsvermogen.

Gezien worden 
De Universiteit van Toronto heeft onderzoek gedaan naar narcistische trekken bij mensen. Ze deden dit op basis van foto's en met behulp van de Narcissistic Personality Inventory. Dat is een soort vragenlijst waarin je narcisme kunt ontdekken. Daarna gingen ze kijken naar de kenmerken van de wenkbrauwen van de mensen die hoog scoorden op deze test. Er werd gelet op de grootte, dichtheid, vrouwelijkheid en verzorging van de wenkbrauwen. Uit deze test bleek dat mensen met opvallende- en ook aanwezige wenkbrauwen meer kenmerken hebben van narcisme dan een gemiddeld persoon zonder volle wenkbrauwen. De reden hiervoor ligt in het graag willen opvallen. Mensen die hun wenkbrauwen vol laten willen graag opvallen en gezien worden. Het is een manier om mensen je te laten herinneren en geliefd te worden, vertelt de onderzoeker. Bron: Libelle & pinterest


Wil jij nu ook vollere wenkbrauwen?


Langhoudend, ultra-resistent oogpotlood met unieke gom voor een vervagend effect. Glad, gemakkelijk, moeiteloos. Zacht voor gevoelige oogleden. De intense kleur houdt urenlang. Draaibaar potlood.
Geen parabenen. Geen ftalaten. Geen Parfum. Alleen een blije huid.€ 21,96 /IciParisXL - CliniqueAANTREKKINGSKRACHT TUSSEN MAN & VOUW? / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Photo: pinterest- vintage
Wat vinden wij aantrekkelijk ?? Uit wetenschappelijk onderzoek komt dat mensen vooral zwichten voor de volgende kenmerken als het gaat om aantrekkingskracht.

#Symmetrie
Wanneer je beschrijft hoe knap iemand is is de kans erg klein dat je benoemt hoe symmetrisch hij wel niet is. (‘Hij is zó symmetrisch, echt prachtig!’) En dat terwijl uit verschillende onderzoeken blijkt dat symmetrie – hoe goed beide kanten van iemands gezicht en lichaam matchen – bepaalt hoe aantrekkelijk we iemand vinden. Niemand is perfect symmetrisch, (want perfect bestaat niet) maar toch geldt: hoe symmetrischer hoe beter.

#Een perfect BMI
Je body mass index (BMI) wordt bepaald door de relatie tussen je lengte en je gewicht. Je kunt je BMI makkelijk berekenen via internet (google dus vooral even). Uit onderzoek blijkt dat een BMI van 20,85 bij vrouwen het meest aantrekkelijk wordt gevonden. Mannen zien vrouwen met dit BMI als gezond én als goed materiaal voor de voortplanting. Uit ander onderzoek komt dat vrouwen met brede heupen ook eerder als potentiële voortplantings-partner worden gezien. Dus: love je curves.

#Littekens in het gezicht
Ook een vreemde: vrouwen vinden littekens in het gezicht van een man vaak aantrekkelijk. Zolang het de juiste littekens zijn, dat wel. Opvallend: een litteken dat eruit ziet alsof het is ontstaan in een gevecht maakt een man aantrekkelijk voor een relatie op korte termijn, maar is op lange termijn juist minder positief. Voor een echt lange relatie gaan de vrouwen namelijk liever voor ‘onbeschadigde’ mannen. Zij zien er zorgzamer uit (of komen zo over) en zijn daarom meer geschikt als levenspartner.

#Een ‘sexy’ stem
Deze gaat weer helemaal over hormonen. Een lage stem wordt bij mannen geassocieerd met meer testosteron en een hoge stem bij vrouwen is typisch vrouwelijk. Toch gaat het niet alleen om toonhoogte. Een hoorbare ademhaling tijdens het praten wordt bij zowel mannen als vrouwen als aantrekkelijk gezien, en het blijkt dat vrouwen een monotone stem bij mannen heel sexy vinden. Uit onderzoek is gebleken dat een stem heel veel uitmaakt. Je kunt iemand die je niet ziet maar alleen hoort woest aantrekkelijk vinden. Wanneer je iemand ziet én hoort tegelijk zul je meer letten op de visuele en vocale combi, en verliest de stem een klein beetje kracht. Toch blijft een fijne stem ontzettend belangrijk.

Matchende genen
Ooit gehoord dat getrouwde stellen vaak op elkaar lijken? In dit grapje zit vaak een kern van waarheid. Vroeger trouwden mensen namelijk volop met mensen van dezelfde afkomst, en ook wij doen dit nog regelmatig. Op een of andere manier voelen we ons aangetrokken tot dingen die we al kennen, omdat we ons daar automatisch comfortabeler bij voelen. Daarnaast zien we overeenkomsten als iets gunstigs voor eventuele kinderen. Lekker dierlijk weer.
Ga hier naar Stedentrips.nl
#Onbaatzuchtigheid
Het draait zeker niet alleen om uiterlijk – onderzoek wijst uit dat ook onbaatzuchtig gedrag iets is waar vrijwel iedereen als een blok voor valt. Heel vroeger was dit al een van de kwaliteiten die onze voorouders zochten in een partner, en vandaag de dag vinden we het nog steeds hot. Iemand die niet alleen op zijn eigen voordeel uit is en zorgt voor zijn medemens is op lange termijn namelijk sowieso een goede partner/ouder.

#Interessant-zijn
De wetenschap heeft genoeg redenen gevonden die verklaren waarom we ‘saaie’ mensen onaantrekkelijk vinden. De voornaamste reden: ons brein heeft een korte aandachtsboog, dus zodra we ons vervelen, willen we verder. Of het nou gaat om een TV-zender, een liedje op Spotify of een persoon. Skip. Bij interessante personen blijft onze aandacht hangen.

#Vertrouwen
Al deze eigenschappen zijn leuk en aardig, maar wat zoeken we nou écht in een partner? Volgens onderzoek zijn zowel mannen als vrouwen vooral op zoek naar vertrouwen. Omdat vertrouwen voor vrijwel álles belangrijk is op de lange termijn.

DE REDENEN WAARDOOR SOMMIGE MENSEN ALTIJD TE LAAT KOMEN / ONDERZOEK - WETENSCHAP
Ik kan er soms ook niet bij waarom steeds dezelfde mensen soms tot wel een half uur later aankomen, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Wat blijkt? Ze kunnen er niks aan doen. Het is best typerend dat steeds dezelfde mensen standaard een kwartier (of soms zelfs een half uur) te laat komen. En dat is niet zo vreemd, blijkt uit verschillende onderzoeken. Sommige mensen kunnen er namelijk echt helemaal niks aan doen. hmmmmmmmm!

De échte laatkomers
Een professor die gespecialiseerd in menselijk gedrag, suggereert namelijk dat er verschillende redenen zijn waarom mensen structureel te laat komen. Mensen, kortom, die er écht niks aan kunnen doen en daarom bijvoorbeeld hun vlucht missen of te laat komen voor een evenement waar ze echt heel graag heen willen.

Slecht in tijdmanagement
Waar sommige mensen elk kwartier op de klok kijken, zijn er ook genoeg die zich compleet verliezen in waar ze op dat moment mee bezig zijn en de tijd dus compleet vergeten. Dat bewijst een onderzoek van de universiteit van Washington. Daarin moesten verschillende mensen simpele taken uitvoeren binnen een aangegeven tijd. Ondertussen konden ze de tijd gewoon in de gaten houden, en zo op die manier zelf hun aanpak plannen. Uit de resultaten bleek dat er een aantal mensen aanzienlijk slechter waren in tijdmanagement dan anderen.

Volgens de professor kun je dit gedrag vergelijken met je telefoongebruik voordat je gaat slapen. Je neemt je voor om nog even vijf minuten je Facebook en Instagram te checken, maar als je weer op de klok kijkt ben je zo een dikke twintig minuten verder. Je was jezelf verloren in wat je aan het doen was. De een is gevoeliger voor afleiding dan een ander. Je kunt je weg op Google Maps nog zo strak plannen, als je iemand tegenkomt onderweg, valt die hele planning in de soep.

Of is het je persoonlijkheid?, naast dat het aan je slechte tijdmanagement ligt, zou het ook gewoon je persoonlijkheid kunnen zijn. Volgens onderzoek kan het dat je ‘traag’ geboren bent, en daarom moeite hebt met op tijd komen. Hoe vervelend deze mensen het vaak zelf ook vinden. Een andere reden is dat sommige mensen gewoon een enorm gebrek hebben aan zelfdiscipline. ‘Deze mensen vinden het heel moeilijk om zich ergens toe te zetten, wat resulteert in late actie en daarom vaak een gebrek aan tijd.’

Wellicht e optimistisch ?
Een andere, laatste reden is dat mensen te optimistisch zijn. Niks mis met optimisme natuurlijk, maar als je denkt dat iets je tien minuten gaat kosten, terwijl het eigenlijk een half uur in beslag neemt, is dat voor niemand fijn.
Klik hier voor meer LEFF Amsterdam horloges!- 5cc.nl

SHOP HIER JE FAVORIETE HORLOGE !GESTOPT MET ROKEN? DÉZE GROENTE KAN JE LONGEN HERSTELLEN / ONDERZOEK - WETENSCHAPDat roken ontzettend ongezond is, weet iedereen wel. Je hoeft alleen maar de nare afbeeldingen op de verpakking te kijken om over deze kennis te beschikken. Het is daarom niet zo gek dat stoppen met roken een van de populairste voornemens is voor het nieuwe jaar. Heb jij ook besloten af te blijven van de nicotine staafjes? Eet dan tomaten om je longen wat te herstellen.

Rokers: Stoppen met roken mag dan wel het voornemen zijn van vele rokers, maar er daadwerkelijk mee stoppen is toch best moeilijk. Lukt het je wel? Dan is het zeker niet onverstandig om je tegoed te doen aan tomaten. Uit een studie van Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health blijkt namelijk dat de longcapaciteit van ex-rokers wordt hersteld wanneer er dagelijks tomaten worden genuttigd.

Longonderzoek: De longen van 650 mensen uit Duitsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk werden tien jaar lang onder de loep genomen. Aan de deelnemers werd gevraagd om vragen te beantwoorden over hun dieet en daarna moesten ze een longtest afleggen waarin hun longfunctie werd onderzocht. Deze vragenlijst en longtest werden in 2002 afgenomen en nog een keer in 2012. Met factoren zoals leeftijd, geslacht, lengte, BMI, sociaal-economische status en fysieke activiteit werd ook rekening gehouden.

Fruit: Wat bleek? De mensen die minstens twee tomaten per dag aten, hadden een betere longcapaciteit. Dit gold voor iedereen, maar het effect was vooral duidelijk te zien bij ex-rokers. Ook bepaalde stoffen in fruit hebben een soortgelijk effect. Echter zou je dan wel drie porties fruit per dag moeten eten.
bron: HNL )


MENSEN MET DIT HUISDIER GAAN SNELLER VREEMD / ONDERZOEK - WETENSCHAP
Dit is echt humor, maar geloof het of niet, maar tegenwoordig zegt wat voor huisdier jij hebt ook over hoe overspelig je zou zijn. IllicitEncounters, een datingsite voor getrouwde mensen, heeft geconcludeerd dat mensen met een bepaalde huisdier sneller vreemd gaan...

Niet te vertrouwen : Als je een relatie hebt is het je grote nachtmerrie dat je partner vreemdgaat en vice versa. Uit het onderzoek van de datingsite blijkt dat je huisdier een weerspiegeling is van hoe loyaal of overspelig je zou zijn. De cijfers wijzen uit dat hondeneigenaren minder snel met het goede been uit het verkeerde bed stappen in tegenstelling tot de personen die een kat hebben. En heel verrassend, iemand met een vis kun je schijnbaar ook niet helemaal vertrouwen.
Mensen met de volgende dieren zijn het minst trouw:
1. Kat (25%)
2. Vis (16%)
3. Overige/geen huisdier (14%)
4. Hamster (13%)
5. Konijn (11%)
6. Reptiel (11%)
7. Hond (10%)
Een man of een vrouw met een hond is dus iemand waarmee je kan thuiskomen als we dit onderzoek mogen geloven! Just so you know.
Bron: Beau Monde, Grazia Beeld: Pinterest


DE MEEST AANTREKKELIJKE BEROEPEN VOLGENS VRIJGEZELLEN / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Heb jij je wel eens afgevraagd wat de meest sexy beroepen zijn volgens vrouwen of volgens mannen. Dating app Badoo deed onderzoek bij gebruikers en deelde de resultaten.
Inkomen is niet alles : Hoewel er goedverdienende banen in de lijst te vinden zijn, is het ook duidelijk dat er vooral interessante beroepen tussen zitten waar je niet per se veel mee verdient. De onderzoekers denken dat dit in het verleden anders zat, toen inkomen belangrijker was in de zoektocht naar liefde. Mannen hebben bovendien vooral interesse in psychotherapeuten. Volgens de onderzoekers is dit een heel "moederlijke baan, maar ook een hooggeleerde en bekwame baan". Dit vinden mannen blijkbaar erg aantrekkelijk. Zie hieronder de voorkeuren van zowel vrouwen als mannen.
Vrouwen daten graag: Barmannen, Fotografen, Schrijvers, Muziekproducenten, Advocaten, Chirurgen, Beurshandelaars, Haarstilisten, Chefs, Leraren
Mannen daten graag:Psychotherapeuten, Chefs, Doctoren, Onderneemsters, Verpleegsters, Mode inkoper, Tandarts, Advocaten, Leraressen, Persoonlijke assistentes
Kun jij je beroep ertussen vinden, of denk je nu spontaan aan het maken van een carrièreswitch? /(Bron: StarInsider)


klikklik en ga hier naar IciParisXL / Estee Lauder

Als pioniers op het gebied van huidverzorging was Estée Lauder één van de eersten om te begrijpen dat de nacht het juiste moment is voor de huid om de schade van de dag te herstellen. Voortbouwend op tientallen jaren van inspiratie en expertise op het gebied van DNA-onderzoek en Chronobiologie, brengt Estée Lauder een revolutie teweeg in de nachtelijke reparatie met Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II. 

Dit geavanceerde serum ondersteunt de natuurlijke nachtelijke vernieuwing van de huid om de zichtbare impact van de vele zichtbare veroudering aanvallen in het moderne leven te helpen herstellen - gebrek aan slaap, blauw licht, vervuiling, UV en ozon. Revolutionaire ChronoluxCB ™ -technologie combineert krachtige Catabolysis- en Chronolux ™ -technologieën en voegt de kracht van cellulaire zuivering toe aan de nauwkeurigheid van synchronisatie om de huid te helpen de natuurlijke nachtelijke reparatie te maximaliseren. 

Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II vermindert het uiterlijk van de belangrijkste zichtbare tekenen van veroudering voor een jonger uiterlijk. Lijnen en rimpels lijken verminderd en de huid is versterkt om verdere schade te voorkomen. Deze doorbraak in nachtherstel is zo effectief, de huid voelt vloeiender, gehydrateerd en sterker aan, en ziet er doorschijnender en egaler uit.


JIJ EN JE BESTE VRIENDIN..../ ONDERZOEK - WETENSCHAP
'Nothing is worth more than laughter. It is strength to laugh and to abandon oneself, to be light. Tragedy is the most ridiculous thing.' - Frida Kahlo

Je beste vriendin en jij lachen om dezelfde grapjes, jullie bestellen vaak dezelfde soort wijn en hebben dezelfde smaak qua kleding. Hoe kan dat nou?

Een onderzoek heeft aangetoond waarom jullie zoveel gelijkenissen hebben. Het blijkt dat beste vrienden vergelijkbare of soms identieke hersenactiviteit hebben.

Soulmates
Om tot dit antwoord te komen moesten 279 studenten een vragenlijst over vriendschap invullen en werden er beelden getoond waarbij hun hersenactiviteit gemeten werd door een MRI-scan. De beelden waren super random, van beelden van een bruiloft tot aan een astronaut in de ruimte. De MRI-scans toonden aan dat hoe closer de vrienden waren, hoe gelijker de hersenactiviteit er uitzag. De onderzoekers konden zelfs - zonder dit te weten - zien welke testpersonen
daadwerkelijk vrienden waren. 

Wat zoeken we in een vrienden? 
Toch blijven we met één vraag zitten: zoeken mensen in eerste instantie vrienden die net zo als zij zijn of worden vrienden na verloop van tijd meer 'gelijk'?
"We denken dat beide aan de hand zijn", vertelt auteur Adam Kleinbaum. "In feite geloven we dat het een goede zaak is, omdat het hebben van goede vrienden met vergelijkbare hersenactiviteit lonend is omdat het de eigen waarden, meningen en interesses versterkt'." 
Bron: Beau Monde 

Wil je meer lezen ? Vrouwen die altijd een goed humeur hebben


MOOI HE ?!
€ 34,95 / Desigual / portemonnee


HÉT TEKEN DAT JE SLIMMER BENT DAN JE DENKT / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Het IQ van iemand is vrij lastig te meten omdat het simpelweg van een heleboel factoren afhangt. Zelfs een intelligentietest is niet helemaal betrouwbaar. 
Zo wordt je IQ zeker niet alleen bepaald door hoe goed je kunt rekenen en hoe groot je woordenschat is. Hoe snel je informatie verwerkt, hoe logisch je kunt redeneren, je algemene kennis – dat speelt ook allemaal een rol.

En nu blijkt uit onderzoek dat er nóg iets belangrijk is. Je zou namelijk slimmer zijn als je de zinnen van een ander af maakt. Als in: je vriendin vertelt je iets en jij vult haar feilloos aan, omdat je weet wat ze gaat zeggen. Het is een teken dat je emotioneel intelligent bent en sociaal erg vaardig. Immers, je weet wat anderen denken en voelen en je bent zeker genoeg van jezelf om dit ook te laten zien.

Er is nog iets opvallends uit het onderzoek gekomen. Zo zou je slimmer zijn dan je denkt als je niet goed tegen achtergrondgeluiden kunt. Als je wordt afgeleid omdat er mensen rondom je praten, typen, lopen of kauwen dan ben je juist een slimmerik. De slimste mensen zonderen zich namelijk af van geroezemoes en werken het beste in complete stilte. (bron: libelle + pinterest)

klikklik en ga hier naar IciParis XL


VERBETER JE GEHEUGEN... / ONDERZOEK -WETENSCHAP


Laat jouw geheugen je af en toe ook flink in de steek? ...! Het is namelijk mogelijk om je korte-en langetermijngeheugen binnen korte tijd aanzienlijk te verbeteren.
Hoe? Door af en toe even helemaal níets te doen. Onderzoek toont aan dat het nemen van dagelijkse rustpauzes een positieve invloed kan hebben op de werking van je geheugen. Best het proberen waard, toch?
Even relaxen
Plan daarom dagelijks een paar keer een moment in waarop je helemaal niks doet. Dim de lichten, leun lekker achterover, sluit je ogen en geniet van tien à vijftien minuten complete rust. Je zal merken dat je achteraf nieuwe informatie veel beter onthoudt dan wanneer je dat kwartiertje wel productief bezig zou zijn geweest.
Prikkels
Door meerdere pauzes op een dag in te lassen, kun je prikkels in je omgeving beter uitsluiten. Even geen smartphone, laptop, tv of andere afleidingen zorgen ervoor dat het proces van je geheugenvorming niet wordt verstoord.
Verbetering geheugen
Begin 2000 werd al het effect van rust op je geheugen al duidelijk. Een onderzoek van de universiteit van Edingburgh en de universiteit van Missouri toonde namelijk aan dat complete rust het geheugen kon verbeteren van mensen die neurologische schade hadden opgelopen, zoals bijvoorbeeld na een beroerte.klik hier en ga hier naar Yourskin.nl/vichythermale

Lees hier verder !

Verschillende tests
Patiënten bleken na een aantal rustpauzes drie keer zoveel woorden te kunnen onthouden: 49 procent in vergelijking met 14 procent. Onderzoekers besloten de patiënten aan nog een test te onderwerpen: ze moesten naar een verhaal luisteren en vervolgens een paar vragen beantwoorden. Zonder pauze kon 7 procent van de patiënten de vragen juist beantwoorden, met pauze werd dat maar liefst 79 procent.
Nieuw onderzoek
Sergio Della Sala, een van de hoofdonderzoekers van de studie, besloot onlangs een opvolgstudie uit te voeren.  Hierbij werd telkens dezelfde truc (een rustpauze) onderzocht in verschillende contexten. Bij gezonde proefpersonen ontdekten ze dat deze korte rustpauzes ook het ruimtelijk geheugen konden verbeteren, van zowel jonge áls oude mensen. En naast de patiënten met een beroerte, stelden ze vast dat dezelfde voordelen gelden voor mensen met Alzheimer.
Bron: BBC & Libelle
Yourskin.nl
VOOR HET EERST BEWEZEN: JE KRIJGT ECHT EERDER KANKER VAN ONGEZOND VOEDSEL / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Koekjes, friet, frisdrank en ander bewerkt voedsel, het zou de kans op kanker echt vergroten. Dat blijkt uit onderzoek van de Sorbonne Universiteit en de Universiteit van Sao Paulo onder bijna 105.000 gezonde Fransen. Na jarenlang het eetpatroon van deze mensen te hebben gevolgd, tonen ze voor het eerst een verband aan tussen voeding en kanker.
Welke voedingsmiddelen precies de kans op de ziekte vergroten is nog onduidelijk. Wel weten de onderzoekers dat voedsel dat is bewerkt in de fabriek schadelijker is dan onbewerkte producten. Wie 10 procent meer ongezonde dingen eet, heeft 12 procent meer kans op kanker, stellen de wetenschappers.
“Er is al heel lang kritiek op dit sterk bewerkte voedsel. Het baart ons zorgen hoeveel van dit soort voedingsmiddelen in de supermarkt te vinden is”, zegt Sjoerd van de Wouw van Foodwatch in het AD.
Het Voedingscentrum houdt nog een slag om de arm. “We weten wel dat mensen die veel bewerkt voedsel eten overgewicht hebben en dat overgewicht is gerelateerd aan kanker, maar het is nog te vroeg om de conclusie trekken dat je van dit soort eten kanker krijgt”, aldus voedingsexpert Patricia Schutte in de krant. “Wat we wel zien, is dat het eten van groenten, fruit en granen, dus onbewerkte voedingsmiddelen het risico op kanker verkleint.” Bron: AD
klikklik en ga hier naar IciParisXL voor Advanced Night Repair
Als pioniers op het gebied van huidverzorging was Estée Lauder één van de eersten om te begrijpen dat de nacht het juiste moment is voor de huid om de schade van de dag te herstellen. Voortbouwend op tientallen jaren van inspiratie en expertise op het gebied van DNA-onderzoek en Chronobiologie, brengt Estée Lauder een revolutie teweeg in de nachtelijke reparatie met Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II. 

Dit geavanceerde serum ondersteunt de natuurlijke nachtelijke vernieuwing van de huid om de zichtbare impact van de vele zichtbare veroudering aanvallen in het moderne leven te helpen herstellen - gebrek aan slaap, blauw licht, vervuiling, UV en ozon. Revolutionaire ChronoluxCB ™ -technologie combineert krachtige Catabolysis- en Chronolux ™ -technologieën en voegt de kracht van cellulaire zuivering toe aan de nauwkeurigheid van synchronisatie om de huid te helpen de natuurlijke nachtelijke reparatie te maximaliseren. 

Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II vermindert het uiterlijk van de belangrijkste zichtbare tekenen van veroudering voor een jonger uiterlijk. Lijnen en rimpels lijken verminderd en de huid is versterkt om verdere schade te voorkomen. Deze doorbraak in nachtherstel is zo effectief, de huid voelt vloeiender, gehydrateerd en sterker aan, en ziet er doorschijnender en egaler uit.


STRENGE OPVOEDING? SLECHTE LEERLING ? / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Een zeer strenge opvoeding, waarbij het kind wordt uitgescholden of een tik krijgt, leidt tot mindere resultaten van dat kind op school. Het vergroot zelfs de kans dat het kind helemaal ophoudt met onderwijs en in de criminaliteit terecht komt. Tot die conclusie komen wetenschappers van de universiteit van Pittsburgh (VS) na het langjarig volgen van een grote groep 12- tot 21-jarigen.
Het gaat hierbij om kinderen die letterlijk worden ‘groot geschopt’ door hun ouder of ouders, iets dat bij één op de vier kinderen in meer of mindere mate gebeurt. Als een dergelijk kind thuis komt met een onvoldoende, dan noemen de ouders het ‘dom’, of gelijksoortige termen. Misschien krijgt het een draai om de oren. Als reactie keren deze kinderen zich af van hun ouders en richten zij zich veel meer op leeftijdsgenoten.
Ze gaan daarbij imponeergedrag vertonen. Bij meisjes betekent dat vroege seksuele activiteiten, bij jongens een hang naar criminaliteit. Vaak gaat dit gedrag van kwaad tot erger, waardoor de kinderen al snel in een circuit terecht komen waar slecht gedrag wordt aangemoedigd. Voor vol te worden aangezien is in deze omgeving belangrijker dan op tijd je huiswerk maken. Veel van deze kinderen halen hun diploma dan ook niet.
De achterstand die kinderen op deze manier oplopen, halen ze niet meer in, schrijven de onderzoekers in het vakblad Child Development. Bovendien is de kans groot dat ze later zelf ook ouders worden die meer met de handen dan met de mond opvoeden. Zo gaat de cyclus van slechte opvoedingen verder door de generaties. Actief ingrijpen door specialisten is de enige manier om dat te doorbreken.TIBETAANSE GENEN HOOGTE-PROOF ! / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Wij laaglanders kunnen tot op zeker hoogte wennen aan leven in de bergen. Maar het talent hebben we er niet voor. Daarvoor missen we minstens 10 unieke genen die nodig zijn voor een gezond bestaan in hooggebergte. Tibetanen hebben ze in huis.


De uitkomsten van een gezamenlijk onderzoek van University of Utah en Qinghai University wijzen op eeuwen van natuurlijke selectie. Tibetanen wapenen zich genetisch tegen secundaire polycythemia, waarbij het lichaam – bij gebrek aan zuurstof – te veel rode bloedcellen aanmaakt om ter compensatie maar zoveel mogelijk beschikbare zuurstof uit de lucht te kunnen opnemen.
In geval van een tijdelijke hoogtestage, zoals bij atleten voor belangrijke laagland wedstrijden, levert het voordeel op. Maar bij langdurige overproductie op zeer grote hoogten kunnen de bloedcellen het bloed stroperig maken en zo een gevaar opleveren voor de doorstroming.
Symptomen variëren van duizeligheid tot trombose, beroerten en hartinfarcten. Andere gezondheidsrisico’s zijn hoge bloedruk en zwellingen in longen en hersenen. Bij de Aziatische bergbewoners blijft overproductie aan rode bloedcellen achterwege.
Eerder ontdekten wetenschappers al hoe bewoners van de Andes en andere hooggebergten in de wereld zich hebben aangepast aan het leven op niveau. De genetische aanpassing door de Tibetanen is echter uniek.Gepubliceerd door :Simone /Bron: Faqt

VRIENDINNEN DIE GRAAG SAMEN EEN WIJNTJE DRINKEN, ONDERHOUDEN LANGERE VRIENDSCHAPPEN / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Vriendinnen en wijn: De perfecte combinatie..? Wij hebben een reden om dat zo vaak mogelijk te doen, want uit Frans onderzoek blijkt dat vriendinnen die samen gezellig drinken, langer bevriend blijven met elkaar. So dames..proooooost~!
Public Assistance Hospitals of Paris deed onderzoek naar het effect van alcohol op gezondheid en het geluk van de mens. Daarvoor werden de gegevens verzameld van 150.000 Franse mannen en vrouwen. Zij werden onderverdeeld in vijf groepen op basis van de hoeveelheid alcohol die zij dagelijks drinken.
Gelukkig, sociaal en actief
Conclusie: vriendinnen die graag samen een wijntje drinken, onderhouden langere vriendschappen. En dat klinkt ons als muziek in de oren. Daarnaast blijkt dat deze groep ook veel gelukkiger is. Niet door de hoeveelheid alcohol die op zo'n avond vaak rijkelijk vloeit, maar omdat deze vrouwen een actie en sociaal leven hebben.

klik hier! en ga hier naar IciParisXL


DE BIZARRE REDEN WAAROM JE AANKOMT IN DE WINTER / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Een paar pondjes erbij in de winter, niemand kijkt er van op. De lange winteravonden nodigen immers uit tot uren tv kijken met bijbehorende hapjes. Of valt dat wel mee?
Nieuw onderzoek wijst uit dat we mogelijk niet aankomen door winterse eetgewoonten, maar door een gebrek aan zonlicht. Wetenschappers van de universiteit van Alberta ontdekten dat vetcellen die onder de huid zitten, kunnen krimpen als ze worden blootgesteld aan zonlicht. “Als het zonlicht onze huid binnendringt en de vetcellen bereikt, verkleinen de vetrijke organellen en komen ze vrij. Met andere woorden, onze cellen slaan minder vet op,” legt hoofdonderzoeker Peter Light uit.
Light en zijn team zijn ervan overtuigd dat het omgekeerde ook waar is. Doordat de blootstelling aan zonlicht beperkt is in de winter, slaat het lichaam juist meer vet op. Dat geldt vooral voor mensen die in noordelijke klimaten leven. “Onvoldoende blootstelling aan zonlicht gedurende acht maanden per jaar verergert mogelijk de vetopslag en draagt zo bij aan de typische gewichtstoename die sommigen van ons ervaren in de winter,” voegt de farmacie-professor toe.Hij waarschuwt wel dat zijn bevindingen geen reden zijn om te gaan zonnen voor gewichtsverlies. Verder onderzoek is nodig om er achter te komen of er echt een oorzakelijk verband is en hoeveel zonlicht nodig is om het krimpen van de vetcellen te activeren. (bron Wel.nl)
The new feminine fragrance-Een betoverende en charmante jonge vrouw trekt de aandacht in het romantische Parijs bij het vallen van de avond. Ze speelt met de regels van de liefde en daagt haar aanbidder met een glimlach en een ondeugende blik uit haar terug te zien voor middernacht... Een ontmoeting van geliefden in Parijs bij zonsondergang. TRÉSOR MIDNIGHT ROSE, een nieuw eigentijds liefdesverhaal. Luchtig, mysterieus en sensueel. € 32,99 / IciParisXL - LancomeGEHEIME ANGSTEN WAAR DE MEESTE MANNEN HET NIET OVER HEBBEN / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Heb je er ooit weleens bij stil gestaan dat mannen zich ook regelmatig zorgen maken om bepaalde zaken als uiterlijk, geld en afvallen. 4 onderzoekers ontdekte tijdens een grootschalig onderzoek naar relaties de vijf meest voorkomende angsten van een man.

Hoe hun lichaam eruit ziet
De grootste angst van mannen is dat iemand hun bierbuik noemt. Mannen brengen veel tijd door in de sportschool om een bierbuik te voorkomen. Ook mannen kijken in tijdschriften naar lichamen van andere mannen als vergelijkingsmateriaal.
Geld
Geld is een van de meest populaire redenen waarom mannen zich zorgen maken. Ze worden opgevoed als toekomstige broodwinnaars. Mannen denken dat geld de basis is van een relatie, zorg en aandacht zijn echter veel belangrijker voor vrouwen.
Mannen gebruiken niet zo zeer het hebben van geld om indruk te maken op de vrouwtjes. Wel scheppen ze op over de luxe producten die ze van dit geld kunnen kopen. Mannen denken dat geld en macht hen aantrekkelijker maakt voor het vrouwelijk geslacht.

Lengte
Hoe kan een man zich niet zorgen maken als een van de belangrijkste kenmerken van een ideale man lang is? Lengte is heel belangrijk, misschien als vrouwen het niet zo belangrijk zouden vinden dat kleinen mannen meer kans zouden maken. Zo tussen 180 en 195 zijn de meeste mannen. Is toch prima, die 1.80? Niet klein, zeker niet. Ook niet een van de grootsten. Maar zeker geen storende lengte. Als hij niet langer is dan is dat nou eenmaal zo. Kan niks meer aan veranderd worden.Emoties
Niet huilen! Je bent een man! “Dit is wat mannen altijd als kinderen horen. Hun ouders wilden hun sterk maken om hun gezinnen later te kunnen beschermen. Mannen zijn bang om zwak te zijn, om hun ware emoties te tonen. Daardoor hebben veel mannen moeite met het uiten van emoties en kunnen ze gevoelens ook een stuk lastiger herkennen of plaatsen. Dit verklaart ook waarom veel mannen oplossingsgericht zijn in stressvolle situaties, terwijl vrouwen op zulke momenten sterk emotioneel kunnen worden.
Dieet
Ik ben op dieet.” Mannen horen heel vaak deze woorden van vrouwen. Maar als een man het over diëten heeft, klinkt het misschien vreemd. Echter, mannen geven ook om hun lichaam en om het voedsel dat zij eten. Iedereen wil gezond en in goede vorm zijn. Daarom is een eiwitdieet een uitstekend dieet voor mannen. Het voldoet aan alle eisen die mannen stellen aan afvallen. De kilo’s gaan makkelijk, op een prettige manier, zonder honger, met af en toe ‘snoepen’, en vooral even niet nadenken over alle gezonde voedingsmiddelen die je moet aanschaffen om te kunnen beginnen.
VERKLEIN DE KANS OP GRIEP DOOR PLANTEN AAN TE SCHAFFEN /ONDERZOEK - WETENSCHAP

Tijdens de koude wintermaanden is de kans dat je ziek wordt een stuk groter. Af en toe helpen die dagelijkse ginger, gember shots en vitaminepillen gewoon niet. Dan zit je al hoestend achter je computer en dat is natuurlijk geen pretje! Maar hoe vermijd je die vervelende griep dan wel?
De oplossing is heel erg simpel: het zijn planten die je hierbij gaan helpen. Dus zet het kantoor maar vol met planten, want uit onderzoek blijkt dat meer natuur op je werk de kans op griep verkleint.
Uit een onderzoek van de Edith Cowan Universiteit kwamen de wetenschappers Eddie van Etten en Pierre Horwitz tot de conclusie dat planten de lucht zuiveren van bacteriën. Doordat de planten deze werking hebben, zullen minder werknemers zich ziek melden. Het handigst is om planten ook op je kantoor / bureau neer te zetten omdat hier meer bacteriën aanwezig zijn dan bijvoorbeeld in een appartement.
Door veel planten op je werkplek te zetten, zullen ook de schadelijke middelen die vrijkomen uit schoonmaakmiddelen gezuiverd worden. Hierdoor is er een schone lucht op kantoor en dat heeft een positief effect op je huid, voorkomt ongemakken zoals oogirritaties en vermindert stress. Genoeg redenen om er een aan te schaffen!

Populaire posts